کد خبر 1820101
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۳۱
بقائی: آمریکا بند اول تفاهم را اجرا نکرده است

سخنگوی هیئت مذاکره کننده ایرانی بیان کرد که آمریکا خواسته یا ناخواسته بند اول یادداشت تفاهم را اجرا نکرده است.

به گزارش مشرق، اسماعی بقائی، سخنگوی هیئت مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی ایران در خصوص مذاکرات امروز در سوئیس در گفتگویی اظهار داشت: امروز روز یکشنبه ما همانطور که اطلاع دارید قرار است یک جلسه یک روزه داشته باشیم. برنامه ریزی به این شکل است که صبح دیدارهای دوجانبه با هیات‌های پاکستانی و قطری به عنوان میانجی خواهیم داشت و بعداظهر نشست چهارجانبه میان هیات ایران، آمریکا، قطر و پاکستان برگزار خواهد شد.

وی افزود: ما ۲۸ خرداد ماه این سند را امضا کردیم و از همان اولین لحظات پیگیری اجرا را در دستورکار داشتیم. اجرای هر سندی مهمتر از امضا هست. یعنی روند دیپلماتیک برای رسیدن به نتیجه یک بحث است و بحث فوق‌العاده مهمتر پیگیری اجراست.

وی با بیان اینکه این نشست نشانگر جدیت ایران برای مطالبه و پیگیری تعهدات طرف مقابل است، ادامه داد: ما به هیچ عنوان بنا نداشتیم که سندی را امضا کنیم و انتظار داشته باشیم که این سند خود به خود توسط طرف مقابل اجرا خواهد شد. تجارب قبلی را به هیچ عنوان از ذهن خود دور نداریم. با این ذهنیت، این نشست متمرکز بر پیگیری اجرای توافق است.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: بند ۱۳ یادداشت تفاهم خیلی صریح است. به این معنا که شروع مذاکرات برای توافق نهایی مشروط است به پنج بند مشخص از جمله بند یک یادداشت تفاهم که ناظر بر توقف جنگ در همه جبهه‌ها از جمله لبنان است. ما می‌دانیم این بند اجرا نشده و آمریکا نتوانسته یا نخواسته است. رژیم صهیونیستی همچنان به نقض. تعهد ادامه می‌دهد. این موضوع، موضوع اصلی بحث در گفتگوهای امروز است.

بقائی تاکید کرد: همزمان برخی دیگر از بندها نیازمند یکسری کارهای مقدماتی است که پیگیری می‌شود. خصوصا موضوع در دسترس قرار گرفتن دارایی‌های مسدود شده ایران و بحث مربوط به صدور مجوزهای لازم برای فروش نفت ایران؛ این‌ها موضوعاتی است که از همان زمان یادداشت تفاهم وجود داشت و اکنون باید نتیجه آن بحث‌ها را ببینیم که موثر اجرا خواهند شد.

وی درباره انتظار ایران از نشست پیش‌رو گفت: تبادل پیام به صورت مستمر ادامه دارد. برای اطمینان از اجرای یادداشت تفاهم ما به صورت مستمر از طریق میانجی‌ها تبادل پیام می‌کنیم. این نشست به این شکل است که صبح جلسات مجزایی با میانجی‌ها برگزار می‌شود و بعدازظهر هم جلسه‌ای چهارجانبه با حضور هیات‌های نمایندگی هر چهار کشور برگزار می‌شود.

سخنگوی هیئت مذاکره‌کننده ایرانی همچنین گفت: دلیل اصلی برگزاری این جلسه اطمینان از اجرای تعهدات طرف مقابل است. در همین اولین گام باید مطمئن شویم که پیش‌شرط‌های لازم برای شروع مذاکرات توافق نهایی محقق شود و مهمترین پیش ‌شرط هم اجرای پنج بند یادداشت تفاهم است که باید شروع شود و ما مطمئن شویم استمرار پیدا می‌کند.

وی در آخر اظهار داشت: در اوین مرحله که بند اول است این برای ما کلیدی است و باید ببینیم که تا بعدازظهر گفتگوها به چه سمت و سویی می‌رود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • IR ۱۲:۳۴ - ۱۴۰۵/۰۳/۳۱
    1 0
    خوب رفتید اونجا چ کار ؟؟؟
  • IR ۱۳:۴۲ - ۱۴۰۵/۰۳/۳۱
    1 0
    خوبه که اقرار می کنید آمريکا یا به‌ احتمال زیاد به‌هیچ کدام از بندهای تعهدات‌ خود کامل عمل نخواهند کرد وقت بدنبال خريد زمان پرکردن زخیره هانفت وپایین آوردن قيمت بنزين وگزائیل درآمریکا هستند
  • IR ۱۴:۰۲ - ۱۴۰۵/۰۳/۳۱
    1 0
    شما باید در تفاهم نامه عقب نشینی کامل اسرائیل از خاک لبنان رو هم منظور می‌کردید که نکردید.پس تنگه هرمز رو تا این عقب نشینی کامل بسته نگه دارید
  • IR ۱۴:۱۰ - ۱۴۰۵/۰۳/۳۱
    0 0
    شما هم تا پایان عقب نشینی صهیونیستها از لبنان تنگه رو بسته نگهدارید.خرخره اقتصاد جهان رو باید گرفت .مردم غزه هم در تنگنا هستن باید گذرگاه رفح باز بشه .این را هم باید در تفاهم نامه میگنجاندین که نگنجاندین
  • IR ۱۴:۱۷ - ۱۴۰۵/۰۳/۳۱
    0 0
    تصاویر منتشر شده از نوار غزه نشان ‌می‌دهد که در سایه حملات مداوم رژیم صهیونیستی و محاصره این باریکه، شهروندان فلسطینی از کمبود نان رنج می‌برند.
  • IR ۱۵:۰۲ - ۱۴۰۵/۰۳/۳۱
    0 0
    تا گرفتن غرامت و آزادی پول‌های بلوکه شده و عقب نشینی اسرائیل از لبنان و باز گشایی گذرگاه رفح تنگه رو بسته نگهدارید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس