به گزارش مشرق به نقل از مهر، نشست اطلاعرساني فعاليتهاي سوره مهر در بيست و چهارمين نمايشگاه بينالمللي کتاب تهران ظهر امروز شنبه 10 ارديبهشت ماه با حضور محمد حمزهزاده مديرعامل انتشارات سوره مهر، مرتضي سرهنگي مدير دفتر ادبيات انقلاب اسلامي حوزه هنري و حيدر ايمني مدير روابط عمومي سوره مهر در محل اين انتشارات برگزار شد.
در ابتداي نشست ايمني با اشاره به اينکه سوره مهر امسال با هزار عنوان کتاب در نمايشگاه کتاب تهران حضور دارد، گفت: از اين تعداد 200 عنوان کتاب چاپ اولي هستند و گرچه يکي از رويکردهاي ما فروش محصولاتمان است، ولي يکي از اهداف مهمي ديگري که دنبال ميکنيم ارتباط دوسويه با مخاطب و پيدا کردن مخاطبان جديد است.
وي ادامه داد: اين نشست نيز براي دستيابي به راهکارهاي رسيدن به چنين هدفي تشکيل شده تا از نظرات کارشناسان رسانه بهرهمند شويم. آنچه براي ما جزو اولويتها محسوب ميشود، برپايي نشستهاي تخصصي در طول نمايشگاه است که از جمله آنها ميتوان به "رسانههاي اجتماعي و کتاب (رابطه متقابل شبکههاي اجتماعي و بازار کتاب)"، "نقش و اهميت برند در حوزه صنعت نشر (انتشارات و برند)" و "بازاريابي کتاب با تاکيد بر بازاريابي الکترونيک" اشاره کرد.
مدير روابط عمومي سوره مهر با تاکيد بر اينکه امسال از شيوههاي تبليغاتي ويژهاي استفاده ميشود، عنوان کرد: استفاده از ابزاري چون بلوتوث، برگزاري نظرسنجيهاي ديجيتال و ايجاد سامانه اطلاعرساني پيامکي، انتشار نشريه روزانه و .. از جمله ابزارهاي تبليغي ويژهاي است که مورد استفاده سوره مهر قرار مي گيرد و رويکرد اصلي ما به استفاده از تبيلغات محيطي نمايشگاه نيست.
در ادامه نشست، حمزهزاده نيز در سخناني اشاره کرد: نمايشگاه کتاب تهران که بيشتر مبتني بر فروش است دو کارکرد دارد؛ يک اينکه فضايي براي ارتباط ناشران و فعالان عرصه نشر با يکديگر برقرار ميکند و دوم اينکه فرصت تعامل توليدکننده و مخاطب است.
مدير عامل سوره مهر افزود: به دليل اينکه شبکه فروشگاهي درستي در کشور نداريم وجه دوم در نمايشگاه پررنگتر است و اين نمايشگاه عملا به بازار تبديل شده ولي ما پس از سالها به اين نتيجه رسيديم که همين شکل برپايي نمايشگاه هم بد نيست.
وي تاکيد کرد: البته همين کارکرد فروش هم به دليل محدوديت مکان و زمان و امکانات به درستي برقار نميشود ولي براي ما به عنوان ناشري که مخاطب برايش مهم است يک ضرورت است که از چنين فرصتي براي ارتباط با علاقمندان کتاب استفاده کنيم به همين دليل از قبل از عيد گروههاي برنامهريزي در تدارک حضور سوره مهر در نمياشگاه هستند.
به گفته وي آثاري که در نمايشگاه پروفروش ميشوند و استقبال مخاطب را به دنبال دارند چراع راه آينده سوره مهر هستند.
حمزهزاده درباره نشستهاي تخصصي برنامه ريزي شده بيان کرد: اين نشستها از لحاظ موضوعي به گونهاي هستند که ديگر ناشران هم ميتوانند از مباحث و نتايج آن بهرهمند شوند. همچنين در نظر داريم چند مراسم رونمايي براي کتابهاي شاخص برگزار کنيم و حضور مديران دفاتر توليدکننده کتاب حوزه هنري نيز در ايام نمايشگاه در غرفه حضور خواهند داشت تا فرصت ارتباط دستاندرکاران نشر و رسانهها با آنها فراهم شود.
سرهنگي ديگر سخنران نشست بود که در سخنان کوتاهي پيشنهاد داد که در کنار بحثهاي نمايشگاه کتاب به بحث کتابخانههاي عمومي نيز پرداخته شود چراکه در حال حاضر فقيرترين مراکز در شهرستانها، کتابخانههاي عمومي هستند که تقويت آنها به تقويت زيرساختهاي مطالعه و فرهنگ منجر ميشود.
در ادامه مراسم حمزهزاده در پاسخ خبرنگار مهر مبني بر سرنوشت کتاب "در چنگال عقاب" که به عمليات دستگيري عبدالمالک ريگي ميپردازد و همچنين نسخهاي از "مردگان باغ سبز" بايرامي پس از حاشيههاي ايجاد شده اينگونه گفت: درباره کتاب اول، به دليل حساسيت موضوع و انتظارات و ملاحظاتي که درباره آن وجود داشت ما از چاپ آن انصراف داديم و خوشحاليم که ناشر ديگري آن را چاپ ميکند و اگر لازم باشد در عرضه آن همکاري خواهيم کرد. "مردگان باغ سبز" هم با مقدمهاي به قلم نويسنده اثر که به رفع برخي سوءتفاهمها پرداخته است، در نمايشگاه کتاب عرضه خواهد شد.
مدير عامل سوره مهر همچنين در پاسخ مهر درباره چگونگي استفاده بهينه از ظرفيتهاي بينالمللي نمايشگاه کتاب بيان کرد: ما با همکاري دفتر ترجمه حوزه هنري بيش از 11 عنوان کتاب را به زبانهاي ديگر ترجمه کردهايم که در نمايشگاه کتاب از فرصت حضور نمايندگان ناشران خارجي بهره برده و اين آثار را بدانها معرفي خواهيم کرد که اگر به قراردادهايي رسيديم درباره آنها اطلاع رساني خواهد شد.
سرهنگي نيز در جواب به سوالي مبني بر آثار تاريخ شفاهي عنوان کرد: خيلي در اين زمينه دستمان پر نيست ولي دستمان خالي هم نيست. همانطور که ميدانيد فرآيند پديدآوردن آثار تاريخ شفاهي جرايني زمانبر است. البته ممکن است 3 عنوان کتاب با محورهايي چون خاطرات روزانه يک اسير 16 ساله ايراني از اردوگاههاي عراق و جوان روستايي از تبريز درباره دفاع مقدس و خاطرات يک خلبان به نمايشگاه برسد.
جايگاه ادبيات کودک و نوجوان در بين آثار سوره مهر از ديگر محورهايي بود که حمزهزاده درباره آن سخن گفت. وي با اشاره به اينکه در 2 سال گذشته فعاليت اين بخش جديتر شده است توضيح داد: در اين فاصله زماني 100 عنوان کتاب منتشر کرده ايم که در بين آنها آثار نوجوان بارزتر است. اين آثار رقمي بالغ بر 10درصد کتابهاي امسالمان در نمايشگاه را به خود اختصاص داده که بايد بيشتر شود.
به گفته وي از اين تعداد 25 عنوان چاپ اولي هستند که البته برخي از آنها آثاري هستند که پس از 15 تا 20 سال تجديدچاپ ميشوند به همين دليل به نوعي چاپ اولي محسوب خواهند شد.
توجه به کتابهاي پژوهشي هنري به ويژه در بخش موسيقي و سينما، برنامههاي دفتر بيداري اسلامي حوزه هنري، برپايي نمايشگاهها و برنامههاي رونمايي کتاب در شهرستان ها از ديگر مباحثي بود که حمزهزاده بدانها اشاره کرد.
وي در پايان درباره مجمع ناشران انقلاب توضيح داد: يک غرفه از نمايشگاه کتاب به اين مجمع اختصاص يافته که ثبت نام از اعضاي جديد، ديد و بازديد با ناشران و اهالي نشر، اطلاعرساني و برپايي نشستهاي تخصصي از جمله برنامههاي اين مجمع در نمايشگاه است.