کد خبر 163601
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۴

امروزه سرعت یکی از مهمترین المان های زندگی است و همه به دنبال آن هستند تا به سرعت به هدفشان برسند و این اصل در غذا خوردن نیز بسیار مهم است.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق، فست فودها از جمله گزینه های افرادی است که عجله بسیار زیادی دارند و می خواهند سریعتر به کارشان بپردازند. اما فست فودها مضرات بسیار زیادی دارند و این روزها استقبال از آن ها بسیار کم شده است. بسیاری از افراد غذاهای سالم می خورند اما آن را با ماکروویو گرم می کنند.

ماکروویو شاید ب غذا خوردن و صرفه جویی دروقت کمک به سزایی کند اما مضرات آن باعث می شود تا حتی سالم ترین غذاها نیز الوده شوند و خوردن آن ها باعث بروز بیماری های در بدن ما شود. از جمله مضراتی که می توان برای ماکروویو بیان کرد:



* پخت غذا در ماكروويو باعث كاهش 60 تا 90 درصدي انرژي حياتي غذا و ايجاد عوامل سرطان زا در شير و غلات، تغيير در عناصر غذايي، اختلال در هضم غذا و ايجاد راديكال‌هاي آزاد در سبزي‌ها مي‌شود. این بدین معنی است که عملا شما با پخت و یا گرم کردن مواد در ماکروویو هیچ چیز مفیدی در آن ها باقی نمیگذارید.

* امواج مایکروویو علاوه بر ضایعات مواد غذایی، ممکن است به افراد نیز برخورد کرده و سبب آسیبهایی در بدن آنها شود. برخی از محققان معتقدند شرط احتیاط آن است که از این روش پخت به طور دائم و همیشگی استفاده نشود.

* براساس برخی مطالعات، ارتعاشات شدید میکروویو موجب پاره شدن دیواره ی سلول های غذاها و به هم ریختن ساختمان ظریف برخی مواد غذایی از جمله ویتامین ها شده و آن ها را به سرعت از بین می برد.

* نمی توان از هر نوع ظرفی در اجاق های ماکروویو استفاده کرد. زیرا برخورد امواج با سطح فلزات، ممکن است موجب ایجاد شعله و آتش سوزی و حتی انفجار دستگاه شود. اکنون ظروف فلزی مخصوصی جهت استفاده در میکروویوها ساخته شده است.

*امروزه ظروف فراوانی با برچسب "قابل استفاده در ماکروویو" در معرض فروش هستند، ولی اینکه برای کنترل کیفیت و سلامت آن ها از کدام استاندارد استفاده شده و یا باید استفاده شود به طور دقیق مشخص نیست.



* امواج این دستگاه علاوه بر ضایعات مواد غذایی، ممکن است به افراد نیز برخورد کرده و موجب ضایعاتی در بدن آن ها شود. طبق مطالعات علمی، حتی استفاده ی طولانی مدت از ماکروویو، به دلیل وجود امواج با طول کوتاه موجب ایجاد ضایعات و سرطانی  کردن بافت های بدن فرد استفاده کننده می شود.

* در سال 1992 سازمان بهداشت جهاني اعلام كرد كه هيچ مدرك علمي مستند بر عدم وجود عوامل خطر در غذاهاي مايكروويو شده وجود ندارد. بهترين توصيه در رابطه با گرم كردن و پختن غذا استفاده از حرارت‌هاي معمولي است و هيچ تضميني براي ايمني و سلامتي كامل غذاهاي ماكروويو شده وجود ندارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • سید مهدی ۰۱:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۸
    0 0
    بسیار چرت است... امواج مایکروفر از جنس امواج مایکرو ویو است و از دسته ضعیف امواج الکترومغناطیسی است. امواجی به مراتب قویتر از آن سرتاسر محیط ما را فرا گرفته است. موبایل - رادیو و تلوزیون - ماهواره - تلفنهای بیسم و ... همگی داراری امواج بیشتر و بمراتب کنترل نشده تر از مایکروویو هستند. ضمن اینکه اجاق مایکروفر با تاباندن امواج مایکروویو به مواد غذایی، تنها بر روی مولکولهای آب موجود در آنها اثر میگذارد و آنرا گرم میکند و این گرمی باعث گرم شدن کل غذا میشود. کافیست یک ظرف غذای خالی از غذا را درون آن قرار دهید و ببینید که آیا اصلا گرم میشود یا نه ...
  • نسیم ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۲
    0 0
    نه کاملا درست گفته اند ما یه آشنایی داریم دکترای علوم هسته ای ست با وجود آنکه وضع مالی بسیار عالی داره اما به هیچ عنوان علی رغم اصرارهای خیلی زیاد خانمش حاضر به خریدن این دستگاه نمی شه به خاطر همین چیزهایی که گفته شده خیلی چیزها هست که بعدا رو می شه و دیگه اونوقت هم خر بیار و خربزه بار کن ... من دارم این دستگاه رو اما سیمش رو کشیدم و پرش پلاستیک های فریزر و ... کردم که استفاده اش نکنم رویش را هم با یک دستمال سنتی پوشانده ام گذاشته ام برای یه وقتی که مهمانی سرزده بیاد و وقت هایی که واقعا ناچار شوم قبلا تا نان و یا حتی شیر برای بچه ام می خواستم گرم کنم زودی ماکرویو را می زدم این اواخر داخلش آشپزی هم می کردم علاوه بر پول برقش که خیلی زیاده اصلا غذای توی ماکرویو کجا غذای روی منقل و پخت های سالم طبیعی کجا .... !!!
  • Hamed jan ۱۷:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۱
    0 0
    سلام آیا این مطالب منبع علمی معتبری دارد یا نه؟ معرفی کنید؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس