افشاي رانت هفت هزار ميلياردي در گلوگاه اسناد طبقه‌بندي شده گير كرده است، رانتي كه حدود يك ماه پيش رييس كميسيون اقتصادي مجلس پرده از آن برداشت. در اين يك ماه اما جزييات اين تخلف رخ داده در دولت دهم همچنان ناگفته باقي مانده‌. تخلفي كه هنوز درباره اصل وقوع آن هم اتفاق نظري وجود ندارد.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

****


*اعتماد

 گام جديد مجلس براي پيگيري يك فساد جديد/ بررسی تخلف هفت هزار ميلياردي

افشاي رانت هفت هزار ميلياردي در گلوگاه اسناد طبقه‌بندي شده گير كرده است، رانتي كه حدود يك ماه پيش رييس كميسيون اقتصادي مجلس پرده از آن برداشت. در اين يك ماه اما جزييات اين تخلف رخ داده در دولت دهم همچنان ناگفته باقي مانده‌. تخلفي كه هنوز درباره اصل وقوع آن هم اتفاق نظري وجود ندارد.

هر چند وزير اطلاعات محمود احمدي‌نژاد گفته است كه در دوران مسووليتش چنين موضوعي را گزارش كرده است اما بعد از افشاگري ارسلان فتحي‌پور در مجلس تعدادي از چهره‌هاي سرشناس بهارستان همچون احمد توكلي هم گفته‌اند كه هيچ اطلاعاتي درباره چنين موضوعي ندارند و نمي‌توانند آن را تاييد كنند. اين در حالي است كه در طرف مقابل برخي ديگر از نمايندگان بر بررسي و برخورد با اين تخلف اصرار دارند.
سخنگوي قوه قضاييه تقريبا يك ماه پيش تكليف بررسي اين موضوع در دستگاه قضايي را اين‌گونه تعيين كرده بود: «ما بايد مستندات و مدارك نمايندگان مجلس را دريافت و پس از آن نسبت به اين موضوع اظهارنظر كنيم.» حالا اما مشخص شده كه يكي از مشكلات مجلس براي پيگيري اين تخلف «بحث طبقه‌بندي» اسناد آن است. چيزي كه ارسلان فتحي‌پور، رييس كميسيون اقتصادي مجلس گفته در ارتباط با آن نامه‌يي به هيات رييسه ارسال شده است، نامه‌يي «براي راي‌گيري از نمايندگان در مورد از طبقه‌بندي خارج شدن پرونده تخلف هفت هزار ميلياردي و روشن كردن جزييات آن از سوي قوه قضاييه.»
رييس كميسيون اقتصادي مجلس در هفته اول مهرماه خبر مربوط به اين رانت را به صورت عمومي اعلام كرده بود. پس از آن محمدرضا پورابراهيمي نايب‌رييس كميسيون اقتصادي هم گفت كه جزييات اين پرونده در اختيار قوه قضاييه قرار گرفته است. به گفته پورابراهيمي تشكيل اين پرونده در كميسيون اقتصادي به يك سال قبل بر مي‌گردد و اعضاي كميسيون اين يك سال را صرف جمع‌آوري مستندات براي ارسال به قوه قضاييه كرده بودند.

*کیهان

نامه اوباما موجب سرافکندگی و تایید درماندگی آمریکاست

محافل سیاسی و رسانه‌ای در آمریکا و غرب نامه اوباما به رهبر ایران را نشانه ضعف و اضطراب و نیاز دولت آمریکا ارزیابی می‌کنند.نشریه آمریکایی نشنال ریویو در این زمینه نوشت: «چهارمین نامه اوباما به رهبر ایران مشکل آفرین شده است. به نوشته وال استریت ژورنال این نامه با هدف تقویت کمپین مبارزه با داعش نوشته شده است. در ایران این نامه را به‌عنوان ضعف آمریکا قلمداد می‌کنند. اما موضوع عمیق‌تری وجود دارد؛ در حالی که آمریکا از بیروت تا بغداد و صنعا دچار انفعال است، ایران با فرصت‌طلبی قدرت می‌گیرد.»نشنال ریویو که چند سال پیش انقلاب‌ها در منطقه را «بهار انقلاب ایران و ولایت‌فقیه»، توصیف کرده بود، تصریح می‌کند: وقتی آیت‌الله خامنه‌ای نامه‌ای آمیخته با اضطراب دریافت می‌کند، تشویق و مصمم می‌شود توافق هسته‌ای را با قواعد ایران پیش ببرد. او یک انقلابی با دغدغه‌های مصلحت‌اندیشانه است.

همزمان روزنامه گاردین نوشت: از سال 2009 این چهارمین نامه اوباماست و پاسخ ندادن رهبر ایران به این معناست که این کانال یکطرفه است. اگر بخواهم از پاسخ ندادن آیت‌الله خامنه‌ای به نامه قضاوت کنم شاید بتوان این نتیجه را گرفت که رهبر ایران تحت تاثیر زبان‌بازی و چرب‌زبانی اوباما قرار نگرفته است.از سوی دیگر سوزان مالونی در وب‌سایت اندیشکده بروکینگز خاطرنشان کرد: نامه اوباما به رهبر عالی ایران که احتمال همکاری دوجانبه علیه داعش و مذاکرات هسته‌ای را مطرح می‌کند، استمداد آمریکا از ایران است. چنین اقدامی نسنجیده بود و ساده‌لوحی است اگر تصور شود مشی رهبر ایران را تغییر می‌دهد. قضاوت رهبر عالی ایران به آمریکا گذرا نیست بلکه ریشه‌دار و برگرفته از جهان‌بینی اوست.

کارشناس ارشد بروکینگز می‌افزاید: درخواست اوباما در این مقطع حساس مطمئنا به عنوان التماس و تایید بیشتر درماندگی و ضعف آمریکا در برابر موضع برتر ایران تعبیر می‌شود. آیت‌الله خامنه‌ای مرتبا در حال بازگویی این مطلب است که آمریکا در برابر قدرت برتر ایران در حال عقب‌نشینی است. تشکیلات امنیتی ایران نیز همکاری با آمریکا علیه داعش را رد می‌کند.مالونی نوشت: ممکن نیست که نامه اوباما موجب انعطاف بیشتر ایران در برنامه هسته‌ای که بهای آن را پرداخته شود. برعکس این نامه بدون شک باعث سرافکندگی بیشتر واشنگتن در برابر رهبر ایران و تقویت عزم دیرینه او برای گرفتن امتیازات حداکثری خواهد شد. این نامه به منزله ضربه‌ای به شرایط حساس پایان بازی مذاکرات هسته‌ای است. برملا شدن این نامه موجب تضعیف اوباما در سایر کشورها نیز خواهد شد و تنش با متحدان منطقه‌ای آمریکا را تشدید خواهد کرد.

یادآور می‌شود نامه‌نگاری‌های مزورانه اوباما معمولاً همراه با عداوت و خصومت بوده به نحوی که سال 88 و یکی دو ماه پس از ارسال نامه، رژيم آمریکا از آشوب سازمان‌یافته سبز حمایت کرد و در سال 90 دور تازه تحریم‌ها را کلید زد. رهبر معظم انقلاب این رفتار مزدورانه را به دستکش مخملین روی دست چدنی تشبیه کردند.

در خرج کردن هاشمی باید اندازه نگه داریم!

«ائتلاف هاشمی، خاتمی و روحانی در انتخابات مجلس، خطایی استراتژیک، است».نصرالله لشنی از اعضای گروهک ملی- مذهبی ضمن بیان این مطلب در سایت روز آنلاین نوشت: هاشمی اگر از نامزدهای اصلاح‌طلب یا اعتدال که در رقابت با نامزدهای اصولگرا قرار می‌گیرند. حمایت کند. نفوذ خود در میان اصولگرایان را از دست می‌دهد حال این که ایجاد انفکاک و جدایی در میان اصولگرایان عقلانی است. هاشمی نباید در ائتلاف اصلاح‌طلبان حضور پیدا کند و بهتر است که جز در موارد کلی و کلان به موضوع انتخابات ورود نکند. نه تنها حضور هاشمی رفسنجانی که اساساً ائتلاف اصلاح‌طلبان و اعتدالیون موجب ضعف مفرط اصولگرایان معتدل در مقابل اصولگرایان تندرو می‌شود. اصولگرایانی چون مطهری بین دو سنگ آسیاب قرار می‌گیرند و ممکن است از حضور در مجلس باز بمانند.

عضو گروهک ملی مذهبی می‌افزاید: هسته مرکزی قدرت در تلاش است که اصلاح‌طلبان را از مناسبات سیاسی معطوف به قدرت حذف کند. قابل پیش‌بینی است که بسیاری از شخصیت‌ها و چهره‌های اصلاح‌طلبی که از جانب هسته سخت قدرت تحت نام فتنه‌گر معرفی می‌شوند، مجال حضور نیابند. بنابراین ائتلاف اصلاح طلبان و اعتدالیون حجم و گستره رد صلاحیت‌ها را بیشتر می‌کند و چه بسا چهره‌های کمتر شناخته شده شهرستان‌ها نیز تنها به واسطه حمایت اصلاح طلبان و رهبران آنها چون خاتمی رد صلاحیت شوند. جریان اعتدال با ارائه لیست مستقل و معرفی نیروهای خود در شهرها و شهرستانها می‌تواند از ریزش استصوابی جلوگیری کند.روزنت می‌نویسد: دو تجربه «ترکیب دولت» و «انتخابات شوراها» پیش‌روی ماست و با اتکا به این تجارب می‌توانیم دریابیم که ائتلاف اعتدال و اصلاحات در حوزه عمل منتج به نتایج بایسته نشده است. معرفی وزرای اصلاح‌طلب یا با عدم رای اعتماد در مجلس مواجه شده و یا به استیضاح و برکناری ختم شده است. در شوراها نیز نمایندگانی که محصول ائتلاف بودند در نهایت به نفع اصولگرایان موضع گرفته و موجب ضعف جبهه ائتلاف اصلاح‌طلبان و اعتدال شده‌اند.

واقعیت این است که هسته سخت قدرت روی اصلاح‌طلبان با اتهام «فتنه» بسیار حساس‌اند و اجازه استفاده از توان و تجربه آنها در دولت داده نمی‌شود. در دولت با همه اختلافی که نمایندگان با علی جنتی وزیر ارشاد دارند، اما حساسیت‌های روی ایشان کمتر است. اگر یکی از نیروهای اصلاح‌طلب به جای ایشان و با همین سیاست‌ها در این وزارتخانه بود، قطعاً فشارها روی او بیشتر و چه بسا تاکنون استیضاح و برکنار نیز شده بود. این بخش از اصلاح‌طلبان در مجلس نیز با فیلترینگ شورای نگهبان مواجه می‌شوند. لذا برای کم کردن میزان حساسیت و گستردن مدار فعالیت‌های ممکن در مجلس و دولت و... بهتر است که جریان اعتدال مستقل از اصلاح‌طلبان عمل کنند.

عناد دموکرات‌‌ها با ایران بیش از جمهوری‌خواهان است

سخنگوی اسبق وزارت خارجه اعلام کرد آمریکایی‌ها هیچ انعطافی در مذاکرات هسته‌ای نشان نداده‌اند و برخلاف ادعاها دموکرات‌ها علیه ایران تندتر از جمهوری‌خواهان عمل کرده‌اند.حمیدرضا آصفی سخنگوی وزارت خارجه در دولت اصلاحات بود. او که سابقه سفیری جمهوری اسلامی ایران در فرانسه و امارات را نیز دارد در مصاحبه با روزنامه آرمان و در پاسخ به این سوال که آیا طرف مقابل در مذاکرات قائل به انعطاف است؟ گفت: آمریکایی‌ها تا به حال نشان ندادند که منعطف هستند.آصفی درباره سرنوشت مذاکرات تا سوم آذر تصریح کرد: شرایط، قرائن و اطلاعات نشان دهنده این است که نباید در این مدت به نتیجه برسد مگر اینکه معجزه یا اتفاق عجیب و غریبی رخ دهد.

وی در پاسخ این سوال که اگر جمهوری‌خواهان سنا بتوانند تاثیر زیادی بر اوباما بگذارند، فکر می‌کنید می‌توانیم به نتیجه برسیم؟ اظهار داشت: باید یادمان باشد بیشترین مصائب و سختی‌ها را جمهوری اسلامی ایران در زمان دموکرات‌ها داشته و بیشترین تحریم‌ها زمان دموکرات‌ها روی ایران گذاشته شده و بیشترین کارشکنی‌ها و عناد و کینه زمان آقای کلینتون و قبل از او در زمان دموکرات‌ها بوده است. این موضوعات باید یادمان باشد به پرونده‌ها نگاه کنید که سخت‌ترین تحریم‌ها را آنها گذاشتند اما جمهوری‌خواهان معروف به تندروی، ببند و بگیر و جنگ‌طلبی هستند. یادمان باشد بین جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها خیلی تفاوتی نیست و هر دو یک سیاست را دنبال می‌کنند اما روش‌هایشان خیلی فرق می‌کند.

شیرزاد: بعید است با لابی بتوانیم تأیید صلاحیت بگیریم

عضو فراکسیون افراطیون در مجلس ششم می‌گوید برخلاف آن دوره اکنون دست اصلاح‌طلبان برای لابی در زمینه رد صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس باز نیست.احمد شیرزاد - بدل رادیو اسرائیل در مجلس ششم و عضو فراکسیون مشارکت - به روزنامه اعتماد گفت: در مورد رد صلاحیت کاندیداهایی که مورد نظر اصلاح‌طلبان است متأسفانه چندان دستمان باز نیست. در گذشته ما بخشی از کسانی که رد صلاحیت می‌شدند را می‌توانستیم با رایزنی‌هایی تایید صلاحیت کنیم. اتفاقی که برای من در انتخابات مجلس ششم افتاد و رد صلاحیت شدم اما با رایزنی‌هایی صلاحیت من هم تایید شد. وی می‌افزاید: به خاطر دارم که برای مجلس ششم چهره‌هایی مثل رئیس مجلس یا چهره‌هایی نزدیک به آقای هاشمی حضور داشتند که تلاش می‌کردند این رد صلاحیت‌ها را تعدیل کنند آقای روحانی هم درگذشته می‌توانست به عنوان یک چهره معتدل در این زمینه کمک کند اما بعید می‌دانم که الان حتی دوستان نزدیک به دولت بتوانند کاری از پیش ببرند.

پیش از این عبداله ناصری از اعضای سازمان مجاهدین (انقلاب) تصریح کرده بود مجلس ششم در جمهوری اسلامی قابل تکرار نیست.
نقش آفرینی افراطیون مدعی اصلاح طلبی در فتنه سال 78 و سپس رفتارهای خائنانه در مجلس ششم نظیر انتشار نامه موسوم به جام زهر، تسلیم در مذاکرات هسته‌ای، تحصن و تهدید به استعفا و خروج از حاکمیت، ابراز گردن‌کلفتی برای ممانعت از برگزاری انتخابات مجلس هفتم و سرانجام خیانت بی‌سابقه راه‌اندازی آشوب درسال 88 به واسطه هم‌پیمانی با جبهه استکبار، بخشی از کارنامه سیاه افراطیونی است که آنها را در جبهه دشمن قرار داده و نقاب اصلاح‌طلبی درون نظام را از چهره‌ آنان برداشته است و بنابراین کسی جرئت و امکان لابی‌گری برای چنین جریانی را ندارد.

سرخوردگی اعضای ائتلاف ضدداعش از پیروزی‌های بزرگ ایران

پیروزی‌های منطقه‌ای ایران از جمله در مقابل داعش باعث سرخوردگی برخی اعضای ائتلاف موسوم به ضدداعش شده است که شاهد بی‌عملی آمریکا هستند.روزنامه لبنانی الاخبار ضمن انتشار این خبر نوشت: ائتلاف ضدداعش با سؤال‌ها و چالش‌های سختی روبرو است؛ یکی به خاطر شرط گذاشتن‌های بلندبالای ترکیه و دوم به خاطر رویکرد دفاعی و پیش رونده ایران در منطقه که با پیروزی الحوثی‌ها در یمن و پیشروی آنها در شهرهای مختلف این کشور سبب شده است تا ایرانی‌ها بیش از پیش به خود و قدرتشان ببالند. این روزها بارها از مقامات ایرانی شنیده‌ایم که ایرانی‌ها می‌گویند دستاوردهای مهمی برای کشورشان از عراق و لبنان گرفته تا سوریه و بحرین و اخیرا یمن به دست آورده‌اند.

الاخبار افزود: علی‌رغم اینکه پیشروی‌های داعش در عراق و سوریه باعث نگرانی ایرانی‌ها شده و سبب شده بود تا آمریکایی‌ها دوباره به فکر بازگشت به عراق بیفتند اما پیشروی‌های اخیری که تحت نظر ایران در عراق علیه داعش به دست آمده باعث شده است تا ایرانی‌ها دوباره به قدرت‌نمایی بپردازند و آنها را نشانه بارزی از تاثیرگذاری و حضور موثر خود در منطقه از جمله عراق بدانند. در این میان برخی کشورها احساس سرخوردگی می‌کنند.روزنامه لبنانی خاطر نشان کرد: با وجود اینکه فرماندهان عالی‌رتبه ارتش عضو پیمان بین‌المللی مبارزه با داعش دو هفته پیش جلسه‌ای را در واشنگتن برگزار کردند تا سنگ بنای همکاری‌های خود در مراحل بعدی را بگذارند و به رغم اینکه روسای گروه‌های دیپلماتیک آمریکایی نزد این کشورها در دوحه گردهم آمدند تا راه‌های همکاری با یکدیگر را در آینده بررسی کنند، شاهدیم که اثرات حملات هوایی آمریکا علیه داعش کاهش یافته و حتی برخی از کشورهایی که پیش از این پیوستن خود را به این پیمان اعلام کرده بودند به ویژه کشورهای منطقه بی‌سروصدا از مشارکت در این پیمان عقب نشسته‌اند. خودداری آنها به این دلیل است که گمان می‌کردند که این پیمان چتر حمایتی برای آنها ایجاد کند اما اکنون می‌بینند که انتظاراتی که از این حملات داشتند، برآورده نشده است.الاخبار نوشت: افق سیاسی سوال‌های بحث‌برانگیز بسیاری را برای پایتخت‌های کشورهای عربی موثر در این حملات ایجاد کرده است و اکنون به آنها فشار می‌آید که خود پاسخ مناسب به این سوال‌ها را بدهند.

جوانان صهیونیست از اسرائیل به مهد نازی‌ها پناه می‌برند

«شدت گرانی موجی از مهاجرت صهیونیست‌ها به آلمان را به راه انداخته است»وب‌سایت «تایمز اسرائیل» با انتشار این خبر نوشت: رفتن جوانان اسرائیل به برلین، شهری که پایتخت آلمان نازی بود و آدولف هیتلر از آنجا طرح نابودی یهودیان را تصویب کرد، بر روی یکی از حساس‌ترین مسائل اسرائیل انگشت گذاشته است.این گزارش می‌افزاید: اسرائیل با هزینه‌های بسیار بالای زندگی و مالیات‌های متعدد و سنگینی که از شهروندان می‌گیرد، یکی از گران‌ترین مناطق جهان است؛ این در حالی است که درآمد میانگین مردم اسرائیل حدود یک چهارم آمریکا و مالیات آنها دو تا سه برابر آمریکاییان است.به نوشته تایمز اسرائیل، مهاجرت به برلین، که مهد حزب نازی بود، جامعه اسرائیل را که براساس مهاجرت یهودیان جهان و عشق به سرزمین اسرائیل برپا شد، خشمگین و آن را با علامت سوال زیادی روبرو می‌کند.

تایمز اسرائیل یادآور شده است: «خروج جمعی به سوی برلین» پس از جنگ تابستان گذشته که اثرات زیادی بر مردم اسرائیل گذاشت، شدت گرفته است. بسیاری از آنها در ارتش اسرائیل و جنگ اخیرحضور داشته‌اند. آنها در فیس‌بوک نوشته‌اند «فرا رفتن به سوی برلین اصطلاح فرا رفتن به معنی ارتقای سطح به اقدام یهودیان جهان در مهاجرت به اسرائیل اطلاق می‌شد؛ از این رو کاربرد فرا رفتن به برلین به مفهوم یک توهین بزرگ به اسرائیل است؛ یعنی خروج همیشگی از اسرائیل اکنون یک ارزش برای جوانان این رژیم است.»


*وطن امروز

اتمام حجت هسته‌ای نمایندگان

دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 از روز گذشته در مسقط آغاز شد. مجلس شورای اسلامی که همواره با صدور بیانیه و تذکرات مکرر نسبت به رعایت خطوط قرمز در مذاکرات هشدار داده است همزمان با شروع این دور از مذاکرات نیز بیانیه‌ای با امضای بیش از 200 نماینده صادر و بر حفظ و حراست از حقوق هسته‌ای کشور تاکید کرد. به گزارش فارس، متن این بیانیه که از سوی ضرغام صادقی، عضو هیأت‌رئیسه مجلس قرائت شد، بدین شرح است: مجلس شورای اسلامی به‌عنوان خاستگاه ملت ایران در تأمین کامل هسته‌ای بر موارد زیر پای می‌فشارد و از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای می‌خواهد در استمرار مذاکرات هسته‌ای موارد ذیل را مدنظر قرار داده، قدرتمندانه از عزت و اقتدار ایران اسلامی که حاصل 35 سال مقاومت قهرمانانه ملت ایران است،‌ دفاع کنند.

1. لغو کامل تحریم‌ها اعم از هسته‌ای و غیر آن بلافاصله پس از انجام توافق که رئیس‌جمهور محترم نیز بارها بر آن تأکید فرمودند.
2. استیفای کامل حقوق هسته‌ای ایران شامل توسعه و ارتقای چرخه سوخت هسته‌ای در حوزه تأمین و تولید سوخت مورد نیاز تأسیسات هسته‌ای تا حد خودکفایی به‌شکل واقعی و تأمین‌کننده نیاز بحق کشور برای تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاه هسته‌ای بوشهر در سقف زمانی 5 سال و استمرار آن تا تأمین 20هزار مگاوات برق هسته‌ای براساس قانون مصوب 1384 مجلس شورای اسلامی.

هوای تهران بازهم آلوده شد

سخنگوی مرکز کنترل کیفیت هوای تهران از افزایش شاخص و شرایط ناسالم هوای پایتخت خبر داد. حشمت‌الله بسطامی، سخنگوی مرکز کنترل کیفیت هوا به باشگاه خبرنگاران، گفت: شاخص کیفی یکشنبه هوای تهران به۱۰۲ واحد رسید که نسبت به روز قبل از آن (۸۱) ۲۱ واحد افزایش یافت و با توجه به شاخص، هوای پایتخت برای گروه‌های حساس جامعه در شرایط ناسالم قرار دارد. وی افزود: آلاینده‌ شاخص، ذرات معلق کوچک‌تر از 5/2 میکرون است. همچنین بسطامی به بیماران قلبی، تنفسی، کودکان و سالمندان توصیه کرد از تردد غیرضروری در فضای آزاد تا حد امکان خودداری کنند. به گزارش جهان، معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت
محیط زیست پیش از این در سخنانی مدعی شده بود آلودگی هوای تهران به دلیل مصرف بنزین تولید داخل است و بنزین وارداتی به دلیل کیفیت بالا موجب رفع آلودگی هوای پایتخت شده است. البته پس از گزارش‌های وزارت بهداشت و مجلس در استاندارد بودن بنزین داخلی و نیز بازگشت آلودگی به هوای تهران پس از بارندگی‌های گذشته، خانم ابتکار ترجیح داده بیشتر سکوت کند.

*خراسان

ابلاغ ویژه به اعضای کابینه برای مقابله با ویروس VHS

بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به تعدادی از اعضای کابینه مقرر شده است با توجه به شیوع بیماری ویروسی VHS در ماهیان سردآبی، مسئولان ذی ربط ضمن کنترل دقیق بهداشتی واحدهای پرورش آبزیان، افزایش نظارت بهداشتی بر واردات و واحدهای تکثیر و پرورش آبزیان، افزایش قرنطینه و ارتقای امنیت زیستی واحدهای پرورش آبزیان، نسبت به کنترل، مبارزه و پیشگیری از شیوع این بیماری که صدها هزار قطعه ماهی را بیمار کرده اقدام و عملکرد مذکور را به صورت ماهانه به دولت ارایه کنند.

*ایران

شنیده ها درباره تغییرات احتمالی در صدا و سیما

با شروع به کار محمد سرافراز به عنوان رئیس سازمان صدا و سیما شایعات درمورد جابجایی معاونان و مدیران ارشد سازمان در محافل مختلف به ویژه در داخل سازمان قوت گرفته است. از جمله شایعات در مورد انتصاب محمدحسین صوفی معاون صدا به عنوان قائم مقام رئیس سازمان و برگزیده شدن محمدرضا جعفری جلوه به معاونت سیماست. از سیدمحسن مهاجرانی هم به عنوان قائم مقام آن سازمان نام برده می شود. برای معاونت برون مرزی نام مهدی مجتهد، دکتر رضی، مسعود گرجی و سید احمد سادات شنیده می شود و گفته می شود در صورت تغییر معاونت اداری مالی، احتمالا غفور مدبر یا مهدی مجتهد جانشین وی خواهند شد. برای معاونت فنی هم نام سعید انبارلویی که هم اکنون مدیر جهاد خودکفایی صدا و سیماست بیش از دیگران شنیده می شود.شایعه انتصاب حسن خجسته به عنوان معاون صدا از قوت بیشتری برخوردار است. اما در مورد معاونت سیاسی که از حساس ترین حوزه های سازمان است و موضع گیری های آن سازمان در حوزه خبر در مورد مسائل مختلف کشور از جمله موضوع گیری های آن در مورد دولت بیشترین نمود را پیدا می کند، تاکنون صحبتی از تغییرات شنیده نشده و گفته می شود احتمالا مجید آخوندی در سمت خود ابقا می شود.

خاطرات اسقف امریکایی از ایران

«ریچارد پیتس» اسقف امریکایی که اخیراً همراه هیأتی از اسقف‌های کاتولیک این کشور به قم سفر کرده بود گفت که سفرشان به ایران به توصیه پاپ فرانسیس و برای بررسی فتوای رهبر معظم انقلاب درباره حرام بودن سلاح‌های هسته‌ای انجام شده است. وی در گفت‌و‌گو با مشرق گفت: ما درباره فتوای آیت‌الله خامنه‌ای تحقیق کردیم و فهمیدیم که در جامعه ایران تا چه اندازه اهمیت دارد و در بحث‌های بین خودمان هم به نتیجه‌ای رسیدیم و در نهایت در قالب یک بیانیه مشترک این نتیجه را منتشر کردیم و گفتیم که هر دو مذهب در این مسأله خاص توافق نظر دارند. اسقف ریچارد پیتس افزود: به نظر من دولت امریکا هم می‌داند که ما مستقل هستیم و از گزارش ما هم کاملاً آگاه است. مسلماً این گزارش را مد‌ نظر هم قرار خواهد داد، چون ما گزارش را برای دولت فرستاده‌ایم. وی تصویر ارائه شده از ایران را «کاریکاتوری» و «غیر واقعی» توصیف کرد و گفت: طی دیدار 4، 5 روزه خود در قم، به گرمی مورد استقبال قرار گرفتیم. بسیار از این سفر لذت بردیم و حتی زمانی که به گشت و‌گذار می‌رفتیم هم برخورد مردم با ما فوق‌العاده مهربانانه بود. مردم به ما سلام می‌کردند و با ما عکس می‌انداختند واقعاً تحت تأثیر قرار گرفتم که دیدم ایران یک جامعه بسیار پیشرفته است، با مردمی تحصیلکرده. آنچه اکنون باید انجام بدهیم این است که به مردم ایران و امریکا درکی واقعی از وضعیت متقابل دو کشور بدهیم تا بتوانیم  با همکاری یکدیگر به صلح بین دو کشور و در خاورمیانه برسیم.

نظر کیهان درباره نامه اوباما به رهبر انقلاب

روزنامه کیهان درباره نامه باراک اوباما به رهبر معظم انقلاب نوشت: «باراک اوباما در طول دوره ریاست جمهوری خود سه بار با رهبر معظم انقلاب مکاتبه کرده و در هر سه مورد تلاش کرده با کمک ایران گره‌های سخت سیاست خارجی امریکا را باز کند و در عین حال در هر نامه تلاش کرده است تا کمک ایران به عنوان نخستین گام برای اصلاح روابط ایران و امریکا تلقی گردد. نخستین نامه را باراک اوباما در اردیبهشت سال 88 نوشت و در آن از حضرت امام خامنه‌ای- دامت برکاته- خواسته بود که برای شروع فصل جدیدی از مناسبات بین ایران و امریکا به واشنگتن کمک کند اما یک ماه بعد و پس از شروع فتنه 88، امریکا یک بار دیگر از موضع مدعی ظاهر شد و خواستار سرنگونی نظام جمهوری اسلامی شد! اوباما یک بار دیگر در بهمن ماه سال 91 و در کشاکش مباحث هسته‌ای نامه‌ای خطاب به رهبر معظم انقلاب نوشت و در آن از آمادگی واشنگتن برای رسیدن به توافقی دوجانبه با تهران در پرونده هسته‌ای خبر داد ولی این بار نیز یک سال و نیم پس از صدور نامه از موضع مدعی وارد صحنه شد و ایران را متهم کرد که در تلاش برای تولید بمب اتمی است و از این رو غرب ناگزیر بر حجم و گستره تحریم‌ها علیه ایران می‌افزاید! باراک اوباما سومین نامه را حدود یک ماه پیش و در کشاکش دو بحث موازی خطاب به حضرت امام خامنه‌ای- دامت برکاته- ارسال کرده است. یکی از این مباحث ناکام شدن امریکا از ورود دوباره نظامی به فضای عراق به دلیل مخالفت جدی همپیمانان ایران در این کشور و یکی دیگر مواجهه امریکا با شروط اعلام شده ایران توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی و پرونده هسته‌ای و مذاکرات ایران و غرب در این خصوص است.»

*جمهوری اسلامی

* شاهزاده عربستانی 5/2 میلیون ریال سعودی به بازماندگان شهدای شیعه شرق این كشور كمك كرد. دفتر خیریه "الولید بن طلال" شاهزاده عربستانی اعلام كرد كه 5/2 میلیون ریال سعودی میان بازماندگان شهدای الاحساء كه روز دوشنبه گذشته در جریان انفجار حسینیه جان خود را از دست دادند، توزیع گردید. به گزارش شفقنا به نقل از القدس؛ در جریان هجوم تروریست‌ها به حسینیه المصطفی واقع در شهرك الدالوه در الاحساء 8 تن از شیعیان شهید و 30 نفر دیگر زخمی شدند كه در حال حاضر 7 تن از آنان هنوز در بیمارستان ملك فهد الهفوف بستری هستند. پیكر 8 شهید شیعه روز جمعه در حضور 5 هزار نفر از شیعیان و اهل تسنن الاحساء تشییع شد. طبق گزارش پایگاه عربستانی " الیوم"، سخنگوی وزارت كشور عربستان" منصور التركی" با اشاره به تدابیر امنیتی صورت گرفته در مورد بازداشت عاملان جنایت گفت تاكنون 33 نفر از افرادی كه به نوعی با حادثه ارتباط داشتند دستگیر شدند. در جریان بازداشت عاملان حادثه، 2 نفر از نیروهای امنیتی الاحساء نیز جان خود را از دست دادند.

* نخست‌وزیر سابق انگلیس، دلال نفت شد. تونی‌بلر، قرارداد محرمانه‌ای را با شركت نفت عربستان به امضا رسانده كه طبق آن ماهانه حقوق 41 هزار پوند بعلاوه حق كمیسیون دریافت خواهد كرد.به نوشته روزنامه دیلی میل، تونی بلر، نخست‌وزیر سابق انگلیس با شركت "پترو سعودی" قرارداد همكاری منعقد كرده است؛ شركتی كه اعضای ارشد خاندان سلطنتی عربستان بنیان‌گذار آن هستند. كار بلر، معرفی این شركت به رهبران چین است؛ شركتی كه متعلق به "تركی بن عبدالله آل سعود" پسر پادشاه عربستان و یك تاجر سعودی است.

* یك روزنامه انگلیسی تأكید كرد كه قطر به دلیل حمایت از تروریسم نباید میزبان جام جهانی باشد.به گزارش العالم، "ساندی تلگراف" در مطلبی با مطرح كردن این مسأله نوشت: سه چهارم انگلیسی‌ها معتقدند تا زمانی كه قطر با اتباع قطری متهم به حمایت مالی از گروه‌های تروریستی برخورد جدی نكند، نباید به میزبانی مسابقات جام جهانی فوتبال 1401 انتخاب شود. ساندی تلگراف می‌افزاید: نگرانی‌ها درباره حمایت مالی تعدادی از اتباع قطر از گروه‌های تروریستی خصوصاً القاعده و داعش افزایش یافته است. به نوشته این روزنامه، تعدادی از افرادی كه در قطر از گروه‌های تروریستی حمایت مالی می‌كنند، با حكام این كشور در ارتباط هستند.

* محافظ شخصی رهبر سابق كره شمالی كه هم اكنون در كره جنوبی پناهنده است، پسر وی را بسیار خطرناك‌تر از رهبر سابق این كشور می‌داند كه با قتل و اعدام نزدیكانش تلاش می‌كند تا قدرت خود را استحكام بخشد. "لی یونگ تاك" در مصاحبه‌ای با شبكه خبری سی. ان. ان گفت:كیم جونگ اون، رهبر كنونی كره شمالی شوهر عمه خود را كشت، كاری كه پدرش اصلاً انجام نمی‌داد. درحالی كه قدرت به نسل سوم در خاندان كیم در كره شمالی رسیده، بسیار خشونت بار و بی‌رحم شده به طوری كه كیم جونگ اون به دنبال ایجاد وفاداری در میان مردم و مقام‌ها براساس ترس است كه این خود یك وفاداری جعلی و ساختگی محسوب می‌شود. وی در ادامه مصاحبه‌اش گفت: اعدام‌های شتابزده به خطر ارتكاب جرایم ناچیز و كم اهمیت به یك اقدام یا دستور روزانه از جانب كیم جونگ اون بدل شده است. به عنوان مثال، یكی از مقام‌های ارشد به خاطر استفاده از زیرسیگاری كیم جونگ اون به اردوگاه كار اجباری فرستاده شد.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۹
    0 0
    مشرق تقوا داشته باش و هر خبری را منتشرنکن
  • ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۹
    0 0
    چرا مردم را ازار میدهید تخلف هفت هزار میلیاردی چیه؟ خودتی مشرق خودتی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس