اوباما تصریح کرد مخالفان توافق‌نامه هسته‌ای ایران از منابع مالی خوبی برخوردارند و برخی از حامیان این توافق در کنگره ممکن است تحت چنین فشارهایی دچار تردید شوند.

به گزارش مشرق، روزنامه شرق در یادداشت خود با اشاره به تلاش اوباما برای جلب نظر مردم آمریکا و درخواست وی از مردم برای ترغیب کنگره این کشور به تصویب توافق هسته‌ای با ایران، نوشت:

هفته گذشته به مقامات آمریکایی بسیار سخت گذشت. جان کری، ارنست مویز و جِیک لو، سه وزیری بودند که چندین جلسه به سنا و کنگره آمریکا رفتند تا به سؤالات نمایندگان این دو مجلس درباره توافق هسته‌ای با ایران پاسخ دهند؛ جلساتی بسیار طولانی همراه با سؤالات فراوان، سخت و اغلب تکراری. در نهایت هم برخی نمایندگان از پاسخ‌های این سه وزیر قانع نشدند. در پی این اتفاقات، باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا، روز پنجشنبه تلاش کرد حمایت فراوانی از توافق هسته‌ای ایران کسب کند. او از مردم خواست کنگره این کشور را ترغیب کنند توافق هسته‌ای با ایران را تصویب کند.


اوباما در کنفرانسی که کاخ سفید آن را ترتیب داده بود، گفت: «شما باید فعالیت خود را افزایش دهید و در این روند مشارکت داشته و حرفی برای گفتن داشته باشید». رئیس‌جمهور آمریکا در این کنفرانس به نقش پول در مخالفت کنگره با توافق اذعان کرد و از حامیانش خواست به وی در رویارویی با کنگره کمک کنند.

او در ابتدای سخنانش گفت: «در سال ٢٠٠٨، از افراد بسیاری در پاسخ به مسئله جنگ عراق و تصمیماتی که منجر به یک اشتباه بزرگ راهبردی برای ایالات متحده شد، فعال بودند. آن زمان که من نامزد ریاست‌جمهوری شده بودم، سیاست خارجی یکی از موضوعات مهم بود و من هم مواردی را تبیین کردم. من گفتم مهم است ما نه فقط به جنگ عراق پایان دهیم، بلکه به طرز فکری که ما را به جنگ عراق کشاند نیز پایان دهیم«. 

اوباما افزود: «من گفتم ما هیچ‌وقت نباید از اينكه از موضع قدرت برای یافتن راهکارهای دیپلماتیک به‌منظور حل چالش‌های بزرگ سیاست خارجی تلاش كنيم، بهراسیم. من گفتم در حمایت از امنیت اسرائیل به‌عنوان بزرگ‌ترین متحد ما در منطقه، تردید نخواهم کرد. همچنین گفتم یکی از اولویت‌های من در سیاست خارجی، کسب اطمینان از تمرکز مجدد بر مسئله اشاعه‌نیافتن تسلیحات کشتار جمعی، به‌ویژه تسلیحات هسته‌ای است


او ادامه داد: «در کاری که ما در این چند سال انجام دادیم، همه این موارد لحاظ شد؛ اما هیچ‌وقت به اندازه توافق تاریخی‌ای که اخیرا بین ایران و کل جامعه جهانی به دست آمد، همه این موضوعات با قدرت اعمال نشد؛ جامعه جهانی که ما آن را به شکلی نظام‌مند بسیج کردیم تا ایران را پای میز آورد و از دست‌نیافتن این کشور به بمب اطمینان کسب کنیم». رئیس‌جمهور آمریکا افزود: «بسیاری از شما این مسئله را از طریق رسانه‌ها دنبال کرده‌اید، اما من هم می‌خواهم برای شما تشریح کنم چرا این توافق تا این حد اهمیت دارد و اینکه چرا من معتقدم این بهترین گزینه از جمع جایگزین، بد نیست، بلکه یک توافق خوب است که باید به آن افتخار کنیم و اهداف مهم امنیتی را نه فقط برای ایالات متحده، بلکه برای متحدانمان و جهان، ازجمله اسرائیل تأمین می‌کند«.

اوباما ادامه داد: «بگذارید دقیق برایتان تشریح کنم که این توافق چه می‌کند. این توافق چهار مسیر اصلی ایران برای رسیدن به یک سلاح هسته‌ای را قطع می‌کند. برای ١٠ سال ابتدایی، این توافق به میزان قابل‌توجهی برنامه هسته‌ای ایران را محدود می‌کند، به‌همین‌جهت ما همواره کاملا خواهیم دانست که آنها دارند چه می‌کنند». با وجود تأكيد همواره ايران بر ماهيت صلح‌آميز برنامه هسته‌اي، رئیس‌جمهور آمریکا افزود: «ایران تحت این توافق هرگز نمی‌تواند به سلاح هسته‌ای دست یابد. این درخواست از اعضای سازمان‌هایی انجام شد که پیش‌تر در موضوعات دیگر با کاخ سفید همکاری کرده بودند«.

 اوباما و مشاورانش همچنین در تلاش برای کسب حمایت اعضای کنگره آمریکا از توافق هسته‌ای ایران هستند. اوباما اعلام کرد بسیاری از منتقدان این توافق‌نامه «افرادی هستند که با هرگونه توافقی با ایران مخالفند». اوباما تصریح کرد مخالفان توافق‌نامه هسته‌ای ایران قاطع و از منابع مالی خوبی برخوردارند و برخی از حامیان این توافق در کنگره ممکن است تحت چنین فشارهایی دچار تردید شوند. اوباما با اشاره خاص به آیپک که یک گروه لابی معاف از مالیات را برای مخالفت با توافق هسته‌ای ایران تشکیل داده است گفت: «٢٠ میلیون دلاری که صرف تبلیغات در تلویزیون می‌شود، آنها را در همان طبقه‌بندی قرار می‌دهد که کسانی‌که مسئول کشاندن پای ما به جنگ عراق هستند، قرار دارند». او به صف‌بندی موافقان و مخالفان در کنگره هم پرداخت و گفت: «مخالفان توافق علاوه‌بر هزینه‌‌کردن ٢٠ میليون دلار، به سمت کنگره هم سرازیر شده‌اند و به لابی‌گری روی آورده‌اند؛ درحالی‌که موافقان درحال دلسردشدن هستند».

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • رسول ۰۸:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
    0 0
    با سلام . براي چندين بار است نظرم را گفته ام ولي متاسفانه درج نشده است .
  • پارسا ۱۶:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
    0 0
    ما افتخار نمیکنیم چون همش به ضرر ما هست.شما بایدم افتخار کنید.
  • کاشانی ۱۶:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
    0 0
    ما کاری به این و ان نداریم . عقل و فکر و شعور و تجربه داریم و امریکا را خوب می شناسیم . تاجائی که دشمن بر ما مسلط نشود و توانمندی های ما تضعیف نگردد و امریکا تقویت نشود با این توافق مخالف نیستیم . اگر بخواهند بلائی را که سر عراق اورند سر ما بیاورند در درجه اول دوستانشان و حامیان توافق برای همیشه از صحنه سیاسی کشور اخراج خواهند شد مثل بازرگان و ملی گراها و بعضی دیگر که اسمشان را نمی اورم و بعدا بلائی به سر امریکا می اوریم که تا شعاع یکی دو هزار کیلومتری مرزهای ما از منطقه فرار کند .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس