کد خبر 1581037
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۷:۵۲
مسعود اکبری

یک انتخابات پرشور دیگر هم در کارنامه جمهوری اسلامی ایران ثبت و ضبط شد. دشمنان ملت ایران نیز بازنده‌های اصلی آن بودند. انتخابات ۱۴۰۲ یک‌بار دیگر سیلی محکمی بر گوش دشمن نواخت. 

به گزارش مشرق، مسعود اکبری طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت:

۱- انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان روز جمعه در سراسر کشور برگزار شد. آنچه واضح و غیرقابل تردید است اینکه کمپین «تحریم انتخابات» با شکست مفتضحانه‌ای مواجه شد.

رسانه‌های دشمن ۲۴ ساعته با بمباران خبری در پی آن بودند تا پروژه تحریم انتخابات را به نتیجه برسانند اما این پروژه ضدایرانی با ناکامی بزرگی مواجه شد. تا لحظه تنظیم این یادداشت، هنوز آمار رسمی مشارکت از سوی مقامات رسمی اعلام نشده است اما برآوردها از مشارکت ۴۱ درصدی مردم حکایت دارد.

۲- دشمن به واسطه تبلیغات سنگین و پرحجم این‌گونه القاء کرده بود که حداکثر حدود ۱۶ درصد مردم ایران در انتخابات شرکت خواهند کرد.

به عنوان نمونه روزنامه گاردین در روزهای گذشته در گزارشی به قلم «پاتریک وینتور» نوشت: «برآوردها نشان می‌دهد که سه چهارم مردم قصد شرکت در انتخابات را ندارند و تنها ۱۶ درصد به طور قطع قصد انجام این کار را دارند. سه چهارم از شرکت کنندگان به دلیل مخالفت با جمهوری اسلامی یا عدم برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در انتخابات شرکت نمی‌کنند.»

اما مردم عزیز ایران با مشارکت ۲۵ میلیونی، با بی‌اعتنایی نسبت به این تبلیغات پرحجم و مسموم، پای صندوق‌های رأی حاضر شده و نقشه «تحریم انتخابات» را نقش بر آب کردند.

۳- با بررسی میزان مشارکت مردم در ادوار دوازده‌گانه انتخابات مجلس شورای اسلامی می‌بینیم که چندین دوره و از جمله انتخابات دوره اول مجلس، مشارکت مردم حدود ۵۰ درصد بوده است.

بر همین اساس مشارکت در دوره اول ۵۲ درصد، دوره هفتم ۵۱ درصد، دوره هشتم ۵۵ درصد و دوره یازدهم ۴۲ درصد بوده است.

در حدفاصل انتخابات دوره یازدهم (سال ۱۳۹۸) و دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی (سال ۱۴۰۲)، ما شاهد اغتشاشات سال ۱۴۰۱ در کشور بودیم. اغتشاشاتی که به واسطه حجم گسترده آن، «جنگ ترکیبی» نام برده شد.

یکی از علت‌های اینکه اغتشاشات ۱۴۰۱ با عنوان «جنگ ترکیبی» یا «جنگ هیبریدی» نامیده شد این بود که در آن به‌صورت همزمان بر چند گسل تمرکز شد. الف- گسل جنسیتی، ب- گسل قومیتی، ج- گسل شیعه و سنی، د- گسل طبقاتی، و ه- گسل نسلی پیش از این یکی از عناصر ضدانقلاب- از فراری‌های جریان افراطیون مدعی اصلاحات- با اشاره به نقشه دشمن اعتراف کرده بوده که: «وظیفه ما کارمندان ‌بخش پروپاگاندای آمریکا، انگلیس و اسرائیل، نابودی ایران و ایرانیان است. وظیفه ما وحشت‌افکنی است تا با فروپاشاندن سازمان اجتماعی، مردم را به خشونت جمعی بکشانیم... گمان باطل نکنید که ما مخالف سیاسی یا مدافع حقوق بشر هستیم. ما تشنه مرگ و خون مردم ایرانیم. کاری را که شدیدترین تحریم ‌های تاریخ نتوانست انجام دهد.»

در یک نمونه دیگر نشریه نیوزویک سال گذشته در جریان اغتشاشات در گزارشی به قلم ۲تن از کارشناسان اندیشکده آمریکایی «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» (FDD) به نام‌های «ژنرال جیکوب ناگل» مشاور امنیت ملی نتانیاهو و «مارک دوبوویتز» متخصص حوزه تحریم‌های ایران نوشته بود: «باید محصول عملیات روانی(علیه ایران) این باشد که روزبه‌روز بر مردم خشمگین- از دانش‌آموز تا معلم- افزوده شود.»

روزها و هفته‌ها و ماه‌ها گذشت. مردم عزیز ایران پروژه عظیم «جنگ ترکیبی» را که دشمن میلیون‌ها دلار خرج آن کرده بود، شکست داده و سربلند و مقتدرانه از آزمون بیرون آمدند. حضور چشمگیر مردم ایران در مناسبت‌هایی از جمله جشن عید غدیر، شب‌های قدر در ماه مبارک رمضان، مراسم‌های عزاداری تاسوعا و عاشورای حسینی، نماز عید سعید فطر، راهپیمایی ۱۳ آبان و راهپیمایی ۲۲ بهمن، هر کدام سیلی محکمی بر گوش دشمن نواخت و آن را بیش از پیش عصبانی کرد.

دشمن در خیالی خام این‌گونه القاء می‌کرد که جمهوری اسلامی، ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ را نمی‌بیند. روزها و هفته‌ها و ماه‌ها گذشت و نه تنها ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ بلکه ۲۲ بهمن ۱۴۰۲ نیز پرشورتر و حماسی‌تر از سال‌های گذشته برگزار شد و ملت ایران چند هفته پس از این گردهمایی عظیم، به پای صندوق‌های رأی آمد و حماسه‌ای دیگر آفرید.

همان‌طور که پیش از این نیز ذکر شد، دشمن به واسطه تبلیغات سنگین و پرحجم این‌گونه القاء کرده بود که حداکثر حدود ۱۶ درصد مردم ایران در انتخابات شرکت خواهند کرد. اما مردم باز هم دشمن را غافلگیر و عصبی کرده و یک‌بار دیگر ثابت کردند که فضاسازی‌های دشمن تا چه اندازه با واقعیت‌ها فاصله دارد.

۴- با بررسی آمار مشارکت مردم در انتخابات پارلمانی در کشورهایی از جمله آمریکا، انگلیس و فرانسه شاهد هستیم که درصد مشارکت مردم نسبت به دوره‌های قبلی کاهش یافته است.

به عنوان نمونه، نرخ مشارکت در انتخابات میان دوره‌ای کنگره در آمریکا هیچ گاه از ۵۰ درصد عبور نکرده و به مراتب کمتر از انتخابات ریاست جمهوری بوده است میزان مشارکت در این انتخابات در سال ۲۰۰۶، حدود ۴۰.۱ درصد بود، در سال ۲۰۱۰، ۴۱ درصد، در سال ۲۰۱۴، ۳۶.۷ درصد و در سال ۲۰۱۸ به ۴۹.۶ درصد رسید و نتوانست از ۵۰ درصد عبور کند.

در یک نمونه دیگر، انتخابات مجلس قانونگذاری فرانسه در سال ۲۰۲۲ که به دور دوم کشیده شد به ترتیب با مشارکت ۴۷.۵ و ۴۶.۲ درصدی مردم این کشور همراه بود این در حالی‌است که میزان مشارکت مردم در مرحله اول این دور از انتخابات نسبت به دور قبلی ۱.۲ درصد کمتر شد.

در انتخابات پارلمانی انگلیس در سال ۱۹۵۰ میزان مشارکت مردم ۸۳.۶۱ درصد بود که بالاترین رقم مشارکت محسوب می‌شود و هیچ‌گاه تکرار نشد و همین موضوع سیاستمداران انگلیسی را دچار نوعی یأس و چالش کرد به همین جهت آنها درصدد هستند تا قانون رای‌دهی اجباری را تصویب و برای آنهائی که مشارکت نمی‌کنند جریمه‌هایی در نظر بگیرند.

علاوه ‌بر این در بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله سوئیس، سوئد، دانمارک و جمهوری چک مشارکت‌ها پایین بوده به طوری که در سوئیس از سال ۱۹۴۷ به بعد آمار مشارکت نزولی بوده است.

۵- چندی پیش سخنگوی محترم دولت با اشاره به علل مشارکت نکردن برخی واجدین شرایط گفته بود: « براساس نظرسنجی‌ها ۵۵ یا ۵۷ درصد مردمی که نمی‌خواستند در انتخابات مشارکت کنند، دلایل معیشتی و اقتصادی را ذکر کرده بودند؛ همچنین بیست و اندی درصد بحث اشتغال که عملا مسائل اقتصادی است را دلیل عدم مشارکت خود ذکر کرده‌اند.»

بر همین اساس می‌بینیم که علت اصلی کاهش مشارکت، نه عناد و دشمنی با حاکمیت، بلکه گلایه‌مندی نسبت به مشکلات معیشتی و اقتصادی است.

مردم نسبت به مشکلات اقتصادی و معیشتی گلایه‌مند هستند. اما به همان اندازه شاهد تلاش‌های مستمر دولت سیزدهم نیز هستند. پس مشکل کجاست؟! مسئله اصلی، میراث نامطلوبی است که دولت مدعی تدبیر و امید- بخوانید دولتِ مدعیان اصلاحات- بر جای گذاشته است.

۶ برابر شدن نقدینگی- به عنوان یکی از عوامل اصلی تورم-، ۶ تا ۹ برابر شدن قیمت مسکن و خودرو و سکه و ارز و بسیاری از اقلام دیگر، افزایش ضریب‌ جینی (شکاف طبقاتی) از رقم کاهشی ‌شده ۳۶۵ در سال ۹۲ به رقم ۴۰۹ در سال ۹۷، نابودی ۱۸میلیارد دلار و ۶۰ تن طلا از ذخایر استراتژیک، و واگذاری پرفساد بسیاری از شرکت‌ها و کارخانه‌های دولتی، کسری بودجه ۴۸۰هزار میلیارد تومانی، بدهی انباشته ۱۵۰۰هزار میلیارد تومانی، و سررسید اصل و سود اوراق به میزان ۵۳۲ هزار میلیارد تومان و...تنها بخش کوچکی از میراث نامطلوب «دولتِ مدعیان اصلاحات» است.

در سوی مقابل دولت رئیسی موفق شد حجم بزرگی از بدهی‌ها و تعهدات را تسویه کند، از جمله: تسویه ۲۷۰هزار میلیارد تومان بدهی اصل و سود اوراق، تسویه ۱۰۰هزار میلیارد تومان بدهی به صندوق‌های بازنشستگی، اختصاص ۴۰هزار میلیارد برای رتبه‌بندی معلمان و ۵۴ هزار میلیارد برای تسویه بدهی بانک مرکزی و...دولت سیزدهم همچنان پرتلاش در حال عبور از «میدان مین» دولت مدعی تدبیر و امید است.

۶- همان‌طور که در این وجیزه به آن اشاره شد، انتخابات اخیر را باید چندوجهی دید و از چند زاویه به آن نگریست. بر همین اساس مسائلی از جمله «شکست پروژه تحریم انتخابات»، «جنگ ترکیبی»، «مقایسه میزان مشارکت با کشورهای دیگر»، «میزان مشارکت مردم در ادوار مجلس» و «میراث نامطلوب دولت مدعی اصلاحات» همگی در یک پازل قابل تعریف است.

فارغ از همه این مسائل، یک انتخابات پرشور دیگر هم در کارنامه جمهوری اسلامی ایران ثبت و ضبط شد. پیروز این میدان، مردم ایران و جمهوری اسلامی ایران بود و دشمنان ملت ایران نیز بازنده‌های اصلی آن بودند. انتخابات ۱۴۰۲ یک‌بار دیگر سیلی محکمی بر گوش دشمن نواخت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 53
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 10
  • هاشم IR ۰۸:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    9 1
    این یارو چه زده امار 18130000نفر در تهران14میلیونی واگر استان تهران باشد که 19میلیون
    • IR ۱۱:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
      0 2
      حالا همه کارشناس شدن
  • IR ۰۸:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    10 1
    هر چی بود تموم شد برید سر کارتون
    • IR ۱۱:۱۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
      0 1
      آفرین
    • IR ۱۱:۳۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
      2 2
      سال 58 بیش از 98 درصد مردم به جمهوری اسلامی رای دادند اما بدون هیچ اتفاق خاصی چند ماه بعد در انتخابات دور اول مجلس فقط 52 درصد شرکت کردند یا ریاست جمهوری بنی صدر هم همینطور این یعنی اصل نظام با مجلس دولت و کاندیداها که هرکدامشان نکات مثبت و منفی در ذهن مردم دارند قابل مقایسه نیست
  • IR ۰۸:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    10 9
    برنده های واقعی ملت ایران بودند و بس
  • رز TR ۰۸:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    23 5
    جناب به اصطلاح کارشناس آن هم از کیهان مشارکت ۴۰ درصدی که آرای باطله آن معلوم نیست چه مفهومی دارد ؟,خجالت بکش توجیهات مزخرف را کنار بگذار
    • هادی IR ۱۱:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
      5 10
      مثل اینکه حضور مردم پای صندوق رأی خیلی ناراحتت کرده
    • IR ۱۱:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
      7 8
      25 میلیون ایرانی اصیل ازاده وطندوست خداپرست دشمن طاغوت و فرعون زمان امریکای جهانخوار و اسراییل کودک کش در این سرمای فراگیر کشور بودند سر صندوق رفتند و رای دادند و دشمن را شرمنده کردند
  • IR ۰۸:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    7 17
    برنده کسانی هستند که رای دادند.
  • ح.ر.ر IR ۰۸:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    15 5
    به قول شما اگر40درصد،در انتخابات شرکت کرده باشند،به فرض که شما درست میفرمایید!؟،اما 60درصدیعنی حدود40ملیون نفر،در مورد روش کارتون نظر منفی دارند
  • IR ۰۹:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    9 0
    سه چهارم که نه ولی سه پنجم شرکت نکردند
  • a IR ۰۹:۱۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    18 1
    پرشور پرشور تو قم و مشهد زیر 50 درصد بوده پرشور؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • IR ۱۲:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
      3 2
      وقتی که آمریکا و اسرائیل و دشمنان ضد دین خارجی به همراهی منافقین شیطان صفت داخلی دست به یکی شده و دائما بر طبل ضدیت با نظام مقدس جمهوری اسلامی و اسلام بکوبند و یکسره سم زهرآگین در فضای مجازی پخش کنند باز هم می توان گفت که مردم بسیاری خوبی داریم که بالای 40درصد به میدان آمدند و شماها که مثل معاویة ابن ابو سفیان از جان و دل کمر به شکست اسلام ناب آمریکایی بسته اید نتوانستید علی را از میدان بدر کنید
  • سهند IR ۰۹:۲۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    6 5
    مخالفت با جمهوری اسلامی، نه. اکثر کسانی که ما می‌شناسیم احیاناً با انتخابات مشکل دارن و شرکت نمیکنن، دلیلشون مخالفت با ورود کسانی ست که به آرمان‌های انقلاب پایبند نیستن فکر و ذهنشان تلاش برای حفظ منافع حزبی و قبیله ای و خانوادگی ست
  • علی IR ۰۹:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    10 1
    چطور برنده انتخابات تا دیروز مردم بودند و حالا یک جناح و عده خاص .
  • حبیب بن مظاهر IR ۰۹:۴۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    5 6
    مشارکت متوسط بیانگر این است که مردم در این وضعیت بد اقتصادی باز عقب نشینی نمی کنند،اما سوال اینجاست این وضعیت معیشت مردم کی درست خواهد شد،کسانی هم که برای رای گیری نیامده اند معترض وضعیت بد اقتصادی هستند ولی در تمام عرصه ها اکثرا مردم پشتیبان سیاست های کلی نظام بوده و هستند.
  • CA ۰۹:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    13 3
    شصت ميليون واجد راي بيست و پنج ميليون راي دادن كه همه ميدونن دو سه ميليون هم اتباع هستند، از اين هايي كه راي دادن خيلي هاش به هيچ نماينده اي راي ندادن فقط سر صندوق رفتن چون كشي رو قبول ندارن ولي هنوز مقید به اسلامند
    • IR ۱۱:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
      1 3
      برای انتخابات مجلس همین درصد هم خوبه
    • IR ۱۷:۱۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
      0 0
      بیسواد اتباع نمیتونن رای بدن بفهم
  • IR ۰۹:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    6 0
    چقدر حرف زدی
  • GB ۱۰:۰۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    16 3
    خود گویی و خود خندی عجب مرد هنرمندی ببین کارتون به کجا کشیده که مشارکت ۴۰ درصدی و اونهم به ادعای خودتون رو باعث افتخار میدونید
    • IR ۱۲:۲۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
      3 8
      بله بازهم چهل درصد مردم آنقدر شور و شعور دارند که فریب تبلیغات منفی معاویه های زمانه را نمی خورند و دل در گرو اسلام ناب محمدی (ص) را دارند
    • GB ۱۳:۳۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
      1 0
      احسنت
    • IR ۱۵:۲۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
      1 1
      در کشور متبوع تو -انگلیس- درصد مشارکت چقدره؟ اصلا انتخابات برگزار میشه اونجا ؟ فکر کنم برگزار میشه اما میرن پای صندوق برای سلامتی پادشاه شو دعا میکنن مثل سرود ملی شون که دعا برای سلامتی پادشاه ست
  • بابک IR ۱۰:۰۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    3 1
    ایشون بیان نکردن چند درصد واجدین شرایط در انتخابات شرکت کردن. عامل محرک شرکت در انتخابات -امید-هست. جوونا رو امیدوار کنید.
  • IR ۱۰:۲۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    11 2
    36 میلیون هم شرکت نکردن داداش. متوجه نیستی؟!
  • IR ۱۰:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    5 5
    هنوز یک روز از انتخابات نگذشته پیامدش فوت آیت الله کاشانی، سیل سیستان و بلوچستان و زلزله بندرعباس و قشم خدا ختم بخیر بکند
    • IR ۱۵:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
      1 0
      ازدیدگاه ومنطق آدمهای امثال شمااینکه دمای هوادرزمستان دربرخی نقاط ایران مثلامنفی۷- هفت درجه زیرصفررسیده،بازهم تقصیرنظام جمهوری اسلامی ایران هست!حتمااین کار،کار خودشونه تاشمابلرزیدوبعدش سرمابخورید!
    • IR ۱۶:۵۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
      0 0
      اگه از دیدگاه افراد خرافاتی مثل تو نگاه کنیم به حوادث دنیا-نحس تر از شیخ بنفش نداریم که فقط در دوران کرونا روزی ۷۰۰ جانباخته داشتیم
  • ۱۰:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    4 13
    دشمن لااقل 25 میلیون نفر مقابلش دارد که گول زبان چرب و نرمش را نخورده است و این برای پیروزی یک ملت کافی است بقیه بروند قایم بشوند
    • IR ۱۱:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
      2 6
      دشمن فهمید مردم شاید ناراضی باشند ولی پشت نظام را خالی نمی کنند
  • IR ۱۱:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    3 0
    کاش بحث داغ انتخابات رو تموم می کردید و به بحثهای مهم تر می رسیدید
  • IR ۱۱:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    1 4
    بازنده در یک کلام دشمنان داخلی و خارجی
  • IR ۱۱:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    1 6
    برنده ای اصلی ملتی اند که همیشه با نظامند و بس
  • ع IR ۱۱:۳۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    6 1
    روستایی‌که‌در‌دوره‌قبل‌۵۰۰‌نفر‌در‌انتخابات‌شرکت‌کرده‌بودند‌در‌این‌دوره‌۲۰۰‌نفر‌هم‌نیامدند‌رای‌بدهند‌امارهای‌الکی‌میدهند‌هر‌چه‌بود‌تمام‌شد‌مردم‌مبفهمند‌اقای‌کیهان
  • محمدرضا IR ۱۱:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    0 6
    این لوس بازیها چیه....باید مثل خیلی کشورها رای گیری اجباری بشه...معنا نداره این همه هزینه بشه بعد یک عده جوگیر ماهواره پرست که هیچ وقت حال رای دادن نداشتند الان برای ملت کلاس بگذارن....آزادی باید چارچوب داشته باشه...اونهایی هم که را ندادن نوکرهای بی جیره مواجب امثال دایی و کریمی و دلقکهای دیگه هستند
    • GB ۱۴:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
      1 0
      جناب با این همه آزادی نکشیمون از خوشی
    • محسن IR ۱۸:۳۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
      0 0
      رای گیری در انتخابات اگر اجباری شود دیگر جمهوریت معنا ندارد. دوم: وقتی مردم رو مجبور کنی میرن پای صندوق ولی رای باطله و مخدوش میدن. رای باطله از رای نفر اول بیشتر میشه .اون موقع چه راهکاری دارید؟ جمهوری اسلامی نه یک کلام بیشتر نه یک کلام کمتر
  • IR ۱۱:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    6 1
    قسم حضرت عباس را باور کنیم یا دم خروس را؟
  • IR ۱۱:۴۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    2 3
    خدایا شکرت زمستون رفت وروسیاهیش به زغال موند✌️🇮🇷🤲
  • IR ۱۲:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    1 5
    باز هم خوبه که طیف انقلابی بردند ومردم دوباره به غرب گرایان نه گفتن
    • IR ۱۳:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
      0 1
      مگه رابطه با دنیا چیز بدیه؟
    • IR ۱۶:۵۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
      0 0
      نه رابطه باودنیا چیز خوبیه -اما دنیای شما فقط محدود شده به ۴ تا کشور
  • کوروش طاهری IR ۱۲:۲۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    2 0
    آقای اکبری با این تحلیل آبکی و بدون تجزیه و تحلیل منطقی و عقلایی معلوم شد که فقط دیکته شب رو روخونی کردی و آنهم بسیار ناشیانه . نارضایتی بهر شکل ممکن نقطه ضعف یک حکومت است چه اقتصادی باشد چه موراد دیگر .
  • IR ۱۳:۳۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    1 1
    طبق آمار رسمی تهران بعنوان پایتخت که جمعیت بالایی داره ۷۶ درصد مردم شرکت نکردن! این یعنی انتخابات پرشور!؟
    • IR ۱۷:۲۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
      0 1
      دور قبل هم همین بود چون تمام امکانات کشور از انرژی و غذا و میوه و دوا درمان دانشگاه ورزش مترو خوب انجا هست دلیلی برای شرکت نمیبینند
  • IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    1 2
    برنده فقط ملت ایران
  • IR ۱۴:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    1 4
    برنده تنها وتنها ملتی بودند که همشه پای نظامشان ایستاده اند و بس
  • م ح IR ۱۴:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    0 2
    باید قبول کنیم خیلی ها سست عنصر وبی دین بودند خیلی ها هم به خاطرمسائل اقتصادی وهزار جور بهونه و توجیح دیگه بی دین وبیخیال شدند..همین بغض وکینه بی جا باعث میشه طرف به وطن خودش هم ضربه بزنه..
  • IR ۱۶:۰۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    0 0
    ۶۰تن طلا دولت کلید چه کارش کرده چرا محاکمه نشدند اکر فرد عادی ۲ گرم طلا دزدیده باشد چه برخوردی با او می شود ۶۰ تن دردولت پيش سرغت شده‌ آب از آب‌ تکون نخورده
  • IR ۲۳:۴۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۳
    0 0
    مهم ترین نکته ای مسخره کنندگان این مقاله غافلند این است که اولین دور مجلس ایران ۵۰ درصد شرکت کرده اند یعنی در زمان اوج وفاداری به نظام...کلا به جز یک دوره مجلس نهم آن هم بخاطر رقابت شدید همه دوره های که رقابتی در کار نبوده همین حدود شرکت کرده اند..ضمن اینکه ۶/۵میلیون ایرانی خارج از کشور با اینکه جز آمار جمعیت واجد الشرایط هستند ولی بدلیل تنوع شهری انتخابات مجلس برایشان برگزار نمی شود یعنی جز آمار واجدین شرایط هستندو درصد با احتساب آنها حساب می شود.
  • IR ۰۰:۱۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۴
    0 0
    از کی تا حالا مشارکت زیر ۵۰ درصد شده انتخابات پرشور

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس