کد خبر 1399310
تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۷
کدام کارت به کارت مالیات دارد؟

اگر این روزها شنیده‌اید که کارت به کارت هم مشمول مالیات می‌شود، باید بدانید که تنها کارت به کارت به برخی از حساب‌ها مالیات دارد.

به گزارش مشرق، بعد از این که در اواخر سال گذشته مشخص شد که دستگاه‌های کارت خوان به پرونده مالیاتی افراد یا شرکت‌های حقوقی مرتبط شده، پدیده کارت به کارت در کشور به سرعت رواج پیدا کرد.

برخی از افراد و مشاغل برای این که سازمان امور مالیاتی را دور بزنند از خریدار می‌خواستند به جای کشیدن کارت در دستگاه کارت خوان، هزینه را به صورت کارت به کارت یا از طریق دستگاه‌های ATM پرداخت کنند.

این اتفاق در چند ماه اخیر به یکی از خبرسازترین پدیده‌های اقتصادی کشور تبدیل شده بود، اما همان طور که احتمالا شنیده اید، با کارت به کارت هم دیگر نمی‌توان از پرداخت مالیات فرار کرد.

البته همه لازم نیست نگران مالیات کارت به کارت کردن‌ها باشند، چون مالیات کارت به کارت هم مشمول حساب‌های خاصی می‌شود که سعی داریم در این مطلب درباره آن بیشتر توضیح دهیم.

پس اگر نگران پرونده مالیاتی تان هستید یا می‌خواهید بدانید در چه صورتی کارت به کارت‌های شما مشمول مالیات می‌شود، خواندن این مطلب را از دست ندهید.

چه شد کارت به کارت رواج پیدا کرد؟

سال گذشته با هدف اجرای ماده ۱۱ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، بانک مرکزی با همکاری سازمان مالیاتی اتصال دستگاه‌های کارت‌خوان بانکی یا درگاه‌های پرداخت الکترونیکی به پرونده‌های مالیاتی را کلید زد.

براساس اعلام رئیس سازمان امور مالیاتی، حدود ۷.۲ میلیون کارت‌خوان به پرونده مالیاتی متصل و حدود سه میلیون کارت خوان نیز غیرفعال شد. همچنین طبق گفته وی، وضعیت یک میلیون و ۴۰۰ هزار کارت‌خوان بلاتکلیف مانده است و آن‌ها نه به پرونده مالیاتی متصل و نه غیرفعال شده‌اند که بانک مرکزی باید تا یک ماه آینده آن‌ها را غیرفعال کند.

در این بین، نگرانی مشاغل از مالیات باعث شد تا از کارت‌خوان استفاده نکنند و عمده انتقال وجوه در تجارت و کسب‌وکار خود را از طریق کارت به کارت انجام دهند که گزارش سازمان مالیاتی درباره سوت‌زنی نیز بیانگر ثبت بیشترین شکایت‌های مردمی از استفاده نکردن اصناف به خصوص پزشکان از کارت‌خوان است.

این اتفاق‌ها و گزارش‌های مردمی نشان داد که برخی از صاحبان مشاغل برای دور زدن قانون و فرار از پرداخت مالیات، به جای استفاده از کارت خوان از مشتریان شان خواسته‌اند از طریق نقدی یا کارت به کارت هزینه را پرداخت کنند.

مالیات از کارت به کارت چگونه است؟

با رواج کارت به کارت کردن، سازمان امور مالیاتی در خرداد امسال قدم بعدی را برای اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان برداشت و تفکیک حساب‌های تجاری و شخصی را آغاز کرد که براساس آن هر یک از فعالان اقتصادی و مشاغل باید حساب‌های تجاری خود را به سازمان امور مالیاتی اعلام کنند و این حساب مبنای فروش و درآمد آن‌ها قرار خواهد گرفت.

یعنی تمامی واریزی‌ها به این حساب چه از طریق کارت به کارت چه از طریق دستگاه کارت خوان به عنوان درآمد واحد صنفی محاسبه و در نهایت از سود حاصل از این درآمد مالیات گرفته می‌شود.

فرق حساب تجاری با حساب شخصی

اگر بخواهیم خیلی راحت و به زبان ساده حساب‌های تجاری و شخصی را تعریف کنیم، باید بگوییم هر حسابی که با آن تجارت و کار می‌کنیم و درآمدهای ما وارد آن می‌شود، حساب تجاری است. یعنی هر حسابی که برای آن پوز فروشگاهی گرفته اید یا حساب‌هایی که به عنوان درگاه پرداخت آنلاین دارید به عنوان حساب تجاری محسوب می‌شود و بقیه حساب‌های شما که ممکن است حسابی باشد که از اداره‌ای حقوق می‌گیرید یا هزینه‌های روزمره زندگی تان را پرداخت می‌کنید به عنوان حساب شخصی شناخته می‌شود.

کارت به کارت با حساب شخصی

شاید برای شما هم این سوال به وجود آمده باشد که ممکن است برخی از صاحبان مشاغل از یک حساب شخصی که به پرونده مالیاتی هم متصل نیست، استفاده کنند و دوباره از مراجعه کنندگان شان بخواهند به جای کشیدن کارت در دستگاه کارت خوان به شماره حساب یا شماره کارتی که ارائه می‌دهند هزینه‌ها را واریز کنند، اما کار به این سادگی‌ها هم نیست، چون در دستورالعملی که به تازگی بانک مرکزی داده درخصوص حساب‌های شخصی سقف مشخصی برای تعداد تراکنش واریزی روزانه و همچنین سقفی برای گردش مالی در نظر گرفته شده است که اگر تعداد تراکنش واریزی یا گردش مالی بیش از سقف تعیین شده باشد، حساب به عنوان حساب مشکوک در نظر گرفته و مشمول رسیدگی مالیاتی می‌شود مگر این که صاحب حساب اسنادی مبنی بر تجاری نبودن حساب ارائه دهد.

پیش از این هم در ۱۸ تیر رئیس سازمان امور مالیاتی در خطبه‌های نمازجمعه تهران گفته بود که آیین‌نامه تفکیک حساب‌های تجاری و شخصی تا یک ماه آینده ابلاغ می‌شود و حساب‌های شخصی افرادی که در دفعات و مبالغ معین در ماه برای کسب‌وکار استفاده شود، به منزله حساب تجاری یا مشکوک به تجاری شناسایی و این حساب‌ها نیز مشمول مالیات خواهند شد. او همچنین گفت: «این حرکت (تفکیک حساب تجاری و شخصی) به معنی عدالت مالیاتی و نگرفتن مالیات از کم‌درآمدها و دریافت مالیات منصفانه از پردرآمدهاست.»

تعداد تراکنش واریزی مجاز حساب‌های شخصی

در شهریور سال گذشته بخشنامه‌ای از سوی بانک مرکزی صادر شد که در بخشی از آن آمده است: «به منظور جلوگیری از سوءاستفاده‌های محتمل در تبادلات پولی کشور بر بستر کارت‌به‌کارت، به‌زودی مجموع تعداد تراکنش‌های واریزی که به کارت‌های هر شخص حقیقی (کد ملی) در یک روز انجام می‌شود به ۲۰ تراکنش محدود خواهد شد.»

بنابر بخشنامه بانک مرکزی این محدودیت تنها در خصوص تعداد تراکنش‌های واریز به کارت اعمال خواهد شد و محدودیتی برای تعداد تراکنش‌هایی که هر فرد به منظور کارت به کارت از کارت‌های بانکی خود به دیگر کارت‌ها در شبکه بانکی انجام می‌دهد، پیش بینی و تعیین نشده است.

به عبارت دیگر این محدودیت تنها شامل «واریز به» کارت بانکی یک فرد است. با این حال ۱۸ تیر رئیس سازمان امور مالیاتی اعلام کرد که بانک مرکزی در ماه آینده آیین‌نامه تفکیک حساب‌های تجاری را منتشر می‌کند تا مشخص شود، چه تعداد و مبلغ تراکنش در ماه یک حساب را به عنوان حساب تجاری شناسایی می‌کند.

مالیات به سود تعلق می‌گیرد نه تراکنش یا گردش مالی

اگر گمان کرده اید که هر چه تراکنش‌های تان بیشتر باشد باید مالیات بیشتری هم پرداخت کنید باید بدانید که این گمان اشتباهی است. شاید یادآوری این نکته هم بد نباشد که چیزی به اسم مالیات بر تراکنش یا گردش مالی وجود ندارد.

تراکنش مالی یا گردش حساب، انعکاس فعالیت‌های یک شغل است و سازمان امور مالیاتی تنها از سود حاصل از کسب و کار، مالیات دریافت می‌کند.

رئیس سازمان امور مالیاتی ۲۱ تیر هم در برنامه رادیویی شهر آفتاب اعلام کرد: «ما به عنوان دستگاه مالیاتی از پایه‌های فعالیت‌های اقتصادی مالیات می‌گیریم به این معنی که آن چه نشان دهنده فروش، کسب درآمد و در نهایت براساس آن سود خالص یک فعالیت باشد. ما چیزی به این نام نداریم که بگوییم که از پوز مالیات می‌گیریم یا از کارت به کارت مالیات می‌گیریم یا از گردش حساب بانکی مالیات می‌گیریم.»

منبع: خراسان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 34
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 15
  • IR ۲۰:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
    41 0
    حالا بعضی از مشاغل ودکترها و...پول نقد یا سکه می گیرند !این را چکار باید کرد؟
    • رضا IR ۲۲:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
      5 25
      خب طرف بحساب زن و بچش اگر مجرد بود بحساب پدر مادر میزنه بهتره واسه همه کارت به کارت‌ها مالیات بزارین
    • IR ۰۰:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۶
      0 3
      اینها هیچی دیگه باید رسوا بشن. یک گروه فعال برای شناسایی و جریمه و محرومیت از ندادن مالیات حتی اگر برحق باشد
  • سجاد IR ۲۰:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
    15 9
    میگن: من فروشنده وقتی مثلا کالای a رو از یک نفر میخرم و میفروشم، اون مبلغ فروش جزو درآمد حساب میکنن، حالا برو بالاتر تا وارد کننده، یعنی برای اون کالای a به ازای هر خرید و فروش مالیات حساب میشه در صورتی که باید وقتی کالا وارد شد باتوجه به شناسه (بحث روی کالاهای سریال دار) همون اول مالیاتش پرداخت بشه نه اینکه چند دست فروخته شد هر فروشش مالیات داشته باشه.
    • IR ۲۰:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
      14 8
      حاجی ، زرنگی ؟ اسمش مالیات بر درآمده . از هر بار فروش و از اختلاف خرید و فروش ( سود ) باید مالیات بگیرند . شما دلال ها برای اینکه بتوانید یک کالا را ۱۰۰ بار بین خودتان بخرید و بفروشید و مالیت ندهید ، دنبال بهانه می گردید !!!
    • IR ۲۱:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
      15 4
      آقای فروشنده گردش ده دست از یک جنس کجای تجارت مشروع قراردارد -
    • IR ۲۱:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
      22 7
      من کارگر ماه به ماه دارم مالیات میدم پس توی فروشنده هم باید از درآمد ماهیانه خودت مالیات بدید.
    • IR ۲۱:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
      10 5
      این حرف شما اشتباهه اگر در مبدا ورود از کالایی مالیات بگیرن بعدش فروشنده ها می تونن روی اون کالایی که به صورت عمده از واردکننده خریداری کردن مثلا 50 یا 60 درصد سود بکشن و بگن هنگام ورود مالیات اون کالا پرداخت شده و از ما مالیات نمی گیرن در حالیکه مالیات از مجموع فروش با کسر هزینه ها به صورت درصدی گرفته میشه نه از هر کالا به شکل جداگانه
    • IR ۰۸:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۶
      6 3
      شما کاسب ها هیچ وقت ضرر نمیکنید اولا مالیات را روی قیمت میکشید ثانیا هیچ نظارتی هم در کنترل قیمت ها نیست.همیشه شرایط برای شما بهشته والا. اون هم چه بهشتی همیشه هم مینالید که بازار خرابه
  • IR ۲۰:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
    14 2
    یخچال ما مشکل داشت برای تعویض یک عدد تسویه مبلغ پانصد هزار تومان نماینده پاکشوما در یکی از شهرهای غربی از من گرفت و بجای نام و کارت رسمی بانکی خودش نام خانمی را داد و وجه را بحساب ایشان ریختم ملاحظه بفرمائید کنترل این شرکتها روی نمایندگیهایشان چه افتضاحی است. مشخص بود نماینده مذکور عمل اش برای فرار از مالیات است -
  • IR ۲۱:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
    16 2
    پزشکان حق العمل خودرا به حساب منشی می ریزند و هر چند وقت یکبار منشی را اخراج می کنند برای یک عمل دو ساعته 19 میلیون تومان نقد به حساب منشی واریز کردم
  • جواد IR ۲۱:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
    16 0
    من رفتم سکه به طلا فروشی بفروشم، کسی که سکه را خرید گفت شماره حساب بده.میریزم به حساب. پول طی دو روز با شش تراکنش و به صورت کارت به کارت به حسابم آمد. معلوم بود هر طلایی که می‌فروشند، خریدار پولش را به حساب من میزد.
  • IR ۲۱:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
    9 0
    اقای رییس دارایی بهتر است نظارت بیشتری روی زیر مجموعه باشد اداره دارایی میرداماد از محل فروش ماشین اینجانب که مدارکش موجود میباشد و پولش بین حسابهای خودم‌چند بار گردش کرده و اینجانب اظهار نامه صفر برای سال ۹۹ رد کردم و هیچگونه گردش دیگری در تمام حسابهایم وجود ندارد ولی اقای ر-ح مسئول رسیدگی پرونده اینجانب مبلغ ۱۱۵ میلیون تومان مالیات تشخیص دادند و از گردش حساب و سود بانکی که از مالیات معاف میباشد مالیات در نظر گرفتند و دردسر بسیار برایم درست کردند و رفتار زننده ای هم با ارباب رجوع دارند متاسفانه قانون و‌گفتار روئسا با واقعیتها تفاوت بسیار دارد
  • US ۲۲:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
    14 8
    چرا اینقدر مالیات میگیرند ؟؟
    • IR ۲۳:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
      1 1
      سوختی؟
    • دامغانی IR ۱۶:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۶
      3 1
      ناینکه شما اون کشوری که زندگی میکنی مالیات نمیگیرند. اونوقت میگی چرا در ایران مالیات میگیرند.
    • IR ۱۷:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۶
      2 1
      کشورهای درست حسابی با مالیات خدمات میدم
  • IR ۲۳:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
    1 0
    براز وام ۵۰ میلیونی که بانک بحساب فرد ریخته مالیات گرفتند سازمان مالیاتی بنا را بر این قرار داده که همه ملت دروغگو هستند و براساس تراکنش مالی سود تعیین می کند وبراساس سودی که خودش تعیین می کند مالیات می گیرد بهتر است مشرق اعتبارش را فدای این سازمان نکند ودر فریب مردم با آن شریک نشود
  • IR ۲۳:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
    0 0
    صافکار و نقاش خودرو و دندانپزشک و ارایشگر زنان عمدتا شیاد اند و پول زیاد در می اورند و راه فرار خوب میدانند. کارت فرد دیگر میاندازند داخل کارتخوان یا نقد میگیرند. خودم مواجه بودم
  • IR ۲۳:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
    0 3
    مالیات حق قانونی دولت است.
    • NG ۰۰:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۵
      3 0
      حق دولت ؟؟ همه چی که متعلق به دولته
  • IR ۲۳:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
    1 0
    در شهر زنجان بانک ملت شعبه سعدی شمالی اگر سرپرست خانوار به حساب بچه هایش حتی پول جزئی کارت به کارت کند حداقل 600 تومان کسر میکند دزدی به این آشکار تا حال ندیده بودیم که این بانک از کارت به کارت خانواده ها کسر میکند
  • شاپرک IR ۲۳:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۵
    0 0
    تعجب میکنم از کارمندان و کارگران که نمیدونن کاسب ها هر چه قدر ازشون مالیات بگیرن دو برابرش را روی قیمت اجناس میکشن آخرش آقای حقوق بگیر خودت باید دو برابر مالیات جنسی که میخری را بدی
  • IR ۰۰:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۶
    2 0
    اون مالیات هم میکشن رو جنسشون باز ازجیب مردم عادی داده میشه حتی بالاتر از مالیات که میخوان بدن رو جنسشون میکشن
  • IR ۰۱:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۶
    2 0
    مالیات بر درامد نه جابه جایی پول شاید یک کاسب جنسی رو از جایی بخره اون که بابت اون پول که به جسابش امده داره مالیات بر درامد میده حالا از اون پول مالیات گرفته اش که صرف خرید جنس جدید شده باز مالیات میگیرید؟
  • سید مهدی میرصالحی بروجنی IR ۰۲:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۶
    1 0
    بسم الله الرحمن الرحیم. اگر دولت به فکر ملت و اقتصاد کشور و ارزش پول ایران باشد هیچ شخصی در ایران از دادن مالیات بیم ندارند فرار نمی‌کنند بلکه استقبال هم می‌کنند.
  • FI ۰۳:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۶
    1 0
    واقعا چه کسی هر روز 20 تا تراکنش داره!! این عدد هم بالاست و باید یک مجموع در ماه هم در نظر بگیرن یا میزان واریزی هم مهم باشه. در کشورهای دیگه بالای مثلا 4000 یورو به حسابت واریز شده باشه در یکسال باید بری توضیح بدی که چرا واریز شخصی داشتی. سیستم مالیان درست بشه خیلی از مشکلات حل میشه
  • IR ۰۳:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۶
    1 0
    راحت کارت حساب دیگه یا بستگانشون میدن آلمان و خیلی کشورها هم از پوزها مالیات میگیرن به همین دلیل میرن فروشگاه فروشنده ها فقط پول نقد قبول میکنن
  • IR ۰۷:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۶
    6 1
    مالیات تنها عامل گرانی و تورم کشور شده
  • IR ۰۷:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۶
    7 0
    مالیات بر نفس کشیدن افزوده از چه زمانی قراره گرفته بشه؟
  • IR ۰۹:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۶
    2 1
    مشکل اینجاست که از تورم هم مالیات گرفته می شود. وقتی فروشنده یک قطعه را مثلا سیصد هزار تومن خریده، و تا سال بعد که شده 3 میلیون، قطعه فروش رفته، شما مالیات از 3 میلیون میگیرید. هم سود طرف کم شده هم فروشش هم برای خرید قطعه جدید باید از جیبش روی سرمایه بگذارد.
  • IR ۰۹:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۶
    3 1
    مگر کارت به کارت درامد است که مالیات داشته باشد ؟ خلاصه از همه جای مردم دارند زورگیری می کنند . نان و غذا و دارو و پول و خروج و ورود و ...
  • مرتضی IR ۱۰:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۶
    4 0
    اینکه گفته مالیات به سود تعلق میگیره ، نه تراکنش و گردش مالی - دقیقاً چطور میخوان میزان سود هر کسی رو حساب کنن؟؟؟!!! آیا زیر ساختی برای مشخص شدن میزان هزینه ها و سود وجود داره ؟؟؟؟؟؟؟؟ البته که نه
  • علی IR ۰۷:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۳۱
    1 0
    مالیات ملت ایران را خدا پرداخت کرده با این همه منابع….

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس