اگرچه آشنا اولین حضورش در دولت را با گرد و خاک نسبتاً غلیظی آغاز کرد، ولی در ادامه راه به واسطه ایجاد حاشیه های ریز و درشت برای روحانی، تبدیل به یکی از گوشه گیران دولتی شده است.

مشاور «حصر منتظر» در دولت چه می کند؟
گروه سیاسی مشرق - حسام‌الدین آشنا از روزهایی خبر ساز شد که در برنامه‌های تبلیغاتی رئیس جمهور ظاهر شد و بسیاری از تحلیل‌گران وی را یکی از مشاوران اصلی تبلیغاتی رئیس جمهور در انتخابات دانستند. او بعدها در بسیاری از مراسم‌ها همراه رئیس جمهور بود و متن سخنرانی روحانی را در مراسم‌های مهم به همراه دیگر مشاوران رئیس جمهور می‌نوشت، از جمله سخنرانی مهم رئيس جمهور در سازمان ملل. (اینجا)

آشنایی آشنا با روحانی در حصر منتظری

همان‌گونه که مشخص است، سابقه امنیتی رئیس جمهور و مشاورش محمل آشنایی این دو نفر بود. آشنا در پاسخ به این سؤال که چه شد آقای روحانی به سراغ شما آمدند و آیا آشنایی وی با شما پیشینه قدیمی‌تری داشت، اظهار داشت: من در یک مورد با ایشان همکاری نزدیکی داشتم. سال 77 در جریان مسئله رفع حصر آیت‌الله منتظری با ایشان از نزدیک کار کردم و فکر می‌کنم خاطره خوبی از آن تجربه داشتم. وی نقش خود را در آن ماجرا مشاور خواند و افزود: آقای دری ‌نجف‌آبادی از من خواستند که به آقای روحانی کمک کنم، اما گویا دکتر آشنا فراموش کرده‌اند که احتمالا نه در مسئله «رفع حصر»، که در «حصر» آقای منتظری با دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی همکاری کرده است، زیرا ماجرای حصر در سال 77 و رفع حصر در سال 81 اتفاق افتاده است. (اینجا) در ادامه به مهم‌ترین حاشیه‌هایی که توسط آشنا طی دو سال اخیر به وجود آمده است اشاره می‌کنیم.

1. عامل استعفای نجفی از میراث فرهنگی

محمدعلی نجفی ابتدا از سوی دولت برای سمت وزارت آموزش و پرورش معرفی شد، اما نتواست رأی اعتماد مجلس را کسب کند. سپس رئیس جمهور وی را به ریاست سازمان میراث فرهنگی معرفی کرد که بعد از چند ماه وی از این سمت نیز استعفا داد. برای استعفای نجفی دلایل مختلفی مطرح شده بود، از جمله بیماری و ... اما همان‌گونه که مشرق در (اینجا) نوشته بود: در میان تمام اخبار و شایعاتی که درباره دلایل کناره‌گیری محمدعلی نجفی مطرح می‌شود، این شایعه که نقطه شروع ماجرا به گزارشی بازمی‌گردد که از سوی یک «آشنا» در نهاد ریاست‌جمهوری درباره عملکرد نجفی تهیه شده، در برخی محافل به گوش می‌رسد؛ گزارشی که عملکرد سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری را در ۱۰۰روزه ابتدایی شروع به کار دولت یازدهم زیر سوال برده است.

ظاهرا عملکرد ضعیف نجفی درسازمان میراث فرهنگی و همچنین محتوای گزارش آشنا در مورد عملکرد وی موجب تکدر نجفی و دلسردی او شده است.

2. انکار مشاور کراواتی برای رئیس جمهور

پس از گزارش مشرق (اینجا) نسبت به حضور مشاور رئیس جمهور، دکتر سریع‌القلم، با کراوات در اجلاس داووس، جنجال‌های زیادی ایجاد شد و دکتر آشنا برای جمع‌کردن این قضیه در پی انکار مشاور بودن سریع‌القلم برآمد. ایشان در نامه‌ای به رئیس سازمان صدا و سیما، به نسبت‌دادن لقب «مشاور» برای دکتر محمود سریع‌القلم در برنامه تلویزیونی «گزارش هفتگی» اعتراض کرد!

آشنا در نامه خود آورده است: «از آنجا که بارها به صورت شفاهی و کتبی به آن سازمان محترم تذکر داده شده است انتصابات ریاست محترم جمهوری صرفاً از طریق سایت رسمی دفتر ریاست جمهوری اعلام می‌شود، اصرار بر خلق مشاور و سپس همراه‌کردن وی با هیئت همراه رئیس‌جمهور در داووس و در نهایت نقد پوشش ایشان را نمی‌توان اشتباهی عادی تلقی کرد.»

تأخیر هفت‌ماهه آقای آشنا در تکذیب مشاور بودن سریع‌القلم در حالی مطرح شد که از ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم، بیشتر رسانه‌های کشور از جمله خبرگزاری رسمی دولت (ایرنا) و رسانه‌های همسو با این جریان، از سریع‌القلم به عنوان «مشاور ارشد رئیس‌جمهور در امور بين‌الملل» یاد کرده و هیچ‌گاه تکذیبیه و اعتراضی از جانب مشاور رسانه‌ای رئیس جمهور به این مسئله مطرح نشد. (ابنجا)

پس از این اختلافات محمود سریع‌القلم از جلسات شورای سیاستگذاری مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری خداحافظی کرد. علت قهر سریع‌القلم را نامه آشنا به رئیس صدا و سیما عنوان کردند که در آن نامه اشاره شده بود که سریع‌القلم جزو مشاوران رئیس جمهور نبوده و نیست. (اینجا)

این اختلافات تا بدانجا پیش رفت که اتاق محمود سریع‌القلم در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام تخلیه شد. این اتاق در زمان ریاست روحانی بر این مرکز به سریع‌القلم داده شده بود و ولایتی، رئیس جدید مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری، در پاسخ به این سؤال که شنیده می‌شود علت رفتن سریع‌القلم از مرکز به دلیل اعتراض نسبت به نامه «حسام الدین آشنا» به صدا و سیما بوده است، گفت: بنده علت دیگری را برای رفتن ایشان نمی‌شناسم. (اینجا) و (اینجا)

3. درگیری و تضعیف مجلس

یکی دیگر از حاشیه‌های آشنا، درگیری‌هایی است که طی این مدت با مجلس داشته است. او قبل از اینکه دکتر نیلی از مجلس رأی اعتماد بگیرد، متن زیر را بر روی صفحه شخصی خود در شبکه‌های اجتماعی قرار داد:

«نمایندگان محترم مجلس فردا انتخابی راهگشا را در پیش رو دارند؛ این عزیزان می توانند: میانِ رفتن زیر بار سلطه گفتمانی اقلیت مطلق پایداری و استقلال مجلس از افراط‌گرایان یکی را انتخاب کنند.

- میان راهبرد همراهی یا عدم همراهی قوا یکی را انتخاب کنند.

- میان خواسته دانشگاهیان و خواسته های باج خواهان یکی را انتخاب کنند.

آقای دکتر نیلی احمد آبادی وزیر پیشنهادی ریاست جمهوری نه اهل فتنه است نه بی‌تجربه و نه ناشناخته. او یک جرم بیشتر ندارد. دانشگاه را برای دانشگاهیان می‌خواهد نه برای سیاستمداران.» (اینجا) اما این برچسب‌زنی‌ها و اتهامات مجلس اثرگذار نبود و مجلس با 160 رأی مخالف و 79 رأی موافق به نیلی رأی نداد. (اینجا)

بحث دیگری که باعث شد آشنا با مجلس درگیر شود و نقش این قوه را تضعیف کند، درباره نقش مجلس در مذاکرات هسته‌ای بود. آشنا در این زمینه یادآور شد: در مورد مذاکرات هسته‌ای هرچه در سطح کلان نظام مصلحت دیده شود همان انجام می شود و روشن است که هدایت این مذاکرات با مقام معظم رهبری، مدیریت آن با رئیس‌جمهور و اجرای آن با وزارت خارجه است. بنابراین وقتی ما در این سطح داریم صحبت می‌کنیم و طراحی می‌کنیم تشخیص اینکه چه چیزی نیاز به مصوبه مجلس دارد و یا به مصوبه آن نیاز ندارد نه در حد تعدادی از نمایندگان مجلس است نه در حد رسانه‌ها و نه در حد دلواپسان است، بلکه در حد کسانی است که هدایت، طراحی مدیریت و اجرای آن را بر عهده دارند.» (اینجا)

4. جنجالی به بهانه شهدای گمنام

در پی اتفاقاتی که برای دفن شهدای گمنام در میدان امیرچخماق یزد ایجاد شد، آشنا باز هم وارد گود شد و مخاطبان شبکه‌های اجتماعی را هدف پرسش‌های مکرر خود در مورد شهدای گمنام قرار داد. آشنا در یکی از پست‌هایش با عنوان «شهید گمنام امروز چه معنایی دارد؟ا» نوشت: «به امید روزی که هیچ شهیدی را به صورت گمنام دفن نکنیم و همه شهیدانمان را به آغوش خانواده ها باز گردانیم. شهید گمنام امروز چه معنایی دارد؟!» وی همچنین دوباره به موضوع شهدای گمنام پرداخت و در سومین نوشته خود در شبکه اجتماعی گوگل پلاس نوشت: پرسش این است که آیا اصولاً ما حق داریم قبل از اینکه تمام تلاشمان را برای رساندن یک شهید به خانواده اش انجام دهیم- تأکید می‌کنم تمام تلاشمان - پیکر او را به صورت گمنام دفن کنیم؟» (اینجا)

درباره این بحث نیز باید گفت که کمیته مفقودین ستادکل نیروهای مسلح طبق فتوای مقام معظم رهبری در صورت یأس از شناسایی پیکرهای مطهر را به سرعت و با شکوه دفن می کند (یعنی تا مأیوس نشوند شهیدی گمنام تلقی نمی شود) و شناسایی مراحل دارد و بسیار پیچیده، تخصصی و طولانی است از شناسایی تجهیزات و وسایل گرفته تا دست نوشته و وسایل همراه و هرچیزی که بتوان از طریق آن شناسایی انجام داد.

5. حاشیه سازی برای اطلاعات

وزارت اطلاعات از دوره‌هاي گذشته و به صورت دوره‌اي فرم‌هايي را براي ارزيابي نشريات كشور به برخي مراكز و مديران ارائه مي‌داد كه بر اساس آن و بر طبق پرسشنامه‌اي علمي، رويكرد فضاي رسانه‌اي كشور مورد تجزيه و تحليل قرار مي‌گرفت. از جمله سؤالات و شاخص‌هاي مطرح در اين پرسشنامه سؤالاتي با محوريت دين‌گرايي،‌ اهتمام به حفظ وحدت ملي، رعايت منافع ملي، سياه‌نمايي، موج‌آفرينی، منابع موثق و ... بود. آشنا بعد از اطلاع از اين موضوع، مديركل مربوطه در وزارت اطلاعات را فراخوانده و گفته‌ بود كه بايد شاخص‌هاي اين ارزيابي را طوري تغيير دهيد كه ديدگاه‌هاي رئيس‌جمهور را شامل شود. وي گفته بود كه معيار درست و غلط بودن، بايد دولت جديد باشد. (اینجا)

6. درگیری با شورای نظارت بر صدا و سیما

آشنا که نماینده رئیس جمهور در شورای نظارت بر صداوسیماست در مراسم رونمایی از یک کتاب گفت: «شورای نظارت فعلی هیچ نیست و جنبه تشریفاتی دارد. وی در ادامه گفت: این شورا هیچ قدرت اجرایی و نظارتی ندارد و فقط دو هفته یک بار شش نفر دور هم می نشینند و گعده می کنند و هیچ تضمینی بر اجرای مصوبات شورا در سازمان صداوسیما وجود ندارد.»

این اظهارات آشنا نیز با واکنش دیگر اعضای شورای نظارت بر صدا و سیما روبرو شد. نوباوه به عنوان نماینده مجلس شورای اسلامی در شورای نظارت با اظهار تأسف از نظرات حسام الدین آشنا، اعلام کرد: متأسفانه آقای آشنا از حداقل اطلاعات درخصوص عملکرد صد درصد موفق شورای نظارت در تحلیل محتوا و اجرا در عملکرد سازمان صداوسیما که طی ده‌ها مجلد کارشناسی منتشر شده بی‌اطلاع است و آن را نادیده گرفته است.

در همین زمینه سید رمضان شجایی کیاسری نماینده مجلس و نايب‌رئيس شورای نظارت بر صدا و سیما نيز در در گفت‌وگو با مشرق اظهار داشت: متأسفانه بعضی موارد اظهارات آشنا، نشان‌دهنده‌ عدم اشراف ایشان بر قوانین و ضوابط شورای نظارت بر صدا وسیماست.

کیاسری افزود: ایشان در عین حال خواسته‌های شخصی دارند که در شورا نمی‌توانند مطرح کنند و در قالب این نوع اظهارنظرها دغدغه‌های شخصی خود را مطرح می‌کنند. (اینجا)

حجت‌الاسلام احمد سالک کاشانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، با اشاره به اظهارات حسام‌الدین آشنا معاون فرهنگی رئیس‌جمهور در مورد عملکرد صدا و سیما و شورای نظارت بر این حوزه گفت: ما آقای آشنا را می‌شناسیم و به وی می‌گوییم با مطالعه بیشتر در مورد این مسائل اظهارنظر کنند. وی تاکید کرد: مطمئنا این‌گونه اظهارنظرها مطلوب آشنا و رئیس‌جمهور نیست. (اینجا)

دکتر آشنا طی دو سال اخیر حاشیه‌های زیادی را برای دولت به وجود آوده است که در بسیاری از موارد باعث درگیری دولت با دیگر نهادها و اتلاف وقت و انرژی دولت شده است، اما مدتی است که حواشی ایشان کم شده و مشکلات کمتری برای دولت به وجود می‌آورند. به نظر می‌رسد تذکرات و انتقادات رسانه‌ها اثر زیادی در گوشه گیری آشنا داشته و باعث شده این مشاور حاشیه‌ساز، کمتر وارد حاشیه‌ها شود و دولت را از دردسرهای اضافی خلاص کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 20
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • تازه مسلمان نروژی مقیم ایران ۰۰:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    0 0
    آقایان مستطاب این عالم وانفسا که پل و قنطره است مجهز به دوربین مدار بسته است و همه حرکات و سکنات ما ثبت و ضبط میشود به قول شما ایرانی ها این دنیا خر تو خر و شیر تو شیر نیست الم یعلم بان الله یری
  • یک امام صادقی دلواپس ۰۰:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    0 0
    به عنوان کسی که سالیانی شاگرد دکتر آشنا بوده ام و از قضا مخالف رویکرد سیاسی ایشان هستم باید بگویم متنی که تهیه کرده اید سراسر افترا و خلاف واقع و گزارش های بریده بریده است. کاش شعور نقد درست و جدی را داشتید. این کار شما نه تنها کمکی نمی کند بلکه مخالفان دولت را احمق جلوه می دهد. به دکتر آشنا نقد های بسیاری وارد است که به مراتب دقیق تر و جدی تر است و شما به هیچ یک از آنها اشاره نکرده اید. البته خلاف واقع بودن بسیاری از مطالب نگاشته شده در گزارش فوق کاملا مشهود است.
  • علیرضا اهواز ۰۰:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    0 0
    اتفاقا به نظر من بهتره همچین افرادی توی دولت باشن و همیشه یادآوری کنن که با چه افراد و چه قشری سر و کار داریم !
  • محسن ۰۱:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    0 0
    اسم این دولت را باید گذاشت دولت حاشیه
  • Admin ۰۳:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    0 0
    ببین مشرق بدبخت به چه چرندیاتی متوسل شده: داشتن یک مشاور بسیار باسواد کرواتی مگه جرمه؟؟؟!!!!
  • حاج عمو ۰۶:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    0 0
    البته مشرق به یکی از حاشیه سازان پرداخته.وقتی دکتر ترین های دکتر های طنز دکتر سلام را مشاهده کنیم حاشیه سازان زیادی را میبینیم.مثل اقای قومیتها یا اقای قورمه سبزی و ابگوشت بزباش و............
  • حاج عمو ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    0 0
    البته مشرق به یکی از حاشیه سازان پرداخته.وقتی دکترترین دکترهای طنز دکتر سلام را مشاهده می کنیم از این حاشیه سازان زیاد می بینیم.مثل اقای قومیتها یا اقای قورمه سبزی وابگوشت بز باش و...........
  • جوادي ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    0 0
    مشرق يا هر سايت ديگري كه خبري را انتشار ميدهند .راه اظهار نظر را باز مي كنند . فرا افكني نوعي اظهار نظر نيست . فرار از واقعيت هاست . آقاي آشنا براي همه آشناست . خدمات ايشان به تجديد نظر طلبان هم آشنا تر از خودشان .
  • ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    0 0
    جالبه هميشه آنها كه ادعاي آزادي بيان و تنوير افكار عمومي و جامعه مدني و اينجور كلمات پرطمطراق دارند نوبت به اجراي خودشان كه ميرسد به شدت ديكتاتور و جزم انديشند . مثل ادعاي دموكراسي آمريكاييها كه گوش فلك و اونور فلك رو كركرده اما از ديكتاتورترين و متحجرترين رژيمهاي حكومتي دنيا حمايت شديد مي كنند تا ملتها نتونند عليه آمريكا و اذنابش نفس بكشند .البته الان ديگه فقط احمقها گول اينجور شعارها رو ميخورند .
  • حسین ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    0 0
    با سلام البته آرام شدن ایشان شاید مربوط به پست جدیدی است که در آستانه آن قرار دارند و کاندیدای مطرح فعلی هم ایشان می باشند!!!!!!!!!!!
  • ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    0 0
    عزیزم دوستان امام صادقی بگن کلا تا حالا برای انقلاب و نظام چه دستاورد عظیمی آفریدن که حالا با ژست حق به جانب اظهار نظر هم می کنن
  • ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    0 0
    به مستنداتی که خود مشرق گذاشته بود نگاه کردی؟!
  • ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    0 0
    اقای سریع القلم به نظر می آید که بسیار غرب زده هستند و مشی ایشان هم همین طور است. وجود چنین افرادی برای نظامی که اساس شاکله خود را بر اساس نه شرقی نه غربی بنا کرده بسیار مضر است.
  • جاوید ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    0 0
    این عزیزان چون سالها در قدرت نبودن نمیدونن چطور باید یرخورد کنن.اصلا اصلاح طلبها نمیتونن مملکت رو بدون حاشیه اداره کنن چون تحمل و درایت ندارن و زود از کوره در میرن .در واقع سیاست رو نمیشناسن .پس بهتره ملت عزیز اصلاح طلبها رو وارد کارهای اجرایی مثل مجلس نکنن تا مملکت از مشکلات و بدبختی رهایی پیدا کنه .انشاالله هر چه زودتر این خصوصیت بد (کینه و نفرت) از وجود خیلی ها پاک بشه تا مردم نفس راحتی بکشن.
  • حسن ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    0 0
    در حاشيه
  • محسن کربلایی ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    0 0
    با سلام واحترام خدمت جناب آقای آشنا اگر در مورد شهدای گمنام این همه نگران هستید خواهشا تمهیداتی در نظر بگیرید تا همکاران شما عزت و شرف جوانان مرز و بوم که در راه خدا و وطن شهید شدند را حفظ کنند البته با اینکه اتفاقاتی در این دولت صورت گرفته که دور از ذهن مردم انقلابی و سلحشور ایران اسلامی میباشد مانند حضور مشاور رييس جمهور با کراوات در کنفرانس داووس و هزاران دلیل دیگر. لطفاً پیگیر این مسائل باشید آقای آشنا
  • میثم رهگذر ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    0 0
    اتفاقا آشنا جز هم حاشیه‌های دولت است و اصلا به پای بعضی معاونین و مشاورین نمیرسد امیدوارم این مطلب، ربطی به احتمال جا به جایی یا مسئولیت جدیدی برای آشنا نداشته باشد
  • ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    0 0
    از تذکر اخلاقیتان ممنون!
  • ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    0 0
    کلی حرف زدن به درد خودت میخوره رئیس دونه به دونه بگو کجاش افترا و تهمته. همه مطالبی که نوشته شده مستند به اخبار منتشر شده رسمی است
  • ۱۶:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
    0 0
    آخه دوست ابله من تو اول ببین چی گفته بعد گل واژه خزعبلتو بپرون. مطلب درباره کراواتی بسیار با سواد! نیست. درباره آخوند غیر ملبسه. در ضمن میدونم نمیفهمی. اما هر کی حرفایی زد که تو با این سطح سواد بی نظیرت نشنیده بودی یا دیدی خیلی به ذائقه خنده دارت خوش میاد لزوما با سواد نیست.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس