بانک مرکزی: 5 بانک ناتراز تا سه سال آینده تعیین‌تکلیف می‌شوند

رئیس مرکز تنظیم‌گری بانک مرکزی از حرکت این نهاد به‌سوی هوشمندسازی نظارت و تنظیم‌گری خبر داد و گفت با اجرای برنامه اصلاح ساختار بانکی، پنج بانک ناتراز کشور طی سه سال آینده تعیین تکلیف خواهند شد.

به گزارش مشرق، حجت اسماعیل‌زاده رئیس مرکز تنظیم‌گری بانک مرکزی در مراسم رونمایی از سامانه نظارت بانک مرکزی با تشریح جهت‌گیری‌های جدید این نهاد نظارتی گفت: بانک مرکزی در سال‌های اخیر سه هدف کلان را دنبال کرده است؛ تعیین تکلیف بانک‌های ناتراز، ارتقای شاخص‌های نظارت و افزایش اشراف اطلاعاتی و شفافیت در شبکه بانکی.

وی با اشاره به رویکرد اصلاحی بانک‌های ناتراز اظهار کرد: اگر با هیئت‌مدیره فعلی بانک امکان اصلاح وجود داشته باشد، اقدامات اصلاحی تداوم می‌یابد؛ در غیر این صورت هیئت سرپرستی تعیین و در نهایت بانک وارد فرآیند گزیر خواهد شد.

او افزود: بانک آینده پس از بررسی و احراز عدم امکان اصلاح، وارد فرآیند گزیر شد و برای مؤسسه ملل نیز هیئت سرپرستی تعیین شده است؛ همچنین بانک سرمایه برای اصلاح شاخص‌ها هشدار رسمی دریافت کرده است.

اسماعیل‌زاده با اشاره به بهبود شاخص‌های بانکی گفت: نسبت کفایت سرمایه بانک‌ها که سال‌ها منفی بود، در سال ۱۴۰۳ به مثبت ۱.۷۵ درصد و پس از تعیین‌تکلیف بانک آینده به مثبت ۴.۵۴ درصد رسید. وی افزود: بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، شبکه بانکی باید تا پایان برنامه هفتم نسبت کفایت سرمایه خود را به حداقل ۸ درصد برساند؛ گزینه‌ای که برای نخستین‌بار در چارچوب سیاست‌های نظارتی هدف‌گذاری شده است.

به گفته رئیس مرکز تنظیم‌گری بانک مرکزی، تعداد بانک‌های دارای کفایت سرمایه مثبت از ۹ به ۱۳ افزایش یافته و تعداد بانک‌های منفی به ۵ مؤسسه کاهش یافته است. همچنین افزایش سرمایه شبکه بانکی طی امسال به ۱۴۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده که سه برابر سال قبل است. وی افزود: سه سال پیاپی است که شبکه بانکی در مجموع سودآور بوده و برآوردها نشان می‌دهد روند سوددهی در سال ۱۴۰۴ نیز ادامه خواهد داشت.

اسماعیل‌زاده در ادامه از آغاز طرح تخصصی‌سازی بانک‌ها خبر داد و گفت دستورالعمل طبقه‌بندی بانک‌ها ابلاغ شده و شیوه‌نامه آن ظرف دو هفته آینده منتشر می‌شود. بانک‌ها بین دو تا سه سال زمان خواهند داشت تا ساختار خود را با طبقه تخصصی تعیین‌شده تطبیق دهند.

رئیس مرکز تنظیم‌گری بانک مرکزی تأکید کرد: پس از تعیین‌تکلیف بانک آینده، تعداد بانک‌های ناتراز به پنج عدد کاهش یافته و بر اساس برنامه اصلاحی، وضعیت این بانک‌ها طی سه سال آینده مشخص خواهد شد.

وی افزود: جهت‌گیری بانک مرکزی از انتظار نظارتی به سمت اقتدار نظارتی تغییر کرده و تمرکز اصلی بر هوشمندسازی نظام نظارت و ارتقای اشراف اطلاعاتی است.

اسماعیل‌زاده همچنین با اشاره به سامانه‌های جدید نظارتی گفت: سامانه «روابط اشخاص» با سه ماژول نظارت تراکنش‌ها و مالکیت‌ها در حال فعالیت است و نقش پیشگیرانه در تخلفات بانکی دارد. سامانه‌های هوشمند جدید نیز در مسیر افزایش کارایی و کاهش مداخله انسانی در فرآیندهای نظارت طراحی شده‌اند تا بانک مرکزی بتواند تخلفات را به‌صورت لحظه‌ای رصد کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۸:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
    1 1
    حرف نمیزد بهتر بود
    • IR ۲۲:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
      1 0
      تنها راه حل کاهش تعدد بانکها ، محدودیت در داشتن حسابهای بانکی به ۲ یا حداکثر سه حساب است تا با این محدودیت بانکها خودبخود کوچک و از بین بروند
    • DE ۲۳:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
      0 0
      این فرد "رئیس مرکز تنظیم‌گری بانک مرکزی" است یا "یاور بانک های ناتراز (بخوان چپاولگر)"؟!!
  • IR ۲۰:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
    0 0
    فعلا اقایان تا سال بعد برای چپاول بیشتر وقت دارن مسئولین بجنبن از سفره حرام و چرب بیت المال عقب نیفتن
  • IR ۲۰:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
    0 0
    سه سال ؟؟؟ مگه میخوان مریخ نورد بفرسید فضا کش میدید که چی بشه ؟؟؟ این چه سیاست مزخرفی است که نتیجه هم نداده است زود مشکل حل کنیم ملت عادت میکنند حتما
  • سهیل IR ۲۰:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
    1 0
    دکان همه بانک های خصوصی را ببندید تا بلکه شرایط اقتصادی کمی بهتر شود، این بانک ها فقط دارن سوداگری می کنند، عمده منابع خود را هم فقط به کارمندان خودشون وام می دهند نه مردم نیازمند، نمونش بانک دی که ۳.۵ میلیارد تومان به کارمندش وام میده انهم با بهره صفر درصد و با اقساط ۶۰ ساله!!!
  • IR ۲۳:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
    1 0
    اسم ۵ بانک را بگو !! و سه سال زمان برای چی؟! مگه درخت گردو کاشتی؟!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس