
به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از ايسنا، ناسا اعلام کرد که پوشش محافظ روي موشک تاروس ايکسال طبق برنامه سه دقيقه پس از پرتاب جدا نشده بود. به همين جهت، اين موشک با پوشش کامل بسيار سنگين بوده و نتوانسته ماهواره را به مدار برساند.
جورج ديلار، مفسر پرتاب ناسا، 15 دقيقه پس از پرتاب موشک از پايگاه نيروي هوايي وندنبرگ کاليفرنيا خبر عدم موفقيت را اعلام کرد.
عمر بائز، مدير پرتاب ناسا نيز محل کنوني موشک و ماهواره را جايي در جنوب اقيانوس اطلس اعلام کرده است.
اين موشک و ماهواره توسط شرکت اربيتال ساينس ساخته شده بود که در سال 2009 نيز با مشکلي مشابه در يک موشک تاروس ايکسال ديگر برخورد کرده بود.
پس از آن رويداد شرکت اوربيتال ساينس سيستم جداسازي پوشش محافظ خود را از نو طراحي کرد.
انتظارها بر اين است که اين شرکت در ميان شرکتهاي خصوصي باشد که قرار است پس از خروج شاتلهاي ناسا از سيستم کاري براي باربري به ايستگاه فضايي بينالمللي مورد استفاده قرار گيرند.
ماهواره گلوري قرار بود اطلاعاتي در مورد اينکه چگونه خورشيد و ذرات جوي موسوم به ذرات معلق بر آبوهواي زمين تاثير ميگذارند براي دانشمندان مهيا کند.
برنامه پرتاب اين ماهواره براي تاريخ 24 فوريه برنامهريزي شده بود اما در دقايق آخر بنا بر برخي مشکلات رايانهاي لغو شد. اين ماهواره بر پايه يک مأموريت برنامهريزي شده سه ساله براي تحليل چگونگي تاثير ذرات معلق بر آبوهواي زمين پرتاب شد.
اين ماموريت 424 ميليون دلاري توسط مرکز پرواز فضايي گودارد ناسا در مريلند آمريکا اداره ميشود.
ذرات معلق و انرژي خورشيدي پر انرژي زمين (ميزان انرژي ورودي و خروجي از جو زمين) تاثير ميگذارند.
سنجش دقيق اين تاثيرات براي پيشبيني تغييرات آينده آبوهواي زمين و تاثير احتمالي آنها بر زندگي انسان امري مهم به شمار ميرود.
تکرار اين ماموريت براي سال 2013 از پايگاه وندنبرگ برنامهريزي شده است.