به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، هرچند بعد از قانوني شدن طرح هدفمندکردن يارانهها از سوي بخش خصوصي انتقاد کمتري نسبت به اين طرح مطرح شد و در راس آنها رييس اتاق بازرگاني ايران رسما از اجراي اين طرح اعلام حمايت کرد اما نبايد تذکرات و پيشنهادات او طي چند مدت اخير را ناديده گرفت.
يکي از اين تذکرات نهاونديان به تعويق انداختن اجراي طرح هدفمندکردن يارانهها در بخش توليد بوده که وي در قالب پيشنهاد تاکنون چندين مرتبه آن را عنوان کرده است.
اين بار وي در توضيح بيشتر اين پيشنهاد خود گفت: اين پيشنهاد من مربوط به بخش توليد که 30 درصد مصرف در آن است، بوده، آن هم در مورد برق و گاز آن که کنتور دارد و هر لحظه نرخ آن معلوم است.
وي ادامه داد: در اين مورد ميتوان وقتي خيال ما در بخش مصرف خانگي راحت شد، در بخش توليد عمل کنيم.
نهاونديان در مورد مدت اين تعويق نيز اظهار کرد: هر موقع که اين مرحله يعني مرحله اول مربوط به مصرف خانگي تمام شد، ميتوانيم به آن بپردازيم.
وي تاکيد کرد: در فاز اول بايد به مصرف خانگي بپردازند و واحدهاي توليدي مدنظر نباشند.
رييس اتاق ايران همچنين عنوان کرد: در قانون هدفمندکردن يارانهها تصويب شده که اين کار تدريجي و با شيب ملايم صورت بگيرد و پنج سال بايد زمان ببرد. يعني در هر سال 20 درصد اين مقصود بايد حاصل شود.
وي اضافه کرد: يکي از پيشنهادهاي اتاق بازرگاني هم اين بوده که در اين حرکت عمدتا توليد محور حرکت کنيم و نگذاريم به بخش توليد کشور فشار بيايد.
نهاونديان در پايان تصريح کرد: چه اشکالي دارد که ما 30 درصد مصرف انرژي را که مربوط به بخش توليد است، به مرحله دوم موکول کنيم، به اين ترتيب بهانهاي نخواهد ماند که قيمت تمام شده توليدات داخلي به سبب بالا رفتن قيمت انرژي بالا روند. اين را ميتوان براي زماني گذاشت که اين طرح در بخش خانگي تثبيت شد.