
به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، بازيکن اسبق تيم ملي فوتبال ايران گفت: تا زماني که فوتبال ايران دولتي است، ليگ پويايي نخواهيم داشت.
ابراهيم آشتياني با بيان اينکه تا وقتي ليگ ما پويا نباشد، کسي به ورزشگاه نميرود تا بازيها را ببيند، اظهار کرد: بارها گفتهام چون مديران باشگاهها توسط موسسههاي دولتي انتخاب ميشوند و اکثرا با فوتبال آشنا نيستند، سطح رقابتپذيري باشگاهها پايين آمده است که در نهايت باعث شده است مردم کمتر رغبت کنند به ورزشگاهها بروند.
وي افزود: من خودم بارها ديدهام که مردم حق از طريق تلويزيون هم دوست ندارند بازيها را تماشا کنند، چه برسد به اين که بخواهند به استاديومها بروند. در حال حاضر هزينه زيادي که دولت در فوتبال ميکند باعث شده است فوتبال روز به روز ضعيفتر شود.
آشتياني در توضيح اين حرفش خاطرنشان کرد: سه عامل باعث کندي ليگ ما شده است، اول دولتي بودن و پولي که دولت وارد فوتبال کرده است، دوم مديراني که فوتبالي نيستند و سوم دلالهايي که با ورود به فوتبال و بازار نقل و انتقال، بازيکنان درجه سه و چهار خارجي را وارد ليگ ما ميکنند.
بازيکن اسبق تيم پرسپوليس تهران در ادامه با بيان اينکه فوتبال ما امروز در يک باتلاق گير افتاده است، تصريح کرد: تنها راه نجات فوتبال خصوصي شدن آن است. اگر فوتبال خصوصي شود دست واسطهها از آن کوتاه ميشود و شاهد رقابت بين تيمها خواهيم بود. اين مسائل باعث آشتي تماشاگران با ورزشگاهها ميشود.
وي در ادامه با بيان اينکه خصوصي شدن باشگاهها بايد به کمک دولت باشد افزود: در حال حاضر تيمهايي مثل سپاهان و پرسپوليس، استقلال و تراکتورسازي هستند که قابليت خصوصي شدن را دارند و دولت ميتواند در يک فرآيند چند سال به مرور آنها را خصوصي کند. به اين نحو که هر سال درصدي از سهام آنها را به مردم واگذار کند و از نمايندگان مردم در هيئت مديره باشگاهها بهره ببرد.
آشتياني همچنين ادامه داد: سالها پيش قرار بود اين اتفاق بيفتد، اما نميدانم چه شد که طرح خصوصي کردن استقلال و پرسپوليس متوقف شد. اطمينان ميدهم اگر از همين فردا اين طرح از سر گرفته شود، فوتبال ما پيشرفت ميکند. اين همان کاري است که سالها پيش کشور ترکيه انجام داد و موفق شد.
وي در ادامه با بيان اينکه متاسفانه پولهاي زيادي که وارد فوتبال شده است فساد آورده است، اظهار کرد: سال 1998 فوتبال ما دولتي بود اما در آن مثل امروز پول نبود. آن سال يکي از بهترين نتايج فوتبال ما رقم خورد، ولي اکنون وجود دلالها و پول زياد باعث فساد فوتبال شده است. دلالهايي که بازيکنان خارجي درجه چندم را به فوتبال ما ميآورند در حالي که آنها حتي به درد ذخيره بودن هم نميخورند، ولي جاي جوانان با استعداد فوتبال ما را اشغال ميکنند.
آشتياني همچنين گفت: يکي ديگر از دلايل مهم قهر مردم با ورزشگاهها همين ليدرها هستند. زمان ما، ليدرها يا دکتر و مهندس بودند و يا استاد دانشگاه، ولي امروز هر کس بيکار باشد ميرود و ليدر يک باشگاه ميشود!