ارتش آمريکا با ساخت سياهي لشکر مجازي در فضاي شبکه هاي اجتماعي مجازي نظير فيس بوک، تاکتيک "ما بيشماريم" و ايجاد هيمنه را دنبال مي کند.

به گزارش مشرق، نيروي هوايي آمريکا براي اجراي برنامه‌هاي تبليغاتي خود و تغيير اذهان عمومي نسبت به مسائل مهم، به نرم‌افزاري رو آورده است تا با استفاده از آ‌ن بتواند سياهي لشکر مجازي ايجاد کند و در نهايت از طريق آنها دست به اجماع عمومي و تغيير نگرش‌ها در رسانه‌هاي اجتماعي چون فيس‌بوک و توييتر بزند.
در حال حاضر دولت آمريکا براي ساخت اين نرم‌افزار با شرکتHBGary قرارداد بسته است. با استفاده از اين نرم‌افزار که به لحاظ فني «سرويس آنلاين مديريت شخصيت» ناميده مي‌شود، يک فرد مي‌تواند دست به ايجاد ارتشي از پروفايل‌هاي جعلي بزند.
متوسل شدن به اين حربه ها از اين جهت مهم است که آمريکا ثابت مي کند که "ما بيشماريم! " و از اين طريق در ميان مردم جهان اين القا را صورت دهد که يک گرايش و موج جهاني نسبت به آنچه که ماموريت اين سياهي لشکر مجازي است وجود دارد و وقتي که مخاطبان با اين گرايش همگاني کاذب مواجه مي شوند، سعي مي کنند که همرنگ جماعت شوند و به اين موج همگاني کاذب گرايش يابند. درواقع اين يک حربه عمليات رواني است که براي همراه کردن مردم با سياست هاي آمريکا صورت مي گيرد.

قابل ذکر است که پس از رسانه اي شدن آگهي مزايده اين نرم افزار، دولت آمريکا اين آگهي را از روي وب سايت خود حذف نمود. به همين دليل، فايل PDF اين آگهي را براي دانلود در اين صفحه قرار داديم که براي دريافت آن به لينک دانلود در زير عکس بالاي صفحه کليک نمائيد.
نيروي هوايي آمريکا براي مانور در فضاي اطلاعاتي آنلاين، يک سري نکات پايه‌اي و ضروري در مورد رسانه‌هاي اجتماعي نيز در قالب دستور‌العمل ارائه کرده که در زير تعدادي از آنها آمده است:
نيروي هوايي ارتش آمريکا و رسانه هاي اجتماعي 1. عدم ارائه اطلاعات طبقه‌بندي‌شده
2. صحبت و اظهار نظر در خصوص حوزه کاري و فعاليت خود
3. ارائه صحبت‌هاي معتبر
4. بيان نظرات شخصي، به گونه‌اي که مشخص باشد اين نظرات شخصي است و نه نظرات سازمان يافته
5. معرفي خود جهت اعتبار بيشتر بخشيدن به گفته‌هاي خود
6. رعايت جانب احتياط در ارائه اطلاعات
7. در صورت استفاده از عکس يا فيلم براي معرفي خود، از تصاوير و پشت‌صحنه‌هاي روشن و مناسب استفاده شود تا ميزان پذيرش و مقبوليت پيام نيز افزايش يابد.
8. بهره‌گيري از عقل سليم. از بيان عباراتي که معمولاً در حضور والدين خود اجتناب مي‌کنيد، در فيلم‌ها و گفته‌هاي خود نيز اجتناب کنيد. همچنين به هنگام ارائه اطلاعات شخصي از جمله آدرس، شماره تماس و غيره با دقت عمل کنيد چرا که ممکن است اين اطلاعات در اختيار سارقان يا دشمن بيفتد.
9. از انجام ريسک‌هاي حساب‌شده هراس نداشته باشيد. براي اتخاذ بهترين تصميم، متغيرهاي بالقوه را تا جاي ممکن در نظر بگيريد.
دونکته حائز اهميت در اينجا اين است که، اولا اين اقدام از سوي ارتش آمريکا صورت مي گيرد و ثانيا اين اقدام در فضاي شبکه هاي اجتماعي مجازي نظير فيس بوک و توئيتر صورت مي گيرد.


اسرائيل نيز از سياهي لشکر مجازي مشابهي استفاده مي کند؛ به طوري که کاربران در اينترنت به ناگاه با خيل عظيمي از وبلاگ ها، کامنت ها و کاربران اينترنتي در شبکه هاي مجازي با جهت گيري خاص اسرائيلي مواجه مي شوند، در حالي که ممکن است همه اين فعاليت ها از طرف يک نفر انجام گيرد.
سرويس هاي جاسوسي اسرائيل ، از اين تکنيک ها در زمان انتخابات رياست جمهوري سال 88 ايران و پس از آن بهره برداري کرده اند، به طوري که باوجود آنکه در ايران فضاي توئيتر بسيار ناشناخته بود وليکن کاربران بسياري در فضاي توئيتر به زبان فارسي، جهت گيري سياسي خاصي را اتخاذ مي کردند که بعدها مشخص شد که اين کاربران و اطلاعات آنها منشا اسرائيلي داشته است. در اين زمينه در مقاله منتشر شده در مشرق از ثريا سپه پور که کارشناس ديپلماسي عمومي در کاليفرنياي جنوبي است نيز به منشا اسرائيلي اين کاربران تاکيد شده بود.

فضاي رسانه هاي اجتماعي در جنگ سايبري
وقتي که صداي يک ملت به اندازه کافي در فضاي اينترنت بلند نباشد، "حقيقت" توسط کساني که در اين فضا از صداي بلندتري برخوردار باشند رقم خواهد خورد. 


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس