به گزارش مشرق، دكتر سيد علي كشاورز در گفتوگو با ايسنا خاطر نشان كرد: ورزشكاران حرفهاي كه پس از افطار بايد در رقابت شركت كنند با مصرف وعده سبك زمان افطار حداقل دو تا سه ساعت پس از آن وارد مسابقه شوند، چون حداقل دو ساعت زمان ميبرد تا مواد غذايي در دستگاه گوارش، هضم و جذب و سپس در عضلات سوخت و ساز لازم صورت بگيرد.
وي افزود: پس از پايان مسابقات ورزشكاران بايد يك وعده غذايي كامل در همان محل برگزاري مسابقات مصرف كنند و يك وعده كامل و سنگين نيز زمان سحر استفاده كنند، ضمن اين كه از مصرف مواد قندي مصنوعي از جمله زولبيا و باميه تا حد ممكن امتناع كنند و خرما را جايگزين آن كنند.
اين استاد تغذيه خاطر نشان كرد: به دليل فاصله زمان زيادي كه از سحر تا افطار وجود دارد مصرف مايعات در يك ورزشكار حرفهاي بايد به گونهاي باشد كه رنگ ادرارش كم رنگ و روشن باشد در غير اين صورت نشان از آن دارد كه بدن ورزشكار دچار كم آبي است. بدون شك اگر سلامتي ورزشكار حفظ شود كارايي بهتر و خوبي در مسابقات خواهد داشت.
وي با اشاره به اين كه برگزاري مسابقات سنگين از جمله فوتبال يك ساعت پس از افطار سلامتي ورزشكار را به خطر مياندازد، گفت: نزديك به 25 سال است كه در زمينه ورزش حرفهاي كار ميكنم و معتقدم برگزاري رقابتي همچون فوتبال كه ورزشكار بايد 90 دقيقه در زمين بدود از نظر ديدگاه حرفهاي به صلاح ورزشكار نيست و كارايي ورزشكار را كاهش ميدهد، چون يك ساعت زمان كافي نيست تا مواد غذايي و آب و الكتروليت دستگاه گوارش هضم و جذب شود و كار سوخت و ساز به درستي در عضلات صورت بگيرد.
كشاورز ادامه داد: يك ورزشكار حرفهاي در حالت عادي و ايدهآل در روز سه تا پنج هزار كالري انرژي ميسوزاند. اين مقدار انرژي در اين ايام چون به خاطر كاهش وعدههاي غذايي محدود ميشود. بايد در وعده سحر از غذاهايي كه چربي آن در قالب روغن مايع و به صورت متعادل باشد، استفاده كند. بنابراين ورزشكاران بايد سعي كنند از غذاهاي پرچرب و مواد قندي كه حاوي شكر و روغن است، مانند زولبيا و باميه، استفاده نكنند، چون عوارض آنها پيش از بازدهي لازم است.
وي افزود: پس از پايان مسابقات ورزشكاران بايد يك وعده غذايي كامل در همان محل برگزاري مسابقات مصرف كنند و يك وعده كامل و سنگين نيز زمان سحر استفاده كنند، ضمن اين كه از مصرف مواد قندي مصنوعي از جمله زولبيا و باميه تا حد ممكن امتناع كنند و خرما را جايگزين آن كنند.
اين استاد تغذيه خاطر نشان كرد: به دليل فاصله زمان زيادي كه از سحر تا افطار وجود دارد مصرف مايعات در يك ورزشكار حرفهاي بايد به گونهاي باشد كه رنگ ادرارش كم رنگ و روشن باشد در غير اين صورت نشان از آن دارد كه بدن ورزشكار دچار كم آبي است. بدون شك اگر سلامتي ورزشكار حفظ شود كارايي بهتر و خوبي در مسابقات خواهد داشت.
وي با اشاره به اين كه برگزاري مسابقات سنگين از جمله فوتبال يك ساعت پس از افطار سلامتي ورزشكار را به خطر مياندازد، گفت: نزديك به 25 سال است كه در زمينه ورزش حرفهاي كار ميكنم و معتقدم برگزاري رقابتي همچون فوتبال كه ورزشكار بايد 90 دقيقه در زمين بدود از نظر ديدگاه حرفهاي به صلاح ورزشكار نيست و كارايي ورزشكار را كاهش ميدهد، چون يك ساعت زمان كافي نيست تا مواد غذايي و آب و الكتروليت دستگاه گوارش هضم و جذب شود و كار سوخت و ساز به درستي در عضلات صورت بگيرد.
كشاورز ادامه داد: يك ورزشكار حرفهاي در حالت عادي و ايدهآل در روز سه تا پنج هزار كالري انرژي ميسوزاند. اين مقدار انرژي در اين ايام چون به خاطر كاهش وعدههاي غذايي محدود ميشود. بايد در وعده سحر از غذاهايي كه چربي آن در قالب روغن مايع و به صورت متعادل باشد، استفاده كند. بنابراين ورزشكاران بايد سعي كنند از غذاهاي پرچرب و مواد قندي كه حاوي شكر و روغن است، مانند زولبيا و باميه، استفاده نكنند، چون عوارض آنها پيش از بازدهي لازم است.