کد خبر 4083
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۳:۴۰

اين که غذاي سحري حتما پختني باشد يا حاضري، چندان مهم نيست. چيزي که اهميت دارد اين است که غذاي تهيه شده کم‌نمک، کم‌شيرين و از گروه غلات انتخاب شده‌باشد.<BR>

به گزارش مشرق، جام جم آنلاين نوشت؛ تشنگي در طول روزه‌داري آن هم در روزهاي گرم سال بيشتر ما را اذيت مي‌کند اما چگونه مي‌توانيم تشنگي را مهار کنيم؟ به طور کلي بدن انسان در شرايط محروميت از آب، حداکثر تلاش خود را مي‌کند تا آب باقيمانده در بدن را حفظ کند.
در نتيجه اگر دماي بدن فرد طبيعي بوده و فعاليت شديد هم نداشته باشد، تا بيش از 3 روز با شرايط کم‌آبي کنار مي‌آيد، اما موضوع مهم آن است که چگونه و چه نوع موادي را در وعده افطار يا سحر مصرف کنيم تا کمتر احساس تشنگي کنيم.
از جمله موادي که براي کنترل تشنگي بايد از آن پرهيز کرد مصرف قند و نمک است. اين مواد مي‌توانند از همان ساعات اوليه روز در بدن کم‌آبي ايجاد کنند. غذاهاي کنسروي، انواع ساندويچ‌ها، بادمجان، فلفل، کله پاچه، سيراب شيردان، تنقلات شور و بسيار شيرين و همچنين برخي از انواع سبزي خوردن در وعده سحر در طول روز مي‌تواند ما را تشنه‌تر ‌کند.
از سوي ديگر برخي از غذاهاي پروتئيني مانند گوشت، حبوبات يا سويا به دليل آن که براي متابوليسم و دفع نياز به آب زيادي دارند، بيشتر بايد در وعده افطار و قبل از سحر مصرف شوند.
در مورد ادويه‌جات و غذاهاي تند و محرک نيز بايد گفت اين نوع غذاها به دليل آن که عرق‌زا بوده و خون را به سطح بدن هدايت کرده و باعث تعريق و دفع آب بيشتر از بدن مي‌شوند، مصرف آنها در سحر توصيه نمي‌شود.
معمولا غذاهاي آب‌دار مانند سوپ، آش‌هاي ساده، انواع خورش، خوراک‌هاي آب‌دار، سبزيجاتي چون کاهو، خيار، اسفناج و ميوه‌هاي فصل همگي گزينه‌هاي مناسبي براي تشنه نشدن به شمار مي‌روند.
اين که غذاي سحري حتما پختني باشد يا حاضري، چندان مهم نيست. چيزي که اهميت دارد اين است که غذاي تهيه شده کم‌نمک، کم‌شيرين و از گروه غلات انتخاب شده‌باشد.
غلات نه‌تنها براي هضم و دفع نياز چنداني به آب ندارند بلکه مي‌توانند مقدار زيادي آب را به خود جذب کرده و در ساعات روزه‌داري کمک شاياني به فرد روزه‌دار کنند.
همچنين بهترين نوشيدني در سحر آب، چاي کمرنگ، آبميوه طبيعي، آب هندوانه و شربت‌هايي چون شربت خاکشير، تخم شربتي و شربت آبليمو در صورت شيريني کم آنها است. دانه‌هاي تخم شربتي و خاکشير وقتي در مجاورت آب قرار گيرند، مي‌توانند چندين برابر وزن خود آب جذب کرده و متورم شوند. در نتيجه اين دانه‌ها آب زيادي را در خود نگه‌داشته و وقتي بدن با کم‌آبي مواجه مي‌شود، از ذخيره آب آنها براي تامين آب بدن استفاده مي‌شود. از طرفي، نوشيدن آب زياد در وعده سحر نه تنها به رفع تشنگي کمک نمي‌کند بلکه مي‌تواند موجب رقيق شدن شيره معده و اختلال در هضم غذا شود.

*سحري را حذف نکنيد
متاسفانه بسياري از افراد وعده سحري را از برنامه غذايي خود حذف مي‌کنند، اما بايد بدانند که ضعف بدني، سردرد، بوي بد دهان، افت قند خون، کاهش فشار خون و عصبانيت در طول روز از عواقب نخوردن سحري است.
افت فشار خون مي‌تواند خستگي، کم شدن انرژي، سرگيجه و ظاهر رنگ پريده را ايجاد کند. در اثر کاهش قند خون نيز تعريق زياد، احساس لرز، تپش قلب، کاهش تمرکز و سردرد عارض مي‌شود. بنابراين حتي‌المقدور وعده سحر را خصوصا در اين فصل که ساعات روزه‌داري طولاني است فراموش نکنيد واگر هم براي خوردن سحري چندان اشتهايي نداريد اين وعده را با ميوه و سالاد کاهو شروع کنيد تا اشتهايتان باز شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس