به گزارش مشرق به نقل از مهر، حجت الاسلام حميد محمدي در گردهمايي موسسات قرآني لرستان با بيان اينکه قرآن حقيقتي نوراني است که تنزيل شده است، اظهار داشت: اين کتاب الهي دو رسالت دارد که يکي از رسالت هاي آن شفا و ديگري رحمت است.
وي با بيان اينکه رسالت شفا قرآن در راستاي رفع هر گونه بيماري و مرض از جمله بيماريهاي روحي، عقلاني و جهالت است، بيان داشت: رسالت شفاء قرآن يک نوع پاکسازي و پالايش روح از هرگونه ناپاکي است.
قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور قرآني ادامه داد: همچنين رسالت رحمت قرآن نيز در واقع يک نوسازي، آرايش و پيرايش وجود به پاکيها، طراوتها و نورها است.
قرآن مانند باران پاک و حيات آفريني است
حجت الاسلام محمدي با تاکيد بر اينکه هر کس خود را در شعاع تابش تنزيل قرآن قرار دهد، از شفاء قرآن بهره مند خواهد شد، ادامه داد: قرآن مانند باران پاک و حيات آفريني است که مايه شکوفايي حيات مي شود.
حجت الاسلام محمدي با بيان اينکه ما در جامعه به دنبال توسعه فرهنگ قرآني هستيم، افزود: توسعه فرهنگ قرآني مانند يک مثلث است که سه رکن دارد، يکي از ارکان اين توسعه، شناخت قرآن است که بدون آن نمي توان به توسعه فرهنگ قرآني دست يافت.
وي با بيان اينکه دومين رکن توسعه فرهنگ قرآني، ايمان به قرآن است، ادامه داد: خود ايمان نيز دو رکن کليدي دارد که يکي از آنها شناخت و ديگري عشق و شور و محبت است.
رئيس مرکز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليت هاي قرآني کشور تصريح کرد: مومن واقعي کسي است که از اين دو رکن ايمان يعني شناخت و محبت برخوردار باشد.
بسياري از فارغ التحصيلان قرآني فاقد رفتار قرآني هستند
حجت الاسلام محمدي ادامه داد: اين در حاليست که بسياري از فارغ التحصيلان قرآني ما فاقد شناخت ايمان و رفتار قرآني هستند.
وي سومين رکن توسعه فرهنگ قرآن را ارزشمندي قرآن دانست و گفت: جامعه اي مي تواند خود را قرآني تلقي کند که حق قرآن و حق تلاوت آن را بدرستي ادا کرده باشد.
رئيس مرکز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليت هاي قرآني کشور با بيان اينکه وظيفه اي که ما نسبت به قرآن داريم بايد منتهي شود به اينکه فرهنگ قرآني ترويج داده شود، افزود: متوليان قرآني بايد با قرآن رفتار مناسب قرآني داشته باشند نه اينکه زندگي خود را بر مبناي قران بچرخانند.
هشدار نسبت به آباد کردن دنيا با امرار معاش از طريق قرآن
حجت الاسلام محمدي تصريح کرد: اگر ما بخواهيم دنيايمان را با امرار معاش از طريق قرآن آباد کنيم و مسير رفاه خود را مسير قرآن قرار دهيم کاري بسيار خطرناک است و اولين اثر منفي اين امر، رفع نورانيت از فعاليت قرآن است.
وي خطاب به فعالان قرآني ادامه داد: مسيري که ما وارد آن شده ايم مسيري بسيار دشوار است پس بايد خيلي مراقب اهداف و نيات خود براي ورود به اين عرصه باشيم.
قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور قرآني بيان داشت: نبايد خواندن قرآن براي ما امري عادي شود بلکه بايد با تدبر در آيات قرآني آنها را سرلوحه زندگي خود قرار دهيم.
حجت الاسلام محمدي با تاکيد بر اينکه کساني مي توانند از طريق قرآن به بهشت را پيدا کنند که قرآن هادي آنها باشد، عنوان کرد: قرآن هدايتگر است و هدايت مي کند به چيزي که اقوم است و اين بدان معني است که قران پايدارتر از هر چيز ديگر است.
وي با بيان اينکه در عالم وجود جريانات سه گروهند، ادامه داد: يکي از آنها جريانات غايب هستند که همگي آنها اهل جهنمند و جريان ديگر که همان جريان اقوم است، جريان ولايت است و همه اهالي اين جريان، متصلين به ولايت الله هستند.
قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور قرآني افزود: براي رسيدن به اين جريان اقوم ما بايد از همه مسايل دم دستي عبور کنيم و به اهداف بالاتر برسيم.
حجت الاسلام محمدي با بيان اينکه هر مومني فاقد برنامه براي خود باشد در واقع فاقد ايمان است، تصريح کرد: کسانيکه به جامعه قرآني ورود پيدا کرده اند بايد موضوع برنامه ريزي را در زندگيشان لحاظ کنند.
زبان بين المللي قرآن همان آهنگ قرآن است
وي همچنين در ادامه سخنان خود با بيان اينکه چيزي که در حيطه شناخت قرآن بايد به آن توجه کنيم بحث روخواني و مفاهيم قرآن است، تصريح کرد: آهنگ و زيباخواني قرآن خودش يک هدف براي ماست چرا که زبان بين المللي قرآن همان آهنگ قرآن است.
رئيس مرکز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليت هاي قرآني کشور با يادآوري اينکه بواسطه شنيدن همين آهنگ قرآن بسياري از کافران به اسلام روي آورده اند، بيان داشت: خداوند نيز در قرآن به اين امر تاکيد داشته است که قرآن زيبا خوانده شود.
حجت الاسلام محمدي تصريح کرد: قرآن با معارف خود عقل ها را تحت تاثير قرار مي دهد و با آهنگش قلبها را مسخر خويش مي سازد.
وي يکي ديگر از زير ساخت هاي فهم قران را معاني آن دانست و گفت: در واقع هر قرآن خواني که عربي نداند و معاني را نفهمد کارش آب در هاون کوبيدن است.
رئيس مرکز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليت هاي قرآني کشور از مديران مسئول موسسات قرآني خواست براي عامه مردم يک دوره صرف و نحو مقدماتي بگذارند چرا کها اين امر، سرعت و فهم مفاهيم قرآني را افزايش مي دهد.
حمايت وزارت ارشاد از دوره هاي صرف و نحو مقدماتي قرآن
حجت الاسلام محمدي با تشريح برنامه هاي مرکزهماهنگي، توسعه و ترويج فعاليت هاي قرآني کشور در اين بخش، بيان داشت: ما از امسال موضوعي را که به طور ويژه حمايت مي کنيم همين صرف و نحو مقدماتي ساده قرآن خواهد بود.
وي همچنين بر ضرورت تدبر در آيات قرآن از سوي قرآن آموزان تاکيد کرد و گفت: يکي ديگر از موضوعاتي که مديران مسئول موسسات قرآني بايد به آن توجه داشته باشند، ترويج دوره هاي جديد قرآن و هنر است.
مرکز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليت هاي قرآني کشور با تاکيد بر اينکه متوليان موسسات قرآني بايد مفاهيم قرآن را هنري بيان کنند، تصريح کرد: بايد تلاش کرد تا قرآن آموزان را به سمت هنري شدن و هنرمندان را به سمت قرآني شدن هدايت کنيم.
حجت الاسلام محمدي با تاکيد بر اينکه ما بايد در کل کشور سه ميليون حافظ قرآن را تربيت کنيم، ادامه داد: با اين اوصاف به طور متوسط بايد صد هزار حافظ قرآن را در استان لرستان داشته باشيم.
وي با بيان اينکه در حال حاضر 10 هزار مدرسه قرآني در کشور راه اندازي شده است، يادآور شد: در آينده اي نه چندان دور اين تعداد مدارس قرآني به 50 هزار مدرسه قرآني خواهد رسيد.
قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور قرآني و رئيس مرکز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليت هاي قرآني کشور يادآور شد: با استمرار اين روند من معتقدم تا 5 سال ديگر انقلاب بزرگ قرآن آموزي در کشور شکل خواهد گرفت.