کد خبر 1452658
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۴۰۱ - ۰۴:۳۰
چرا زیاد دچار سرماخوردگی می‌شویم؟

یک متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری گفت: هوای سرد سبب می‌شود برخی از عملکردها سلول‌های دفاعی کاهش یابد.

به گزارش مشرق، سیاوش وزیری، متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری در توضیح علل سرماخوردگی بیشتر در فصول سرد سال، اظهار کرد: انسان در دستگاه تنفسی خود یک لایه مخاطی با قابلیت‌ها پاک‌کنندگی دارد وقتی ویروس، میکروب‌ها یا ذرات معلق در هوا روی سطح مژک‌های این مخاط قرار می‌گیرد با فرایند عطسه و سرفه بیرون رانده می‌شود.

وی ادامه داد: هوای سرد سبب کم شدن حرکت این مژک‌ها می‌شود و علاوه بر کاهش جریان این مخاط، مقدار ترشحات افزایش می‌یابد در نتیجه مدت ماندگاری میکروب‌ها و ویروس‌ها روی مژک‌ها بیشتر می‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری تصریح کرد: هوای سرد سبب می‌شود برخی از عملکردها سلول‌های دفاعی کاهش یابد معمولا در این هوا عملکرد سیستم ایمنی یا سلول‌های که عوامل بیگانه را از بین می‌برند، کم‌تر می‌شود.

وی اضافه کرد: در هوای سرد افراد عمدتا در مکان‌های سربسته، کوچک و بدون تهویه در کنار هم هستند و با عطسه و سرفه فرد آلوده و چرخش عوامل بیماری‌زا در محیط، افراد دیگری هم آلوده می‌شوند.

وزیری گفت: سیستم‌های گرم کننده مورد استفاده در سرما سبب خشک شدن هوا می‌شود، خشکی و سردی هوا سبب انتشار بهتر ویروس‌ها می‌شود حتی خیلی از ویروس‌ها سرماپسند هستند و عمدتا در این شرایط در هفته‌ها و ماه‌های سرد سال عفونت تنفسی ویروسی بیشتر می‌شود.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • US ۰۹:۱۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۶
    0 0
    چرا به خودمون دروغ می گیم؟ چرا چشم هامون رو باز نمی کنیم؟ ویروس‌های سرماخوردگی و آنفولانزا، تنها در مسافتی اندک قابلیت انتقال هوایی دارن، و پس از طی این فاصله بسیار کوته به سطح اشیاء و عمدتا زمین سقوط میکنن و به اونها میچسبن، بر اساس نوع ویروس اغلب اونها خارج از محیط بدن میزبان پس از مدتی می میرن.‌ به عنوان مثال ویروس‌های کووید،‌ بسته به سویه اون ها از چند ساعت تا چند روز بسته به دما و رطوبت هوا دوام دارن و بعد می میرن. عمر این ویروس‌ها در هوای گرم تابستان بسیار کوتاه‌تر خواهد بود، چون هم گرما و هم ماورای بنفش و هم خشکی هوا، اون ها رو نابود می کنن، در حد اقل دو سوم از ماه‌های سال که زمینه برای سرماخوردگی وجود نداره، قطع به یقین همه ویروس‌های سرماخوردگی چه در بدن میزبان بهبود یافته و چه در خارج از بدن اونها نابود می شن. به قول معروف تو این چند ماه گرم سال تخم ویروس رو ملخ می خوره، سؤالی که کسی از خودش نمی پرسه اینه که نسل بعدی ویروس‌ها در زمستان دوباره از کجا سر بر میارن؟ لطفا گناه رو گردن مسافرهای دو نیمکره شمالی و جنوبی که در دو فصل مختلف زندگی می کنن و با سفر به نیمکره مخالف ویروس با خودشون می برن نندازین، چون به فرض، مسافرت چند نفر از نیمکره سرد به نیمکره گرم، تنها ممکنه چند نفر در نیمکره گرم مبتلا بشن که ظرف چند روز خوب می شن، و دوباره تخم ویروسی برای زمستون نمی مونه. تازه بدتر اینکه حالا چند ساله که هواپیما هست، قبلاً که هواپیما نبود و کسی نمی‌تونست در کمتر از یک روز از یک نیمکره سرد به یک نیمکره گرم سفر کنه و ویروس رو با خودش ببره، که دیگه احتمال انتقال ویروس امکان نداشت، پس چه طور این ویروس ریشه کن نشد و هنوز وجود داره؟ پاسخ این سؤال رو باید در آزمایشگاه‌های سلاح های بیولوژیک پیدا کرد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس