گروه بین الملل مشرق- برای مخاطبان گزارشهای تحولات سوریه، از پنج جبهه متفاوت گزارشهایی رسیده است که مطالعه آنها را به علاقهمندان "تحولات در صحنه" سوریه توصیه میکنیم. تحولات میدانی جبهه «حماه»، تحولات میدانی «ادلب»، تحولات میدانی جبهه «قنیطره»، تحولات میدانی جبهه «رقه» و تحولات میدانی جبهه «دمشق» و حاشیه آن، رئوس گزارش امروز ما را تشکیل می دهد. با ما همراه باشید.
تحولات میدانی جبهه حماه
اوضاع گروه تروریستی جبهه النصره در استان حماه رو به وخامت می رود و می توان گفت هر آنچه این گروه و هم پیمانانش در حاشیه شمالی حماه رشته بودند در یک هفته اخیر پنبه شده است. در سلسله عملیاتهای سریع و پی در پی ارتش سوریه در حاشیه شمالی حماه شهرها و روستاهای منطقه مانند ارزه، خطاب، بلحسین و مداجن یکی پس از دیگری به تصرف نیروهای ارتش سوریه در می آیند.
این در حالی است که این گروه دو هفته پیش با فراخوان بیش از 3000 نیروی نظامی و تدارکات نظامی کامل و اعلام آغاز رسمی عملیات "بدر کبری شام"، درصدد بود فرودگاه نظامی حماه و پس از شهر حماه را به تصرف خود درآورده و به حضور ارتش سوریه در استان حماه را به مانند استان رقه خاتمه بدهد.حدود دو ماه پیش، نیروهای جبهه النصره مستقر در شهرهای کفرزیتا، مورک و لطامنه در عملیاتهای هجومی متعددی شهرها و روستاهای خطاب، شرعایا، خربه حجامه، ارزه، زور بلحسین و زور القصیعیه را اشغال و بر شدت حملات موشکی و زمینی بر علیه شهر و فرودگاه حماه افزوده بودند.
اما با تغییرات اعمال شده در رده های فرماندهی و اعزام نیرو و تسلیحات کافی برای مراکز ارتش سوریه مستقر در حماه موجب شد ورق برگردد. با انتصاب سرهنگ سهیل حسن فرمانده جدید نیروهای ارتش و دفاع وطنی حماه، نیروهای ارتش جان تازه ای گرفته و شوک ابتدایی ناشی از ضربات گروه تروریستی جبهه النصره را دفع و از پیشروی آنها جلوگیری کرده و در مرحله دوم شروع به بازپس گیری مواضع از دست رفته کرده است.
با تصرف خطاب و ارزه و در حاشیه شمالی حماه، نه تنها تهدید از شهر حماه و فرودگاه نظامی حماه برداشته شد، بلکه قدرت عملیاتی جبهه النصره برای حمله مجدد به شهر مسیحی نشین محرده نیز که گروه تروریستی جبهه النصره تلاش و سرمایه گذاری فراوانی برای تصرف آن کرده بود نیز کاهش پیدا کرد.
لازم به ذکر است که شهر خطاب و مقر پادگان زرهی ارتش سوریه در نزدیکی آن به عنوان مهمترین مراکز استقرار جبهه النصره در حاشیه شمالی حماه ، به مدت دو ماه در تصرف عناصر این گروه تروریستی قرار داشت.
در تحولی دیگر، ارتش سوریه همچنان در منطقه "زوار" در حال پیشروی است. این منطقه شامل چند روستا به نامهای "زور المسالق"، "زور الجدید " و "زور ناصریه " واقع در کرانه های رودخانه "عاصی" می شود.
به موازات درگیریها در خطاب و ارزه، درگیریها میان ارتش و جبهه النصره در منطقه "بطیش" واقع در جنوب شهر حلفایا (حاشیه شمالی حماه) نیز با شدت ادامه داشته و کفه ترازو به نفع ارتش و دفاع وطنی سنگین شده است.
کارشناسان نظامی معتقدند که هدف بعدی عملیاتی ارتش شهر حلفایا، لطامنه، مورک و کفرزیتا به عنوان پایگاههای اصلی تروریستها در حماه خواهد بود.
درگیریهای چند روز اخیر در حماه تلفات کیفی و کمی بسیار سنگینی را به تروریستها وارد کرده است که می توان به هلاکت "ابوعلی جنوبی" فرمانده جبهه النصره در حماه، "عصام دادا"(ابوجعفر) از فرماندهان گروه تروریستی اجناد الشام و "رائد عکیر" فرمانده گردان " اسدالله حمزه" اشاره کرد.
تصرف تپه استراتژیک تل ناصریه
ارتش سوریه موفق به بازپس گیری تپه ناصریه شد.تسلط ارتش بر تل ناصریه بعنوان مرتفع ترین نقطه منطقه ،موجب برتری آتش بر بیشتر دشت حاشیه شمالی حماه و تسهیل پیشرویها به سوی شهر مهم "حلفایا" خواهد شد.برخی اخبار تایی دنشده حکایت از ورود برخی یگانهای ارتش سرویه به محلات حاشیه ای حلفایا دارد.
لازم به ذکر است که تپه ناصریه چند ماه پیش توسط گروه جبهه النصره اشغال شده وامکان برتری آتش و رصد فعالیتها در مناطق مجاور سبب گسترش تسلط این گروه تروریستی بر مناطق مجاور آن مانند شهر خطاب شده بود.
هلاکت "رائد عکیر" فرمانده گردان اسدالله حمزه در درگیری با ارتش سوریه
تحولات میدانی جبهه ادلب
هلاکت 46 نفر از فرماندهان گروه تروریستی "احرارالشام"
در عملیات انتحاری یک فرد ناشناس با خودروی بمبگذاری شده علیه یکی از مراکز فرماندهی گروه تروریستی "آزادگان شام (احرار الشام)" در زمینهای کشاورزی مابین دو روستای "كفريحمول" و "رام حمدان" واقع در حاشیه شمالی ادلب، 46 نفر از فرماندهان اصلی این گروه و بیش از 20 نفر از محافظان مقر مذکور به هلاکت رسیدند.
محل جلسه در زیر زمین ساختمان سه طبقه انبار مهمات و تسلیحات گروه احرار الشام در منطقه شمال ادلب واقع شده بود که همزمان با انفجار خودروی بمبگذاری شده این انبار مهمات و سلاح نیز منهدم شد که موجب افزایش تلفات شده است. گروه احرار الشام یکی از بزرگترین گروههای تروریستی فعال در بخشهای شمالی و شرقی سوریه است که هزاران تروریست تکفیری بین المللی در آن فعالیت دارند و عملیاتهای تروریستی متعددی را علیه مردم ارتش سوریه یازماندهی و اجرا کرده است. این گروه از گروههای تشکیل دهنده "جبهه اسلامی" در سوریه است.
عامل ترور کیست؟
متهم ردیف اول: گروه تروریستی "دولت اسلامی عراق و شام (داعش)"
رسانه های وابسته به گروه تروریستی احرار الشام و جبهه اسلامی انگشت اتهام را به سمت گروه تروریستی دولت اسلامی عراق و شام نشانه رفته اند. چرا که گروه احرار الشام از بزرگترین گروههای مخالف داعش در سوریه است و بارها از سوی داعش تکفیر و به ترور و تصفیه اعضا و فرماندهان تهدید شده بود. در پی هلاکت فرماندهان احرارالشام داعش با صدور اطلاعیه ای این واقعه را به پاک شدن سوریه از نجاست حضور این افراد تشبیه و به طرفدارانش تبریک گفت.
متهم ردیف دوم: گروه تروریستی "جبهه انقلابیون سوریه "
برخی رسانه های نزدیک به مخالفان دولت سوریه، گروه تروریستی "جبهه الثوار سوریا (جبهه انقلابیون سوریه)" که در بخشهایی از استان ادلب نیز فعالیت دارد متهم به ترور فرماندهان ارشد احرار الشام کرده اند. گروه جبهه انقلابیون سوریه از جمله گروههای مسلح تکفیری به اصطلاح میانه روی مورد حمایت و پشتیبانی آمریکاست که مشمول دریافت انواع کمکهای تسلیحاتی و لجستیکی این کشور قرار دارد. در ماههای اخیر احرار الشام و جبهه انقلابیون سوریه بارها به یکدیگر بشدت درگیر شده بودند.
متهم ردیف سوم : سازمانهای اطلاعاتی منطقه ای
باتوجه به ارتباط تنگاتنگ گروه تروریستی احرارالشام با کشور قطر و سرویس اطلاعاتی این کشور و همچنین بروز برخی اختلافات میان دوطرف بر سر ارتباطات این گروه با شبکه تروریستی القاعده و جبهه النصره (نماینده القاعده در سوریه) برخی از صاحبنظران تحولات سوریه از احتمال دست داشتن قطر در این ترور دسته جمعی با هدف خلاص شدن از شر رهبران یاغی این گروه حکایت دارد.
اما آنچه مسلم است این که تروری با این حجم کیفی و کمی تلفات در مکانی که تحت شدید ترین تدابیر امنیتی و مراقبتی بوده است نیازمند پشتیبانی اطلاعاتی و عملیاتی خاص شامل شناسایی دقیق اهداف، دسترسی به ساعت تردد و ترکیب حاضرین در جلسه، چگونگی انتقال عامل ناشناس انتحاری و خودروی بمبگذاری شده به محل مذکور بوده است. محتمل ترین گزینه همان احتمال دست داشتن سرویسهای اطلاعاتی منطقه ای و فرامنطقه ای در این حادثه است.
اسامی هلاک شدگان این انفجار انتحاری به این شرح است:
حسان عبود ملقب به ابوعبدالله حموی (سرکرده اصلی و موسس گروه تروریستی احرار شام)
محمد شامی معروف به ابو یزن شامی(عضو شورای رهبری گروه تروریستی جبهه اسلامی)
احمد یوسف بدوی معروف به ابویوسف بنش (فرمانده گروه تروریستی احرار شام در شهر "بنش" واقع در حاشیه حماه)
ابوعبدالملک شرعی (حاکم شرع گروه تروریستی احرار الشام و عامل کشتارها و اعدامهای میدانی و بریدن سر مردم و نظامیان سوری)
ابوایمن (فرمانده احرار شام شهر رام حمدان و فرمانده تیپ بدر مستقر در استان ادلب سوریه)
عبدالفتاح عروب معروف به "ابوزبیر الحموی" (فرمانده تیپ ایمان مستقر در استان حماه، وابسته به احرار الشام)
حسام قاسم معروف به ابوالایهم از فرماندهان نظامی احرارالشام
ابوساریه شامی (از مسئولان هیئت شرعی احرار الشام)
ابوحمزه الرقه (فرمانده احرار الشام در شرق سوریه)
ابوعمر عبود معروف به ابوعمر حموی (برادر رهبر احرار الشام و از فرماندهان نظامی این گروه)
طلال احمد تمام (رییس دفتر ارتباطات و روابط خارجی احرار الشام)
دو تصویر از دفن شبانه جنازه فرماندهان هلاک شده گروه تروریستی تکفیری احرار الشام را که به دست خبرنگار بین الملل مشرق رسیده است، مشاهده فرمایید:
تعیین فرمانده جدید گروه احرار الشام
روز پیش "ابوجمیل"سخنگوی گروه تروریستی احرار الشام با انتشار یک بیانیه تصویری خبر از تعیین فردی بنام "هاشم الشیخ ملقب به ابوجابر" بعنوان فرمانده جدید و "ابوصالح طحان" به عنوان مسئول نظامی این گروه، داده است.
ترور مسئول هیئت شرعی گروه تروریستی جبهه النصره در منطقه جسرالشغور
صبح امروز "شیخ ابو مشاری اردنی"، رئیس هیئت شرعیه جبهه النصره در جسرالشغور در روستای قنیه ترور و به هلاکت رسید.
به گزارش مرکز حقوق بشر سوریه (وابسته به مخالفان دولت سوریه مستقر در لندن)، افراد ناشناس پس از ادای نماز صبح در حین خروج از مسجد روستا وی را به رگبار گلوله بسته و بلافاصله از محل متواری شده اند. روستای قنیه در شمال شهر جسرالشغور در ریف ادلب و نزدیکی مرز ترکیه و دارای بافت قومی با اکثریت مسیحی است.
هلاکت فرمانده تیپ صقورالشام در بمباران ارتش سوریه
احمد الشیخ فرمانده لشکر شاهین های شام (صقورالشام) در حمله هوایی هواپیماهای ارتش سوریه در روستای "سرجه" از توابع جبل الزاویه استان ادلب سوریه (زادگاهش) به هلاکت رسید.
وی از تروریستهای تکفیری قدیمی سوریه بود که تا سال 2004 در زندان امنیتی "صیدنایا" در حاشیه دمشق در حال سپری کردن دوره محکومیت خود بود.
پدر وی نیز از مخالفان حکومت سوریه بود که در دهه 80 میلادی سالها به اتهام اقدامات مسلحانه برای براندازی دولت سوریه در زندان به سر برد. سه تن از برادران وی به نامهای داوود، علی و عباس و همچنین فرزند 16 ساله وی در جریان عملیات های تروریستی در ابتدای وقوع شورشهای تروریستی در سوریه به هلاکت رسیده اند.
البته برخی رسانه های نزدیک به گروه صقور الشام خبر هلاکت وی را تکذیب کرده اند اما اکثر منابع معتبر خبر از هلاکت وی در بمباران هوایی را مخابره کرده اند.
گروه تروریستی لشکر شاهین های شام متشکل از 6 هزار تروریست تکفیری در قالب 12 گردان رزمی است. حوزه فعالیت این گروه استان ادلب و حاشیه آن بخصوص منطقه جبل الزاویه است. این گروه تاکنون 4 عملیات بزرگ در مناطق "جبل الزاویه،جبل الاربعین، اریحاء و خان السبل علیه مواضع ارتش سوریه به اجرا گذاشته است.
انهدام بالگرد ارتش سوریه در فرودگاه نظامی ابوظهور ادلب
رسانه های وابسته به گزوههای تروریستی با نمایش ویدیویی از انهدام یک فروند بالگرد ارتش سوریه در حین فرود در فرودگاه نظامی ابوظهور ادلب خبر داده اند. در این ویدیو بالگرد نظامی ارتش به محض نشستن بر روی باند فرودگاه با یک فروند موشک ضد تانک کورنت هدف قرار گرفته و به همراه سرنشینانش منهدم می گردد.
لحظه اصابت بالگرد نظامی ارتش در فرودگاه نظامی ابوظهور ادلب
تحولات میدانی جبهه قنیطره
پنج روز پس از آغاز عملیات گروههای تروریستی تکفیری در حاشیه مرکزی استان قنیطره (با نام عملیات "فالمغیرات الصبحا") با هدف "کنترل مرز با اسراییل" اجرا شد، شهرهای نبع الصخر، مسحره، مجدولیا، کوم باشا، عین باشا، تل نهید و تل مسحره و نبع الصخر یکی پس از دیگری به اشغال گروههای تروریستی تکفیری درآمده است.
هم اکنون بجز مناطق حاشیه شمالی استان قنیطره که در کنترل دولت و ارتش سوریه است، باقی مناطق این استان توسط گروههای تروریستی مختلف به تصرف در آمده است.
تحولات میدانی دمشق و حاشیه آن
درگیریها در منطقه عین ترما میان ارتش سوریه و تروریستهای تکفیری جبهه النصره و ارتش آزاد همچنان ادامه دارد. نیروی هوایی ارتش سوریه 4 مقر استقرار تروریستها را هدف بمباران شدید خود قرار داد. برخی منابع میدانی وابسته به تروریستها خبر از اصابت چند موشک زمین به زمین به باغهای اطراف عین ترما خبر می دهند.
منطقه دخانیه: فرمانده ارتش اسلام در تله
منطقه دخانیه در نزدیکی عین ترما از 5 روز پیش و همزمان با هجوم تروریستهای جبهه النصره و ارتش اسلام به اشغال این گروهها در آمده است. ارتش منطقه را به محاصره کامل در آورده و مانع از ورود و خروج عناصر گروههای تروریست به منطقه شده است. برخی منابع خبری گزارش کرده اند که "زهران علوش" فرمانده گروه تروریستی ارتش اسلام به همراه گروهی از نیروهایش در دخانیه در محاصره ارتش سوریه قرار گرفته اند. بمباران مکرر عین ترما برای جلوگیری از امداد رسانی به تروریستهای حاضر در منطقه دخانیه ادامه دارد.
جوبر: پیشروی خانه به خانه
در منطقه جوبر واقع در شرق دمشق درگیریهای خانه به خانه میان ارتش وگروههای مسلح تروریستی با شدت ادامه دارد. کانون درگیریها در منطقه شمال شرقی جوبر قرار داشته است. نیروی هوایی ارتش سوریه یک تونل حفر شده توسط گروههای تروریستی را بمباران و بطور کامل منهدم کرد.
اجرای مصالحه در شهر عین منین واقع در جنوب القلمون
به دنبال مصالحه ارتش سوریه با گروه های مسلح موجود در شهر عین منین در منطقه قلمون جنوبی که در 15 کیلومتری شمال دمشق قرار دارد، گروههای تروریستی تکفیری فعال در منطقه، شهر را ترک کردند.
به گزارش منابع خبری، پس از خروج افراد مسلح از شهر مردم عین منین به تدریج در حال بازگشت به شهر هستند.
خانواده استیون سوتلوف:گروههای معارض معتدل! فرزند مارا به داعش فروخته بودند
باراک بارفی سخنگوی خانواده استیون سوتلوف خبرنگار آمریکایی– اسراییلی فعال در سوریه درگفتگوی تلویزیونی با شبکه خبری سی ان ان آمریکا اعلام کرد که گروههای مسلح به اصطلاح معتدل مورد حمایت آمریکا فرزندشان را به به مبلغ 25 تا 50 هزار دلار به گروه تروریستی داعش فروخته اند.
وی در گفتگو با شبکه سی ان ان گفت که استیون سوتلوف سال گذشته در یک ایست و بازرسی گروه داعش به عناصر این گروه تحویل داده شد.
وی گفت که پیش از تحویل سوتلوف به داعش، برخی عناصر گروههای مسلح تروریستی وی با به جاسوسی برای ارتش سوریه از طریق دادن اطلاعات موقعیت های نظامی این گروهها و بمباران این اهداف توسط هواپیماهای ارتش سوریه متهم کرده بودند و این درحالی بود که این ادعا کاملا کذب و بدور از واقعیت بوده است.
سخنگوی خانواده سوتلوف در ادامه این گفتگو از عشق و علاقه این روزنامه نگار به کشورهای عربی و اسلامی خبر داده است.
اوضاع گروه تروریستی جبهه النصره در استان حماه رو به وخامت می رود و می توان گفت هر آنچه این گروه و هم پیمانانش در حاشیه شمالی حماه رشته بودند در یک هفته اخیر پنبه شده است. در سلسله عملیاتهای سریع و پی در پی ارتش سوریه در حاشیه شمالی حماه شهرها و روستاهای منطقه مانند ارزه، خطاب، بلحسین و مداجن یکی پس از دیگری به تصرف نیروهای ارتش سوریه در می آیند.
این در حالی است که این گروه دو هفته پیش با فراخوان بیش از 3000 نیروی نظامی و تدارکات نظامی کامل و اعلام آغاز رسمی عملیات "بدر کبری شام"، درصدد بود فرودگاه نظامی حماه و پس از شهر حماه را به تصرف خود درآورده و به حضور ارتش سوریه در استان حماه را به مانند استان رقه خاتمه بدهد.حدود دو ماه پیش، نیروهای جبهه النصره مستقر در شهرهای کفرزیتا، مورک و لطامنه در عملیاتهای هجومی متعددی شهرها و روستاهای خطاب، شرعایا، خربه حجامه، ارزه، زور بلحسین و زور القصیعیه را اشغال و بر شدت حملات موشکی و زمینی بر علیه شهر و فرودگاه حماه افزوده بودند.
اما با تغییرات اعمال شده در رده های فرماندهی و اعزام نیرو و تسلیحات کافی برای مراکز ارتش سوریه مستقر در حماه موجب شد ورق برگردد. با انتصاب سرهنگ سهیل حسن فرمانده جدید نیروهای ارتش و دفاع وطنی حماه، نیروهای ارتش جان تازه ای گرفته و شوک ابتدایی ناشی از ضربات گروه تروریستی جبهه النصره را دفع و از پیشروی آنها جلوگیری کرده و در مرحله دوم شروع به بازپس گیری مواضع از دست رفته کرده است.
با تصرف خطاب و ارزه و در حاشیه شمالی حماه، نه تنها تهدید از شهر حماه و فرودگاه نظامی حماه برداشته شد، بلکه قدرت عملیاتی جبهه النصره برای حمله مجدد به شهر مسیحی نشین محرده نیز که گروه تروریستی جبهه النصره تلاش و سرمایه گذاری فراوانی برای تصرف آن کرده بود نیز کاهش پیدا کرد.
لازم به ذکر است که شهر خطاب و مقر پادگان زرهی ارتش سوریه در نزدیکی آن به عنوان مهمترین مراکز استقرار جبهه النصره در حاشیه شمالی حماه ، به مدت دو ماه در تصرف عناصر این گروه تروریستی قرار داشت.
در تحولی دیگر، ارتش سوریه همچنان در منطقه "زوار" در حال پیشروی است. این منطقه شامل چند روستا به نامهای "زور المسالق"، "زور الجدید " و "زور ناصریه " واقع در کرانه های رودخانه "عاصی" می شود.
نقشه میدانی حاشیه شمالی حماه
به موازات درگیریها در خطاب و ارزه، درگیریها میان ارتش و جبهه النصره در منطقه "بطیش" واقع در جنوب شهر حلفایا (حاشیه شمالی حماه) نیز با شدت ادامه داشته و کفه ترازو به نفع ارتش و دفاع وطنی سنگین شده است.
کارشناسان نظامی معتقدند که هدف بعدی عملیاتی ارتش شهر حلفایا، لطامنه، مورک و کفرزیتا به عنوان پایگاههای اصلی تروریستها در حماه خواهد بود.
درگیریهای چند روز اخیر در حماه تلفات کیفی و کمی بسیار سنگینی را به تروریستها وارد کرده است که می توان به هلاکت "ابوعلی جنوبی" فرمانده جبهه النصره در حماه، "عصام دادا"(ابوجعفر) از فرماندهان گروه تروریستی اجناد الشام و "رائد عکیر" فرمانده گردان " اسدالله حمزه" اشاره کرد.
هلاکت ابوعلی جنوبی فرمانده گروه تروریستی جبهه النصره در حماه در درگیری با ارتش سوریه
تصرف تپه استراتژیک تل ناصریه
ارتش سوریه موفق به بازپس گیری تپه ناصریه شد.تسلط ارتش بر تل ناصریه بعنوان مرتفع ترین نقطه منطقه ،موجب برتری آتش بر بیشتر دشت حاشیه شمالی حماه و تسهیل پیشرویها به سوی شهر مهم "حلفایا" خواهد شد.برخی اخبار تایی دنشده حکایت از ورود برخی یگانهای ارتش سرویه به محلات حاشیه ای حلفایا دارد.
لازم به ذکر است که تپه ناصریه چند ماه پیش توسط گروه جبهه النصره اشغال شده وامکان برتری آتش و رصد فعالیتها در مناطق مجاور سبب گسترش تسلط این گروه تروریستی بر مناطق مجاور آن مانند شهر خطاب شده بود.
هلاکت عصام دادا معروف به ابوجعفر فرمانده گردان "شهدای تعاونیه" وابسته به گروه تروریستی اجناد شام
هلاکت "رائد عکیر" فرمانده گردان اسدالله حمزه در درگیری با ارتش سوریه
تحولات میدانی جبهه ادلب
هلاکت 46 نفر از فرماندهان گروه تروریستی "احرارالشام"
در عملیات انتحاری یک فرد ناشناس با خودروی بمبگذاری شده علیه یکی از مراکز فرماندهی گروه تروریستی "آزادگان شام (احرار الشام)" در زمینهای کشاورزی مابین دو روستای "كفريحمول" و "رام حمدان" واقع در حاشیه شمالی ادلب، 46 نفر از فرماندهان اصلی این گروه و بیش از 20 نفر از محافظان مقر مذکور به هلاکت رسیدند.
محل جلسه در زیر زمین ساختمان سه طبقه انبار مهمات و تسلیحات گروه احرار الشام در منطقه شمال ادلب واقع شده بود که همزمان با انفجار خودروی بمبگذاری شده این انبار مهمات و سلاح نیز منهدم شد که موجب افزایش تلفات شده است. گروه احرار الشام یکی از بزرگترین گروههای تروریستی فعال در بخشهای شمالی و شرقی سوریه است که هزاران تروریست تکفیری بین المللی در آن فعالیت دارند و عملیاتهای تروریستی متعددی را علیه مردم ارتش سوریه یازماندهی و اجرا کرده است. این گروه از گروههای تشکیل دهنده "جبهه اسلامی" در سوریه است.
عامل ترور کیست؟
متهم ردیف اول: گروه تروریستی "دولت اسلامی عراق و شام (داعش)"
رسانه های وابسته به گروه تروریستی احرار الشام و جبهه اسلامی انگشت اتهام را به سمت گروه تروریستی دولت اسلامی عراق و شام نشانه رفته اند. چرا که گروه احرار الشام از بزرگترین گروههای مخالف داعش در سوریه است و بارها از سوی داعش تکفیر و به ترور و تصفیه اعضا و فرماندهان تهدید شده بود. در پی هلاکت فرماندهان احرارالشام داعش با صدور اطلاعیه ای این واقعه را به پاک شدن سوریه از نجاست حضور این افراد تشبیه و به طرفدارانش تبریک گفت.
متهم ردیف دوم: گروه تروریستی "جبهه انقلابیون سوریه "
برخی رسانه های نزدیک به مخالفان دولت سوریه، گروه تروریستی "جبهه الثوار سوریا (جبهه انقلابیون سوریه)" که در بخشهایی از استان ادلب نیز فعالیت دارد متهم به ترور فرماندهان ارشد احرار الشام کرده اند. گروه جبهه انقلابیون سوریه از جمله گروههای مسلح تکفیری به اصطلاح میانه روی مورد حمایت و پشتیبانی آمریکاست که مشمول دریافت انواع کمکهای تسلیحاتی و لجستیکی این کشور قرار دارد. در ماههای اخیر احرار الشام و جبهه انقلابیون سوریه بارها به یکدیگر بشدت درگیر شده بودند.
متهم ردیف سوم : سازمانهای اطلاعاتی منطقه ای
باتوجه به ارتباط تنگاتنگ گروه تروریستی احرارالشام با کشور قطر و سرویس اطلاعاتی این کشور و همچنین بروز برخی اختلافات میان دوطرف بر سر ارتباطات این گروه با شبکه تروریستی القاعده و جبهه النصره (نماینده القاعده در سوریه) برخی از صاحبنظران تحولات سوریه از احتمال دست داشتن قطر در این ترور دسته جمعی با هدف خلاص شدن از شر رهبران یاغی این گروه حکایت دارد.
اما آنچه مسلم است این که تروری با این حجم کیفی و کمی تلفات در مکانی که تحت شدید ترین تدابیر امنیتی و مراقبتی بوده است نیازمند پشتیبانی اطلاعاتی و عملیاتی خاص شامل شناسایی دقیق اهداف، دسترسی به ساعت تردد و ترکیب حاضرین در جلسه، چگونگی انتقال عامل ناشناس انتحاری و خودروی بمبگذاری شده به محل مذکور بوده است. محتمل ترین گزینه همان احتمال دست داشتن سرویسهای اطلاعاتی منطقه ای و فرامنطقه ای در این حادثه است.
اسامی هلاک شدگان این انفجار انتحاری به این شرح است:
حسان عبود ملقب به ابوعبدالله حموی (سرکرده اصلی و موسس گروه تروریستی احرار شام)
محمد شامی معروف به ابو یزن شامی(عضو شورای رهبری گروه تروریستی جبهه اسلامی)
احمد یوسف بدوی معروف به ابویوسف بنش (فرمانده گروه تروریستی احرار شام در شهر "بنش" واقع در حاشیه حماه)
ابوعبدالملک شرعی (حاکم شرع گروه تروریستی احرار الشام و عامل کشتارها و اعدامهای میدانی و بریدن سر مردم و نظامیان سوری)
ابوایمن (فرمانده احرار شام شهر رام حمدان و فرمانده تیپ بدر مستقر در استان ادلب سوریه)
عبدالفتاح عروب معروف به "ابوزبیر الحموی" (فرمانده تیپ ایمان مستقر در استان حماه، وابسته به احرار الشام)
حسام قاسم معروف به ابوالایهم از فرماندهان نظامی احرارالشام
ابوساریه شامی (از مسئولان هیئت شرعی احرار الشام)
ابوحمزه الرقه (فرمانده احرار الشام در شرق سوریه)
ابوعمر عبود معروف به ابوعمر حموی (برادر رهبر احرار الشام و از فرماندهان نظامی این گروه)
طلال احمد تمام (رییس دفتر ارتباطات و روابط خارجی احرار الشام)
دو تصویر از دفن شبانه جنازه فرماندهان هلاک شده گروه تروریستی تکفیری احرار الشام را که به دست خبرنگار بین الملل مشرق رسیده است، مشاهده فرمایید:
تعیین فرمانده جدید گروه احرار الشام
روز پیش "ابوجمیل"سخنگوی گروه تروریستی احرار الشام با انتشار یک بیانیه تصویری خبر از تعیین فردی بنام "هاشم الشیخ ملقب به ابوجابر" بعنوان فرمانده جدید و "ابوصالح طحان" به عنوان مسئول نظامی این گروه، داده است.
"ابوجمیل"سخنگوی گروه تروریستی احرار الشام در حال قرائت بیانیه معرفی فرماندهان جدید
ترور مسئول هیئت شرعی گروه تروریستی جبهه النصره در منطقه جسرالشغور
صبح امروز "شیخ ابو مشاری اردنی"، رئیس هیئت شرعیه جبهه النصره در جسرالشغور در روستای قنیه ترور و به هلاکت رسید.
به گزارش مرکز حقوق بشر سوریه (وابسته به مخالفان دولت سوریه مستقر در لندن)، افراد ناشناس پس از ادای نماز صبح در حین خروج از مسجد روستا وی را به رگبار گلوله بسته و بلافاصله از محل متواری شده اند. روستای قنیه در شمال شهر جسرالشغور در ریف ادلب و نزدیکی مرز ترکیه و دارای بافت قومی با اکثریت مسیحی است.
هلاکت فرمانده تیپ صقورالشام در بمباران ارتش سوریه
احمد الشیخ فرمانده لشکر شاهین های شام (صقورالشام) در حمله هوایی هواپیماهای ارتش سوریه در روستای "سرجه" از توابع جبل الزاویه استان ادلب سوریه (زادگاهش) به هلاکت رسید.
وی از تروریستهای تکفیری قدیمی سوریه بود که تا سال 2004 در زندان امنیتی "صیدنایا" در حاشیه دمشق در حال سپری کردن دوره محکومیت خود بود.
پدر وی نیز از مخالفان حکومت سوریه بود که در دهه 80 میلادی سالها به اتهام اقدامات مسلحانه برای براندازی دولت سوریه در زندان به سر برد. سه تن از برادران وی به نامهای داوود، علی و عباس و همچنین فرزند 16 ساله وی در جریان عملیات های تروریستی در ابتدای وقوع شورشهای تروریستی در سوریه به هلاکت رسیده اند.
البته برخی رسانه های نزدیک به گروه صقور الشام خبر هلاکت وی را تکذیب کرده اند اما اکثر منابع معتبر خبر از هلاکت وی در بمباران هوایی را مخابره کرده اند.
گروه تروریستی لشکر شاهین های شام متشکل از 6 هزار تروریست تکفیری در قالب 12 گردان رزمی است. حوزه فعالیت این گروه استان ادلب و حاشیه آن بخصوص منطقه جبل الزاویه است. این گروه تاکنون 4 عملیات بزرگ در مناطق "جبل الزاویه،جبل الاربعین، اریحاء و خان السبل علیه مواضع ارتش سوریه به اجرا گذاشته است.
انهدام بالگرد ارتش سوریه در فرودگاه نظامی ابوظهور ادلب
رسانه های وابسته به گزوههای تروریستی با نمایش ویدیویی از انهدام یک فروند بالگرد ارتش سوریه در حین فرود در فرودگاه نظامی ابوظهور ادلب خبر داده اند. در این ویدیو بالگرد نظامی ارتش به محض نشستن بر روی باند فرودگاه با یک فروند موشک ضد تانک کورنت هدف قرار گرفته و به همراه سرنشینانش منهدم می گردد.
لحظه اصابت بالگرد نظامی ارتش در فرودگاه نظامی ابوظهور ادلب
تحولات میدانی جبهه قنیطره
پنج روز پس از آغاز عملیات گروههای تروریستی تکفیری در حاشیه مرکزی استان قنیطره (با نام عملیات "فالمغیرات الصبحا") با هدف "کنترل مرز با اسراییل" اجرا شد، شهرهای نبع الصخر، مسحره، مجدولیا، کوم باشا، عین باشا، تل نهید و تل مسحره و نبع الصخر یکی پس از دیگری به اشغال گروههای تروریستی تکفیری درآمده است.
هم اکنون بجز مناطق حاشیه شمالی استان قنیطره که در کنترل دولت و ارتش سوریه است، باقی مناطق این استان توسط گروههای تروریستی مختلف به تصرف در آمده است.
تحولات میدانی دمشق و حاشیه آن
درگیریها در منطقه عین ترما میان ارتش سوریه و تروریستهای تکفیری جبهه النصره و ارتش آزاد همچنان ادامه دارد. نیروی هوایی ارتش سوریه 4 مقر استقرار تروریستها را هدف بمباران شدید خود قرار داد. برخی منابع میدانی وابسته به تروریستها خبر از اصابت چند موشک زمین به زمین به باغهای اطراف عین ترما خبر می دهند.
منطقه دخانیه: فرمانده ارتش اسلام در تله
منطقه دخانیه در نزدیکی عین ترما از 5 روز پیش و همزمان با هجوم تروریستهای جبهه النصره و ارتش اسلام به اشغال این گروهها در آمده است. ارتش منطقه را به محاصره کامل در آورده و مانع از ورود و خروج عناصر گروههای تروریست به منطقه شده است. برخی منابع خبری گزارش کرده اند که "زهران علوش" فرمانده گروه تروریستی ارتش اسلام به همراه گروهی از نیروهایش در دخانیه در محاصره ارتش سوریه قرار گرفته اند. بمباران مکرر عین ترما برای جلوگیری از امداد رسانی به تروریستهای حاضر در منطقه دخانیه ادامه دارد.
جوبر: پیشروی خانه به خانه
در منطقه جوبر واقع در شرق دمشق درگیریهای خانه به خانه میان ارتش وگروههای مسلح تروریستی با شدت ادامه دارد. کانون درگیریها در منطقه شمال شرقی جوبر قرار داشته است. نیروی هوایی ارتش سوریه یک تونل حفر شده توسط گروههای تروریستی را بمباران و بطور کامل منهدم کرد.
اجرای مصالحه در شهر عین منین واقع در جنوب القلمون
به دنبال مصالحه ارتش سوریه با گروه های مسلح موجود در شهر عین منین در منطقه قلمون جنوبی که در 15 کیلومتری شمال دمشق قرار دارد، گروههای تروریستی تکفیری فعال در منطقه، شهر را ترک کردند.
به گزارش منابع خبری، پس از خروج افراد مسلح از شهر مردم عین منین به تدریج در حال بازگشت به شهر هستند.
خانواده استیون سوتلوف:گروههای معارض معتدل! فرزند مارا به داعش فروخته بودند
باراک بارفی سخنگوی خانواده استیون سوتلوف خبرنگار آمریکایی– اسراییلی فعال در سوریه درگفتگوی تلویزیونی با شبکه خبری سی ان ان آمریکا اعلام کرد که گروههای مسلح به اصطلاح معتدل مورد حمایت آمریکا فرزندشان را به به مبلغ 25 تا 50 هزار دلار به گروه تروریستی داعش فروخته اند.
وی در گفتگو با شبکه سی ان ان گفت که استیون سوتلوف سال گذشته در یک ایست و بازرسی گروه داعش به عناصر این گروه تحویل داده شد.
وی گفت که پیش از تحویل سوتلوف به داعش، برخی عناصر گروههای مسلح تروریستی وی با به جاسوسی برای ارتش سوریه از طریق دادن اطلاعات موقعیت های نظامی این گروهها و بمباران این اهداف توسط هواپیماهای ارتش سوریه متهم کرده بودند و این درحالی بود که این ادعا کاملا کذب و بدور از واقعیت بوده است.
سخنگوی خانواده سوتلوف در ادامه این گفتگو از عشق و علاقه این روزنامه نگار به کشورهای عربی و اسلامی خبر داده است.