
لاريجاني رئيس قوه مقننه کشورمان در حالي که متن آماده سخنراني خود در اين اجلاس را در دست داشت، به صورت فيالبداهه موضوع را تغيير داد و مطالبي ديگر را مطرح کرد به گونهاي که خبرنگاران غافلگير شدند.
به گزارش مشرق به نقل از فارس، سفر رئيس مجلس شوراي اسلامي کشورمان طي روزهاي يکشنبه و دوشنبه به دمشق براي حضور و سخنراني در پنجمين اجلاس سالانه مجمع مجالس آسيايي به دليل همزماني با بررسي برنامه پنجم توسعه در صحن مجلس به صورتي انجام شد که وي تنها توانست در مراسم افتتاحيه و روز نخست آن حضور داشته باشد.
رئيس مجلس با بدرقه حجتالاسلام سيد محمدرضا ميرتاجالديني معاون پارلماني رئيسجمهور، حجتالاسلام محمد حسن ابوترابيفرد نائب رئيس اول مجلس و با همراهي غلامعلي حداد عادل رئيس مجلس هفتم، شيخالاسلام، قشقاوي معاون پارلماني وزير امور خارجه راهي دمشق شد.
* لاريجاني ساعت 21:30 به وقت تهران و ساعت 20 به وقت دمشق وارد فرودگاه اين کشور شد.رئيس دستگاه قانونگذاري کشور در فرودگاه دمشق مورد استقبال شخص محمود الابرش رئيس مجلس سوريه و سفير ايران در اين کشور و برخي مسئولان سوري قرار گرفت.
* برنامههاي رئيس قوه مقننه کشورمان طي اين سفر فشرده از همان بدو ورود به فرودگاه دمشق با نشست مشترک لاريجاني با همتاي سوري خود آغاز شد.
* از آنجا که قرار بود طي مراسم افتتاحيه اجلاس بينالمجالس در دمشق رياست اين مجمع به سوريه واگذار شود؛ اين موضوع و چالشهاي در راه کشورهاي آسيايي و حرکت به سوي همگرايي بيشتر کشورهاي اين قاره در اين نشست مشترک مورد تاکيد قرار گرفت.
* ديدار با خالد مشعل رئيس دولت خودگردان فلسطين و از سران حماس از ديگر برنامههاي کاري لاريجاني در شب اول سفر خود بود.
* رايزنيها و خوش و بش همه گروههاي مقاومت و فلسطين با رؤساي مجلس هفتم و هشتم کشورمان در ضيافت شام از جمله موارد قابل توجهي بود که ميتوان به آن اشاره کرد.
* رئيس مجلس بعد از ضيافت شام با رمضان عبدالله دبير کل جهاد اسلامي فلسطين و هيئت همراه وي ديدار و درباره خشونتهاي نتانياهو نخستوزير رژيم اسرائيل و تاکيد بر نقش مقاومت به گفتوگو پرداخت.
* بالاخره برنامههاي فشرده شب اول سفر رئيس مجلس به سوريه با زيارت از حرم مطهر حضرت رقيه (ع) پايان يافت.
* فضاي معنوي و زيارت آن شب در حرم حضرت رقيه خستگي سفر و کارهاي فشرده آن شب را از تن همه خبرنگاران،عکاسان و تصويربرداران درآورد.
* مراسم افتتاحيه پنجمين اجلاس سالانه مجمع مجالس اسيايي در دمشق تنها با حضور 19 کشور ايران، اندونزي، قبرس، چين، گامبيا، بنگلادش، بحرين، يمن، ترکيه، تايلند، سوريه،سنگاپور، عربستان، کره جنوبي، روسيه، فلسطين، مالديو، لبنان و کويت از 41 عضو اين مجمع برگزار شد.
* فعاليتها،جنب وجوشها و رفت و آمدهاي مسئولان و هيئتهاي همراه 19 کشور ياد شده در اين اجلاس با ورود لاريجاني رئيس مجلس کشورمان و حداد عادل رئيس اسبق مجمع مجالس آسيايي رسميت يافت و مورد توجه همه عکاسان، فيلمبرداران و خبرنگاران خارجي قرار گرفت.
* مراسم افتتاحيه مجمع با سخنراني مرزوقي علي رئيس مجلس اندونزي آغاز و طي اين مراسم رياست مجمع از اندونزي به سوريه براي دو سال آينده واگذار شد.
* حداد عادل رئيس اسبق مجمع مجالس آسيايي، نژاد حسينيان دبير کل مجمع و الابرش رئيس پنجمين دوره مجمع از ديگر سخنرانان مراسم افتتاحيه بودند.
* تاکيد بر منابع و موقعيتهاي ممتاز قاره آسيا، ضرورت همگرايي و افزايش انسجام بين کشورهاي اين قاره و محکوم کردن اشغالگري اسرائيل با اتخاذ موضع قاطع از سوي مجمع مجالس آسيايي از جمله مهمترين محورهاي سخنراني حداد عادل سخنران ويژه اين مجمع بود.
* بعد از اتمام مراسم افتتاحيه و استراحتي کوتاه، اجلاس مجمع مجالس آسيايي با سخنراني الابرش رئيس پنجمين دوره اين مجمع، نژاد حسينيان و محمد هدايت نوري وحيد از اندونزي آغاز به کار کرد.
* لاريجاني رئيس قوه مقننه کشورمان در حالي که متن آماده سخنراني خود در اين اجلاس را در دست داشت، به صورت فيالبداهه موضوع را تغيير داد و مطالبي ديگر را مطرح کرد به گونهاي که خبرنگاران غافلگير شدند.
* رفتارهاي دوگانه آمريکا در زمينه انرژي هستهاي و مبارزه با تروريسم، دروغ بودن شعار مبارزه با تروريسم آمريکاييها و دستيابي به يک پارادايم مشترک براي بالا بردن آسيا در سطوح بينالملل مهمترين تاکيدات لاريجاني در سخنراني پنجمين اجلاس مجمع مجالس آسيايي بود.
* رئيس قوه مقننه کشورمان در ادامه اين سفر با بشار اسد رئيسجمهور سوريه و معاون وي ديدار و در خصوص تحولات و مسائل منطقهاي و مباحث اقتصادي گفتوگو کردند و دو طرف درباره مسئله فلسطين و رژيم اشغالگر صهيونيستي مواضع مشترک خود را مورد تاکيد قرار دادند.
* لاريجاني همچنين بعد از ديدار و گفتوگوي نسبتا طولاني با معاون رئيسجمهور سوريه به جمع خبرنگاران آمد و در نشستي خبري به سؤالات آنها پاسخ داد.
* وي در پاسخ به سؤالات مطرح شده با بيان اينکه ما در برابر رفتارهاي ماجراجويانه اسرائيل، مشي مقاومت را دنبال ميکنيم، به حادثه تروريستي دوشنبه تهران اشاره کرد و گفت: حدس ميزنيم اين حادثه نيز ريشه در رفتارهاي رژيم صهيونيستي داشته باشد.
* پايان روز دوم کاري رئيس مجلس در دمشق به زيارت حضرت زينب کبري (ع) ختم شد. زائرين در حرم حضرت زينب (ع) که از ديدن لاريجاني در اين حرم به وجد آمده بودند با شعار صل علي محمد ياور رهبر آمد از وي استقبال کردند.
* بالاخره رئيس دستگاه قانونگذاري کشورمان ساعت 18:15 به وقت دمشق سوريه را ترک کرد و ساعت 22 به وقت تهران (با در نظر گرفتن اختلاف يک و نيم ساعته ايران و سوريه) در فرودگاه مهرآباد تهران مورد استقبال سيد شهابالدين صدر نائب رئيس دوم مجلس قرار گرفت.
* نشست خبري لاريجاني در فرودگاه مهرآباد تهران و تشريح دستاوردهاي اين سفر مهر پاياني بر اين سفر فشرده کاري بود.