موشک‌های نقطه زن ایرانی در راه پایگاه‌های آمریکا در منطقه

اماراتی‌ها فکر می‌کردند آمریکا پشتیبان خوبی برای آنهاست و می‌تواند با قدرت نظامی خود منافع امارات را حفظ کند. اما تعطیلی بندر فجیره نشان داد این انگاره هرگز صحیح نیست.

سرویس سیاست مشرق _ نهادهای بین‌المللی گزارش داده‌اند که بندر نفتی فجیره در امارات پس از حملات اخیر جمهوری اسلامی ایران کاملا به حالت تعطیل درآمده است.

این در حالی است که ناوگان اسکورت نظامی ایالات متحده در حالی که وعده حفاظت داده بود اما نتوانست از این حملات جلوگیری کند.

طبق این گزارش، تخمین زده می‌شود که با تعطیلی فجیره که اصلی‌ترین بندر نفتی خلیج فارس به شمار می‌رود؛ روزانه چند صد هزار بشکه نفت از بازار جهانی خارج شود.

بر همین اساس گفته می‌شود که حدود ۶ هزار ملوان خارجی نیز هم‌اکنون در خلیج فارس سرگردان مانده‌اند و امکان خروج از تنگه هرمز را ندارند. [۱]

این در حالی است که تا قبل از حملات آمریکا به جنوب ایران؛ هیچیک از این رویدادها وجود نداشت و جمهوری اسلامی ایران نیز تردد امن از تنگه هرمز را تضمین کرده بود.

بن‌بست در فجیره و یادآوری یک خاطره تلخ برای آمریکا/ بازنده قمار پرهزینه در خلیج فارس کیست؟!

*ضرب شست ایران در فجیره و آینده‌ای ترسناک‌تر برای آمریکا و متحدانش

اهمیت رویداد تعطیلی بندر اماراتی فجیره را نباید دست‌کم گرفت!

همانطور که اشاره شد، گفته می‌شود فجیره مهمترین بندر نفتی در خلیج فارس است. بندری که حذف آن از چرخه سوخت جهانی موجب کسر مقادیر معتنابهی نفت روزانه می‌شود.

جالب است بدانید امارات قصد داشت در این بندر یک خط لوله بزرگ انتقال نفت نیز ایجاد کند تا به زعم خود بتواند تنگه هرمز را تا حدی دور بزند. [۲]

پروژه‌ای که مشخص نیست با تعطیلی اکنون فجیره چه بر سر آن خواهد آمد؟ و بدتر اینکه آینده هم می‌تواند آبستن خبرهای بدتری باشد!

این در حالی است که اماراتی‌ها فکر می‌کردند آمریکا پشتیبان خوبی برای آنهاست و می‌تواند با قدرت نظامی خود منافع امارات را حفظ کند. اما تعطیلی فجیره نشان داد این انگاره هرگز صحیح نیست و آمریکا حتی توان جلوگیری از حملات محدود و تجهیزات ساده را هم ندارد. چه رسد به احتمال حملات سنگین و تجهیزات پیشرفته‌ای که ایران هنوز آنها را به کار نگرفته است.

آنچه در فجیره رخ داد تنها "یک ضرب شست از جانب ایران" بود!

ضرب شستی که البته نشان داد توانایی ایران بسیار فراتر از تصور آمریکا و وعده‌هایی است که ترامپ به متحدان خود و کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌دهد.

این تلنگر همچنین می‌تواند به خیلی جاهای دیگر نیز تسرّی پیدا کند. طوری که آمریکا و متحدانش بفهمند کسر شدن یک عدد قابل توجه از نفت روزانه مورد نیاز جهان فقط یک شوخی است و شرایط، قیمت‌ها و کمبودها می‌تواند بسیار بیشتر از چیزی که تصور می‌کنند هم بشود.

در کنار این مسئله البته تنش‌های عربستان و یمن و در خطر قرار گرفتن تنگه باب‌المندب به واسطه اتحاد ایران و یمن نیز عملا آمریکا و متحدانش را به گوشه رینگ برده و هراس‌ها از بابت دوچندان شدن مشکلات فعلی را بیشتر کرده است.

درگیری‌های این روزهای ایران و آمریکا در تنگه هرمز، درگیری محدودی است که آمریکا آغازگر آن شد تا امتیازات بیشتری را در مذاکره به دست آورد؛ در واقع آمریکایی‌ها بار دیگر تلاش می‌کنند آنچه را در جنگ ۴۰ روزه بدست نیاوردند و در جریان مذاکره و تفاهم‌نامه نیز نتوانستند به طرف ایرانی تحمیل کنند، از طریق تجاوز نظامی بدست آورند که پاسخ‌های سخت و خارج از محاسبات جمهوری اسلامی ایران نشان داد که همچنان راه کم‌هزینه‌تر برای آمریکا، احترام به ایران مقتدر و مقاوم و اجرای همان تفاهم‌نامه‌ای است که پای آن را امضا کرده است و قمار مجدد روی حمله نظامی موجب از دست رفتن همان ترتیبات مندرج در تفاهم‌نامه خواهد شد و شکست و بی‌آبرویی مضاعفی برای آنها رقم خواهد زد.

حالا به تعطیلی درآمدن فجیره هم نشان داد که آمریکا در این قمار جدید شکست خواهد خورد. همانطور که در ماجرای "پروژه آزادی" و تقلای قبلی‌اش برای شکستن انسداد تنگه هرمز از سوی ایران شکست خورد.

***

1_https://www.entekhab.ir/003u1W

2_https://irna.ir/xjXk2Z

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 23
  • در انتظار بررسی: 4
  • حسین IR ۲۱:۰۲ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۴
    3 8
    بله دیدید بندر الفجیره شما ها تعطیل شده حالا به جاش همه بنادر ما بازه و داره کالا جابجا میکنه البته با فضایی ها
    • فرزاد IR ۰۲:۲۹ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
      0 1
      ممکنه که شما ستون پنجم دشمن باشی و منافق. لذا ما درحال صادرات نفت وگاز و صادرات غیر نفتی هستیم اما شما منافقین نباید بدانی از کجا .
    • IR ۰۶:۲۶ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
      0 0
      آیه یاس ایران به بنادر متکی نیست فقط
    • ابوذر IR ۰۷:۵۷ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
      1 2
      چرا نمی گویی جنگ را آمریکا شروع کرده نه ایران
    • IR ۰۹:۲۴ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
      1 2
      باید پالایشگاه حیفا زده بشه نه فجیره
    • IR ۱۰:۱۵ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
      0 1
      جنگ مجدد رو ایران شروع کرده با زدن کشتی های غیر نظامی
  • IR ۰۰:۴۰ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
    0 0
    ظاهراً زحمت کشیدن و شمال تنگه هرمز را باز گذاشتن.
  • IR ۰۱:۱۹ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
    0 2
    لبنان را می خواهیم چه کنیم ...؟؟؟؟؟؟
  • IR ۰۳:۴۱ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
    0 0
    بازنده قطعا ایران هست ، آمریکا سواحل کشورهای عربی وایستادن و دائما دارن خاک ایران رو هدف میگیرن
  • علی IR ۰۷:۰۵ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
    0 0
    امام شهید فرمود: شخصی مثل من با یزید ، بیعت نمیکند.
  • IR ۰۷:۵۷ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
    0 2
    یک حمله بیولوژیک به کنگره ، میتواند انتقام بخشی از سالها جنگ افروزی و جنایت امریکا در ایران باشد ! ....
  • IR ۰۸:۰۲ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
    1 1
    هر هفته حداقل یک سناتور فاسد جنگ طلب ضد ایرانی با لیندسی گراهام همراه شود ! .... از توجه شما به این مطلب ممنونیم !
  • بنیامین IR ۰۸:۰۳ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
    0 0
    ما یک راه چاره اساسی داریم.....در شرایط فعلی تنها گزینه حمله زمینی دریایی به کویت و قطر و بحرینو امارات هست.....حتی به دوتاشونم حمله کنیم و اشغال کنیم جنگو بردیم.دنیا مثل سگ از ایران خواهد ترسید.اعراب ترس وجودشون رو میگیره....قطعا آمریکا به ایران التماس خواهد کرد
  • سعیدجلیلی IR ۰۸:۱۰ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
    0 0
    و بازم!!! درگیری محدودی است که آمریکا آغازگر آن شد تا امتیازات بیشتری را در مذاکره به دست آورد؛!!!
  • IR ۰۸:۳۰ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
    2 2
    به فکر ترور رهبران امارات و بحرین و کویت باشید
  • IR ۰۸:۴۳ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
    3 0
    بنظرم الان ما در جنگ اعراب و آمریکا علیه ایران هستیم اسراییل نیست ولی بجاش اعراب هستن کویت و اردن صددرصد مشارکت دارند
  • سیف IR ۰۹:۱۸ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
    1 0
    تعجم از اینکه چرا برج‌ها و شرکت‌های عظیم شخصی ترامپ حرومی و خانواده نحسش در عمان، قطر امارات و عربستان زده نمیشـه؟؟!!!
  • IR ۱۰:۱۳ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
    1 0
    هر هفته حداقل یک سناتور فاسد جنگ طلب ضد ایرانی با لیندسی گراهام همراه شود ! .... از توجه شما به این مطلب ممنونیم !
  • IR ۱۰:۱۳ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
    0 0
    کشورهای همسایه که سالها به ایران خیانت کرده اند ، باید طعم جنگ افروزی و خیانتهای خود را ، متقابلا حس کنند !! .... کامل حس کنند ! ....
  • ساس IR ۱۰:۲۴ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
    0 0
    فجیره سیبل اضافه برای گمراهی و گمراه نگه داشتن است. لوله های زیر اقیانوس و بیابان را رصد کنید لوله های ناموسی غرب در میانه افریقا به غرب افریقا رفته ، و چندتایی هم کنار جزایر موریس بالا زده، رضاخان و تبعیدگاهش کد و رمز کوچکی نیستند. وقتی دوتا دزد ایرانی صد و پنجاه کیلومتر لوله دزدی میخوابانند شرکتی مثل هالیبرتون چکار میکند، نفتکش ها در اقیانوس اطلس را تفکیک کنید تا کار دستتان بیاید
  • IR ۱۰:۲۷ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
    0 0
    حاکم امارات با خیال راحت در کاخ سرزمین شیشه ای نشسته و برعلیه ایران برنامه ریزی می کنند و خواب سه جزیره را می بینند
  • IR ۱۱:۱۵ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
    0 0
    فعلا ایران و ایران و ایران و ایران و ایران و ایران
  • IR ۱۲:۳۵ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
    0 0
    به نظر این بنده خدا اولین و مهمترین و پرفایده ترین نقطه برای آمریکایی ها جهت حمله و اشغال، جزیره خارک ست. قلب تپنده نفت ایران! آیا برای دفاع از خارک آماده ایم؟ اگر به جای خارک تصمیم گرفتند کیش رو بگیرند چطور؟ میدونید حتماً که هدفی روی زمین نیست که ارتش آمریکا نتونه متصرف بشه. این رو همه ارتش های دنیا و نظامی های دنیا میدونند‌ ما هم خوب میدونیم. پس ما باید چکار کنیم؟!! فقط سلاح هسته ای بسازید‌. با این کار، ترامپ و نتانیاهو رو برای همیشه از عرصه سیاست بیرون کرده اید و همینطور لابی هاشون رو.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس