11 گروه از فرهنگیان مشمول رتبه‌بندی نشدند/ جزئیات بخشنامه جدید

بر اساس آیین‌نامه اجرایی رتبه‌بندی معلمان، اشخاصی که هم‌اکنون رسالت خطیر تعلیم و تربیت دانش‌آموزان را در نظام تعلیم و تربیت رسمی و عمومی بر عهده ندارند مشمول رتبه‌بندی نمی‌شوند.

به گزارش مشرق، این روزها با پرداخت علی‌الحساب رتبه‌بندی معلمان، وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است که در اجرای این قانون مُصر است.

احکام اعضای هیأت ممیزه هم اواخر خرداد امسال از سوی وزیر آموزش و پرورش صادر شد و احکام اعضای هیأت‌های ممیزه استانی و رؤسای هیأت‌های ممیزه شهرستان، منطقه، ناحیه توسط مدیرکل آموزش و پرورش استان و احکام اعضای هیأت ممیزه شهرستان، منطقه و ناحیه توسط مدیر، رئیس آموزش و پرورش شهرستان منطقه و ناحیه صادر شده است.

مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی هم در حال آماده‌سازی شرایط برای فعالیت ارزیابان حرفه‌ای است. وزارت آموزش و پرورش هم سایت rtb.medu.ir را معرفی کرده است تا معلمان به بارگذاری مستندات خود اقدام کنند.

عباس نجار رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش ۳۱ مرداد ۱۴۰۱، بخشنامه رتبه‌بندی معلمان را ابلاغ شد.

در این بخشنامه آمده است: خطاب به معاونت‌ها، سازمان‌ها، مراکز، دانشگاه‌ها، ادارات‌کل و دفاتر زیر مجموعه آموزش و پرورش اعلام کرد: بنا به وعده انتخاباتی ریاست جمهوری و اعتقاد به ارتقای کیفیت نظام تعلیم و تربیت و توجه به وضعیت معیشتی معلمان عزیز، علی‌رغم نقص لایحه رتبه‌بندی ارسال دولت گذشته به مجلس شورای اسلامی و عدم تأمین اعتبار لازم برای اجرای آن، دولت، لایحه رتبه‌بندی را تقویت کرده و بر اجرای آن پافشاری کرد.

این مهم که بند ۵ ماده ۳ سیاست‌های کلی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور ابلاغی مقام معظم رهبری و از ارکان سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، زیر نظام تربیت معلم و تأمین منابع انسانی(شماره راهکارهای ۸.۷، ۱۰.۲، ۱۱.۴، ۱۱.۷، ۱۲.۱) و جزء(۲) بند «الف» ماده (۶۳) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۵ است، خوشبختانه با همکاری مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، قانون نظام رتبه‌بندی معلمان در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ به تصویب مجلس شور ای اسلامی رسید و آیین‌نامه اجرایی آن به شماره‌های ۵۹۴۲۶.ت۵۹۷۹۴ه مورخ ۱۲ تیر ۱۴۰۱ و اصلاحیه ۸۱۸۴۳.ت۶۰۱۵۱ه مورخ ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ در هیأت وزیران تصویب شد.

شایسته است مشمولین قانون نظام رتبه‌بندی معلمان مطابق آیین‌نامه اجرایی آن جهت شروع فرایند رتبه‌بندی به آدرس اینترنی rtb.medu.ir مراجعه کنند.

۱۱ گروه از فرهنگیان مشمول رتبه‌بندی نشدند/ جزئیات بخشنامه جدید

* سؤالات خود را از مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی بپرسید

مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است که استان‌ها سؤالات خودشان درباره رتبه‌بندی را از مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی بپرسند.

در اطلاعیه مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و امور اداری آموزش و پرورش مورخ ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ با موضوع سؤالات رتبه‌بندی خطاب به ادارات‌کل آموزش و پرورش استان‌ها آمده است: در اجرای قانون نظام رتبه‌بندی معلمان به استحضار می‌رساند جهت اطلاع از چگونگی تکمیل فرم‌ها، بارگذاری مستندات و خوداظهاری‌ها در سامانه رتبه‌بندی و رفع سؤالات احتمالی، خواهشمند است در این خصوص با مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی هماهنگی لازم به عمل آید.

۱۱ گروه از فرهنگیان مشمول رتبه‌بندی نشدند/ جزئیات بخشنامه جدید

* کدام گروه از فرهنگیان مشمول رتبه‌بندی نمی‌شوند؟

کدام گروه از فرهنگیان در اجرای قانون رتبه‌بندی معلمان مشمول نمی‌شوند.

۱- اشخاصی که هم‌اکنون رسالت خطیر تعلیم و تربیت دانش‌آموزان را در نظام تعلیم و تربیت رسمی و عمومی بر عهده ندارند از قبیل: 

الف) کارکنان مأمور یا انتقالی به سایر دستگاه‌های اجرایی(با حفظ پست سازمانی یا بدون حفظ پست سازمانی)

ب) کارکنان مأمور به مدارس غیردولتی(به استثنای مدیران و معاونان که معلم بوده و از آموزش و پرورش حقوق دریافت می‌کنند)

ج) افراد انتقالی به دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی 

۲- مأمور به مجلس شورای اسلامی

۳- دانشجومعلمان

۴- خدمات

۵- انباردار

۶- اداری محض

۷- مرخصی بدون حقوق

۸- بازنشستگان قبل از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰

و همچنین نیروهای طرح مهرآفرین هم هنوز مشمول رتبه‌بندی نشدند. درباره این گروه به طور جداگانه در گزارشی پرداخته می‌شود.

* گلایه‌های معلمان از نحوه رتبه‌بندی

سامانه رتبه‌بندی معلمان از ۲۶ مرداد فعال شد و اعلام شد که معلمان مشمول، مدارک خود را بارگذاری کنند اما عده‌ای از معلمان گلایه دارند.

یکی از معلمان گفت: خوداظهاری را چندبار تکمیل کردم و ثبت اطلاعات را می‌زنم اما سیستم می‌زند خطا در عملیات و ذخیره نمی‌شود.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر مستندات زیادی برای بارگذاری پیش‌بینی شده است و جمع آوری این مستندات و بارگذاری آنها بسیار وقت‌گیر است.

معلم دیگری گفت: باید در رتبه‌بندی معلمان به تدریس یک معلم و نحوه آموزش به دانش‌آموزانش نمره بدهند. اینکه معلم چقدر نسبت به آنچه تدریس می‌کند به‌روز است و چقدر خلاقیت و نوآوری در تدریس دارد.

وی ادامه داد: اینکه از معلم توقع برود که کتاب بنویسد چه معنایی دارد؟ اگر یک معلمی دوست دارد بنویسد، بحث دیگری است اما اینکه معلمان را به سمت نوشتن کتاب ببرند، به چه دلیل است؟

آقای هاشمی یکی از معلمان باسابقه تهران هم گفت: ما معلمان فعالیت‌های زیادی انجام می‌دهیم اما تاکنون فکر نمی‌کردیم که باید مستندات آنها را نگه می‌داشتیم. اینها همه دردسر شده است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر ما انسان‌های زیادی را آموزش و تربیت کردیم و آنها در این سال‌ها به جایگاه‌های رفیع رسیدند، این آموزش و این اتفاق، در کجای رتبه‌بندی دیده شده است؟

۱۱ گروه از فرهنگیان مشمول رتبه‌بندی نشدند/ جزئیات بخشنامه جدید

* علی‌الحساب فوق‌العاده رتبه‌بندی معلمان چگونه محاسبه شد؟

چند روز پیش و در سی و ششمین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش سراسر کشور، علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس: مبلغ علی الحساب رتبه‌بندی برای معلمان واریز شده است و خستگی یک و نیم ساله از تنمان بیرون رفت.

وی ادامه داد: ۸۵۰۰ میلیارد تومان صرف پرداخت علی الحساب شد و شاهد اجرایی شدن رتبه‌بندی معلمان هستیم که طلیعه‌ای نو در آموزش و پرورش است. 

اما علی‌الحساب فوق‌العاده رتبه‌بندی چگونه محاسبه شده است؟

این فوق‌العاده فقط به افرادی تعلق گرفته است که از تاریخ اول مهر ۱۴۰۰ تا ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ اشتغال به کار داشته‌اند و حقوق دریافت کرده‌اند. افرادی که در این محدوده زمانی بازنشسته شدند و یا مرخصی بدون حقوق بودند به اندازه کارکرد مشمول این فوق‌العاده شدند.

فوق‌العاده بر اساس روز کارکرد در هر ماه به طور مجزا محاسبه شده است یعنی اگر فردی از ابتدای شروع طرح تاکنون شاغل بوده است، برای او به تعداد ۱۱ ماه فوق‌العاده رتبه‌بندی محاسبه شده است.

به استناد آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان، این فوق‌العاده به میزان ۴۵ درصد بندهای مشمول(حق شغل، حق شاغل و فوق‌العاده شغل) محاسبه و معادل ۵۰ درصد آن برای هر ماه بدون کسورات قانونی به صورت علی‌الحساب به افراد مشمول پرداخت شد.

۱۱ گروه از فرهنگیان مشمول رتبه‌بندی نشدند/ جزئیات بخشنامه جدید

* نوری:  به گونه‌ای نباشد که بگویند رتبه همینطور داده شد

یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در اختتامیه سی و ششمین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش سراسر کشور خطاب به مدیران آموزش و پرورش خطاب به مدیران آموزش و پرورش تأکید کرد که با دقت و بدون عجله، معلمان را رتبه‌بندی کنند.

وزیر آموزش و پرورش گفت: «احراز صلاحیت در رتبه بندی جدی است و به گونه‌ای نباشد که بگویند رتبه همینطور داده شد. عجله نکنید. همچنین رتبه هر فرد به خودش داده شود و بی‌عدالتی در حق حتی یک نفر نداشته باشیم».

به گزارش مشرق، هنوز وزارت آموزش و پرورش اعلام نکرده است از زمان فعالیت سامانه رتبه‌بندی معلمان تا کنون، چه تعداد معلم، مدارک خود را بارگذاری کردند و این روند تا چه زمانی ادامه دارد.

باید منتظر ماند و دید که فرایند اجرای رتبه‌بندی معلمان چگونه به ثمر خواهد رسید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 0
  • امیر IR ۱۹:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۴
    3 4
    من نمیدونم چرا معلم های عزیــز همیـــشه معترض هستن به نسبت سایز کارمندها و میزان کارکردشون بالـــــاترین حقوق بین کارمنـــدان دولـــــت دارند
  • مورخ ایرانی IR ۲۰:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۴
    2 1
    یک نگاه بندازید به شرایط علمی دانش آموزان تا متوجه شوید معلم دیگر آن معلم قدیم نیست؛ نه سواد کافی هست نه انگیزه. شاید معلمان بگویند مشکلات معیشتی ما را بی انگیزه کرده است؛ با همین استدلال نظامیان ما باید مرزها را رها کرده و شاهد ورود داعش و القاعده و طالبان و آمریکا و ... به کشور باشیم!
  • شهرام IR ۲۲:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۴
    2 2
    معلمان باید غیر از معلمی به چیزی دیگری فکر نکنند کلاس های بیش از 30 نفر حقوق های پایین (آموزش وپروش برخلاف تمام کارمندان دیگر غیر از حقوق هیچ مزایای دیگر ندارد ،فرار معلمان خود گویا این مطلب است ) باعث افت غیر قابل تصور سطح علمی مدارس دولتی عمومی شده است که 85%دانش آموزان در این مدارس هستند و کنکور نشان داد که کجایی کارهستند با وجود ابنکه معلمان جوان در مدارس دولتی هستند ، چرا خوب نتیجه نمی گیریند 1، حقوق پایین 2، تعداد دانش آموزان بیش از استاندارد جهانی گاها تا 3 برابر استاندارد جهانی تجمیع دانش آموزان در یک کلاس را داریم وانگاهی آموزش وپروش اصلاح نشود ،حرف از اصلاح سایر نهاده ها زدند یک طنز تلخ خواهد بود معلمان تازه وارد و با مدرک دکتری در آموزش و پروش قطعا از نگهبان در شهرداری ودانشگاههای کشور و همه ی نگهبانان ورودی (با کمال احترام به همه ی مشاغل ، فقط جنبه دریافتی مد نظر است ) کم می گیرد ، حقیر با اطلاع کامل بیان میکنم
    • IR ۱۱:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۵
      0 0
      معلمها با توجه به اوقات فراغت و بیکاری زیاد خواه نا خواه به سمت شغلهای دیگر هم می روند
  • IR ۲۲:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۴
    7 1
    من رو همتراز با استاد دانشگاه نمیدونن ولی از من مقاله، تالیفات، کار علمی و تحقیقاتی میخوان!! اصلاً حال این سیستم خوبه!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس