اعتراض مردم دمشق به وخامت اوضاع در فوعه و کفریا/قطع مسیر فرودگاه دمشق توسط معترضین
صبح امروز صدها نفر از شیعیان ساکن منطقه "السیده زینب (س)" شهر دمشق با تجمع و قطع جاده ارتباطی دمشق - فرودگاه بین المللی دمشق نسبت به بی توجهی دولت سوریه به وضعیت وخیم مردم شیعه فوعه و کفریا در استان شمالی ادلب اعتراض کردند.
تجمع کنندگان با سر دادن شعارهایی علیه تروریستها از دولت سوریه خواستند که برای نجات مردم بی گناه این دو شهر شیعه نشین اقدام عاجلی صورت دهد. یکی از تظاهر کنندگان به خبرنگار مشرق گفت که هزاران نفر از مردم فوعه و کفریا ماهها است که بدون آب و غذا و امکانات حیاتی اولیه تحت حملات وسیع زمینی و موشکی - خمپاره ای تروریستهای تکفیری مورد حمایت ترکیه، قطر و عربستان سعودی قرار داشته و دولت توجهی به رفع این مشکل نمی کند.
وی ادامه داد، "ما شیعیان سوریه بیش از 2 هزار شهید برای دفاع از کشور و دین در جنگ با تروریستهای تکفیری تقدیم کرده ایم اما چند شهر اصلی شیعه نشین سوریه ماهها و سالهای در محاصره تکفیریها قرار دارند اما هیچ عملیاتی برای دفاع و حفظ آنها صورت نمی گیرد". بیش از 40 هزار شیعه ساکن در این دو شهر که اکثرا از "نسل سادات" می باشند، در 5 ماه اخیر در محاصره کامل و تحت حملات شدید تروریستهای عضو ائتلاف "جیش الفتح" به رهبری شبکه ترویستی - بین المللی "القاعده" قرار گرفته اند.
تروریستها از بدو محاصره این دو شهر اقدام به قطع شبکه آب، برق، گاز، تلفن و موبایل منطقه کرده اند. این اقدام با هدف قطع ارتباط ساکنین فوعه و کفریا با دنیای خارج و جلوگیری از اطلاع رسانی در رابطه با وضعیت وخیم ساکنان این دو شهر صورت می پذیرد. همزمان و بطور شبانه روزی صدها فروند موشک، خمپاره و گلوله توپ سنگین توسط تروریستهای گروههای "ارتش آزاد، القاعده (جبهه النصره)، جبهه اسلامی (اخوان المسلمین سوریه) به منازل ساکنین بی دفاع این دو شهر پرتاب می گردد.
دو شهر شیعه نشین فوعه و کفریا در استان شمالی ادلب سوریه قرار دارند که از ابتدای بحران تروریستی تکفیری علیه مردم این کشور در کنار سایر مناطق شیعه نشین سوریه همچون نبل و الزهراء (به مدت 5 سال در محاصره کامل قرار دارد) و بصری الشام در استان جنوبی درعا کانون حملات شدید تروریستها برای کشتار و قتل عام ساکنین آنها بوده اند.
از این میان، شهر بصری الشام در استان درعا چند ماه پیش و پس از تشدید حملات تروریستها، بطور کامل تخلیه و بیش از 12 هزار نفر از ساکنین آن به منطقه "السیده زینب (س)" واقع در حاشیه جنوبی شهر مشق پایتخت سوریه منتقل شده و از آن تاریخ در وضعیت بغرنجی به سر می برند.
شهرهای نبل و الزهراء در حاشیه شمالی استان حلب و در مجاورت مرزهای سوریه با ترکیه قرار دارد که از همان روزهای ابتدایی بروز بحران تروریستی در این کشور، از سوی گروه تروریستی - تکفیری "ارتش آزاد" مورد محاصره و حملات سنگین توپخانه ای و موشکی قرار داشته است. پس از یکسال نیز گروههای جبهه اسلامی و القاعده به قافله پیوسته و در کشتار مردم این دو شهر شریک گردیدند.
دو شهر شیعه نشین فوعه و کفریا نیز از ابتدای بحران تروریستی در سوریه هدف ثابت حملات گروههای تکفیری ذکر شده قرار داشته اند اما معمولا مسیر ارتباطی آنها با شهر ادلب که تا 5 ماه پیش در کنترل نیروهای دولتی سوریه قرار داشت، تقریبا باز بود. لازم به ذکر است که طی این مدت تروریستها بارها از مبدا شهرها و روستاهای حاشیه فوعه و کفریا حملاتی را برای انسداد این مسیر و محصاره مردم این دو شهر انجام داده و در مواردی برای جند روز موفق به قطع آن شده بودند.
اما در عملیاتهای مشترک نیروهای ارتش و کمیته های مردمی فوعه و کفریا، جاده ارتباطی به ادلب مجددا گشوده می شد. از حدود 5 ماه پیش و همزمان با تشکیل ائتلاف تروریستی "جیش الفتح" به رهبری شبکه تروریستی بین المللی "القاعده (چبهه النصره)" در منطقه، با مدیریت و راهبری سازمان امنیت و دولت ترکیه، مناطق تحت سیطره دولت سوریه در عملیاتهای متعدد و گسترده تروریستها یکی پس از دیگری پس از عقب نشینی ارتش سوریه به اشغال تروریستها درآمدند.
در این میان، با استقرار تروریستها در شهر ادلب و خارج شدن نیروهای دولتی سوریه از کلیه مناطق استان ادلب، شهرهای فوعه و کفریا در محاصره کامل تروریستها قرار گرفته و به "سیبل" حملات گسترده زمینی، موشک، خمپاره ای و توپخانه ای آنها تبدیل شده اند. در این حملات صدها انسان بی گناه و بی دفاع به شهادت رسیده یا مجروح شده اند که بخش اعظم آنها را زنان، کودکان و افراد سالخورده تشکیل میدهند که در اثر اصابت موشک و خمپاره به منازلشان مورد اصابت قرار گرفته اند.
با گذشت 5 ماه از محاصره، گرسنگی و تشنگی و نبود دارو و مواد سوختی، جان بسیاری از مردم این دو شهر را بشدت تهدید می کند. یک منبع در داخل شهر فوعه به خبرنگار مشرق گفت که تروریستها پس از قطع کلیه امکانات حیاتی فوعه و کفریا، اقدام به هدف قرار دادن چاههای آب و مزارع کشاورزی کرده و آنها را با هدف تشدید محاصره مردم نابود کرده اند.
نیروهای مدافع فوعه و کفریا که شامل گروهی از جوانان بومی این دو شهر به فرماندهی چند تن از افسران زبده حزب الله لبنان (که پیش از محاصره وارد دو شهر شده بودند) تاکنون علی رغم کمبود شدید سلاح و مهمات و مواد سوختی، مقاومت جانانه ای در مقابل حملات تروریستها کرده و هجومهای مکرر تکفیریها را دفع کرده اند.
اما ادامه مقاومت در برابر دشمن تا بن دندان مسلح با دستان خالی و بدون در اختیار داشتن ابزار مناسب با دشواریهای فراوانی همراه بوده است. علی رغم همه این دشواریها، رزمندگان شیعه مدافع فوعه و کفریا در این درگیریها دهها تروریست را به هلاکت رسانده و گروه زیادی را نیز زخمی کرده اند که برای مداوا به بیمارستانهای ترکیه منتقل شده اند. همچنین چندین دستگاه تانک و نفربر و مقادیری سلاح و مهمات به غنیمت رزمندگان درآمده است.
امداد رسانی به این دو شهر بصورت بسیار محدود از طریق پرتاب بسته های حاوی نان و آب و مهمات از طریق بالگردهای نظامی - ترابری ارتش سوریه صورت می پذیرد که آن نیز به دلیل تسلیح تروریستهای القاعده به موشکهای پیشرفته پدافند هوایی از سوی عربستان، قطرو ترکیه، با مخاصرات فراوانی همچون انهدام بالگرد مواجه است.
آخرین وضعیت میدانی جبهه فوعه و کفریا
به گزارش منابع میدانی، تروریستها از ساعات ابتدایی صبح روز گذشته و همزمان با پایان مهلت آتش بس 2 روزه، حملات شدیدی را علیه فوعه و کفریا آغاز کرده اند. حملات با شلیک صدها فروند موشک و خمپاره و گلوله توپ به منازل مسکونی این دو شهر شروع شده و پس از ساعتی، صدها تروریست از چند محور به مواضع مدافعان شیعه حمله ور شده اند.
کانون این درگیریها در دو منطقه الصواغیه در شمال شرقی و دیرالزغب در جنوب شرقی شهر فوعه قرار داشت که طی آن پس از نبردهای سنگین، تروریستها موفق شدند الصواغیه را به کنترل کامل خود درآورند. در این حملات 10 نفر از جوانان شیعه مدافع فوعه و کفریا به درجه رفیع شهادت نائل آمده و حداقل دو نفر دیگر نیز زخمی شده اند.
هواپیماهای جنگنده بمب افکن نیروی هوایی ارتش سوریه با حمله به مواضع تروریستها در شهرهای بنش، معره مصرین و طعوم واقع در حاشیه فوعه و کفریا اهدافی را بمباران کردند. یک منبع میدانی در مدافعان شیعه فوعه و کفریا به خبرنگار ما گفت که از ابتدای شروع حملات تروریستها به این دو شهر متاسفانه ارتش سوریه حمایت هوایی و تدارکاتی مناسبی از مجاهدین نداشته و این موضوع موجب افزایش تلفات مدافعان در درگیری با دشمن تا بن دندان مسلح شده است.
در تصاویر منتشره از سوی تروریستها نیز عدم ناامن سازی هوایی منطقه برای گروههای تروریستی از سوی ارتش سوریه کاملا مشخص است. آنجا که صدها قبضه خمپاره انداز و توپخانه در دشت باز حاشیه فوعه و کفریا در حال گلوله باران دائمی این دو شهر بی دفاع هستند و تقریبا هیچگونه مزاحمتی از سوی بمب افکنهای ارتش سوریه برای آنها ایجاد نمی شود.
علی ایحال، درجه وخامت اوضاع 40 هزار شیعه مولا علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) در فوعه و کفریا به بالاترین حد ممکن خود رسیده و ساکنین این دو شهر رسما در آستانه نسل کشی توسط تروریستهای "اردوغان و داوود اوغلو و شاه سلمان سعودی" هستند. عدم ارسال سلاح و مهمات و پشتیبانی نظامی و غذایی و دارویی از مدافعان و مردم این دو شهر موجب تسریع این نسل کشی و رسیدن تروریستها به نیت شوم خود خواهد بود.
جنگ روانی تروریستها علیه شیعیان فوعه و کفریا
به موازات نبردهای شدید میان نیروهای مدافع فوعه و کفریا با تروریستهای تکفیری، رسانه های وابسته به این گروهها با انتشار تصاویر متعدد از درگیریها ساکنین شیعه این دو شهر را به قتل عام و نسل کشی تهدید کرده اند. فعالان رسانه ای وابسته به "القاعده و ارتش آزاد" در فضای مجازی با انتشار تصاویری از گلوله باران شدید این دو شهر، تهدید کردند که:
"بلایی بر سر شیعیان فوعه و کفریا خواهیم آورد که کربلا و آنچه در آن گذشت را فراموش کنند!".