کد خبر 1561630
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۰
در این ۶ موقعیت هرگز عذرخواهی نکنید

آیا تا به حال توجه کرده‌اید که در روز چند بار عذرخواهی می‌کنید؟ ممکن است از اینکه چقدر کلمه «ببخشید» و «متاسفم» بر لبانتان جاری می‌شود متعجب شوید.

به گزارش مشرق به نقل از hackspirit، البته در مورد عذرخواهی‌های ضروری صحبت نمی‌کنیم - مانند زمانی که به طور تصادفی با کسی برخورد کرده‌اید یا چیزی ناراحت کننده گفته اید. بلکه به آن «متاسفم»گفتن‌های غیرضروری و تقریباً بازتابی اشاره می‌کنم که تمایل داریم در طول روز مدام بگوییم. منظور زمانی است که برای پرسیدن یک سوال، برای ابراز نظر یا حتی برای حضور ساده در یک فضای مشترک عذرخواهی می کنید.

عذرخواهی در بعضی مواقع لازم نیست و فقط شما را به یک ببخشیدگوی سریالی تبدیل می‌کند.

۱) عذرخواهی برای احساسات خود

آیا تا به حال متوجه شده اید که هنگام ابراز احساسات خود بگویید "متاسفم"؟ این یک مورد رایج است. ممکن است برای احساس ناراحتی، اضطراب یا حتی هیجان عذرخواهی کنید. مثل این است که از دیگران اجازه می‌خواهید تا احساسی داشته باشید.

احساسات شما مال شماست؛ آنها معتبر هستند و شما حق دارید بدون عذرخواهی آنها را تجربه کنید. به یاد داشته باشید، نباید احساساتتان را سرکوب کنید، بلکه باید آن‌ها را بدون احساس گناه یا پشیمانی بپذیرید.

دفعه بعد که می‌بینید برای احساساتتان عذرخواهی می‌کنید، نفس عمیقی بکشید و به خود یادآوری کنید - احساس کردن اشکالی ندارد.

۲) گفتن «ببخشید» زمانی که شخص دیگری با شما برخورد می‌کند

این یک رفتار ناخودآگاه است که بسیاری از ما در خود ریشه دوانده‌ایم - اما نیاز به عذرخواهی نیست، آن هم زمانی که ما مقصر نیستیم. این عادتی است که باید آن را ترک کنیم.

۳) عذرخواهی بیش از حد زمانی که دیر کردید

مطمئناً دیر رسیدن خوب نیست و یک عذرخواهی صادقانه لازم است. اما تکرار "ببخشید" باعث می‌شود به نظر برسد که کار وحشتناکی انجام داده‌اید.

در حالی که مهم است که لغزش های خود را بپذیرید، اجازه ندهید که بقیه تعاملات شما را تحت الشعاع قرار دهند. شما انسان هستید و گاهی اوقات بعضی چیزها در زندگی اتفاق می افتد.

۴) عذرخواهی برای سوال پرسیدن

آیا تا به حال سؤالات خود را با گفتن «ببخشید» شروع کرده‌اید؟ این چیزی است که من متوجه شده ام بسیاری از ما انجام می دهیم، به ویژه در محیط های یادگیری یا کاری. انگار به خاطر ندانستن چیزی یا اینکه وقت کسی را گرفته ایم عذرخواهی می کنیم.

اما آیا واقعاً برای اینکه می خواهیم یاد بگیریم یا به دنبال توضیح هستیم باید عذرخواهی کنیم؟ قطعا نه.

سوال کردن برای این است که رشد کنیم. این نحوه تعامل ما با دنیای اطرافمان است و باعث می‌شود درک خود را عمیق تر کنیم. بنابراین، نیازی به عذرخواهی برای آن نیست.

۵) گفتن «ببخشید» وقتی که نیاز به کمک دارید

در این مورد اطلاعات جالبی وجود دارد؛ طبق یک مطالعه در مجله شخصیت و روانشناسی اجتماعی، احتمال کمک کردن افراد در صورت درخواست شما دو برابر بیشتر از عدم کمک است. این گواهی بر تمایل ذاتی ما برای کمک به دیگران است.

با این حال، ما اغلب زمانی که به دنبال کمک هستیم، احساس نیاز به عذرخواهی می کنیم، گویی که این نوعی تحمیل یا پذیرش ضعف است. نیاز به کمک نقطه ضعف نیست. بخشی از انسان بودن است همه ما گاهی نیاز به کمک داریم و هیچ دلیلی برای عذرخواهی برای آن وجود ندارد.

۶) عذرخواهی به خاطر وجودتان

این مهم است، پس دقت کنید. اگر متوجه شدید که می‌گویید «متاسفم» به خاطر حضور در یک فضا یا بیان افکارتان، زمان تغییر فرا رسیده است.

شما حق دارید اینجا باشید و نظرات خود را بیان کنید. صدای شما مهم است، افکار شما ارزشمند است و قطعاً نیازی به عذرخواهی برای وجود خود ندارید.

سخن پایانی

حرکت به سمت ترک این عادت با آگاهی شروع می‌شود. به لحظاتی که بی‌جهت می گویید «متاسفم» توجه کنید. به این فکر کنید که چرا احساس نیاز به عذرخواهی کردید.

منظور این نیست که هرگز نگویید «متاسفم»، بلکه باید یاد بگیرید که عذرخواهی باید واقعاً موجه باشد. به عنوان مثال، زمانی که شما واقعاً به کسی صدمه زده اید یا اشتباهی کرده اید.

سعی کنید «متاسفانه»های غیرضروری را با ابراز قدردانی جایگزین کنید. بنابراین به جای گفتن «ببخشید دیر آمدم»، «متشکرم که منتظر ماندید» را امتحان کنید. این تغییر کوچک می تواند تفاوت بزرگی در نحوه درک شما از خود و درک دیگران از شما ایجاد کند.

این یک تحول یک شبه نخواهد بود، اما هر مرحله مهم است. و به یاد داشته باشید، شما کاملاً حق دارید که فضا را اشغال کنید و احساسات خود را ابراز کنید بدون اینکه متاسف باشید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 9
  • IR ۱۸:۳۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
    21 7
    فرهنگ سازی که نمی کنین دارین بیفرهنگ سازی هم اموزش می دین و پیش به بسوی جنگل کامل شدن
    • IR ۲۳:۳۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
      2 0
      اتفاقا متن بسیار خوبیست خیلی از مواقع نیاز به عذر خواهی نیست .
    • IR ۲۳:۳۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
      1 0
      عذرخواهی کردن آنقدرها هم بد نیست که در متن بیان شده . در زمان سوال کردن گفتن کلمه ببخشید به معنای شرمساری نیست بلکه صرفا اصطلاحی است که برای متوجه ساختن مخاطب بیان میشود .
    • IR ۱۱:۱۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      0 0
      ما کاری به جنگل تو نداریم!!!
  • IR ۱۹:۲۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
    17 6
    این مطلب کپی شده از نشریات غربی است! ایرانی متواضع ومردم دار و مودب است! اینجا آلمان نیست لطفا قبل از نشر مطلب آن را بخوانید!!!
  • IR ۲۲:۱۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
    7 1
    موافق این متن نیستم و مخالفم . کلمه ببخشید میتونه معجزه کنه در ارتباط . ببخشید یعنی من مغرور نیستم و از بالا به پایین نگاه نمی کنم . اتفاقا شدت سرزنش و دشمنی دیگران رو کم میکنه . چون طرف مقابل می فهمه من گارد نگرفتم و قصد سویی ندارم . خودم به اشتباهم واقفم یا حتی اگر اشتباهی نکردم و طرفم اشتباه کرده و طلبکاره ، عذرخواهی من مانع مشاجره و دعوا میشه وحتی طرف خودش خجالت هم میکشه و شرمنده میشه . من که خیلی نتیجه گرفتم .
  • ایرانی واداده بیکار IR ۲۲:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
    5 1
    این ها شاخصه های فرهنگ غربی است و با فرهنگ ما در تضاد می باشد.عذر خواهی نه تنها عیب نیست بلکه موجب فروکش شعله های خشم طرف مقابل هم می گردد . یکی از دلایلی که مردم اروپا و غربی ها نسبت به مسائل و مشکلات دیگران بی تفاوت و سنگ دل شده اند داشت همچون افکاری می باشد . چرا شما دارید فرهنگ بیگانه را ترویج و تبلیغ می کنید ؟!؟ کریسمس و هالووین و والنتاین و ... هم آداب غیر ایرانی است که متاسفانه در همین سایت شما در باره هرکدام ده ها مطلب تهیه و منتشر می میشود . مگر فرهنگ خودمان چه ایرادی دارد ؟!؟ عذر خواهی و طلب بخشش از رفتار های حسنه ایرانی و اسلامی ماست که به شدت هم در خصوص آن توصیه شده و از سفارشات ائمه ما هم می باشد .
  • IR ۲۲:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
    8 1
    واقعا شرم آور که دارید آموزش خودخواهی میدید
  • IR ۲۲:۳۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
    6 1
    عجب مزخرفاتی
  • شاهین IR ۲۳:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
    11 1
    همینطور که میبیند اکثرا با این نوشته مخالفن ، آفرین به این مردم با فرهنگ غنیشون ،فرهنگ خوبمونا نابود نکنیم ، (ببخشید) نه از سر تقصیر و گناهه بلکه به خاطر احترام به طرف مقابل و از اینکه وقت طرفا میگیریم عذر خواهی میکنیم و فکر نکنم آسمون به زمین بیاد
  • DE ۲۳:۱۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
    2 1
    من ۳۵ ساله توی آلمان زندگی میکنم ومدتها هم بخاطر کارم توی آمریکا بودم،این مطلبو اصلا قبول ندارم،اتفاقاً در آمریکا ومخصوصا اروپا عذرخواهی وببخشید معجزه میکنه،وحتی شمارا بسیار محبوب ومحترم نشان میده،با یه معذرت ویا ببخشید نه‌تنها کارتان انجام‌ می‌شود حتی به شما احترام هم می‌گذارند واز خیلی تنش‌های بی مورد هم جلوگیری می‌شود
  • IR ۰۰:۳۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    0 0
    بسیار مفید و آموزنده است. چون که از یک طرف از تواضع دروغین و در عین حال خودتحقیری جلوگیری می کند و از طرف دیگر باعث ایجاد یک جو مثبت برد-برد دوطرفه می شود. مثلاً به جای اینکه بگوییم می بخشید که دیر رسیدم، بگوییم که: از اینکه حوصله کردید و منتظر من ماندید متشکر و ممنون هستم.
  • DE ۰۶:۲۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    0 1
    عذرخواهی کردن مشکل امروز بشریت نیست،اتفاقا کاملا عکس
    • IR ۱۵:۲۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
      0 0
      بله درسته!مشكل عدم قبول مسئوليت و طلبكاري است كه بشر را به نابودي كشانده! عذرخواهي و سپاسگزاري و ابرازعشق خصوصبت بشر متعالي است !

این مطالب را از دست ندهید....

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس