کد خبر 301110
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۰

دبیر انجمن نساجی با تشریح سه پیشنهاد برای خروج صنایع از رکود در آستانه اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها، گفت: پرداخت جوایز صادراتی، پرداخت بخشی از سهم بیمه کارفرما و تأمین بخشی از سود تسهیلات بانکی باعث تقویت تولید می‌شود.

 به گزارش مشرق، علیرضا حائری اظهار داشت: طی 6 ماه گذشته صنعت کشور و از جمله صنعت نساجی با مشکل کمبود نقدینگی روبرو بوده است که این مسأله باعث شده تا کارخانه‌ها نتوانند با تمام ظرفیت خود فعال باشند.

وی رکود بازار را یکی از مشکلات بخش صنعت عنوان کرد و گفت: امیدوار بودیم شب عید مشکل رکود بازار برطرف شود ولی این اتفاق نیفتاد و در چنین شرایطی مشکل رکود که معمولاً در سه ماهه اول هر سال اتفاق می‌افتد نیز باعث تشدید رکود موجود در بازار شده است.

حائری ادامه داد: رکود بازار باعث انباشت کالا در انبارها می‌شود و این مسأله به معنی حبس نقدینگی است، این در شرایطی است که بنگاه‌ها از قبل نیز با مشکل کمبود نقدینگی روبرو بوده‌اند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر زمزمه‌های اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها و افزایش قیمت حامل‌های انرژی مطرح است، گفت: قیمت برخی حامل‌های انرژی در سال گذشته افزایش یافت که می توان به رشد 20 درصدی قیمت آب، افزایش 25 درصدی قیمت برق و رشد 42 درصدی قیمت گاز صنایع اشاره کرد.

وی افزود: در حال حاضر نیز بحث افزایش قیمت بنزین مطرح است که باعث بالا رفتن قیمت تمام‌شده تولید صنایع خواهد شد.

* اهداف فاز اول محقق نشد

دبیر انجمن نساجی با بیان اینکه اهداف فاز اول هدفمندی یارانه‌ها هنوز محقق نشده است، گفت: قرار بود 30 درصد منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها در این مرحله در سال 90 به بخش تولید اختصاص یابد و علاوه بر این قرار بود در سال 91 نیز 10 هزار میلیارد تومان به این بخش تزریق شود که این اتفاق عملی نشد.

به گفته وی، بهینه‌سازی خطوط تولید و کاهش مصرف انرژی صنایع و بخش خانگی از دیگر اهداف مرحله اول هدفمندی یارانه‌ها بود که اجرایی نشد.

وی تصریح کرد: در شرایطی که اهداف مرحله اول هدفمندی یارانه‌ها محقق نشده و با مشکل تحریم، تأمین نقدینگی، سیستم بانکی، رکود بازار و انباشت کالا روبرو هستیم، قرار است مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها نیز اجرایی شود.

حائری پیش‌بینی کرد در نیمه اول امسال در صورت ادامه روند فعلی، بسیاری از صنایع تا مرز تعطیلی پیش روند.

* دولت، تقاضای خرید را در بازار تحریک کند


وی با تأکید بر اینکه دولت باید با اعمال سیاست‌های فوری، تقاضای بازار را برای خرید از کارخانه‌ها تحریک کند، گفت: پیشنهاد ما این است که دولت به موضوع صادرات توجه ویژه داشته باشد و از محل منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها، بخشی را برای جایزه صادراتی به منظور افزایش صادرات غیرنفتی در نظر بگیرد.

وی ادامه داد: در سال گذشته مجموع صادرات صنعت نساجی به 700 میلیون دلار رسید که در صورت تأمین نقدینگی بنگاه‌ها، امکان تولید با حداکثر ظرفیت فراهم می‌شود و به راحتی می‌توان به صادرات 2 میلیارد دلاری در سال دست یافت که این رقم با کمی سرمایه‌گذاری قابل افزایش به 5 میلیارد دلار است.

* برخی کارخانه‌ها هنوز تولید خود را در سال جدید شروع نکرده‌اند

وی با بیان اینکه در حال حاضر کارخانه‌های نساجی با 50 درصد ظرفیت خود فعال هستند، گفت: برخی کارخانه‌های نساجی هنوز کار خود را در سال جدید آغاز نکرده‌اند و با نوعی بلاتکلیفی روبرو هستند و نمی‌دانند که چه آینده‌ای برای بخش تولید وجود دارد.

وی ادامه داد: این کارخانه‌ها نمی‌دانند آیا تولید برایشان باصرفه است یا خیر، که دولت باید برای حل این مشکل سیاست‌های امیدوارکننده‌ای را در پیش بگیرد.

وی در مورد راهکار دوم برای حمایت از بخش تولید در مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها نیز گفت: در صورتی که دولت بخشی از منابع حاصل از هدفمندی را بابت سهم بیمه کارفرما اختصاص دهد، توزیع عادلانه‌ای از این درآمد بین کارخانه‌ها صورت خواهد گرفت.

حائری با بیان اینکه در حال حاضر سهم بیمه کارگر 7 درصد و سهم بیمه کارفرما 23 درصد است، گفت: اگر دولت 7 تا 8 درصد سهم بیمه کارفرما را پرداخت کند، در مجموع 15 درصد از حق بیمه کارگر از سوی دولت پرداخت می‌شود و این مسأله به نفع تولید خواهد بود.

وی ادامه داد: در مرحله اول هدفمندی یارانه‌ها قرار بود 30 درصد از منابع حاصل از هدفمندی به بخش تولید اختصاص یابد که این رقم به اندازه 15 درصد حق بیمه کارگر بود.

* بخشی از سود تسهیلات از محل منابع هدفمندی تأمین شود

وی در مورد پیشنهاد سوم برای حمایت از بخش تولید نیز گفت: در حال حاضر تسهیلات بانکی با سودهای 27 تا 30 درصدی به تولیدکنندگان اختصاص می‌یابد که اگر بخشی از این سود از محل منابع حاصل از هدفمندی تأمین شود، باعث حمایت از تولید خواهد شد.

دبیر انجمن نساجی با بیان اینکه اجرای این سه پیشنهاد، واحدهای تولیدی را از حالت رکود نجات خواهد داد، در مورد برگزاری جلسه بین وزارت صنعت با تولیدکنندگان در راستای اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها نیز گفت: تاکنون جلسه‌ای در این مورد برگزار نشده است، در حالی که در اجرای مرحله اول هدفمندی یارانه‌ها جلسات زیادی با تولیدکنندگان برگزار شد، هر چند بحث‌های مطرح‌شده در آن جلسات هم اجرایی نشدند.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس