وی در ادامه گفت: "همکاریهای سازنده ایران با تلاشهای مؤثر منطقهای و بینالمللی از جمله همکاری با نمایندگان دبیرکل سازمان ملل متحد، کمک و مساعدت ویژه جمهوری اسلامی برای توافق در زمینه مبارزه با سلاحهای شیمیایی، برگزاری دو نشست بینالمللی در تهران با محوریت نفی خشونت و تمرکز بر راهحل سیاسی بحران، ارائه چندین پیشنهاد و ابتکار عمل سیاسی برای کمک به حل بحران سوریه که مورد استقبال کشورهای مختلف و سازمان ملل متحد قرار گرفته است کنار ارسال کمکهای انساندوستانه برای مردم سوریه و همکاری با سازوکارهای ذیربط بینالمللی در این خصوص بخشی از تحرکات و اقدامات ما در سه سال گذشته بوده است".
وزیر امور خارجه ایران در ادامه افزود: "بهعنوان یک سیاست کلی اعلام میکنم که جمهوری اسلامی ایران آماده مشارکت در تلاش صادقانه برای حل بحران و کمکرسانی واقعی انساندوستانه به تمامی مردم سوریه است".
وی گفت: "طی ماههای اخیر شاهد پیشرفتهای مهمی در صحنه داخلی سوریه در مسیر حل و فصل سیاسی بحران بودهایم. توافقات آشتی محلی در مناطق مختلف سوریه از جمله در حمص، از طریق گفتوگو میان دولت و مخالفان با مساعی شخصیتهای ذینفود محلی نشان داد که ظرفیت حل و فصل بحران در داخل سوریه بهخوبی وجود دارد و چنانچه ظرفیتهای منطقهای و بین المللی کنار این ظرفیت ملی قرار گیرد میتوان به آینده و پایان بحران امیدوار بود. همه باید بپذیریم که بر اساس منافع مشترک همه کنشگران و بالاتر از همه با عنایت به منافع مردم سوریه هرگونه راهحل سیاسی نیازمند مبارزه مشترک با افراط و خشونت، پایان بخشیدن به مداخلات و جلوگیری از ارسال سلاح به گروههای بیمسئولیت است".
ظریف در ادامه سخنرانی در دومین نشست رؤسای کمیسیونهای سیاست خارجی کشورهای دوست سوریه گفت: "این نشست در شرایطی برگزار میشود که ملت سوریه خود را آماده برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مینماید. جمهوری اسلامی ایران راهکار سیاسی مبتنی بر اصول شناخته شده دموکراتیک و برگزاری انتخابات را گام مهم و قابل توجهی در روند حل و فصل سیاسی بحران سوریه و تمکین به اراده و خواست مردم این کشور میداند و امیدوار است گامهای ضروری برای حل و فصل سیاسی بحران از جمله انجام گفتوگوهای فراگیر آشتی ملی میان دولت و مخالفان قانونی و تشکیل دولت وفاق ملی، بازگشت مهاجرین به موطن خود و تلاش همگانی برای بازسازی خرابیهای گسترده در این کشور با کمک و مشارکت همه دوستان واقعی سوریه برداشته شود و در آینده نزدیک شاهد بازگشت ثبات، آرامش و شکوفایی به سوریه بهعنوان عضو سربلند جبهه مقاومت و پایداری باشیم".
"در پایان لازم میدانم بار دیگر آمادگی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران را در کمک به برقراری صلح و ثبات منطقهای و بینالمللی بهویژه بهمدد شما که نماد خواست و اراده ملتها به شمار میروید، اعلام دارم".
محمدجواد ظریف با تشکر از برگزار کنندگان این نشست سخنان خود را به پایان رساند.