سيدمسعود شجاعي طباطبايي گفت: هنرمندان ايراني در سومين جشنواره بين‌المللي کاريکاتور معضلات شهري توانستند 6 جايزه از 13 جايزه را به خود اختصاص دهند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، نشست خبري سومين جشنواره بين‌المللي کاريکاتور «معضلات شهري» صبح امروز در سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران برگزار شد.
«مسعود شجاعي طباطبايي» دبير اين جشنواره ابتدا درباره هيئت داوران اين جشنواره صحبت کرد وگفت: در اين جشنواره هيئت داوراني متشکل از سه داور ايراني و سه داور خارجي داشتيم که عبارتند از: فيروزه مظفري، بهرام ارجمندنيا، ابوالفضل محترمي از ايران و ليچوان زيا از چين، والريو کورتا از آلمان و توکا نيستاني هنرمند ايراني مقيم کانادا.
شجاعي گفت: جشنواره کاريکاتور معضلات شهري به صورت اينترنتي برگزار شد و فراخوان آن از مردادماه روي سايت ايران کارتون منتشر شد و هنرمنداني از ايران و ساير کشورهاي دنيا با موضوعاتي چون آلودگي هوا، ترافيک، تکدي‌گري، کودکان خياباني و ... در اين جشنواره شرکت کردند که داوري آثار نيز به صورت اينترنتي انجام شد.
دبير سومي جشنواره معضلات شهري با بيان اين که کاريکاتور زبان قابل فهم بين‌المللي است گفت: هنرمندان 61 کشور دنيا در اين جشنواره شرکت کردند که نشان دهنده جايگاه خوب جشنواره‌هاي کاريکاتور در کشور ماست.
وي تعداد آثار رسيده به جشنواره را 1724 اثر عنوان کرد وگفت:‌ از ميان اين آثار 767 اثر به نمايشگاه راه يافت و به شکل آنلاين روي سايت ايران کارتون به نمايش درآمده است.
شجاعي تعداد آثار هنرمندان ايراني راه يافته به نمايشگاه را نيز شامل آثاري از 164 نفر عنوان کرد و گفت:‌ بعد از ايران، کشور ترکيه با 52 هنرمند، اندونزي با 41 هنرمند،‌برزيل و چين هر کدام با 35 نفر بيشترين تعداد شرکت‌کنندگان را در اين جشنواره دارند.
دبير سومين جشنواره کاريکاتور معضلات شهري درباره جوايز اين دوره از جشنواره هم توضيح داد: نفرات اول تا سوم اين جشنواره به ترتيب 2 هزار دلار، 1500 دلار و 1000 دلار به همراه تنديس جشنواره و لوح تقدير دريافت خواهند کرد و از 10 برگزيده ديگر نيز با اهداي لوح تقدير قدرداني خواهد شد.
شجاعي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به توفيق هنرمندان ايراني در بخش کاريکاتور نمايشگاهي گفت:‌ از ميان 13 برگزيده اين جشنواره،‌ هنرمندان ايراني 6 جايزه را از آن خود کرده‌اند که مراسم اهداي جوايز برگزيدگان اين جشنواره نيز در فرهنگسراي ارسباران برگزار خواهد شد.
وي همچنين درباره استفاده از اين آثار در سطح شهر تهران گفت: با مساعدت شهرداري تهران آثار برتر اين جشنواره همچون دوره‌هاي قبل در قالب بيل‌برد، کارت پستال و کتاب ارائه خواهد شد.
بهرام ارجمندنيا از داوران اين دوره از جشنواره که در اين نشست حضور داشت درباره تعداد آثار کپي شده در اين جشنواره گفت: شباهت‌‌هاي ناگزير در ميان آثار کاريکاتور بسيار اتفاق مي‌افتد ولي تشخيص اين آثار که آيا کپي شده است و يا به صورت اتفاقي مشابه کار ديگري شده است بسيار سخت است، در اين دوره نيز با آثار مشابه بسياري برخورد کرديم که هيئت داوران تصميم به حذف اين آثار از دور مسابقه گرفت.
ابوالفضل محترمي داور ديگر اين جشنواره نيز درباره موضوعاتي که بيشتر در اين جشنواره به آن پرداخته شده بود گفت:‌ بيشترين موضوعي که در آثار ديده مي‌شد، محيط زيست و آلودگي هوا بود و به موضوعات ديگري همچون معلولين و فضاي شهري کمتر پرداخته شده بود.
وي منحصر به فرد بودن، اجرا و تکنيک خوب را از جمله ملاک‌هاي انتخاب آثار عنوان کرد و گفت:‌ داوري آثار امري سليقه‌اي است اما اميدوارم که داوران خوش‌ سليقه باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس