این جریانات در دولت قبل، ریشه مشکلات اقتصادی را سوءمدیریت دولت معرفی می‌کردند، اما با روی کار آمدن دولت یازدهم، مواضعشان کاملا معکوس شد و حل مشکلات کشور را به رفع تحریم‌ها گره زدند.

اقتصاد کشور را معطل مذاکرات هسته‌ای گذاشته‌اند/ مشکلات اقتصادی را در دولت قبل سوءمدیریت و در این دولت تحریم‌ها جلوه می‌دهند/ می‌گفتند مگر می‌شود پارس جنوبی را بدون اروپایی‌ها توسعه داد
گروه اقتصادی مشرق- نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با حضور در مشرق، در تحلیلی با ریشه‌یابی مشکلات اقتصادی کشور و سهم تحریم‌ها در این مشکلات گفت: با نگاهی به آمارهای شاخص‌های کلان اقتصادی کشور در سه دهه اخیر، مشاهده می‌شود بعضی از این شاخص‌ها در دوران تشدید تحریم‌ها روند بهتری داشته‌اند. این حقیقت نشان می‌دهد که علت اصلی مشکلات اقتصادی کشور، تحریم‌های خارجی نیست بلکه ریشه داخلی دارد.

* اگر همه تحریم‌ها را هم بردارند، تورم دورقمی باقی می‌ماند

وی با تاکید بر این که به تاثیر مذاکرات هسته‌ای بر اقتصاد کشور باید همان وزنی را داد که واقعا دارد، نه بیشتر، افزود: این کار، منطقی نیست که ریشه مشکلات اقتصادی کشور را مسائل خارجی و تحریم‌ها بدانیم و آنگاه برای حل مشکلات چشم‌انتظار مذاکرات هسته‌ای بمانیم و حتی اغلب اقتصاددانان و صاحبنظران اقتصادی هم معتقدند که این مذاکره خیلی حلال مشکلات اقتصاد ایران نیست.

عضو کمیسیون انرژی مجلس افزود: صراحتا می‌گویم اگر امروز همه تحریم‌ها را بردارند، باز هم تورم کشورمان دو رقمی می‌ماند، زیرا تورم پایین نمی‌آید مگر آن که اصلاح ساختار اقتصادی کنیم.

وی با اشاره به این که برخی از مشکلات اقتصادی کشور به سوء مدیریت برمی‌گردد و برخی به عوامل اقتصادی، اضافه کرد: اگر به شاخص‌های کلان اقتصادی شامل بهره وری پائین، نرخ تورم دو رقمی، یارانه بالا، نرخ بیکاری دو رقمی، رشد اقتصادی پراکنده طی سه دهه اخیر نگاه کنیم، مشخص است که این شاخص‌ها چه در دولت سازندگی، چه در دولت اصلاحات و چه در دولت احمدی‌نژاد وضعیت مطلوبی نداشته‌اند. این حقیقت نشان می‌دهد که مشکل اقتصاد کشور، ساختاری است.

* وابستگی بالای بودجه به نفت،‌ ربطی به تحریم ندارد

وزیر اسبق نفت افزود: یکی از این مشکلات ساختاری، ورود نفت به بودجه دولت است. خوب این دیگر ربطی به مسائل بیرونی ندارد، باید در داخل اصلاح ساختار کنیم. بله عوامل بیرونی همچون تحریم هم تاثیر دارد، اما چقدر وزن دارد؟

اقتصاد کشور را معطل مذاکرات هسته‌ای گذاشته‌اند/ مشکلات اقتصادی را در دولت قبل سوءمدیریت و در این دولت تحریم‌ها جلوه می‌دهند/ می‌گفتند مگر می‌شود پارس جنوبی را بدون اروپایی‌ها توسعه دادمیرکاظمی با انتقاد از نگاه کاسب‌کارانه سیاسی به معضلات اقتصادی کشور، افزود: در مناظرات انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 هم می‌دیدیم که نامزدها برنامه جدی برای رفع مشکلات اقتصادی کشور نداشتند. مثلا می‌گفتند باید تورم بیاید پایین، اما راهکار و برنامه اجرایی نداشتند.

نماینده مردم تهران با تشریح مضرات گره زدن اقتصاد کشور به رفع تحریم‌ها گفت:‌ با ادامه این روند، کشور را معطل می‌کنیم برای اتمام مذاکرات هسته‌ای. مثلا بسیاری از سرمایه‌گذاران خصوصی به ما مراجعه می‌کنند و می‌پرسند که سرمایه‌گذاری کنیم یا نه. مثلا به علت این فضای ایجادشده، تصور می‌کنند با به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای، نرخ ارز 1000 تومان می‌شود.

* بخش خصوصی آجر روی آجر نگذاشته و معطل تحریم‌ها است

میرکاظمی افزود: روز اول که این دولت آمد، گفتند طی 3 ماه تحریم‌ها را برمی‌داریم. به همین دلیل سرمایه‌گذاران دست نگه داشتند. بعد از 3 ماه گفتند، طی 6 ماه تحریم‌ها را برمی‌دارند. آن هم نشد. دوباره گفتند 7 ماه. بعد هم گفتند تا فروردین 94 و الان هم می‌گویند تا تیرماه. در تمام این مدت، سرمایه‌ها راکد مانده و سرمایه‌گذاران دست نگه داشته‌اند تا ببینند سرنوشت تحریم‌ها چه می‌شود.

به گفته عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس، بخش خصوصی در این مدت آجر روی آجر نگذاشته است و منتظر مانده است که ببیند چه می‌شود. این به بیکاری و رکود دامن زده است.

* طولانی کردن مذاکرات برای بهره‌برداری در انتخابات مجلس؟

ما می‌گوییم مذاکرات سر جایش، اما نباید اقتصاد را معطل گذاشت. یک تحلیل این است که این طول دادن مذاکرات، با هدف رساندن آن به انتخابات مجلس است. یعنی کشور را معطل نگاه دارید و ترمز فعالیت‌های اقتصادی را بکشید برای این که کار سیاسی می‌خواهید بکنید.

این در حالی است که در اقتصاد مقاومتی و جهاد اقتصادی، نباید یک روز را هم از دست داد. جهاد اقتصادی به این معنا نیست که باید بیشتر تلاش کرد، بلکه فراتر از تلاش مضاعف است، یعنی باید جهاد کرد.

میرکاظمی در ادامه گفت: برخی از فعالان بخش خصوصی به من گفته‌اند رفتیم پیش معاون وزارت نفت، گفتیم چه کار کنیم. به ما گفت: صبر کنید ببینیم مذاکرات چه می‌شود و متاسفانه در این حوزه‌ها سرمایه‌ها را بسته‌اند و منتظر مانده‌اند تا اروپایی‌ها بیایند. از روز اول به مسئولان وزارتخانه‌های نفت و نیرو گفتیم معطل اروپایی‌ها نمانید و از همین منابع عظیم نقدینگی موجود در کشور استفاده کنید تا پروژه‌ها معطل نشوند. زیرا مشخص است مذاکرات طولانی خواهد بود.

* یک روز چینی‌ها را بیرون کردند، حالا التماس می‌کنند برگردید

عضو کمیسیون انرژی مجلس با انتقاد از اقدامات غیرمنطقی وزارت نفت دولت، گفت: یک روز چینی‌ها را بیرون کردند حالا می‌روند التماس می‌کنند که برگردید. این نتیجه نسنجیدگی و بی‌تدبیری و شناخت نداشتن نسبت به مسائل بین‌المللی است.

میرکاظمی بار دیگر نسبت به معطل نگاه داشتن اقتصاد کشور برای مذاکرات هسته‌ای با وجود اطلاع از ریشه داخلی معضلات اقتصادی کشور انتقاد کرد و درباره این رویکرد برخی دولتمردان گفت: رفتار اینها شبیه همان مثلی است که طرف به دروغ داد می‌زد که آش می‌دهند و آش می‌دهند. بعد که مردم هجوم آوردند خودش هم باورش شد و دوید دنبال قابلمه خالی. متاسفانه چنین اتفاقی دارد می‌افتد.

اقتصاد کشور را معطل مذاکرات هسته‌ای گذاشته‌اند/ مشکلات اقتصادی را در دولت قبل سوءمدیریت و در این دولت تحریم‌ها جلوه می‌دهند/ می‌گفتند مگر می‌شود پارس جنوبی را بدون اروپایی‌ها توسعه داد

* تجارب موفق انقلاب در برابر تحریم‌ها

میرکاظمی سوابق موفق انقلاب اسلامی در پیشرفت عملی در حوزه دفاعی با وجود تحریم‌ها را الگویی برای رفع مشکلات اقتصادی دانست و گفت: با توجه به سوابق گذشته، در کدام حوزه‌ها موفق بودیم؟ در جاهایی که وابستگی ایجاد کردیم یا جاهایی که به سمت خودکفایی رفتیم؟ مثال واقعی آن حوزه دفاعی است.

در این حوزه علی‌رغم این که تحریم‌های بسیار سنگینی علیه ایران از ابتدای انقلاب وضع کردند امروز در وحوزه دفاع بسیار موفق‌تر از حوزه‌های غیردفاعی هستیم. آنها هر جا دیدند ما موفق شدیم، تحریم را برداشتند مثل همین اس 300 که وقتی دیدند نمونه مشابه بومی آن را می‌توانیم بسازیم، می‌خواهند آن را به ما بدهند.

هوا فضا و سلول‌های بنیادی دیگر حوزه‌هایی است که از نگاه میرکاظمی، ایران در آنها پیشرفت چشمگیری داشته است. او معتقد است:  هر جای دیگر که سنت‌های قبل از انقلاب را شکاندیم و با روحیه جهادی و انقلابی وارد کار شدیم، موفق شدیم. اما هر جا منتظر خارجی‌ها ماندیم، شکست خوردیم. مثلا‌ هنوز منتظریم که پژو بیاید و فناوری به‌روز خود را به ما بدهد. اما آیا این کار را می‌کند یا فقط فناوری‌های سه دهه قبلش را به ایران می‌آورد. از این نمونه‌ها فراوان است.

* لوازم خانگی از ماهواره پیچیده‌تر است؟

میرکاظمی نسبت به یک تحلیل مغرضانه نسبت به اقتصاد مقاومتی و خودکفایی هشدار داد و گفت: تاکید بر این رویکردها این به معنای عدم استفاده از اطلاعات پیشرفت‌های غربی‌ها نیست، بلکه به معنای معطل نماندن برای همکاری با آنها است. فرض کنید در لوازم خانگی، آیا لوازم خانگی پیچیده‌تر از ماهواره و صنایع دفاعی است که هنوز به تولیدات خارجی وابسته‌ایم و منتظریم که یک خط تولید از خارجی‌ها بیاوریم و تولید کنیم؟

این یک مشکل اساسی است و نزدیک شدن به خارجی‌ها اینطور نیست که مشکلات ما را حل کند. البته دوباره تایید می‌کنیم این به معنای آن نیست که دور کشورمان را خط بکشیم، نه مقصود این است که درون‌زا و برون‌نگر باشیم.

اقتصاد کشور را معطل مذاکرات هسته‌ای گذاشته‌اند/ مشکلات اقتصادی را در دولت قبل سوءمدیریت و در این دولت تحریم‌ها جلوه می‌دهند/ می‌گفتند مگر می‌شود پارس جنوبی را بدون اروپایی‌ها توسعه دادوی در ادامه وضعیت کشورهای دوست و دشمن آمریکا را نیز مصداق دیگری برای ارزیابی تاثیر همکاری با آمریکا در پیشرفت کشورها خواند و گفت:‌ وضعیت کشورها را ببینیم. آیا کشورهایی که به طور کامل نوکری آمریکا را کرده‌اند، امروز کشورهای موفقی هستند؟ از انور سادات و حسنی مبارک، نوکرتر داشتیم. مصر امروز چه دارد در دنیا؟ یا عربستان، کویت و قطر. اینها کشور نیستند فقط چند تا ساختمان برای آنها ساخته‌اند و اگر یک روز آمریکا حمایتش را از آنها قطع کند، فرو می‌ریزند. یکی از تحریم‌های ایران را علیه آنها وضع کنند، کارشان تمام است.


* می‌گفتند مگر می‌شود پارس جنوبی را بدون اروپایی‌ها توسعه داد

وی بار دیگر تاکید کرد: اینطور نیست که اگر غربی‌ها بیایند درب‌های موفقیت به روی ایران باز می‌شود. ریشه‌های مشکلات اقتصادی کشور را از درون کشور باید پیدا کرد. مثلا فازهای باقی‌مانده پارس جنوبی را که در دولت دهم شروع کردیم، می‌گفتند مگر می‌شود بدون حضور اروپایی‌ها این کار را انجام داد؟ اما دیدیم که با نگاه به داخل این فازها توسعه پیدا کردند و همین فاز 12 که پارسال افتتاح شد با 92 درصد پیشرفت تحویل دولت یازدهم شد و آنها طی یک سال و نیم 8 درصد باقی‌مانده را تکمیل کردند.

نماینده مردم تهران از مقاومت تدریجی ایران در برابر تحریم‌ها هم سخن گفت و افزود: بسیاری از مقامات خارجی که در این سال‌ها به ایران می‌آمدند از اوضاع عادی بازار و مردم کشورمان ابراز تعجب می‌کردند و می‌گفتند اصلا نشانی از تحریم در کشور شما نیست. تا حدودی اقتصاد ما مقاوم شده است. یعنی به تدریج که جلو آمده‌ایم، به مقاومت اقتصادی دست یافته‌ایم هرچند مشکلات وجود دارد. بورس مالزی را به یاد بیاورید که غربی‌ها طی 24 ساعت، آن را پایین آوردند؛ آیا اقتصاد ما در آن حد شکننده است؟

وی اعتراف مقامات آمریکایی درباره بی‌تاثیر بودن تحریم‌ها را نیز مؤید اظهارات خود دانست و گفت: به صحبت‌های اوباما در چند ماه اخیر نگاه کنید که صراحتا می‌گوید تشدید تحریم‌ها دیگر بر ایران تاثیر ندارد. من نمی‌گویم تحریم چیزی خوبی است، اما می‌شود این تحریم را به فرصت تبدیل کرد همانطور که در برخی حوزه‌ها اینطور شده است.

وی افزود: جهاد اقتصادی یک اراده و روحیه جهادی و بسیجی می‌خواهد. وقتی چنین روحیه‌ای نباشد، هزار بار هم بگوییم اقتصاد مقاومتی، کاری شکل نمی‌گیرد. تجربه نشان می‌دهد هر جا این روحیه وجود داشته، موفق بوده‌ایم و هر جا این روحیه ضعیف شده، ضربه خورده‌ایم.

وی بار دیگر از رویکرد دوگانه جریان اصلاحات و حامیان دولت یازدهم نسبت به نقش تحریم‌ها در مشکلات اقتصادی کشور انتقاد کرد و گفت:‌ اصلاح‌طلبان و رسانه‌های زنجیره‌ای در دولت قبل، اسمی از نقش تحریم در مشکلات اقتصادی کشور نمی‌آوردند و تمام مشکلات را به خاطر سوءمدیریت دولت وقت جلوه می‌دادند. همین رسانه‌ها با تغییر دولت، کاملا تغییر جهت دادند و حل مشکلات اقتصادی کشور را منوط به رفع تحریم‌ها و مذاکره هسته‌ای با آمریکا اعلام کردند. حتی آقای روحانی نیز در مناظرات انتخاباتی، سوءمدیریت دولت را در مشکلات اقتصادی کشور، برجسته می‌کرد.

وی در ادامه به نقد تجربه مذاکرات ده سال پیش مطابق کتاب منتشر شده از حسن روحانی و تحلیل بیانیه لوزان پرداخت که در روزهای آینده منتشر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 31
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • ناشناس ۱۶:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
    0 0
    قطعنامه 1929 که بستر ساز اعمال تحریمهای بانکی و نفتی شد نتیجه فتنه همین دوستان در سال 88 است و جالب اینکه همین جریان اکنون به بهانه رفع همین تحریمها بده بستان های انتخاباتی را با امریکایی ها مطرح کرده اند !
  • ناشناس ۱۶:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
    0 0
    اقتصاد مقاومتی و اقتصاد بدون نفت کلید موفقیت ایران برای مواجهه با تحریمهاست .
  • بینام ۱۶:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
    0 0
    زنده باد ولی کو گوش شنوا بدبختمون کردن خدا... کنه
  • عباس م 61 ۱۷:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
    0 0
    اینکه ما در عصر اتم برای فامیلهامون و هر کس دیگر در اون ور دنیا نمی توانیم حتی یه دلار جابجا کنیم(تحریم سوئیفت) تقصیر دوران هشت ساله چه کسیست؟لطفا پاسخ دهید. فرافکنی نکن اقای وزیر وقتی یکدفعه ارزش پول به یک سوم کاهش پیدا می کنه دلیلش چیه؟ با هفتصد ملیارد دلار درامد نفتی چه کار کردید تا بگوییم اقای روحانی با یک چهارم اون همون کارهارو انجام بده. اقای روحانی حداقل کاری که کرد اینکه امید را در دلها زنده کرد.
  • ۱۷:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
    0 0
    اقتصاد كشور رو معطل گذاشتن بهتر از تباه كردنشه.مگه شما چه گلي به سر اقتصاد كشور زديد
  • ۱۷:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
    0 0
    کی گفته اقتصاد معطل مذاکراته مگه تو همین دوره تحریم تورم ۲۵ درصد کاهش پیدا نکرده؟ایشون بهتره به جای انتقاد یه نگاهی به عملکرد خودش تو زمان وزارت بندازه و ببینه آیا واقعا چیزی برای دفاع داره؟!
  • غفق ۱۷:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
    0 0
    8سال مملکت رابه خاک سیاه نشاندید حالامیایید مصاحبه هم میکنیدبا فروش نفت 120دلار همه امکاناتاین مملکت را نابود کردید لااقل سکوت کنید
  • ۱۸:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
    0 0
    از ماست كه بر ماست؟
  • ۱۸:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
    0 0
    دولت روی تحریم تمرکز پر رنگی کرده ومنتظراست تحریم ها لغو شوندغافل از اینکه رفع تحریم فقط زمینه ساز اقتصاد مصرفی است نه مولد هنر دولت در این است که بتواند حتی در شرایط تحریمی یک برنامه قابل اجرا که اقتصاد کشور رابیمه کند ومتکی به درون باشد را طراحی واجراکندودر این مسیرمی توانداز نخبگان کمک بگیرد.
  • ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
    0 0
    حرف خوب هست ولی کو عمل خدا نگذرد از ان کسانی که بخواهند در این بین سیاسی کاری کنند امام خمینی چقدر سفارش این مردم رو به مسولین مینمود به خاطر گذشت و ایثار و در صحنه بودن مردم ولی بعضی ها انگار نمی توانند قدر شناسی کنند
  • مهدی از قم ۱۹:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
    0 0
    مگه اقایان تکنوکرات و سرمایه دار کارگزارانی اجازه دادند؟؟؟همه با هم داخلی و خارجی دست در دست هم دادند تا دولت قبل را زمینگیر کنند
  • مهدی از قم ۱۹:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
    0 0
    یک مشت سرمایه دار تکنوکرات و بی مصرف سال های سال است که بر اقتصاد کشور مسلط شده اند و اگر هم کسی جرات کند و اراده کند که اقتصاد را از چنگشان در اورد با سرمایه هنگفت و مافیای قدرتمندشان و حمایت خارجی ها همه چیز را به هم میریزند نمونه اش هم سال91و 92 است.باید سر این افعی قطع شود
  • ۲۰:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
    0 0
    چرا همیشه مسئولین وقتی دوره گود نشسته اند و سمت ندارند خوب راهکار بلدن اقای عزیز شما وقتی وزیر بودی راهکار ها رو هم بلد بودی چه گلی زدی به سرمون چرا مشکلات ساختاری رو تو اون دولت حل نکردین خسته شدیم از شعار همش شعار احمدی نژاد شعار روحانی شعار همه فقط حرف خوب بلدن بزنن....
  • سعید ۲۰:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
    0 0
    ایشون مگه رئیس جمهور بودن که بگیم چرا مشکل اقتصاد و حل نکرده . سوءمدیریت هم در دولت های قبلی بود هم دراین دولت
  • ناشناس ۲۱:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
    0 0
    در زمان شما70درصد گاز پارس جنوبی را قطر برد الان از خواب بیدار شدید؟
  • ناشناس ۲۱:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
    0 0
    جناب سعید ایشون رئیس جمهور نبودند ولی وزیر نفت که بودند برداشت قطری هااز پارس جنوبی10برابر ایران رشد کرد ومتاسفانه ایشون کاری از دستشون ساخته نبود
  • ۲۱:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
    0 0
    بدید به ایشون درستش کنه
  • مهدی از قم ۲۱:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
    0 0
    دوست عزیز مشکل شما این است که همش منتظر هستید تا یکی از راه برسه و مشکلات را حل کند.تا وقتی که من و شما و باقی مردم با شانتاژ چند روزنامه زنجیره ای برای گران شدن فلان چیز حجوم میبریم و باعث بالا رفتن قیمت ها و اسیر دست سیاست بازها میشیم تا وقتی که ما چند برابر متوسط جهانی انرژی مصرف میکنیم تا وقتی که کار مفید یک پنجم دنیا است و خیلی چیزهای دیگه هیچ چیز عوض نمیشه
  • مهدی از قم ۲۱:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
    0 0
    چه امارهای قشنگی.خود گوی خود خندی عجب مرد هنر مندی
  • ۲۳:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
    0 0
    نخیر اقتصاد معطل شما و احمدی نژاده!!!
  • ۰۰:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    قطر هم به لطف دولت اصلاحات که هشت سال پارس جنوبی را به شل و توتال سپرد صاحب گاز ایران شد. این شرکتهای به اصطلاح چند ملیتی از عمد با قطر بسته بودند و عمدا هشت سال پروژه را سر دواندند. الان هم هر چه داریم از همان زمانی است که اینها بیرون رفتند کار به دست ایرانیها افتاد. اگر روندی که از سال ۸۷ در پارس جنوبی شروع شده بود از ۷۷ شروع شده بود الان ما عقب نبودیم. بروید یقه خاتمی و هاشمی را بگیرد با کاری که تحت عنوان قرارداد توتال و کنسرسیوم نفتی مرتکب شدند انجام دادند.
  • ناشناس ۰۱:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    فازهای مختلف پارس جنوبی در 8 سال دولت دکتر احمدی نژاد بالای 80 درصد پیشرفت کرد از جمله فاز 12 که 92 درصد پیشرفت داشت و اخیرا"افتتاح شد .
  • ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    ایشون فقط یک قلم طرح های شبنم و کد گذاری ملی کالا ها برای مبارزه با قاچاق بنیان گذاشت که الحمدلله به بهانه های .... در دولت یازدهم هر دو طرح هوا شدند. در قلم دیگر همه فازهای باقیمانده پارس جنوبی را قرارداد بست و توسعه انها را شروع کرد که با پیشرفت 50 تا 70 درصدی تحویل دولت جدید شد و دولت جدید هم به بهانه اولویت بندی همه را تعطیل کرد
  • ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    نه ایشون قبل از شما از خوبا بیدار شد به همین دلیل همه فازهای باقیمانده پارس جنوبی از فاز 13 تا 24 (به جز 15 و 16 و 17 و 18 که از قبل قراداد داشتند) را صاحب قرارداد توسعه کرد که با پیشرفت 50 تا 70 درصدی تحویل دولت یازدهم و بلافاصله پس از تحویل تعطیل شدند
  • ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    ایشون و امثال ایشون کارهای خیلی بزرگی کردند که تو فحاشی های رسانه ای گم شد و دیده نشد
  • ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    جناب عباس لازم نیست این آقایون پاسخگوی کسی باشن! قانون دقیق برای پاسخگویی این مسئولین نداریم، ارزش پول ، عدم جابجایی پول اینها مسئله مهمی نیست از نظر این آقایون
  • ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    ناشناس 8:45 ایشون طرح شبنم بنیان گزاری کردن؟ چند کیلو طرح شبنم تقلبی میخوای برات از بازار بخرم!!
  • قاسم ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    جناب عباس م 61 این مشکلات تقصیر دوستان شماست که در فتنه سال 88 تمام گلوگاههای اقتصادی کشور را دادند دست دشمن و همه چی رو لو دادند.البته اینها در مساله هسته ای هم همین کار را کردند و همه چی رو لو دادند.الان هم مشغول همین خوش خدمتی به دشمن هستند.بیخود فرافکنی نکبید.
  • قاسم ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    عزیز من اگر به آمار باشه که دولت قبل هم مدعی بود بیکاری را ریشه کن کرده.راست می گفت؟ما مردم عادی که هنوز هیچ اثری از کاهش تورم نمی بینیم.
  • ممد حسن ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    اصلا همه گذشته ها بد ! تو این بیست ماهه چه گلی سر اقتصاد زدند؟ همه چیز تو رکوده تورم کاهش یافته . وقتی سرمایه گذاری نمیشه رونق اقتصادی نداریم میخوای تورم بالا بره . مسکن رو وارد سبد تورم کردن میگن شده 14% نان ,گوشت ,شوینده ,لبنیات ,البسه,حمل و نقل و... که همه باهاش درگیریم کدومش ثابت مونده یا پایین اومده اینها که جواب داره نداره ؟
  • محمد رضا ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    عزیزانی که پیام داده اند مبنی بر اینکه دولت قبل کارها را خراب کرد خداوکیلی چشمشان را باز کنند و ببینند فتنه گران حدود 10 ماه مملکت را به هوا بردند انصاف هم خوب چیزی است چقدر چوب لای چرخ دولت کردند مگر یک انسان چقدر تحمل دارد بالاخره می برد ما اشتباهات دولت قبل را قبول داریم شما هم این انصاف را به خرج دهید و این کارشکنی ها را هم قبول کنید خود آمریکا و کشورهای دیگر مدعی هستند که پس از فتنه 88 زمینه برای اعمال تحریمهای فلج کننده بر ایرا بیشتر نیست شما قبول ندارید! یه عده برای مطامع شخصی و جناحی رای مردم را نپذیرفتند و مسبب تحریمها شدند حالا هرچه التماسشان را کنیم چه فایده؟ زور را داده ایم و منت را می خواهیم بستانیم.....

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس