به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، رضا سعیدی افزود: به دختران خود روش طبخ غذاهای سنتی و بومی را آموزش دهیم، چرا که آشنا شدن کودکان، نوجوانان و دانش آموزان با غذاها و میان وعدههای سالم موجب زمینهسازی سلامت آیندگان و آشناسازی آنان با فرهنگ و سنتهای گذشتگانمان است.
وی به سلامت تغذیه با ترویج الگوها بومی و سنتی اشاره کرد و افزود: ارتقای آموزههای تغذیهای مناسب اسلامی و ایرانی میتواند باعث تقویت همکاریهای بین بخشی در جهت ارتقای فرهنگ مصرف غذاهای بومی و سنتی شود.
سعیدی افزود: نیاکان ما با ترکیب مناسب مواد غذایی علاوه بر تهیه غذاهای خوش طعم، نیاز بدن به مواد غذایی مورد نیاز را تامین میکردند و هر چند رنگ و طعم غذای کنسرو شده شاید طبیعی به نظر آید اما مسلما از نظر غذایی و سلامتی، کیفیت مواد غذایی چند ماه مانده با مواد غذایی تازه قابل مقایسه نیست.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: غذاهای بومی هر سرزمینی براساس ذائقه محلی و با هدف سلامت بیشتر جامعه، طی قرون تکامل یافته و به این دلیل از ترکیب غذایی برخوردار است که سالها تجربه شده و تاثیرات سلامتی آن مشاهده شده است و غذای بومی و سنتی هر منطقه به دلیل سازگاری با محیط و سبک زندگی مردم آن منطقه، قیمت مناسب و در دسترس بودن میتواند جایگزین مناسب برای غذاهای فاقد ارزش غذایی مناسب باشد.
سعیدی اضافه کرد: ترکیب غلات و حبوبات، لبنیات با غلات، لبنیات با حبوبات، مغزها و دانهها با حبوبات و سبزیجات در غذاهای سنتی علاوه بر مزههای فوقالعاده و بدون نیاز به گوشت ترکیب کاملی از پروتیئن برای بدن را فراهم میکند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گفت: غذاهای بومی و سنتی یک ارزش و فرهنگ است و به دلیل کیفیت بهتر و قیمت مناسب میتواند جایگزین مناسبی برای فست فود باشد.