
به گزارش مشرق، طبق نتايج نظرسنجي مرکز ونيتي فير (Vanity Fair) عليرغم پوشش رسانهاي گسترده، 41 درصد از مردم آمريکا اطلاعي از ويکي ليکس ندارند. آنها عموما به اين دست مسايل رغبت نشان نمي دهند.
آنها اغلب هيچ علاقهاي نسبت به جشن عروسي اشرافي شاهزاده بريتانيا، ويليام، با کيت ميدلتون نشان نميدهند.
همچنين برپايه اين نظرسنجي مرکز ونيتي فير، 23 درصد از آمريکاييها معتقدند که سايتهايي همانند ويکي ليکس که پرده از فعاليتهاي غير قانوني بر ميدارند «قانوني ولي مخرب» هستند، 22 درصد بر اين عقيدهاند که آنها «خيانت آميز» ميباشند و تنها 9 درصد فکر ميکنند که چنين سايتهايي «مفيد و خوب» هستند.
جمهوريخواهان زمانيکه حزب سياسيشان شکست خورد، بيشتر از دموکراتها وانمود ميکردند که از ويکي ليکس بيخبر هستند و يا آن را خيانتکارانه ميانگاشتند.
سال گذشته زمانيکه ويکي ليکس صدها هزار سند محرمانه نظامي و ديپلماتيک را افشا کرد، واشنگتن بسيار عصباني شد.
دولت آمريکا يک نوع نمايش بازجويي جنايي به راه انداخت و کساني که اين اطلاعات را لو داده بودند؛ به بهانه امنيت ملي متهم کرد.
يک روز پس از آنکه برنامه 60 دقيقه مصاحبهاي با جوليان آسانژ انجام داد، مرکز فوق نتايج نظرسنجي خود را در اختيار عموم گذاشت. آسانژ در مصاحبه خود مدعي شد که افشاي اين اسناد به افزايش آزادي بيان و شفافيت در کارهاي دولت کمک کرده است.
نتايج همان نظرسنجي حاکي از آن بود که 65 درصد از آمريکاييها هيچ علاقهاي به جزئيات عروسي شاهزاده بريتانيا ندارند و تنها 21 درصد به آن علاقهمند بودند.
9 درصد بيان داشتند که تنها ميخواهند بدانند که اين ازدواج چه ميزان به طول خواهد انجاميد، و 4 درصد اعلام کردند که ميخواهند تمام جزئيات مربوط به آن و افراد دعوت شده به عروسي را بدانند.
اين نظرسنجي به صورت تصادفي و بين 1058 نفر در سراسر ايالات متحده انجام شد، نظرات اين افراد از طريق تلفن و در حد فاصل 17 تا 20 دسامبر جمعآوري گرديد.