کد خبر 1708605
تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۰

به گزارش مشرق،کانال تلگرامی راوی عربستان در مطلبی به گزارش تحلیلی نیویورک‌تایمز درباره رویکرد تاکتیکی سعودی در مواجهه با برنامه هسته‌ای ایران پرداخت:

ده سال پیش سعودی با بدبینی به توافق هسته‌ای ایران در دوران اوباما نگاه می‌کرد و آن را توافقی ضعیف می‌دانست که موجب تقویت ایران می‌شد. با روی کار آمدن ترامپ و خروج او از توافق، سعودی از این اقدام استقبال کرد.

اما اکنون با بازگشت ترامپ به قدرت و آغاز دور جدید مذاکرات، سعودی دیدگاه متفاوتی اتخاذ کرده و از این گفت‌وگوها که با میانجی‌گری عمان انجام می‌شود، حمایت می‌کند. این تغییر نگرش، نشانه‌ای از تحول در سیاست خارجی سعودی است که به جای تقابل، تمرکز خود را بر کاهش تنش‌ها قرار داده است.

رویکرد تاکتیکی سعودی در مواجهه با برنامه هسته‌ای ایران

یکی از دلایل اصلی این تغییر رویکرد، برنامه اصلاحات اقتصادی سعودی موسوم به «چشم‌انداز 2030» است که هدف آن کاهش وابستگی به نفت و تبدیل کشور به مرکز تجارت، فناوری و گردشگری است.

تهدیدهای امنیتی ناشی از تنش‌های منطقه‌ای، مانند حملات پهپادی یا موشکی ایران، می‌تواند این برنامه‌ها را مختل کند. به همین دلیل، سعودی اکنون بیش از پیش به دنبال ثبات منطقه‌ای از طریق دیپلماسی با ایران است تا از پیامدهای یک درگیری مستقیم دور بماند.

کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس که پیش‌تر از نزدیکی ایران و امریکا نگران بودند، اکنون دیپلماسی را مسیر بهتری برای مهار برنامه هسته‌ای ایران می‌دانند. در دور جدید مذاکرات، ایران نیز سعی دارد با کشورهای منطقه ارتباط برقرار کند و حمایت آن‌ها را جلب نماید.

سعودی دریافته است که اتکا صرف به حمایت امریکا کافی نیست.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۸:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۲
    3 0
    سعودی ها در پشت امارات هستن برای ادعای سه جزیره .پس حمایت اینها از توافق ایران و آمریکا صوری است و راضی به حمله به ایران هستن ولی در ظاهر طور دیگه ای نشون میدن.خوش بین نباشین به این کشورهای عربی
  • IR ۱۰:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۳
    0 1
    اگر صلح در منطقه برقرار شود ایران از نظر پیشرفت و توسعه و سرمایه گذاری گوی سبقت را از تمام کشورهای متمول حوزه خلیج فارس خواهد گرفت چون منابع ایران نسبت به این کشورها بیشتر است سطح دانش و تکنولوژی ایرانی ها بالاتر است از همه مهمتر سرزمین ایران هم از نظر وسعت و دسترسی به آبهای آزاد دریای عمان و خلیج فارس جهت بندر سازی و هم گردش گری هم از نظرتنوع آب و هوایی و چهارفصل و نیز از نظر مرکز و چهارراه کریدورهای جهان موقعیت عالی نسبت به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس دارد کشور رقیب و مدعی ترکیه به حاشیه و انزوا خواهد رفت

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس