به گزارش مشرق، علی جاویدانی رئیس سازمان نقشهبرداری کشور امروز در جمع خبرنگاران در مورد اهمیت این سازمان گفت:سازمان نقشهبرداری با سابقه ۷۰ ساله نقش مهمی در تهیه نقشههای خاکی و آبی و حدنگار زمینهای ملی و مستثنیات مردم دارد.
وی همچنین با بیان اینکه فرونشست زمین در نوار جنوبی تهران و جنوبغرب مشاهده شده است،گفت: البته اطلاعات دقیق فرونشست زمین را به ویژه در مناطق شهری به صورت محرمانه برای مسؤولان کشور ارائه میکنیم تا برای آن تدبیری بیندیشند.
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور تأکید کرد: دولت قبل از اجرای طرحهای مسکونی در مورد فرونشست زمین استعلام میکند و در مناطقی که دچار فرونشست میشوند اجازه ساخت و ساز داده نمیشود.
جاویدانی همچنین از همکاری سازمان نقشهبرداری و سازمان ثبتاسناد خبر داد و گفت: سازمان نقشهبرداری همچنین با سازمان شهرداریها تعامل دارد و برای ساخت و ساز مناطق شهری نقشههای فرونشست زمین را در اختیار آنها میگذارد.
وی همچنین از نقشهبرداری دریایی آبنگار یا هیدروگرافی خبر داد و گفت: پلتفرم آن بر روی شناورها و کشتیها قرار میگیرد قبلا این دستگاهها از خارج وارد میشد اما اکنون دستگاههای ENC یا چارتهای آبی دریایی ساخت ایران در اختیار شناورها قرار میگیرد و سالانه از این محل درآمد پایدار نیممیلیون دلاری از محل فروش چارتهای دریایی نصیب کشور میشود.
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور همچنین گفت: ۲۱ ایستگاه در سواحل شمالی و جنوبی کشور قرار داده شده است سه ایستگاه جدید به آن اضافه شده و دو ایستگاه جزر و مدسنجی دریا در سواحل مکران و یک ایستگاه نیز اخیراً در بندرترکمن با توجه به عقبنشینی آب دریایخزر مستقر شده است که دادههای دریایی را به موقع در اختیار داشته باشیم.
وی تأکید کرد: در هیدروگرافی چارتهای دریایی تهیه میشود که در اختیار شناورهای ایرانی قرار میگیرد.
جاویدانی همچنین از تدوین پنجره واحد زمین در زنجان خبر داد و گفت: دستگاههای مختلف که مرتبط با کاربری زمین هستند اطلاعات خود ر از طریق این پنجره واحد در اختیار بهرهبرداران قرار میدهند و فرآیند صدور مجوزها از طریق این پنجره انجام میشود.
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور همچنین از تهیه نرمافزاری خبر داد و گفت: نرمافزار ژئوپورتال همراه حاوی اطلاعات مردم برای استفاده از زمینها و همچنین اطلسهای ملی است که قبلا این اطلسها به صورت کاغذی تهیه میشد که اطلاعات آن هنگام بهرهبرداری قدیمی بود اما هم اکنون تلاش میشود اطلسهای تحت وب تهیه کنیم که شاخصهای مکانی برای توسعه در اختیار کاربران قرار میدهد.
وی همچنین به اهمیت تهیه عکسهای هوایی برای نقشهبرداری اشاره کرد و گفت: سابقه عکسبرداری هوایی در کشور مربوط به ۷۰ سال قبل است و هنوز در بسیاری از دعواهای حقوقی بین اشخاص و زمینهای ملی از طریق عکسبرداری هوایی مربوط به دهه ۳۰ و ۴۰ شمسی استفاده میشود و یکی از منابع مهم برای کاداستر و یا حدنگار اراضی ملی همین نقشههای هوایی به شمار میرود.
جاویدانی همچنین از وجود ۱۴۰ ایستگاه ژئودینامیک در کشور خبر داد که ۲۵ ایستگاه آن در تهران قرار دارد در برخی از این ایستگاههای دستگاههای GPS کار گذاشته شده بود که بر اثر استفاده زیاد از دور خارج شده بودند و نیاز به بازسازی و نوسازی داشتند و در حال حاضر دو سامانه با ۲۲۰ گیرنده اطلاعات زمینی در کشور وجود دارد در حالی که با توجه به پهناوری کشور حداقل ۴۴۰ گیرنده برای کشور لازم است.
رئیس سازمان نقشهبرداری کشور همچنین با بیان اینکه بحث چاههای غیرمجاز آب در وظایف این سازمان قرار ندارد، این نکته را هم خاطرنشان کرد:وابستگی اساسی بین وضع چاههای آب و فرونشست زمین در کشور وجود دارد و اطلاعات فرونشست زمین به صورت محرمانه در اختیار مسؤولان کشور قرار میگیرد.