کد خبر 261304
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۲ - ۱۹:۰۸

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: نقدهای جدی هم در هر زمانی بر هاشمی‌رفسنجانی وجود دارد و آدم‌های بزرگ اشتباه می‌کنند، اشتباه آنها هم بزرگ است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، محمدرضا باهنر عصر امروز در نشست پرسش و پاسخ با جمعی از دانشجویان دانشگاه شهید باهنر کرمان، اظهار داشت: آمریکا سمبل زورگویی در دنیا است.

وی ادامه داد: می‌توانیم تعبیری را برای میزهای مذاکره بین‌المللی ببریم و آن این است که دور میز یک مشت جانور نشسته‌اند که چه جوری همدیگر را بخورند و هیچ دولتی هم به ما کمک نمی‌کند و دنیا دنیای بده و بستان است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما مدعی هستیم که طی 50 سال گذشته بیشترین جنایت بر ملت ایران و بشریت را آمریکا اعمال کرده است و مرگ بر آمریکا شناسه انقلاب ما است.

آمریکا از افغانستان و عراق فرار کرد

باهنر اذعان داشت: در سال 88 و در 13 آبان که می‌گفتند در کنار شعار «مرگ بر آمریکا»، شعارهای مرگ بر شوروی و .. را هم بگویید و ما مخالفت می‌کردیم به این علت بود که می‌خواستند این شناسه را ضعیف و کمرنگ کنند.

وی در مورد ارتباط با آمریکا گفت: باید به این موضوع توجه کرد که آیا آنهایی که تسلیم آمریکا بوده‌اند، وضعشان از ما بهتر شده است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر آمریکا یک صدم درآمد ناخالص داخلی خود را طی دو سال خرج افغانستان می‌کرد، این کشور متحول می‌شد، اما بالاخره 15 سال ماند و نتوانست هیچ کاری انجام دهد و فرار کرد و رفت در عراق هم همینطور شد.

باهنر بیان داشت: طی 20 سال گذشته آمریکا در خاورمیانه خیلی تحقیر شد، فکر می‌کرد خیلی کارها را باید انجام دهد و 20 سال برای بلعیدن دنیا وقت گذاشته بود و همان لقمه نخست در گلویش گیر کرد.

ما قوی‌تر و آمریکا ضعیف‌تر شده است

وی خاطرنشان کرد: تردیدی نیست که آمریکا از 30 سال قبل قوی‌تر نشده و ما هم ضعیف‌تر نشده‌ایم و بی‌شک ما قوی‌تر و آمریکا ضعیف‌تر شده است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این ساده‌انگاری است که فکر کنیم اگر دست‌ها را بالا بردیم مشکلات رفع می‌شود، پدران و برادران ما و کشورهای مختلف تجربه کردند و نشد.

باهنر با بیان اینکه قبول پروتکل الحاقی به مصوبه مجلس نیاز دارد، اذعان داشت: مجلس هم حالا‌حالاها این پروتکل را قبول نمی‌کند، چراکه هنوز زمان پیوستن به پروتکل نیست، علتش هم همین بده‌بستان‌ها است.

وی تأکید کرد: اگر همه تحریم‌ها را بردارند و اعتمادسازی کنند، آن وقت می‌توان در مورد پروتکل الحاقی صحبت کرد.

فناوری هسته‌ای را نمی‌توانند از ما بگیرند

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ما فناوری هسته‌ای داریم و می‌توانیم، جلوتر برویم و در حال حاضر دیگر نمی‌توانند این فناوری را از ما بگیرند، مگر اینکه تمام دانشمندان و دانشجویان را ترور کنند که این امر غیرممکن است.

باهنر همچنین در مورد مطالب مطرح شده در مورد کاهش غنی‌سازی از 20 درصد به پنج درصد، ابراز داشت: ما توان و فناوری غنی‌سازی در حد 20 درصد را به دست آورده‌ایم و آن را جلو بردیم و شهید هم داریم و جزو قله‌های فناوری است که تصرف کرده‌ایم و در مورد اینکه چه میزان تولید کنیم، می‌توان مذاکره کرد که این جزو فرع است و اگر مشتری پیدا کنیم، تولید می‌کنیم و می‌فروشیم.

وی در پاسخ به سئوال دانشجویی که از وی پرسید آیا شما برای رای اعتماد آخوندی و زنگنه لابی کردید، گفت: آخوندی و زنگنه جزو وزرای خوب بودند و بقیه وزرا هم خوب هستند و برای دست‌گرمی به دو، سه وزیر رأی ندادیم.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: به این وزرایی که رأی دادیم، امیدوار هستیم؛ گرچه می‌توان اشکالاتی هم گرفت، مانند اینکه بعضی وزرا سن بالا هستند.

نقدهای جدی بر هاشمی وارد است

باهنر در پاسخ به سئوال دانشجویی که آیا مذاکرات محرمانه است یا نه؟ ابراز داشت: بعضی از همکاران ما هم در مجلس می‌گویند، مذاکرات علنی باشد که به نظرم بحث‌های سبکی است.

وی افزود: اینکه بعضی‌ها این امر را بیان می‌کنند که مردم ما نامحرم هستند، اصلاً این بحث نیست، ده‌ها هزار نامه طبقه‌بندی نوشته و ارسال می‌شود پس باید بگویند، مردم نامحرم نیستند، طبقه‌بندی در اسناد هم نداشته باشیم.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: گاهی وزارت خارجه اسنادش بعد از 80 سال افشا می‌شود و این امر یک روال و نوعی مذاکره است.

این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنانش در خصوص هاشمی رفسنجانی، گفت: هاشمی‌رفسنجانی را جزو هیئت امنای انقلاب می‌دانم، خدمات زیادی کرده و کارهای زیادی در دولت سازندگی انجام شد، نقدهای جدی هم در هر زمانی وجود دارد و آدم‌های بزرگ اشتباه می‌کنند، اشتباه آنها هم بزرگ است.

آسیب‌های اقتصادی احمدی‌نژاد همانند آسیب‌های هاشمی‌رفسنجانی بود

باهنر عنوان داشت: احمدی‌نژاد هم با تمام توان سیاست‌های هاشمی‌رفسنجانی در امور اقتصادی را ادامه داد.

وی عنوان کرد: سعید حجاریان در زمان انتخابات مجلس ششم به من پیغام داد که هاشمی‌رفسنجانی را از سرلیست خود بردارید؛ در غیر اینصورت نمی‌گذاریم، رأی بیاورید و این در مرام‌ ما هم نبود که این کار را انجام دهیم و آن چنان هاشمی‌رفسنجانی را تخریب کردند که نه تنها وی، بلکه ما هم رأی نیاوردیم.

باهنر با تأکید بر اینکه تخریب هاشمی‌رفسنجانی از چهار سال نخست دولت خاتمی آغاز شد و ادامه یافت، گفت: تندروهای اصلاح‌طلب آن چنان هاشمی‌رفسنجانی را زیر سرپنجه موشک‌های خود قرار دادند که شخصیت هاشمی‌ رفسنجانی در آن دوره از بین رفت.

بعضی‌ها شاخ آمریکا نصیب‌شان می‌شود

وی در پاسخ به این سئوال که اگر آمریکا گاوی باشد که شیر و شاخ دارد، پس چرا ما شیر آمریکا را رها کرده و به شاخ آن چسبیده‌ایم، عنوان کرد: ما خیلی روشن به آمریکا می‌گوییم یکسری منافع مشترک و یکسری تضادها داریم و بازی برد - برد یعنی اینکه شما به ما خسارت نزنید و ما هم به شما آسیب نرسانیم و اگر آمریکا دنبال برد - باخت باشد ما هم همین امر را دنبال می‌کنیم و با روسیه، فرانسه و عراق هم همین است.

باهنر اذعان داشت: بعضی‌ها به شیر آمریکا طمع می‌کنند و شاخ نصیبشان می‌شود که درد آن هم خیلی بد است.

وی ابراز داشت: ما با تمام کشورها به غیر از رژیم صهیونیستی آمادگی بازی برد - برد را داریم، چراکه رژیم صهوینیستی را جعلی می‌دانیم و اصلاً قبولش نداریم.

باید هوای نمایندگان را داشته باشم

باهنر در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه نظرش در مورد اظهارنظرهای مجمع نمایندگان استان کرمان در بحث انتخاب استاندار کرمان چیست؟ گفت: دست ما زیر ساطور نماینده‌ها است و اگر بخواهیم رأی بیاوریم، باید حداقل 150 نفر نماینده به ما اعتماد کنند و کارمان سخت‌تر از دیگر نمایندگان است و ما باید هوای نمایندگان را داشته باشیم.

وی افزود: هرگاه در مورد موضوعی مجمع نمایندگان یک استان به جمع‌بندی رسید، من هم اگر بتوانم کاری انجام می‌دهم و اینکه بدون نظر نمایندگان و یا خلاف نظرشان کاری را انجام دهم، اینگونه نیست.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به بحث‌هایی که در مورد کمک ایران به بعضی از کشورها در منطقه می‌شود، ابراز داشت: ما طی 15 سال اخیر مرز دفاعی کشورمان 600 کیلومتر عقب‌تر رفته است.

هزینه تحریم‌ها نباید بیش از منافع باشد

باهنر خاطرنشان کرد: ما تحریم‌ها را می‌خواهیم، کم کنیم و دنبالش هستیم، اما هزینه‌ای که می‌خواهیم، بپردازیم نباید بیش از منافع ما باشد.

وی در پاسخ به سئوال دانشجویی که نظر وی را در مورد برخورد با رئیس‌جمهور بعد از سفر از نیویورک پرسید، عنوان کرد: این برخوردها در فرودگاه کار غلطی بود، برخورد با رئیس مجلس در قم و برخورد با سید حسن خمینی در آیین ارتحال امام راحل هم غلط بود و اینها افراطی‌هایی هستند که نمی‌خواهند، مملکت براساس عقل و خرد اداره شود و باید این حرکت‌ها محکوم شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس