وزير نفت اعلام کرد: با تکمیل میادین مشترک و دیگر میادین که در خشکی و یا در دریا در حال توسعه است بیش از یک میلیون بشکه به ظرفیت تولید کشور اضافه خواهد شد.

گروه اقتصادی مشرق-مهندس رستم قاسمي در سال ۱۳۴۳ در خانواده‌اي متدين و مؤمن در شهرستان لامرد استان فارس به دنيا آمد و وي در كنار فارغ التحصيلي در رشته مهندسي عمران، يكي از فرماندهان مهندسي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در هشت سال دفاع مقدس و  ازجانبازان جنگ تحميلي است. وی از جمله افرادي است كه نامش طي چند سال اخير به دليل عهده‌دار بودن وزارت نفت ،كانون توجه رسانه‌هاي داخلي و خارجي بوده است و به همین منظور در روزهای پایانی دوران مسئولیتش در وزارت نفت با وی به گفت و گو نشسته ایم که مشروح آن از نظرتان می گذرد:

مشرق- جناب آقای قاسمی  این روزها و در آستانه انتخاب وزرا صحبت های زیادی در رابطه با پیشرفت های فازهای مختلف پارس جنوبی در رسانه ها منتشر می شود ؛آخرین وضعیت این پروژه عظیم ملی و منطقه ای را برای ما تشریح کنید؟

شما  می دانید که به هرحال کشور ما تحریم است و کار کردن در شرایط تحریم همه جانبه ویژگی های خاص خودش را دارد و در پاسخ به سوال شما این آمار و ارقام را در رابطه با آخرین پیشرفت های فازهای مختلف پارس جنوبی را ارائه می کنم:

فازهای 15 و 16 ، 92٪ پیشرفت دارد. فاز های 17 و 18 بالای 80٪ و فاز های 12 که سه فازی است، 92٪ پیشرفت دارد و در حال راه اندازی است. ده فاز جدید داریم که 35 ماه پیش شروع شده که ،فازهای13و 19 و فازهای 24 تا 22 بیش از 62٪ درصد پیشرفت دارد و همچنین فازهای ،14-20-و 21،پنجاه درصد پیشرفت داشته اند .



مشرق-آقای وزیر شما برای مقابله با تحریم ها چه اقدماتی را انجام دادید؟

در فازهایی که قبل از تحریم به بهره برداری رسید ، مشکلاتی از قبیل تهیه تجهیزات و مسائل مالی نبود و بزرگترین پیمانکاران جهان هم کار می کردند ؛مثلا فازهای 4-5 که 60 ماه، فازهای 2 و 3، 68 ماه، فازهای 6،7 و 8، 82 ماه و فازهای 9 و 10 ، 72 ماه طول کشید و ما در شرایطی که دشمن کالا و تجهیزات ساخته شده را به ما نداد و مجبور شدیم که در ایران نمونه سازی کنیم یا دوباره به کشور های دیگری سفارش دهیم. مسائل مالی و نقل و انتقال پول به هر حال مشکلاتی دارد و پیمانکاران تماما ایرانی هستند و این پیمانکاران اوایل تجربه کافی برای پروژه های بزرگ نداشتند و اما در حال حاضر چنین پیشرفت هایی داشته ایم.

مشرق- بنظر شما پارس جنوبی کی تمام می شود؟

 اگر به همین روند پیش برویم در حدود دو سال آینده پرونده پارس جنوبی بسته شود.

مشرق- اهتمام به ساخت پالایشگاه در زمان مدیریت شما چه میزان بود؟

خوشبختانه برای جلوگیری از خام فروشی و تأمین نیازمندی های کشور توسعه پالایشگاه ها جزو برنامه های اصلی ما بود و در این دوره  هم از نظر کیفی سازی محصول و هم از نظر افزایش ظرفیت پیشرفت های خوبی را شاهد بودیم .پالایشگاه ستاره خلیج فارس که بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی کشور است 67٪ پیشرفت دارد و اگر با همین روند پیش برود اوایل سال آینده باید راه اندازی گردد.

مشرق- ظرفیت امروز تولید نفت کشور ؟

 امروز ظرفیت تولید 4 میلیون بشکه در روز است.



مشرق- آخرین وضعیت میادین مشترک نفتی ؟

ما اکثر میادین نفتی مشترک را در حال توسعه داریم مثل میدان آذر و  هنگام و .....که سال ها برای توسعه این میادین با کشور های مختلف از جمله ژاپن مذاکره کردیم  و قرار داد بستیم که نشد و خوشبختانه با توافقی که با کشور های خارجی صورت گفت بصورت بیع متقابل این پروژه ها در حال انجام است که با تکمیل فاز های آن، حداقل 800 هزار بشکه به ظرفیت تولید کشور اضافه خواهد شد و این پروژه ها با سرمایه گذاری خارجی فعال است. با تکمیل این میادین و میادین دیگر که در خشکی و یا در حال توسعه است بیش از یک میلیون بشکه ظرفیت تولید کشور اضافه  خواهد شد.

مشرق- اهم اقدامات شما در حوزه  بین الملل؟

اولا طرح جامع صادرات گاز کشور تهیه شده و با اکثر همسایگان به نتایج خیلی خوبی رسیده ایم بعضی قرار دادها منعقد شد بعضی هم پاراف شده و انشاء الله  به نتیجه خواهد رسید ،که با فروش گاز ،سبد در آمد کشور تغییر خواهد کرد و برای حل مسائل صنعت نفت توجه به دیپلماسی نفت و انرژی جزء محورهای کاری ما بوده است و در همین راستا با 30هیأت مهم خارجی در سطح رئیس جمهور، نخست وزیر و وزراء ملاقات داشته ام.

مشرق- آخرین وضعیت توسعه گاز رسانی در کشور؟

در سال های اخیر یک جهشی در توسعه گاز رسانی در سطح کشور اتفاق افتاده است و همین الان 5 هزار روستا در حال گازرسانی  داریم. و یک طرح ظرفیتی برای استان های سردسیر در دست اجرا داریم. تقریبا 97٪ شهر های کشور گاز دارند و برای استان سیستان و بلوچستان نیز در سال جاری اعتبار خوبی پیش بینی شده است.

با تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار دادید



نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • یک دانشجو ۲۳:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
    0 0
    محاسن وزیر نفت ایران خیلی زیاد بود اما نمیدانیم چه چیزی باعث شد روحانی زنگنه امتحان پس داده رو بیاره دوباره بکنه وزیر نفت!!!
  • ۰۰:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
    0 0
    رستم خان دوست داریم.خدا خیرت بده. این محاسن سفیدت گویای همه چیز هست.نوکرتم
  • عرفان ۰۱:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
    0 0
    به آقای قاسمی بگید یه فکری به حال شهر بوشهر بکنه که با ابنکه گاز کل ایران تامین می کنه هنوز خود شهر لوله کشی نشده و ما مردم از سیلندر استفاده می کنیم.
  • MojICiviL ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
    0 0
    مهترین فرق بین قاسمی زنگنه اینه که قاسمی اعتقاد به مهندسان داخلی دارد فردی آچار بدست است ولی زنگنه کاملا بر عکس فکر می کند و می گوید پیچ هم باید از خارج بیاوریم اینو می تونید از اونا کهدر عسلویه کار می کردند بپرسید
  • ایرانی هج ۰۰:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۵
    0 0
    حالا نوبت فراخان شرکتهای خارجی هستیم بزن زنگ مزایده را.
  • محمودی ۰۱:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۵
    0 0
    واقعا قاسمی وزیر خوبی بود حیف که وقتش کم بود.....
  • ۱۶:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۵
    0 0
    به قول خودشان و لی برعکسش ژنرال ها رفتند و گروهبان ها امدند امیدوارم فقط گروهبان ها مثل سابق رانت باز نباشند و 3 نفر در تمام قراردادهای ان ها نقش نداشته باشند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس