کد خبر 360069
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۷

بسیاری از ما تاکنون در دنیای رایانه با واژه اورکلاک برخورد کرده‌ایم اما به معنای آن پی نبرده‌ایم و یا جرات انجام آن را نداشته‌ایم.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، اين روزها بازي‌هاي فراواني براي رايانه‌ها منتشر شده است و اتفاقا خيلي از بازي‌هاي اين فصل مانند سال‌هاي گذشته به توان سخت‌افزاري بالاتري نيازمند هستند. اين جاست که در فصول خنک و سرد، مي‌توان با استفاده از تکنيک‌هاي ساده اورکلاکينگ، کمي به توان سخت‌افزاري رايانه‌ها افزود تا بتوانند از پس اجراي بازي‌هاي گرافيکي‌تر نسل هشتمي برآيند.

شرکت‌هاي سازنده پردازنده معمولا يک سرعت مطمئن براي فرکانس پردازنده‌هاي خود تعيين مي‌کنند. به عنوان مثال يک پردازنده خاص، 2.5 گيگاهرتزي است يعني در هر ثانيه اين پردازنده 2.5 ميليارد بار کلاک مي‌اندازد. کلاک، پالس‌هاي متناوبي است که پردازنده با هر يک از آن‌ها، يک يا چند عمل منطقي انجام مي‌دهد.

وقتي مي‌گوييم يک پردازنده 2.5 گيگاهرتزي است يعني اين پردازنده با خيال راحت و بدون دردسر تا 2.5 گيگاهرتز در ثانيه فرکانس انجام مي‌دهد و آسيب نمي‌بيند، درحالي که خيلي از پردازنده‌ها و شايد همه آن‌ها مي‌توانند خيلي سريع‌تر پردازش کنند.

در پردازنده‌هاي مدرن امروزي، پردازنده به هنگام نياز، سرعت فرکانس را بالاتر مي‌برد و با اورکلاک مي‌توان اين سرعت را بيشتر نيز کرد. به عمل افزايش آگاهانه سرعت پردازنده توسط کاربر، اورکلاکينگ مي‌گويند که گاهي مي‌تواند بسياري از مشکلات بازي‌دوستان را رفع کند.

البته اورکلاکينگ يک عمل خطرناک است و تنها افراد ماهر در مسائل سخت‌افزاري و حرفه‌اي‌ها بايد به انجام آن دست بزنند. پردازنده، داغ‌ترين قطعه رايانه است و يک "هيت‌سينک" و يک يا چند فن دائما آن را خنک مي‌کنند. پردازنده بايد هميشه خنک بماند تا مواد تشکيل دهنده آن آسيب نبيند و به قول خودماني نسوزد. بزرگ‌ترين مانع بر سر راه اورکلاکينگ، داغ شدن بيش از حد پردازنده است. پردازنده در حالت معمول کاري خود نيز خيلي داغ مي‌شود و اگر عمل اورکلاکينگ روي آن انجام شود، اين حرارت افزايش مي‌يابد.

به همين دليل تنها در شرايط خاصي عمل اورکلاکينگ انجام مي‌شود. البته در فصول پاييز و زمستان، به شرطي که اتاق رايانه را خيلي گرم نکنيد، فصول مناسبي براي اورکلاکينگ محسوب مي‌شوند. متخصصان براي افزايش کارآيي رايانه‌ها، عمل اورکلاکينگ را روي پردازنده‌ها انجام مي‌دهند اما اين کار مقدماتي دارد.

اولين و مهم‌ترين قدم، شناخت ويژگي‌هاي پردازنده است. ممکن است يک پردازنده خاص بتواند تا 1 گيگاهرتز اورکلاک شود و هيچ اتفاقي براي آن رخ ندهد و پردازنده ديگري با افزايش 200 مگاهرتزي سرعت کلاک بسوزد. پس عمل اورکلاکينگ تنها براي پردازنده‌هايي مجاز خواهد بود که قابل اورکلاک شدن باشند. با جست‌وجو در اينترنت به سادگي مي‌توان به اين موضوع پي‌برد که آيا پردازنده رايانه شما اين ويژگي را دارد يا نه!

در قدم دوم بايد امکانات خنک‌سازي پردازنده را تا حد زيادي افزايش داد. در اورکلاک‌هاي ساده، افزايش تعداد پنکه‌ها کافي است اما اين گفته به شرطي صحت خواهد داشت که سرعت پردازنده را از 100 يا 200 مگاهرتز بيشتر افزايش ندهيد. يکي از اين راه‌ها، استفاده از خنک‌کننده‌هاي آبي است. يعني مانند موتور ماشين، پردازنده نيز به يک رادياتور کوچک مجهز مي‌شود تا بيشتر از گذشته خنک شود، چرا که آب گرماي بيشتري را جذب و منتقل مي‌کند. در مسابقات اورکلاکينگ سرعت پردازنده را با استفاده از نيتروژن مايع، گاهي تا دو برابر افزايش مي‌دهند.

نيتروژن مايع در دماي منفي 196 درجه سانتيگراد مي‌جوشد. در اين مسابقات با استفاده از ظرف‌هاي مخصوص، نيتروژن مايع را روي پردازنده مي‌ريزند و نيتروژن با حرص زيادي تمام گرماي پردازنده را به خود جذب مي‌کند و حتي گاهي باعث يخ زدن پردازنده مي‌شود.

اگر شما نيز قصد انجام اين عمل را داريد، بهتر است از نرم‌افزارهاي موجود براي اين کار استفاده کنيد. معمولا براي هر برند خاص از پردازنده و البته کارت گرافيک، نرم‌افزارهاي خاصي وجود دارد که توسط سازنده اصلي سخت‌افزار براي افزايش راندمان اين قطعات طراحي شده است.


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.

منبع: خراسان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۵
    0 0
    نیتروژن مایع از کجا بیاریم تو چی بریزیم که منفجر نشیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس