این فرمانده پرسابقه‌ی فلسطینی در نامه‌اش به سید حسن نصرالله متذکر شد که اسرائیل کماکان به قلدری و جنایت‌پیشگی خود ادامه می‌دهد و همین، بر همه‌ی نیروهای مقاومت امت واجب می‌سازد که در نبرد پیش‌رو چون ید واحده عمل کنند.

نامه‌ی فرمانده اسطوره‌ای گردان‌های قسام به فرمانده حزب الله/آیا محمد ضیف خطای خالد مشعل را جبران می‌کند؟
گروه بین‌الملل مشرق - فرمانده کل گردان‌های قسام (شاخه‌ی نظامی جنبش حماس) طی نامه‌ای، شهادت شهدای قنیطرة را به فرماندهان مقاومت و سید حسن نصرالله تبریک و تسلیت گفت. محمد ضیف در نامه‌اش تأکید کرد که همه‌ی نیروهای مقاومت باید در طرحی واحد در مقابل «طرح سازش و تسلیم در مقابل دشمن صهیونیستی و اذنابش» با یکدیگر متحد شوند و بر این نکته انگشت گذاشت که دشمن حقیقی امت، اسرائیل است.

فرمانده افسانه‌ای گردان‌های قسام دراین نامه متذکر شد که باید همه‌ی تفنگ‌ها به سمت دشمن حقیقی نشانه برود و افزود: فرسایش نیروهای داخلی امت دیگر کافی است و باید بر اراده‌ی امت تکیه کرد.

این فرمانده پرسابقه‌ی فلسطینی در نامه‌اش به سید حسن نصرالله متذکر شد که اسرائیل کماکان به قلدری و جنایت‌پیشگی خود ادامه می‌دهد و همین، بر همه‌ی نیروهای مقاومت امت واجب می‌سازد که در نبرد پیش‌رو چون ید واحده عمل کنند و تیرهایشان را بر روی سرزمین‌های اشغالی، با هماهنگی یکدیگر به سمت دشمن شلیک نمایند.

پس از انتشار این نامه، تحلیل‌های مختلفی در رسانه‌های جهان ارائه گردید. عبدالباری عطوان از سرشناس‌ترین و حرفه‌ای‌ترین نیروهای رسانه‌ای جهان عرب (که تا چندی پیش سردبیری نشریه مطرح و بین‌المللی القدس العربی را به عهده داشت و به خاطر اختلاف با عربستان سعودی، از این نشریه استعفا کرد) سرمقاله‌ی «رأی الیوم» را به همین نامه اختصاص داده که ترجمه‌ی کامل آن خواندنی است:

نامه‌ی فرمانده اسطوره‌ای گردان‌های قسام به فرمانده حزب الله/آیا محمد ضیف خطای خالد مشعل را جبران می‌کند؟

محمد ضیف عادت ندارد برای کسی نامه بنویسد یا مصاحبه کند یا در رسانه‌های تصویری ظاهر شود. بنابر این وقتی که این رویه را (ولو به صورت جزئی) زیر پا می‌گذارد و در نامه‌ای به سید حسن نصرالله، شهادت شش تن از نیروهای مقاومت از جمله جهاد عماد مغنیه را تبریک و تسلیت می‌گوید، نباید مسئله را سرسری تلقی کرد و لازم است به تحلیل دلایل نگارش و اهداف ضمنی آن نشست.

در ابتدا باید کمی به عقب بازگردیم و اشاره کنیم که روابط بین حماس و مشخصا شاخه‌ی سیاسی آن با فرماندهان حزب الله در لبنان و رهبران ایرانی در تهران در چهار سال گذشته دچار نوعی «سردی» شد که دلیل آن بازمی‌گشت به حمایت حماس از مخالفین مسلح سوری که برای سرنگونی نظامی سوریه می‌جنگیدند. اوج این سردی در روابط هنگامی بود که خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی حماس تصمیم گرفت مقر رهبری رسمی جنبش در خارج فلسطین را از دمشق به دوحه پایتخت قطر منتقل نماید. انجام این کار در 12 فوریه 2012، اعلام قطع ارتباط با دمشق و پیوستن به بلوک مقابل بود چراکه قطر در آن روزها فرماندهی جنگ برای سرنگونی نظام سوریه را از جهت سیاسی و نظامی و رسانه‌ای بر عهده داشت.

نامه‌ی فرمانده اسطوره‌ای گردان‌های قسام به فرمانده حزب الله/آیا محمد ضیف خطای خالد مشعل را جبران می‌کند؟/آماده انتشار
محمد ضیف

رفتار حماس ناشی از این اعتقاد بود (البته با تشویق حکومت قطر) که مخالفان سوری قطعا پیروز میدان خواهند بود و نظام سوریه ایام معدودی تا سرنگونی فاصله دارد و حماس نباید «خطای رئیس جمهور شهید یاسر عرفات در بحران اشغال کویت را تکرار کرده و در صف شکست‌خورده‌ها بایستد.» [عرفات در آن قضیه و در حالیکه همه‌ی جهان عرب ضد صدام بودند، حاضر به محکومیت صدام نشد و به همین دلیل پس از شکست صدام در جنگ خلیج فارس، فشار کشورهای عربی بر عرفات فزونی یافت.]

نامه‌ی فرمانده اسطوره‌ای گردان‌های قسام به فرمانده حزب الله/آیا محمد ضیف خطای خالد مشعل را جبران می‌کند؟

در زمانی که حزب الله مشغول «کظم غیظ» نسبت به رفتار حماس بود و مسئولین آن از هرگونه نقد جنبش حماس و رهبرانش امتناع می‌کردند و روابط خود با نماینده‌ی حماس در لبنان (که اتفاقا مقرش در ضاحیه‌ی جنوبی است) را بدون هیچ تغییر حفظ کردند، بعضی مسئولین جنبش حماس دست به رفتارهایی دقیقا برعکس آن زدند که حالا، نمی‌خواهیم زخم کهنه را باز کنیم و برخی حقایق مستند را در این زمینه ذکر کنیم.

امروز بر هیچ کس پوشیده نیست که در حماس، دو جناح متضاد وجود داشت. جناح اول درست همگام با جنبش اخوان المسلمین حرکت می‌کرد، جنبشی که به صورت مطلق از مخالفین مسلح سوری حمایت می‌نمود. این تأیید جنبش اخوان از مخالفین مسلح تا جایی رسید که رئیس جمهور مصر محمد مرسی یک هفته پیش از کودتایی که منجر به سرنگونی‌اش شد، در جمع کثیری از روحانیون (از جمله شیخ یوسف القرضاوی) از «جهاد» در سوریه و بستن سفارت دمشق در قاهره حمایت کرد.

اما جناح دوم (که البته در اقلیت بودند) خواهان موضعی متوازن و متمایل به بی‌طرفی و حفظ روابط مستحکم با ایران و حزب الله بودند؛ هم برای تشکر از حمایت‌های آنان و هم به دلیل اعتقاد به این امر که کشورهای موسوم به «معتدل» عرب که در رأسشان عربستان سعودی قرار دارد و از حمایت واشنگتن برخوردارند، ممکن نیست کمکی به مقاومت فلسطین کنند.


نامه‌ی فرمانده اسطوره‌ای گردان‌های قسام به فرمانده حزب الله/آیا محمد ضیف خطای خالد مشعل را جبران می‌کند؟

در نهایت، صحت پیش‌بینی این جناح و درستی نظرش آشکار گردید. محاصره‌ی کشنده‌ از طرف کشورهای محور اعتدلال عربی ضد غزه، و گشنگی دادن به دو میلیون فلسطینی این منطقه و ایجاد مانع در رسیدن هر گونه‌ پول به غزه، توسط دولت‌های عربی که از مخالفین مسلح سوری حمایت می‌کردند، و بستن گذرگاه رفح برای چندین ماه متوالی همگی در نهایت موجب تقویت جناح دوم حماس شد که در رأس آن محمد ضیف قرار دارد و از پشتیبانی محمود الزهار (که جایگاهش در دفتر سیاسی حماس را از دست داد) برخوردار است.

خصوصا با توجه به این حقیقت بدیهی که تمام سلاح‌ها و موشک‌ها و تجربیات آموزشی که نیروهای حماس در اختیار دارند (از جمله مهندسی تونل‌ها) کاملا متعلق است به ایران و حزب الله؛ دقیقا در حالی که حکومت‌های «اعتدالی» عرب، حتی یک گلوله در اختیار جنبش نگذاشتند و دروازه‌ی کشورشان را در مقابل نیروهای حماس شش قفله نمودند. به فضل همان سلاح‌ها و تکنولوژی موشکی و تونل‌های [رسیده از ایران و حزب الله] بود که جنبش‌های مقاومت توانستند 51 روز پایداری کنند و آن پیروزی نظامی و روحی بزرگ را به دست بیاورند.

نامه‌ی فرمانده اسطوره‌ای گردان‌های قسام به فرمانده حزب الله/آیا محمد ضیف خطای خالد مشعل را جبران می‌کند؟

اینکه ضیف نامه‌‌ی تبریک و تسلیت نوشته و نه خالد مشعل (رئیس دفتر سیاسی و رهبر حماس)، خیلی حرف‌ها در دل خود دارد؛ نه فقط از آن رو که دعوت به «وحدت» نیروهای مقاومت در برابر اسرائیل کرده، بلکه درباره‌ی جهت‌گیری سیاسی و نظامی حماس در در چند ماه و ای بسا چند سال پیش‌ رو. به صورت خلاصه می‌توانیم تحول جدید در جنبش را در چهار نکته خلاصه کنیم:

1-واضح است که پیام تبریک و تسلیت ضیف، حاوی پیامی روشن و آشکاری است مبنی بر آنکه حماس، تصمیم قطعی خود را اتخاذ کرده و به بلوک ایرانی-سوری یا بلوک کشورهای مقاومت (که سه سال پیش و با تصمیم رهبران سیاسی جنبش، از آن خارج شده بود) بازگشته است.

2-در سایه‌ی اختلافات واضح در دفتر سیاسی حماس (که رهبران جنبش می‌خواهند آن را مخفی یا انکار کنند)، هم‌اکنون (و بطور مشخص از زمان جنگ اخیر غزه) گردان های عزالدین قسام دست بالا را داخل جنبش پیدا کرده‌اند. اولین نشانه‌ در این خصوص هم تشکر ابوعبیدة (سخنگوی رسمی گردان‌های قسام) بود در پیامی صوتی و پیامی تصویری از ایران و از حمایت ایران از مقاومت اسلامی در غزه که موجب شد بتواند در مقابل حمله‌ی دشمن پایداری کند.

نامه‌ی فرمانده اسطوره‌ای گردان‌های قسام به فرمانده حزب الله/آیا محمد ضیف خطای خالد مشعل را جبران می‌کند؟

3-«اعتدال» به خرج دادن [بخش سیاسی] جنبش حماس و کوتاه آمدنش از قدرت در غزه به نفع رئیس جمهور محمود عباس و پذیرش حکومت «توافق ملی» (که هیچ نقشی در آن نداشت) به امید اینکه محاصره‌ی غزه تمام شود و بازسازی آن آغاز گردد، همه‌اش نتایج کاملا برعکس به بار آورد و نه تنها اوضاع را در صحنه‌ی عملی به سمت مثبت تغییر نداد، بلکه در عمل بر شدت مشکلات افزود.

4-به وجود آمدن یک جریان اسلام‌گرای تندرو به رهبری «دولت اسلامی» [داعش] در غزه که برای اولین بار به صورت علنی خود را در تظاهراتی که طرفداران «دولت اسلامی» در مقابل مرکز فرهنگی فرانسه در غزه به راه انداختند نشان داد، باعث نگرانی حماس شده و احتمال آنکه توانش در تسلط بر غزه را از دست بدهد و قدرت از کفش بیرون برود را تقویت کرده است. همین موجب شده که [بخش سیاسی] «حماس» بفهمد باید حتما مواضعش را تغییر دهد و با قدرت تمام به سنگر مقاومت بازگردد تا بدین ترتیب بتواند تسلط بر مردم غزه (یا بخشی از آنان) را که در مقابل گروه‌های اسلام‌گرای تندرو از دست داده بازیابد؛ گروه‌هایی که میزان حمایت از آنان خصوصا در بین جوانان غزه رو به افزایش است و حتی برخی از نیروهای حماس به آنها پیوسته‌اند.

نامه‌ی فرمانده اسطوره‌ای گردان‌های قسام به فرمانده حزب الله/آیا محمد ضیف خطای خالد مشعل را جبران می‌کند؟

با توجه به تمام این نکات، می‌توان گفت ما در مقابل یک ائتلاف ضد اسرائیلی هستیم که با قدرت در صحنه ظاهر خواهد شد. ائتلافی که بخش شمالی آن را حزب الله تشکیل می‌دهد و بخشی جنوبی‌اش را حماس [و البته دیگر گروه‌های مقاومت غزه] و هیچ بعید نیست که دو طرف برای انتقام از ترور شش نیروی حزب الله و شش نیروی ایرانی (و در رأسشان سردار الله دادی) در قنیطره، دست به یک عملیات انتقامی مشترک بزنند.

هیچ بعید نیست که در روزهای آینده شاهد حملات خونینی ضد اسرائیل باشیم، از جنوب لبنان و شاید سوریه از یک طرف و از جنوب فلسطین از طرف دیگر؛ چرا که دو طرف در سایه‌ی عربده‌کشی و گردن‌کلفتی اسرائیل و همدستی اعراب با وی (که حالا علنی شده) چیزی برای از دست دادن ندارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 19
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • مهراوه ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
    0 0
    واقعا خداوند چه پاداش عظیمی به امام راحل و شهدا عطا خواهدکردکه مسیرتاریخ را عوض کردند و امروز ثمرات آن جانفشانی ها و ایثارهاو اخلاص ها و مجاهدت های این بزرگان را به عینه میبینیم
  • ۱۳:۳۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
    0 0
    حماس در قضیه سوریه حسابی خراب کرد
  • مهدی اسدی ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
    0 0
    سلام علیکم : اسلام این همه تاکید دارد بر حسب اخلاق اسلامی که اگر کسی محبتی یا خدمتی به شما کرد تشکر نمایید . سوریه یک عمری (حدود 60سال) فلسطینی ها جا ، مکان تغذیه ،حمایت مادی ، حمایت معنوی ، گرو گذاشتن آبرو وحیثیت ، سلاح و مهمات و.... در اختیار این فلسطینی ها قرار داد و متاسفانه دیدیم با وعده و وعید یک کشور فسقلی ( قطر) بعضی از این سران آنها چگونه و چه بد هم نامردی کردند . اگر هر تصمیمی که می گیریم برای رضای خدا باشد قطعآ خدا نمی گذارد آبروی ما ریخته شود و خدا خودش جبران می کند .
  • عین سین ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
    0 0
    اخوان المسلمین (البته نه همشون )ومرسی وحماس شاخه خالدمشعل فکر نمی کردند ورق برگردد واگر تصورات آنها جامه عمل می پوشید معلوم نبود چی می شدند خدا هم گذاشت تو کاسشون منتها ایران خیلی آقاست که باز اینها راتحویل می گیره باید قدر این بزرگواری ها رابفهمند
  • ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
    0 0
    شش نیروی ایرانی؟ ما نشنیده بودیم...
  • سيد ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
    0 0
    بنظرم بايد با توكل به خدا و توسل به وجود مقدس امام عصر عج به مكتب حضرت روح اله و شاگردان اين مكتب از مقام معظم رهبري تا آيه اله سيستاني و سيدحسن نصراله و سردارمخلص حاج قاسم سليماني و همچنين سربازان مخلصي مانند محمد الضيف در فلسطين و سردار هادي العامري در عراق و ساير رويش هاي آن در سوريه و يمن و بحرين و سرزمين هاي اهلبيت ع نگاه كنيم كه " اليس الصبح بقريب " و بزودي انشاء اله شاهد نابودي اسرائيل ملعون و آمريكاي جنايت كار و انگليس خبث و اولادش يعني وهابيت و داعش خواهيم بود.
  • SMM ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
    0 0
    طلایی بود کامنتِ شما
  • ۲۰:۴۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
    0 0
    شیعه علی در سیاست هم اخلاق مداره و این رو از علی (ع) امام مظلومان یاد گرفته.پس از غارت خلخال از پای یک زن یهودی فرمودند : اگر مسلمانی ازاین غم بمیرد براو عیبی نیست. ما با تشکیل جبهه مقاومت در سراسر جهان پیروز خواهیم شد
  • محسن از اصفهان ۲۰:۴۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
    0 0
    کاش سران سیاسی حماس کمی از درایت این فرمانده نظامی را داشتند و در ایجاد رابطه با کشورها دوست و دشمن را تشخیص می دادند.
  • ۲۳:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
    0 0
    صد درصد موافقم
  • ۲۳:۲۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
    0 0
    ان شاء الله نماز جماعت در صحن مسجد الاقصی به امامت حضرت ولی عصر ارواحنا له الفداء
  • ۱۲:۰۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۷
    0 0
    پس با این حساب بزودی باید منتظر یک جنگ داخلی در غزه بین فلسطینیان داعشی و فلسطینیان سایر گروه های مقاوم در برابر اسرائیل باشیم.... دیدید حمایت ترکیه و قطر از غزه و فلسطین محض رضای خدا نبوده!!!
  • ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۷
    0 0
    خدا به علو درجاتشان اضافه کند و به مسلمین بصیرت حفظ دستاوردها را بدهد
  • ۱۵:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۷
    0 0
    نمیخواستم + بدهم
  • ۱۵:۵۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۷
    0 0
    رضای خدا و الویتهای جهان اسلام را که در نظر بگیریم می فهمیم که صحبت "آقایی" و "منت گذاشتن" و... نیست
  • ۱۵:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۷
    0 0
    وجود داعش در غزه بسیار نگران کننده است و نشانه توطئه صهیونیسم برای فروپاشی از درون در غزه است انشاالله در اجرای ماموریتشان ناموفق باشند
  • جمشید ۰۱:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۰
    0 0
    بسیار نظرات خوب وپسندیدای بود الحمددوالله مردم شریف ایران خوب دشمن رامی شناسند حدود 60 سال است اسرائیل سرزمین اسلامی را تصرف کرده این کشورهای عربی قطر = عربستا نو ووو حتی مصر ترکیه و کجا بوداند چه اقدام عملی انجام دادند مگر دستشان در دست اسرائیل نبود لاکن استراتژ ی انقلاب اسلامی مبارزه با غاصب بود می تانستیم کاری به اسرائیل نداشته باشیم کمتر هم دردسر داشتیم -حماس خاصه مسئول سیاسی ان خالد مشعل اشتباه استراتژیک کرد که جای تاسف دارد واقعا ما بعنوان ایران چون فقط برای رضای خدا کمک می کنیم برایمان اهمیت ندارد یکی مثل مشعل از قطار مقاومت هم پیاده بشود .لاکن بیشتر باید مواظب باشیم دیکران دیکر هم در محور مقاومت توزرد بار نیایند
  • مهیار ۰۵:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۰
    0 0
    به قول ضرب المثل قدیمی هیچ گربه ایی محض رضای خدا موش نمیگیره
  • ۰۶:۳۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۰
    0 0
    صحبت های درستی بود اما مشرق جان استفاده از لفظ عامیانه"گشنگی"به نظر میره درست نباشه!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس