
به گزارش مشرق، شامگاه ?? مرداد سال ??، پسر جواني با کلانتري ??? غياثي تماس گرفت و مدعي شد دقايقي قبل در جريان درگيري، مردي را با چاقو مجروح کرده است.
وقتي مأموران به همراه پسر جوان به بيمارستان سوم شعبان مراجعه کردند، متوجه شدند که ساعاتي قبل، مرد ميانسال به نام علياکبر بر اثر شدت جراحت فوت کرده است.
با توجه به فوت علياکبر، فرامرز به اتهام قتل عمد بازداشت شد و در اولين مرحله تحقيقات مدعي شد که مقتول را به خاطر اينکه براي مادرش مزاحمت ايجاد کرده، به قتل رسانده است.
وي ادامه داد: بيرون از خانه بودم که خواهرم با من تماس گرفت و گفت حال مادر خوب نيست. وقتي به خانه آمدم به مادرم گفتم بيرون از خانه برود تا من با اورژانس تماس بگيرم؛ اما وقتي بيرون آمدم متوجه شدم که مقتول براي مادرم مزاحمت ايجاد کرده که او را با چاقو زدم و پدرم که در خيابان بود، او را به بيمارستان رساند.
بعد از اعترافات صريح فرامرز، قرار مجرميت وي از سوي دادسراي جنايي تهران صادر و پرونده براي رسيدگي به دادگاه کيفري استان تهران ارجاع شد که صبح امروز جلسه محاکمه به رياست قاضي حسن تردست برگزار شد.
در ابتداي جلسه، شفيعي، نماينده دادستان با اشاره به مدارک موجود در پرونده بزه انتسابي به متهم را محرز دانست و خواستار مجازات وي شد. اوليايدم نيز خواسته خود را قصاص متهم عنوان کردند.
در ادامه، متهم در جايگاه قرار گرفت و با بيان اينکه اتهام قتل عمد را قبول دارد، گفت: اظهارات قبلي من دروغ بود و به خاطر ترس از پليس مجبور شدم بگويم او براي مادرم مزاحمت ايجاد کرده بود، در حالي که حقيقت چيز ديگري بود.
وي ادامه داد: داخل پارک به همراه دوستم مشروب مصرف کرده بودم که خواهرم با من تماس گرفت و از من خواست به خانه بروم تا مادرم را به بيمارستان برسانم. بعد از اينکه به خانه رفتم، ابتدا با مادرم دعوا کردم و از او خواستم مقابل خانه برود تا من اورژانس را خبر کنم. وقتي از خانه بيرون آمدم، با مقتول بر سر جاي پارک خودرو درگير شدم که يک ضربه چاقو به او زدم.
متهم گفت: بعد از اينکه مقتول را زدم، پدرم که متوجه درگيري شده بود، به سرعت خودش را رساند و با خودروي خود مقتول را به بيمارستان برد. چاقو را داخل جوي آب انداختم و با پليس تماس گرفتم.
بعد از متهم، مادر وي در جايگاه قرار گرفت و در توضيح حادثه گفت: فرامرز بعد از درگيري با من، از خانه خارج شده بود که با صداي داد و فرياد او از خانه خارج شدم. متوجه شدم که با مرد ميانسالي درگير شده و يک مشت از او خورده است. هرچه به مقتول التماس کردم از درگيري منصرف شود و هرچه به او گفتم پسرم شرايط روحي مناسبي ندارد، قبول نکرد و گفت نميخواهم از يک بچه کتک بخورم.
وکيل متهم هم در جايگاه قرار گرفت و گفت: لايحه دفاعيه خود را بر مبناي ادعاي موکل مبني بر ايجاد مزاحمت مقتول براي مادرش تنظيم کرده بودم که با توجه به تغيير ادعاهايش در جلسه امروز، لايحه را پس ميگيرم و درخواست دارم که موکل براي انجام تحقيقات پزشکي بيشتر در خصوص مشکلات رواني به کميسيون پزشکي معرفي شود. موکل من به خاطر مشکلات و اختلالات رواني، از انجام خدمت سربازي نيز معاف شده است.
در پايان جلسه دادگاه، قاضي تردست خطاب به حاضران گفت: بسياري از افراد جامعه دچار مشکلات روحي و رواني هستند. متهم اين پرونده هم با توجه به نظريه پزشکي قانوني دچار اختلالات رواني بوده است اما اين اختلالات در حد جنون و رافع مسئوليتهاي وي نبوده است.
وي ادامه داد: خانواده متهم هم نبايد اجازه ميدادند که با توجه به مشکلات روحي و رواني، به مصرف مشروبات الکلي روي آورد. خانواده فرامرز در زمينه کنترل وي کوتاهي کردند و بايد با توجه به زمينههاي رواني متهم، مراقبت بيشتري از او ميکردند.
رئيس شعبه ?? دادگاه کيفري خاطرنشان کرد: زمينههاي خانوادگي و اجتماعي در اين فرد نامناسب بوده و مصرف مشروبات الکلي در پارک و انظار عمومي نشاندهنده اين موضوع است. خانواده متهم در بروز اين اتفاق قطعاً بيتقصير نيستند.
قاضي تردست در پايان جلسه محاکمه و بعد از مشورت با مستشاران دادگاه، متهم را به قصاص محکوم کرد.