کد خبر 447427
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۱

پادشاه عربستان سعودی در حالی در سواحل فرانسه به گشت و گذار و خوشگذرانی مشغول است که 30 درصد مردم عربستان در فقر مطلق به سر می‌برند و مردم یمن همچنان به خاک و خون کشیده می‌شوند.

به گزارش مشرق، «جمال حسن» نویسنده عربستانی در تحلیلی درباره سفر تفریحی پادشاه عربستان به فرانسه می‌نویسد: به مناسبت سفر تفریحی و تابستانی 2 هفته‌ای «سلمان بن عبد العزیز» پادشاه عربستان به سواحل «ریویرا» فرانسه که با همراهی بیش از هزار شاهزاده و خدمتکار صورت گرفته است، وی با صدور فرمانی دستور به برقراری آتش‌بس 5 روزه بشردوستانه در یمن داد.

اما پیش از این آتش‌بس جنگنده‌های سعودی منطقه‌ای مسکونی در شهر «تعز» را بمباران کردند که در اثر آن بیش از 175 غیر نظامی کشته و 175 نفر نیز زخمی شدند که اغلب آنها را زنان و کودکان و سالمندان تشکیل می‌دادند و از کشته‌ها به دلیل استفاده جنگنده‌های سعودی از بمب‌های تحریم شده بین‌المللی جز اجساد سوخته و تکه تکه شده چیزی برجا نمانده بود.

ملک سلمان و هیات همراه وارد فرانسه می‌شود

پاریس اعلام کرد که پادشاه عربستان و همراهانش که حدود هزار نفر هستند، به واسطه دو هواپیمای بوئینگ 747 شرکت هواپیمایی عربستان سعودی وارد فرودگاه بین المللی نیس شد.

براساس تدارک‌های صورت گرفته، پادشاه عربستان و همراهانش در ویلایی بین منطقه آنتیب و منطقه مارسلیا، در میان صخره‌ها و دریای مدیترانه اقامت کردند و برای حفظ جان پادشاه عربستان و همراهانش و تامین امنیت محل اقامت آنها، برای تمام پنجره‌های و منافذ ساختمان‌ها و بناهای مشرف به هتل «تخت زرین»، محل اقامت سلمان و همراهانش از شیشه‌های ضد گلوله استفاده شد.

هتل تخت زرین ظرفیت پذیرش پادشاه عربستان و 300 همراه وی را دارد و 700 همراه دیگر سلمان در بیش از 400 اتاق هتل‌های لوکس شهر «کن» اقامت خواهند کرد.

به موازات این تدارکات، مغازه‌ها و دکان‌های شهر کن نیز مملو از انواع مشروبات الکلی شدند تا نیاز شاهزادگان سعودی و همراهان شاه سلمان در این زمینه را تامین کنند.

همچنین خوانندگان و هنرمندان عرب راه کن را پیش گرفتند تا برگزار کننده جشن‌های ویژه در سالن‌های هتل‌هایی باشند که شرکت‌های خصوصی آنها را برای شاهزادگان سعودی و همراهانشان رزو کردند.

سفر 5 میلیارد یورویی

استانداری نیس تخمین می‌زند که این سفر برای پادشاه عربستان و همراهانش در این مدت حداقل 5 میلیارد یورو هزینه دربرداشته باشد، در حالی‌که فعالان این شهر بیش از یک صد هزار امضا را جمع آوری کرده‌اند که در آن سفر شاه سلمان و اقدامات پیشگیرانه و امنیتی اتخاذ شده از سوی دولت فرانسه در غُرق کردن سواحل و ممانعت از حضور و استفاده مردم عادی و دیگر گردشگران از آنها را محکوم می‌کند و این بالطبع جدای از به خدمت گرفتن بیش از 5 هزار نیروی پلیس و نیروی امنیتی برای تامین امنیت این هیئت است.

اذعان مراکز حکومتی سعودی به افزایش فقر

این سفر مجلل و شاهانه سعودی در زمانی انجام می‌شود که به تازگی مرکز مطالعات سعودی «ملک خالد» پژوهشی منتشر کرده که در آن تاکید می‌کند، پدیده فقر به طور مستمر در عربستان روبه افزایش است و مشکلات اجتماعی و امنیتی ناشی از آن روند صعودی را نشان می‌دهد.

براساس این پژوهش که تمام مناطق عربستان را مورد مطالعه قرار داده و نشریه «مرصد» اقدام به انتشار آن کرده است، هزینه یک خانوار 5 نفره در عربستان حدود 10 هزار ریال برآورد شده است که معادل حدود 2هزار و 700 دلار است.

در این راستا بک منبع ارشد سعودی در وزارت اقتصاد و برنامه‌ریزی از افزایش فقر در عربستان به دلیل رشد و نمو پدیده فساد و بالا رفتن هزینه‌ جنگ عربستان در یمن پرده برداشت.

این منبع سعودی در این خصوص خاطر نشان کرد که وزارت اقتصاد و برنامه ریزی عربستان براساس اطلاعاتی که در اختیار دارد، گزارشی منتشر کرده که نشان می‌دهد، میانگین فقر در کشور از 14 درصد به 20 درصد افزایش داشته است.

الشرقیه فقیرترین استان عربستان

براساس آمار و گزارش‌های پیشین این وزارتخانه منطقه «الشرقیه» دارای بالاترین و بیشترین میزان فقر در میان استان‌ها و مناطق مختلف عربستان است و مدینه منوره و نجران و جازان پس از منطقه الشرقیه، رتبه‌های دوم تا چهارم را احراز می‌کنند.

اما آمار و ارقام واقعی به بسیار بیش از اینها اشاره می‌کند و این نکته‌ای است که برخی از اعضای مجلس شورای سعودی با استناد به گزارش اخیر و محرمانه ارائه شده از سوی وزارت اقتصاد و برنامه ریزی به آن اشاره می‌کنند.

آمارهای واقعی چیز دیگری می‌گویند

در این گزارش محرمانه آمده که میانگین فقر در عربستان سعودی طی ماه‌های اخیر یعنی از زمان به قدرت رسیده سلمان بن عبد العزیز و سپردن اداره امور کشور به دو جوان دردانه و بی‌تجربه سعودی یعنی «محمد بن نایف» و «محمد بن سلمان» که امنیت کشور را با درگیر کردن عربستان به جنگ در یمن متزلزل کرده، به 40 درصد رسیده است.

جنگی که هیچ توجیهی جز کینه و نفرت آل سعود از مردم یمن ندارد و موجب شده زیر سایه فساد حاکم بر کشور، در کنار جنگی که عربستان درگیر آن شده، بیت المال بر باد رفته و غارت و چپاول شود تا براساس آمار و اطلاعات مرکز آمار و اطلاعات عربستان میانگین بیکاری بین جوانان عربستانی به حدود 43 درصد بالغ شود.

این درحالی است که فساد در سراسر تار و پود حکومت سعودی از نوک هرم تا پایین‌ترین سطح آن نفوذ کند و اوضاع بخش بهداشت و درمان نیز از این مقوله برکنار نماند.

«علی الیوسف» یکی از افراد شاغل در این بخش و در مرکز بیماری‌های وراثتی خونی افشا کرد که میانگین بیماری وراثتی کم خونی «داسی شکل» میان شهروندان عربستانی به بیش از 30 درصد افزایش یافته است و این بیماری در مناطقی افزایش نشان می‌دهد که میزان فقر در آن بالاست و مناطقی همچون الشرقیه و مدینه منوره و مناطق جنوب عربستان را در برمی‌گیرد.

هزینه جنگ ظالمانه عربستان سعودی علیه یمن تاکنون بیش از 55 میلیارد دلار و هزینه سفر تفریحی پادشاه عربستان به فرانسه بیش از 5 هزار یورو بوده است، افزون بر اینکه حکومت سعودی در سال جاری با کمبود بودجه‌ای بالغ بر 130 میلیارد دلار مواجه است.

این مبلغی است که صندوق بین المللی پول در گزارش خود که آن را ژوئن گذشته منتشر کرد، به آن اشاره نمود و این مبلغی است که شاهزاده محمد بن سلمان از بیت المال عربستان به سرقت برد و شاهزاده سعود بن سیف النصر وی را به آن متهم کرد.

افشای اختلاس‌های پسر سلمان

سعود بن سیف همچنین در پیجی که چند روز پیش در صفحه توئیتر خود گذاشته بود، نوشت که جانشین ولی عهد عربستان طی 5 ماه اخیر حدود 500 میلیارد ریال سعودی معادل 133 میلیارد دلار با استفاده از قدرتی که در اختیار دارد به دست آورده است.

این شاهزاده از خاندان سعودی خواسته بود که اقدام به برکناری سلمان و ولی عهد و جانشین ولی عهد او کنند.

سیف النصر گفته بود: اسراف بیش از در ثروت‌ها و دارایی‌های ملی ملزم می‌کند که هرچه سریع‌تر اداره امور را از شاهزاده ماجراجویی که قدرت بدون حساب و کتاب و نظارت به وی سپرده شده، را از او باز پس گیریم، کسی که موجب مفقود شدن دست‌کم 200 میلیارد ریال از ذخایر صندوق پول کشور شد و این به جز اموالی است که کسی از آن آگاه نیست و ثبت نشده است.

تولید نفت عربستان سعودی هم اکنون روزانه 12 میلیون بشکه و نه 9 میلیون بشکه است که آمارهای وزارت نفت عربستان به آن اشاره می‌کند، با این حال حکومت سعودی برای جبران کسری بودجه خود اقدام به عرضه اوراق بهادار داخلی و خارجی کرد.

این موضوع سوالات بسیاری را درباره هزینه درآمدهای نفتی به وجود آورده است، به ویژه آنکه عربستان ماه‌هاست که روی آبادانی و پیشرفت را به خود ندیده و بازار بورس این کشور مستمر در حال کاهش است.

اگر بار دیگر به سفر پادشاه عربستان و همراهانش بپردازیم، خواهیم دید که نیروی دریایی فرانسه تا عمق 300 متری و تا 5 کیلومتر مقابل کاخ پادشاه عربستان و هیات همراهش ممنوعیت هرگونه استفاده از دریا را برای شهروندان این کشور و گردشگران خارجی صادر کرده است.

یکی از مهمترین ویژگی‌های آب‌های شهر کن فرانسه گرم بودن آنهاست، علاوه بر اینکه آب و هوای معتدل این شهر سالیانه گردشگران داخلی و خارجی بسیاری را جذب خود می‌کند.

افزون بر آن دولت فرانسه اقدام به غُرق ساحل معروف «میراندول» در منطقه «والوریس» کرده و تا مسافت 300 متر در دریا اجازه هیچ گونه سفر و تفریح دریایی را نداده تا موجب آزار و تکدر خاطر پادشاه سعودی نشود، موضوعی که به شدت فرانسوی‌ها را خشمگین کرده است.

این تنها فرانسوی‌ها نیستند که از سعودی‌ها و خاندان حاکم بر این کشور متنفر هستند، بلکه ملل بسیاری در آسیا و حتی آمریکای لاتین و به ویژه خاورمیانه وجود دارند که به دلیل حمایت خاندان سعودی از گروه‌های تروریستی در منطقه از این خاندان متنفر هستند که جدیدترین آنها جنگ تحمیلی این کشور علیه مردم بی‌دفاع یمن است که ظرف 4 ماه 4 هزار و 300 کشته و 11 هزار زخمی از خود برجای گذاشته، در حالی‌که پادشاه عربستان در سواحل دریای مدیترانه در حال خوشگذرانی است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
    0 0
    خدایا لعنتشان کن
  • محسن ۱۷:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
    0 0
    خدا «سلمان بن عبدالعزیز» دوست صمیمی «سلمان رشدی» را لعنت کنه، هر دو خیانتکار و جنایت پیشه اند. همچنان که خدا سردمداران فرانسه را ذلیل کنه همه این ظالمان نوکر شیطان و صهیونیسم اند خدا ریششونو بکنه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس