به گزارش گروه فرهنگی مشرق، نخستین فردی که دریافت مي توان از بي سيم به عنوان يک وسيله ارتباطي استفاده کرد، مارکونی ایتالیایی بود که بعدها به نام مخترع راديو معروف شد. او در سال 1895 اولين خبر راديويي خود را به وسيله بي سيم در يک فاصله 3 کيلومتري ارسال کرد و در ژوئن سال 1896 در لندن نخستین ايستگاه تلگرافي بدون سيم به کمک امواج الکترونيکي نمايش داده شد.
مارکونی در سال 1897 به ايتاليا بازگشت و يک ارتباط بي سيم بين دو کشتي جنگي در يک مسافت 12کيلومتري ايجاد کرد و بالاخره در سال 1901 در تکميل اختراع خود موفق شد، علائم بي سيم را از يک طرف اقيانوس اطلس يعني از شهر پل دو در انگلستان به آن طرف اقيانوس اطلس، در سن ژان آمريکا بفرستد.
چون لامپ هاي راديو در آن زمان ضعیف بودند و امکان پخش صدای انسان توسط آنها وجود نداشت، در سال 1906 يک فيزيک دان آمريکايي به نام دو فورست لامپ سه الکتروني را اختراع کرد که براي راديو الکتريسيته قابل استفاه بود و بعدها دانشمند دیگری موفق به ساخت لامپ هاي قوي شد، اين لامپ ها تحول بزرگي در زمينه دستگاه هاي الکترونيکي به وجود آوردند و سرانجام در سال 1910 براي نخستین بار صداي موسيقي و آواز اپراي متروپولتين نيويورک در سراسر آمريکاي شمالي به گوش رسید؛ احتياجات نظامي در دوران جنگ، استفاده از بي سيم را گسترش داد و در تاريخ 11 نوامبر سال 1918 تلگراف بي سيم نويد پايان جنگ را به همه جهانيان اعلام کرد ولی تاريخ شروع بهره برداري عمومي از راديو سال 1920 است.
مجموعه ماندنی ها که در هر قسمت به سراغ سوژه هاي مصاحبه خود می رود این بار به منزل حسین حسین پناه، مجموعه دار اصفهانی که یکی از مجموعه هاي او دربردارنده رادیوهایی از سراسر جهان است که طی 40 سال جمع آوري شده اند خواهد رفت.
در خلال بازدید از مجموعه، تاریخچه رادیو در جهان و ایران هم ذکر می شود.
مهدی مطهر تهیه کننده و امیر اصانلو کارگردانی این مجموعه را بر عهده دارند.
ماندنی ها این هفته ساعت 19.30 روز سه شنبه 30 دی و تکرار آن روز بعد ساعت 15:30 از شبکه افق سیما به روی آنتن خواهد رفت.
کد خبر 381506
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۵
- ۰ نظر
- چاپ
مجموعه «ماندنی ها» این هفته به سراغ مجموعه داری اصفهانی رفته و به این بهانه تاریخچه رادیو را روایت می کند.