کد خبر 1598315
تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۲
گوشی موبایل

بد نیست بدانیم بخش زیادی از این میزان واردات تلفن همراه به کشور با ارز دولتی به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد وهمچنان مسئولان امر معتقدند تلفن همراه یکی از کالاهای اساسی برای مصرف مردم محسوب می‌شود.

به گزارش مشرق، هر ساله پس از نهاده‌های دامی بیشترین میزان ارز برای واردات کالاها به تلفن همراه اختصاص دارد به طوری که سال گذشته نیز میزان ارزبری این کالا از مرز ۳ میلیارد دلار گذشت و به نظر می‌رسد این روند نیز ادامه‌دار باشد.

بد نیست بدانیم بخش زیادی از این میزان واردات تلفن همراه به کشور با ارز دولتی به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد وهمچنان مسئولان امر معتقدند تلفن همراه یکی از کالاهای اساسی برای مصرف مردم محسوب می‌شود.

با این حال کسی در مورد اهمیت واردات و تامین بازار تلفن همراه شکی ندارد اما آنچه نمود پیدا می‌کند میزان ارزبری این محصول است که بالاتر از کالاهای ضروری‌تر است.

واردات تلفن همراه در فروردین

آمارهای گمرک گویای آن است که تا پایان فروردین سال جاری۴۹۴هزار و۴۹۵دستگاه گوشی تلفن همراه به دو شیوه تجاری و مسافری واردکشور شده که ارزش این تعداد گوشی تلفن همراه واردشده به کشور درمدت یادشده۱۲۲میلیون و ۸۵۹ هزار دلار بوده است.

به طوری که از این میزان ۴۶۶هزار و۱۹۳دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۰۶ میلیون و ۵۵۸ هزار دلار مربوط به واردات تجاری و ۲۸ هزار و ۳۰۲ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۶میلیون و۳۰۱هزار دلار مربوط به واردات مسافری بوده است.

راه‌های کاهش ارزبری

یکی از راه‌های کاهش ارزبری تلفن همراه، تولید داخلی این محصول است که البته نمی‌توان خیلی به آن دل بست، به طوری که در سالیان قبل ازتجربه ساخت برخی تلفن‌های داخلی و تبلیغات آنها خود پیدا بود که تنها قابلیت‌شان به این امر برمی‌گشت که به راحتی درجیب جا می‌شدند.

با این حال برخی دیگر ازتولیدکنندگان داخلی نظراتی دیگردارند ومعتقدند تولید داخلی از طریق مافیای واردات زمین خورده است.

دراین خصوص مهدی بهوندی، مدیر یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی تولیدکننده تلفن همراه می‌گوید: مافیای بزرگ و قدرتمندی در حوزه واردات گوشی‌های همراه وجود دارد و سه میلیارد دلار درسال ارزبری در حوزه گوشی‌های تلفن همراه وجود دارد و اراده‌ای برای تولید گوشی در کشور وجود ندارد! همچنین فعالان بازار معتقدند که به‌دلیل فقدان فناوری برای ساخت تجهیزات تخصصی، بسیاری از قطعات باید وارد کشور شوند و تولید داخلی ارزبری بالایی خواهد داشت.

همین امر نیز سبب شده نمایندگان مجلس پیگیر وضعیت واردات موبایل‌های تحریم‌شده و تولید موبایل‌های بومی باشند.

به طوری که چندی پیش رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس با ارسال نامه‌ای به معاون اول رئیس‌جمهور اعلام کرد مجلس به‌طور جدی رانت‌های واردات و تولید تلفن همراه بومی را پیگیری می‌کند.

یکی دیگر از راه‌های کاهش ارزبری که کمی منطقی‌تر به نظر می‌رسد این است که بتوانیم از تقاضای مصرفی غیرواقعی جلوگیری کنیم به طوری که می‌توان با افزایش خدمات پس از فروش به طرز قابل توجهی آن را محقق کرد.

پرواضح است که وقتی هزینه‌ مصرف‌کنندگان در ازای خدمات پس از فروش کاهش یابد، می‌تواند کمک زیادی به افزایش تقاضای مصرفی جامعه ‌شود.

همچنین به نظر می‌رسد با الزام واردکنندگان به واردات کالاهای باکیفیت شاهد آن باشیم که عمر متوسط تلفن همراه بیشتر شود. بد نیست بدانیم هم اکنون عمر مفید این تلفن‌ها در کشورمان از دو سال تجاوز نمی‌کند، بنابراین به نظر می‌رسد از طرفی با افزایش خدمات پس از فروش و واردات کالاهای باکیفیت شاهد افزایش متوسط عمر تلفن‌های همراه به پنج سال باشیم و بتوانیم حداقل کاهش ۲۰ درصدی واردات این محصول را شاهد باشیم.

از طرف دیگر برخی کارشناسان معتقدند در کنار خدمات پس از فروش باید تبلیغات آشکار و پنهان تلفن همراه‌های لوکس را به طرز قابل توجهی کاهش داد یا بتوان حداقل جلوی رشد فزاینده آن را گرفت.

آنچه که پیداست این که با کاهش تبلیغات، تقاضای این دسته از کالاهای لوکس کاهش پیدا کرده و احساس نیاز کاربران به تعویض تلفن همراه خود پیش از پایان عمر آن را کم خواهد کرد.

برخی کارشناسان نیز معتقدند که باید از گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار حقوق ورودی زیادی توسط گمرک اخذ شود و میزان ۱۲ درصد فعلی نمی‌تواند در وضعیت فعلی راهگشا باشد به طوری که میثم مهرپور، کارشناس اقتصادی در همین باره گفته بود: برای فردی که گوشی لوکس خریداری می‌کند، افزایش ۵۰۰ هزار تومانی قیمت آن گوشی، تأثیری ندارد و ضروری است، تعرفه آن تا حد قابل توجهی افزایش پیدا کند تا بتوان حتی‌المقدور از میزان واردات این گوشی به کشور و هدر رفت ارزی کاست.

در سه سال گذشته حدود ۱۰ میلیارد دلار تلفن همراه وارد کشور شده است.

واردات ۳.۲میلیارد دلاری تلفن همراه در سال گذشته

واردات گوشی تلفن همراه ازطریق گمرکات کشوربه دو شیوه تجاری ومسافری سال گذشته به ۱۴میلیون و۶۸۸هزارو۵۸۰ دستگاه رسید. ۴.۵درصد از ارزش کل واردات کشور درسال۱۴۰۲به واردات گوشی تلفن همراه اختصاص داشت.

همراه پرخرج

به طوری که سال گذشته ۱۴میلیون و ۲۲۲هزار و۳۰۶دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش‌ ۲ میلیارد و ۹۳۲ میلیون دلار به شیوه تجاری وارد و از گمرکات کشور ترخیص شد.

همچنین باید به این نکته نیز اشاره کرد که در مدت یادشده ۴۶۶هزار و ۲۷۴ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۲۷۰ میلیون دلار به شیوه مسافری وارد کشور شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۸:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
    0 0
    اگه با دلار دولتی وارد میشه ، پس چرا با کمترین افزایش نرخ ارز ، قیمت گوشی بالا می‌ره.چرا کی مقصره؟اونیکه دلار دولتی ارزون میده یااونیکه میگیره اما به نرخ خون باباش با ملت حساب می‌کنه یا مسئولین بی عرضه نظارتی ؟؟؟نفرین ملتی نثار خودتون زن و بچه هاتون.هم این دنیا هم اون دنیا
  • IR ۱۹:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
    0 0
    حدود یک دهه پیش یک شرکت ساخت تلفن همراه با سرمایه گذاری بسیار سنگین و جدی و با هدف انتقال تکنولوژی و نه فقط مونتاژ در یکی از شهرهای استان فارس راه اندازی شده بود تقریباً حدوداً چندماه بعد به یک شرکت وارداتچی مجوز واردات گسترده انواع تلفن همراه در یکی دیگر از شهرهای استان فارس داده شد، صاحب اون شرکت ساخت تلفن همراه بعد از چندسال جنگیدن و تلاش سکته کرد و ورشکست شد و خانه نشین شد اون شرکت وارداتچی چنان گردن کلفت شده که تلفن های همراه وارداتی را مستقیماً به گمرک برای ریجستری نمی دهد به کسی هم پاسخگو نیست به شما شماره تلفن می دهد که بوسیله رابط های خودش در گمرک و دادن وجه میلیونی اضافی می توانید ریجستر کنید، پیدا کنید پرتقال فروش را...
  • DE ۲۱:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
    3 0
    اسم تولید داخلی میاد تن و بدن آدم میلرزه.همون خودرو و لوازم خانگی بسمونه
  • IR ۲۱:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
    1 0
    البته بلانسبت نویسنده خب یک عده در داخل ایران هرروز میگویند فلان چیز را گرانتر کنیم! حالا عمد یا غیر عمد و میدانند یا نمیدانند که این باعث افزایش تورم و گرانیهای بیشتر هم است افزایش فشار معیشتی به مردم از داخل همسو با خارح شده است فهمیدن این خیلی زمان برده
  • IR ۱۱:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
    0 0
    اگه واردات کالاهای خارجی نباشه تولیدکننده های داخی پوست ملت را میکنن!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس