کد خبر 42055
تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۷

رئيس سازمان پدافند غير عامل با تاکيد بر لزوم پيگيري حقوقي وزارت خارجه براي تهاجم سايبري عليه کشور، از ادامه بررسي ها بر روي دومين بدافزار جاسوسي "استارس" خبر داد.

به گزارش مشرق، دکتر غلامرضا جلالي در گفتگو با مهر، در خصوص بدافزار "استارس" که بعد از بدافزار "استاکس نت" توسط دانشمندان ايراني شناسايي شد، گفت: خوشبختانه دانشمندان جوان ما موفق شدند که اين ويروس را کشف کنند و هم اکنون ويروس "استارس" به آزمايشگاه ارائه شده است اما هنوز بررسي ها بر روي آن ادامه دارد و نتايج نهايي و قطعي در اين رابطه بدست نيامده است.

 

وي در بيان علت تاخير در شناسايي کامل بدافزار "استارس" گفت: ويژگيهاي خاصي را در مورد ويروس "استارس" شناسايي کرده اند بطوريکه مشخص شده است که اين ويروس هماهنگ و همساز با سيستم بوده ، تخريب آن در مرحله اول بسيار کم است به شکلي که ممکن است بعضا با فايلهاي اجرايي دستگاههاي دولتي اشتباه گرفته شود، بنابراين بايد متخصصان ما ابعاد مختلف اين ويروس را مورد ارزيابي قرار دهند تا همه ابهامات و اشکالات ما نسبت به آن برطرف شود و سپس اقدام لازم براي مقابله با آن انجام شود.

جلالي همچنين در خصوص مقابله با بدافزار "استاکس نت" گفت: بايد به اين موضوع توجه داشت که مقابله با ويروس استاکس نت به اين معني نيست که اين تهديد بطور کامل برطرف شده است چون ويروسها يک طول عمر مشخصي دارند و ممکن است به شکل ديگري فعاليت خود را ادامه دهند.

وي تصريح کرد: بنابراين کشور بايد خود را براي مقابله با ويروسهاي بعدي آماده کند ، زيرا امکان دارد که ويروسهاي جديد وقتي وارد سيستم ما شوند به مراتب از ويروس اولي خطرناک تر باشند.

رئيس سازمان پدافند غيرعامل با بيان اينکه مرکز "ماهر" (مرکز مديريت امداد و هماهنگي عمليات رخداد رايانه‌اي) تحت نظر شرکت فناوري اطلاعات وزارت ارتباطات، اين نوع ويروسها را کشف مي کند، گفت: اين مرکز بعد از شناسايي بدافزارها ساختار، فعاليتها و ظرفيتهاي آنها را در آزمايشگاه مورد تجزيه و تحليل قرار مي‏دهد و به عبارتي ويروس را "دي کد"(رمزگشايي) مي کنند تا ببينند که اين ويروسها چه فعاليتهايي را مي توانند انجام دهد و سپس اقدام لازم را براي مقابله با آن به عمل مي آورند.

وي همچنين درخصوص انجام عمليات تهاجمي به سايتهاي دشمن گفت: با وجود اينکه آمريکائيها و اسرائيلي ها به سايتهاي ما حمله مي کنند و توجهي به مسائل حقوقي ندارند اما اين موضوع به لحاظ حقوقي مسائل خاص خود را دارد و ما هم بعنوان يک ايراني مسلمان به قوانين بين المللي پايبند هستيم.

رئيس سازمان پدافند غيرعامل اضافه کرد: ممکن است وزارت امور خارجه کشور نسبت به پيگيري حقوقي اين موضوع کم توجهي کرده باشد و به نظر مي رسد دستگاه ديپلماسي ما بايد بيش از پيش به موضوع پيگيري حقوقي عمليات تهاجم سايبري عليه جمهوري اسلامي ايران توجه نمايد ، زيرا خيلي از کشورها مثل روسيه هرگونه تهاجم سايبري را جنگ رسمي عليه خود تلقي مي کنند.

وي با بيان اينکه به نظر مي رسد که اگر قرار است وارد اين حوزه شويم بايد چارچوب هاي قانوني آن هم به لحاظ حقوق بين الملل و هم به لحاظ حقوق داخلي را مشخص کنيم، در عين حال تصريح کرد: البته شايد کسي بطور شخصي سايتهاي دشمن را هک کند ، ولي اگر دولت بخواهد بطور رسمي وارد اين کار شود طبيعتا بايد ابتدا ابعاد حقوقي اين کار مشخص شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس