کد خبر 1770205
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۹
N82990852-72473909.jpg

منبع انتشار تصور دارد که مخاطبان با زبان عبری آشنایی نداشته و تلاشی برای صحت‌سنجی اخبار نمی‌کنند.

سرویس سیاست مشرق - شامگاه یکشنبه شانزدهم آذر، یک شایعه با عنوان «رئیس ستاد ارتش اسرائیل: ما برای وقوع یک جنگ ناگهانی آماده می‌شویم و باید در تمامی جبهه‌ها در حالت آماده‌باش کامل باشیم.» در کانال‌های تلگرامی با قید فوریت منتشر شد.

منبع انتشار این شایعه، برای اعتباربخشیدن به خبر کذب خود، یک دقیقه بعد مدعی می‌شود که رئیس ستاد ارتش اسرائیل در جزئیات این خبر اعلام کرد: مانورهای سالانه احتمال وقوع جنگ ناگهانی را شبیه‌سازی خواهند کرد.

هدف از پخش شایعات جنگی در تلگرام چیست؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد که متن این شایعه در مجموع ۴۴۹ بار در کانال‌های تلگرامی بازنشر شده که از این میان ۲۷۶ مورد، یعنی بیش از ۶۰ درصد، از سوی کانال‌های روزمره‌نویس، اخبار غیررسمی و بی‌طرف منتشر شده‌اند؛ موضوعی که نشان می‌دهد شایعه بیش از آنکه در فضای سیاسی تاثیر بگذارد، در فضای اجتماعی رسانه‌ها موثر واقع شده است.

نکته قابل توجه آن ‌که برخی کانال‌های تلگرامی به ظاهر انقلابی نیز، به انعکاس این شایعه دامن زده‌اند. این خبر کذب ۵۸ مرتبه در کانال ضدانقلاب و ۵۴ مرتبه در کانال انقلابی(به ظاهر) بازنشر شده است که نشان می‌دهد هر دو طیف تقریباً به یک اندازه به این محتوا ضریب داده‌اند.

دلیل این رفتار هم آن است که شایعه امنیتی قابلیت برداشت دوگانه دارد؛ ضدانقلاب از آن برای برجسته‌کردن تصور بحران و بی‌ثباتی منطقه‌ای استفاده می‌کند، و کانال‌های انقلابی همان خبر را با هدف اطلاع‌رسانی حوادث جنگی و نظامی کشور بازنشر می‌کنند. لازم به ذکر است که این شایعه نزدیک به ۵۰ مرتبه نیز در کانال‌های ایتایی منعکس شده است.

علاوه بر این موارد، شایعه فوق، ۶۱ مرتبه نیز در کانال‌های اقتصادی تلگرامی بازنشر شده که این عدد نشان دهنده تلاش کانال‌های غیررسمی اقتصادی برای ارتباط حساسیت بازار به اخبار امنیتی در کشور و منطقه است.

همچنین شایعه‌های جنگی، به دلیل تأثیر مستقیم برخی بازارها، معمولاً در کانال‌های اقتصادی بازتاب می‌یابند.

هدف از پخش شایعات جنگی در تلگرام چیست؟

پس از جنگ ۱۲ روزه، تولید شایعات مربوط به جنگ و حوادث امنیتی سرعت و حجم بالایی به خود گرفته و متاسفانه رسانه‌های غیررسمی انقلابی نیز در دامن‌زدن و انعکاس آن نقش فعالی داشته‌اند.

اغلب این شایعات نیز به نقل از منابع عبری و رژیم صهیونی نقل می‌شوند؛ زیرا منبع انتشار تصور دارد که مخاطبان با زبان عبری آشنایی نداشته و تلاشی برای صحت‌سنجی اخبار نمی‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • احمد TR ۰۹:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۱
    5 0
    در هیچ حای دنیا این همه هر روز خبر فوری پخش نمیشه به جز در ایران ماشالله در هر لحظه خبر فوری - خبر فوری . مخاطب ساده لوح هم اصلا برا خود نمیگه اخه مگه میشه این همه خبر فوری در هر روز باشه ؟؟؟؟؟ التماس تفکر
  • US ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۱
    1 0
    بابا ساده تر از این که نیست، هر خبری رو دیدید قبل از اینکه باور کنید، بپذیرید یه جستجوي ساده بکنید. حالا که هوش مصنوعی هم اومده و در دسترسه. یه سوال ساده چنین خبری صحت داره یا دروغه؟ اگر خودت بازی ت نیاد و دنبال شامورتی بازی نباشی از این کارا نمیکنی. واقعا، امروزه کاری داره بفهمی یه خبر راسته یا دروغ؟
  • احمد IR ۱۳:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۱
    1 0
    اسراییل از ترس حمله یش دستانه ایران خواب نداره بعضیا از زمانبندی حمله اونا حرف میزنند واقعیت میدان چیز دیگه است تلافی کتکی که از ایران خوردند بصورت تمرکز روی کاهش موالید نیروهای غربگرا ایجاد قحطی و خشکسالی مصنوعی و آتش زدن جنگل ها و منابع طبیعی است مردم بیش از هر زمان به شناخت پدافند غیر عامل و جنگ در سایه محتاج هستند
    • IR ۱۴:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۱
      0 0
      موالید نیروهای غربگرا!!!
    • IR ۱۵:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۱
      0 0
      خدا وکیلی ارزش این همه توضیحات را داره ؟؟ یعنی میصرفه ؟ هر تحلیل اینطوری چند ؟
  • FI ۱۴:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۱
    1 0
    این خبرها توسط کانال‌های خبری وابسته به اصلاح طلبان ستون پنجمی صورت می گیرد
  • IR ۱۵:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۱
    1 0
    با دلار 128 تومن دستپخت اصلاح طلبان و غرب گدایان احمق اساسا نیاز به جنگ نداریم. جنگ اقتصادی رو خود دولت غرب گدا یکساله که شروع کرده

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس