کد خبر 287998
تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۱

امام جمعه مشهد در جمع اعضاي بسيج هنرمندان گفت: بنده جشنواره امسال فيلم فجر و جهت آن را تائيد کردم زيرا سمت و سوي جشنواره امسال، ترويج فيلم‌هاي ارزشي بود.

آيت‌الله علم‌الهدي: جشنواره فيلم فجر امسال را تاييد مي‌کنم
گروه فرهنگی مشرق - آيت‌ا... سيد‌احمد علم‌الهدي در ديدار جمعي از مسئولان بسيج هنرمندان مشهد اظهار کرد: سازمان بسيج در جمع هنرمندان تشکلي بسيار مقدس و ضروري است.

وي گفت: تقدس سازمان بسيج هنرمندان به دليل وجود عناصري است که در جريان هنر بوده و در اين سازمان انسجام مي‌يابند تا رويکرد هنر و افراد هنرمند را تغيير دهند.
علم‌الهدي با اشاره به اينکه افراد متدين، بسيجي شده و در سازمان بسيج متمرکز مي‌شوند، افزود: کسي که وارد بسيج مي‌شود انگيزه ديني دارد حتي اگر از نظر رفتار و مباني فکري اشکالاتي داشته باشد.

به گفته وي، بسيج دستگاهي سازنده است و فردي که وارد آن مي‌شود نشان از ارتباط قلبي و گرايش فکري او به انقلاب و دين است.

وي در ادامه با اشاره به اينکه دين، تشکلي ضروري است، يادآور شد: در سازمان بسيج هنرمندان نيروهاي متدين هنرمند در هر رشته هنري شناسايي و منسجم مي‌شوند تا هنر به عنوان ابزاري قوي در استخدام دين درآيد.

امام جمعه مشهد با اعلام اينکه سازمان بسيج هنرمندان، سازماني ارزشمند در عرصه هنر است، گفت: جايگاه هنر به طور کل بايد در عرصه دين براي بسيجيان هنرمند مشخص باشد.

وي با اشاره به اينکه موقعيت هنر مانند موقعيت علم است، گفت: علم ابزاري است که با چشم و مغز ارتباط دارد و هنر ابزاري است که در جهت دادن احساس نقش دارد.

اين مقام مسئول تصريح کرد: اگر احساس در کنار عقل نباشد همه تشخيص‌هاي علم مي‌ميرد و نمي‌توان گفت جرياني که در جهت سازندگي و پرورش احساس نقش دارد بايد از عرصه زندگي حذف شود.

علم‌الهدي ادامه داد: علم و هنر دو بال هستند لذا هنر نقش ابزاري دارد و در دين، مسئله هنر مطرح است نه نفس هنر و اينکه چگونه از هنر بهره‌برداري شود حائز اهميت است.

امام جمعه مشهد گفت: يک هنرمند متدين مانند فردي است که غذايي لذيذ را مصرف مي‌کند که درون آن خرده شيشه وجود دارد لذا بايد موضع دين براي هنر روشن شود تا هنرمند با ترس و لرز به هنر ورود نکند.

وي با بيان اينکه تمام رشته‌هاي هنري اعم از هنرهاي تجسمي، تصويري، موسيقي، هنر هفتم و ... هرکدام بحث فقهي و شرعي مخصوص به خود را دارند، گفت: در همه رشته‌هاي هنري حلال و حرام وجود دارد و اين مسئله در همه آنها يکسان نيست.

وي ادامه داد: هنرمندان مي‌توانند مصاديق حلال و حرام را در هنر با مراجعه به فتواهاي رهبري و مراجع تقليد تشخيص داده و به آن دست يابند.

عضو مجلس خبرگان رهبري ادامه داد: آنچه مسلم است شما هنرمندان بسيجي بايد در حوزه معاونت هنري و سينمايي از مقام معظم رهبري استفتاء بگيريد و در هر کار هنري که در صدد انجام آن هستيد از فتواهاي ايشان و مراجع استفاده کنيد. علم‌الهدي تصريح کرد: خود، اجتهاد نکنيد و نظر ندهيد و راجع به حلال و حرام در هنر در استفتائات تحقيق کنيد.

وي در ادامه خطاب به هنرمندان بسيجي با اشاره به اينکه از مصاديق حرام در هر رشته‌اي اجتناب کنيد افزود: حتي در رشته ادبيات و شعر نيز فضاهاي حلال و حرام وجود دارد لذا مسئله‌دان و مسئله‌گوي رشته هنري خود باشيد.

امام جمعه مشهد افزود: سازمان بسيج هنرمندان بايد يک مرجعيت ديني براي هنرمندان بيابد تا بتواند در جريان‌هاي تبليغي، هنري و ... نقش خود را به درستي ايفا کرده و به اين وسيله هنر در استخدام دين باشد.

وي ادامه داد: در بحث هنرهاي تصويري، سينما و تئاتر اگر فردي در رابطه با فيلمي انتقاد مي‌کند متاسفانه به جريان ضد فيلم و ضد هنر شناخته مي‌شود و اين برخورد درستي نيست.

وي ادامه داد: سينما واقعيتي جهاني دارد که هرگز نمي‌توان منکر آن شد؛ هرچند گاهي اوقات تحجر‌هايي در بعضي افراد در اين زمينه به وجود مي‌آيد اما بايد به سينما و به فيلم‌هايي که در آن پخش مي‌شود نيز جهت داد. علم‌الهدي با بيان اينکه سينما بايد در استخدام دين درآيد، افزود: ما بايد سينما را به عنوان هنري قوي و موثر قبول کرده و نگذاريم اين هنر فوق‌العاده در مقابل دين قرار گيرد.

عضو مجلس خبرگان رهبري با اشاره به اينکه طي 35 سال از پيروزي انقلاب در نظام اسلامي هنرمندان زيادي از جمله حاتمي‌کيا به عنوان هنرمند ارزشي پرورش يافته‌اند که اين افراد از امکانات انقلاب استفاده کرده و هنرمند شده‌اند، افزود: متاسفانه بسياري از هنرمندان در کشور شکرگزار اين نعمت نيستند.

وي تصريح کرد: امروز سينماي ايران در منطقه حرف اول را مي‌زند و نظام انقلاب اسلامي باعث اين مسئله شده چرا که سينماي ايران قبل از انقلاب فقط مي‌توانست فيلم خارجي وارد کرده و دوبله کند.

علم‌الهدي ادامه داد: هنرمندان امروزي در عرصه هنر و سينما همه چيز خود را از نظام انقلاب و اسلام دارند و هزينه‌هايي که اين نظام براي هنرمندان تصويري کرده‌ باعث رشد آنان شده لذا هنر تصويري بايد در خدمت دين باشد. امام جمعه مشهد با اشاره به اينکه هنرمندان در عرصه هنر نبايد فقط رسالت شاد کردن مردم را داشته باشند، گفت: بنده جشنواره امسال و جهت آن را تائيد کردم زيرا سمت و سوي جشنواره امسال، ترويج فيلم‌هاي ارزشي بود.

وي با بيان اينکه سازمان بسيج هنرمندان بايد ارزيابي کند که چه هنرهايي در خدمت دين و ترويج آن قرار دارند، گفت: 400 سال پيش هنرمندان هنرهاي تجسمي در خدمت عزاداري سيد‌الشهدا (ع) بوده و علم‌هايي را از نمادهاي قدرتي مانند شير، پر طاووس و ... ساخته‌اند که متاسفانه پس از 400 سال تاکنون ديگر هنرمندان هنرهاي تجسمي طبق نمادهاي کنوني در خدمت سالار شهيدان قرار نگرفته‌اند. عضو مجلس خبرگان رهبري تصريح کرد: مصرف هنرهاي تصويري در دين بيش از هنرهاي موسيقي است.

علم‌الهدي با بيان اينکه موسيقي در خدمت ابتذال حرام است، گفت: طبق فتواي تمام مراجع در رابطه با موسيقي‌هاي سنتي و غيرسنتي تحقيق کنيد کدام موسيقي در خدمت دين در کجا و چگونه مي‌تواند باشد.

وي در خاتمه بيان کرد: ائمه (ع) از همه ابزارها در جهت توسعه دين استفاده کردند اما از موسيقي اين بهره را نبردند زيرا کاربرد اين هنر در ترويج دين نيست.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۷:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
    0 0
    خب خداروشکر که تایید کردن .
  • ۲۲:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۴
    0 0
    حاج آقا! ظاهرا فقط شیار و چ را دیده اید... این جشنواره فاجعه بود.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس