ملک عبدالله مرحوم برای بسیاری از اعراب عربستان به عنوان بزرگ خاندان خیرخواه و اصلاح طلبی محتاط اعتبار داشت. برای جانشین وی سلمان بن عبدالعزیز کسب اعتباری مشابه برادر بزرگترش سخت است.
وی سکان رهبری را در یکی از دوره های بسیار بحرانی برای پادشاهی عربستان و سراسر خاورمیانه و منطقه به دست گرفت. هر گز برای یکی از پادشاهان سعودی عربستان تا این اندازه مسائل و مشکلات زیاد وجود نداشته است.
"اشپیگل" درادامه به برشمردن پنج تا از مهم ترین مسائل پیش روی پادشاهی جدید عربستان پرداخت.
تروریستهای افراطی- ظهور و صعود تروریسم داعش برای عربستان سعودی خطرناک است. این جهادی های افراطی می خواهند نقش رهبری عربستان سعودی در دنیای اهل سنت به عنوان نگهبانی شهرهای مقدس مکه و مدینه را منکر شوند. همزمان دو تا از کشورهای همسایه عربستان سعودی یعنی یمن و عراق شرایط آشفته ای دارند. خاورمیانه به ندرت در تاریخ تاسیس عربستان سعودی تا این حد ناپایدار بوده است.
ایران- همزمان در پادشاهی جدید عربستان سعودی رقابت با ایران ادامه خواهد داشت. عربستان سعودی با ناراحتی برای برتری در حوزه خلیج فارس و منطقه با این کشور رقابت می کند. جنگ نمایندگی این دو قدرت منطقه را بیشتر بی ثبات می کند. عربستان سعودی می خواهد از این مسئله که ایران به قدرت اتمی تبدیل شود جلوگیری کند. اگر در ماه های آینده هیچ راه حل قابل قبولی برای آل سعود در مناقشات اتمی ایران به دست نیاید این پادشاهی خود برای دستیابی به توانمندیهای اتمی تلاش خواهد کرد و یک مسابقه در این راستا را دنبال خواهد کرد.
رفاه مردمی- عربستان سعودی حدود یک پنجم منابع نفتی دنیا را در اختیار دارد. اقتصاد این کشور وابسته به صادرات نفت است. ملک سلمان باید این شرایط را تغییر دهد چرا که وی تنها با درآمدهای نفتی نمی تواند رفاه جوانان و جمعیت روزافزون این کشور را تضمین کند. برای بسیاری از اعراب جوان یافتن یک شغل بسیار سخت شده است. همچنین در شرق عربستان سعودی که حدود 15 درصد جمعیت شیعی این کشور زندگی می کنند نارضایتی های مردمی افزایش پبدا کرده است.
اصلاحات- خانواده سلطنتی عربستان سعودی بسیار تلاش می کند تا تعادلی بین یک جامعه سنتی و جامعه فوق مدرن ایجاد کند. برخی از اعراب جوان عربستان خواهان اصلاحات سریع تر از جمله حق زنان برای رانندگی هستند. اما نظام مذهبی محافظه کار عربستان که از متحدین مهم پادشاهی این کشور است مخالف این گونه درخواست های جوانان است. ملک سلمان باید یک راه بینابین را پیدا کند. این خطر وجود دارد که روند به گونه ای ادامه یابد که هر دو طرف ناراضی باشند.
جانشینی در خاندان آل سعود- از زمان مرگ عبدالعزیز بن سعود اولین پادشاهی عربستان سعودی و بنیان گذار سلطنت خاندان سعودی در سال 1953 همواره یکی از 45 پسر وی بر عربستان حکومت کرده اند. جانشینی مختص خانواده سلطنتی است و هیچ قاعده و قانون آشکاری برای آن وجود ندارد. در حال حاضر و در شرایط دشوار عبور قدرت به نسل بعدی نوه های بی شمار خاندان آل سعود نزدیک می شود. ملک عبدالله در مسئله انتخاب جانشین با مشکلات زیادی روبرو بود و حالا ملک سلمان باید مسئله جانشینی خود را شفاف سازی کند. ظاهرا وی زمان زیادی برای این کار ندارد. بر اساس شایعات ظاهرا این پادشاه 79 ساله عربستان از مسئله زوال عقل یا آلزایمر رنج می برد و مطمئنا در شرایط جسمانی خوبی به سر نمی برد.