کارگردان سريال يوسف پيامبر (ع) با بيان اينکه سينما هنوز براي توليد آثار فاخر با موضوع عاشورا آماده نيست، گفت: ابتدا بايد سينمايي مذهبي و ارزشي داشته باشيم و سپس به دنبال پرداختن به واقعه عاشورا برويم.

به گزارش مشرق، فرج‌الله سلحشور در گفت‌وگو با فارس، در خصوص جايگاه عاشورا در سينماي ايران به آثار خوبي که تاکنون با موضوع سينماي ديني ساخته شده اشاره کرد و اظهار داشت: به اعتقاد من با ابتذالي که در سينماي ايران به وجود آمده، پرداختن به مسايل عاشورا اهانت و ظلم به اين واقعه عظيم است.

وي افزود: چنانچه بتوانيم سينماي ايران را در شأن عاشورا ببينيم، مي‌توانيم به اين پرسش پاسخ دهيم که چرا سينماي ما به واقعه عاشورا نمي‌پردازد.

سلحشور بيان داشت: نه تنها سينماي ايران در شأن عاشورا و معرفي شخصيت امام حسين عليه‌السلام نيست؛ بلکه در سطح ياران درجه چندم عاشورايي امام حسين عليه‌السلام هم نبوده است.

وي گفت: اخيراً فيلمي درباره حضرت موسي با عنوان «بقره» که اثري تاريخي است در تهران اکران شد، اما فروش چنداني نداشت و در حال حاضر به صورت CD در اختيار مردم قرار گرفته است. اين امر نشان مي‌دهد سينما و سينما‌گران ما در حد آثار مذهبي نيستند؛ بنابراين چطور انتظار داشته باشيم سينمايي که مذهب، جايگاهي در آن ندارد، به واقعه عاشورا و معرفي شخصيت امام حسين عليه‌السلام بپردازد.

کارگردان يوسف پيامبر تأکيد کرد: ابتدا بايد سينمايي مذهبي و ارزشي داشته باشيم و سپس به دنبال پرداختن به واقعه عاشورا برويم.

وي افزود: من اکنون در حال کسب تجربه در توليد آثاري در ژانر سينماي ديني هستم؛ اما هنوز جرأت پيدا نکرده‌ام با موضوع عاشورا فيلم بسازم و حتي فکر کردن به عظمت صحنه‌ها و لحظه‌هاي عاشورايي برايم سنگين است.

اين کارگردان در خصوص فيلم حضرت يوسف عليه‌السلام خاطرنشان کرد: داستان حضرت يوسف داستاني است که چهارچوب آن در قرآن مشخص شده و مفسران و تاريخ نويسان در اين مورد توضيحات لازم را ارائه داده‌اند که اين امر موجب شد تا من بتوانم چهارچوب فعاليت‌هايم راپيدا کنم؛ در حالي که در مورد واقعه عاشورا چنين نيست زيرا اين واقعه عظيم‌تر از آن است که در افکار ما بگنجد.

سلحشور در ادامه خاطر نشان کرد: نبايد صرف اينکه عاشورا يک سوژه است به سراغ آن رفت؛ بلکه بايد به عاشورا با هويتي مستقل در سينما نگاه کنيم.

کارگردان «يوسف پيامبر» بيان داشت: فيلم‌هايي چون تنهاترين سردار، امام علي عليه‌السلام و ولايت عشق، نتوانستند حق مطلب را به خوبي ادا کنند و نيز شخصيت ائمه را با اينگونه فيلم‌ها نمي‌توان به دنيا معرفي کرد.

سلحشور با اشاره به اينکه فيلم تلويزيوني امام علي عليه‌السلام بهترين فيلم تاريخي ـ مذهبي ايران بود، بيان داشت: با اينکه اين فيلم زيبا ساخته شده بود، اما در حال حاضر مسئولان صدا و سيما از پخش مجدد آن هراس دارند، زيرا بعد از پخش اين فيلم متوجه شدند که در اين فيلم به معرفي شخصيت واقعي امام علي عليه‌السلام نپرداختند، در حالي که اين داستان بيشتر به معرفي عمرو عاص، معاويه، وليد و قطام پرداخته بود.

وي اظهار داشت: براي سينماگران، تحقيق و نگارش، در يک سو و عشق به ائمه معصومين (ع) سوي ديگر است و متأسفانه بايد اعتراف کرد فيلم‌نامه نويس مذهبي در سينماي ايران وجود ندارد که بتواند حق مطلب را به خوبي ادا کند.

کارگردان «پرواز در شب» در خصوص عملکرد سينماگران براي بهتر جلوه‌دادن سينماي مذهبي گفت: اين مهم نيازمند تشکيل يک اتاق فکر است تا اشخاصي که هم هنرشناس هستند و هم شناخت و ايمان کافي نسبت به اسلام دارند در آن حضور يابند؛‌در اين صورت است که مي‌توانيم به توليد آثار مذهبي فاخر اميدوار باشيم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس