کد خبر 1381014
تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۴:۴۴
پیاده روی سریع چند سال به عمرمان اضافه می‌کند؟

محققان دانشگاه لستر بریتانیا ارتباطی میان سرعت راه رفتن و پیری افراد کشف کرده‌اند. نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که پیاده‌ روی سریع می‌تواند ۱۶ سال به عمر شما اضافه کند.

به گزارش مشرق، یک عمر راه رفتن سریع منجر به تلومرهای طولانی‌تر می‌شود. تلومرها در واقع کلاهک‌های محافظ در انتهای کروموزوم‌های شما هستند (چیزی مثل زبانه‌های پلاستیکی نوک بند کفشتان). با آنکه تلومرها حامل اطلاعات ژنتیکی نیستند، نقشی حیاتی در پایدار نگه داشتن دی ان ای دارند. دانشمندان این کلاهک‌های انتهایی را برای محاسبه سن بیولوژیک یک فرد اندازه‌گیری می‌کنند. هرچه تلومرها طولانی‌تر باشد، فرد از نظر بیولوژیکی (که می‌تواند بسیار متفاوت از سن تقویمی‌تان باشد) جوان‌تر است.

 

دانشمندان با بررسی بیش از ۴۰۰ هزار بزرگسال بریتانیایی دریافتند که سرعت راه رفتن در طول زندگی می‌تواند منجر به این شود که فرد تا زمانی که به میانسالی می‌رسد از نظر بیولوژیکی ۱۶ سال جوان‌تر شود. نکته مهم این است که این تیم تحقیقاتی دریافتند که راه رفتن سریع به تنهایی، صرف نظر از میزان فعالیت بدنی فرد، منجر به ایجاد تلومرهای طولانی‌تر می‌شود.

پیاده روی سریع می‌تواند از بروز بیماری‌ها جلوگیری کند

محققان توضیح می‌دهند که هر بار که یک سلول تقسیم می‌شود تلومرها کوتاه‌تر می‌شوند. در یک نقطه خاص، تلومرها آنقدر کوتاه می‌شوند که سلول دیگر قادر به تقسیم شدن نیست. اگرچه ارتباط میان طول تلومر و بیماری هنوز نامشخص است، دانشمندان می‌گویند تجمع سلول‌های پیر (سالخورده و در حال مرگ) به بروز بیماری‌های مرتبط با سن و آسیب‌پذیری کمک می‌کند.

پیش از این مطالعات نشان داده بودند که پیاده‌روی می‌تواند فواید جسمی، ذهنی و اجتماعی برای افراد به همراه داشته باشد، اما این اولین بار است که دانشمندان سرعت راه رفتن را با داده‌های ژنتیکی مرتبط با طول عمر مقایسه می‌کنند.

یک پیاده ‌روی سریع در اطراف منزلتان می‌تواند تا چندین دهه به زندگی‌تان اضافه کند!

محققان پیش‌تر دریافته بودند که تنها ۱۰ دقیقه پیاده‌ روی سریع در روز می‌تواند به افزایش طول عمر منجر شود. امید به زندگی افرادی که پیاده روی سریع روزانه انجام می‌دهند تا ۲۰ سال بیشتر از همسالانی است که آهسته‌تر پیاده روی می‌کنند. البته این تیم تحقیقاتی تاکید کرد که ارتباطی میان راه رفتن آهسته و کاهش طول تلومرها پیدا نکرده است.

تام ییتس، محقق اصلی این تحقیق می‌گوید: «با اینکه پیش‌تر نشان داده بودیم که سرعت راه رفتن یک پیش‌بینی‌کننده بسیار قوی برای وضعیت سلامت است، نتوانستیم تایید کنیم که سرعت پیاده روی واقعا می‌تواند باعث بهبود سلامتی شود. در این مطالعه ما از اطلاعات موجود در مشخصات ژنتیکی افراد استفاده کردیم تا نشان دهیم سرعت راه رفتن در واقع منجر به سن بیولوژیکی پایین‌تر می‌شود که توسط تلومرها اندازه‌گیری می‌شود.»

منبع:ایسکانیوز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۷:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۹
    1 3
    این ۱۶ سال میشه ۸۰ تا ۹۰ یا ۱۰۰ که میخواد چی بشه تو این دوره سنی
    • DE ۱۱:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۹
      0 1
      حالا نه فقط به عمرت اضافه میکنه بلکه باعث میشه وقتی مسن‌تر شدی شل و پل نشی و مغزت بهتر کار کنه در آخر حضرت عزرائیل هست که تصمیم گیرنده دوم هست بعد از خدا.
  • بشار عبدالواحد IR ۰۹:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۹
    1 0
    ما عمر زیاد نمی خواهیم چون گوشت نمی بینیم بخوریم نان خشک می خوریم و میوه گران شده است . من بدنم سو تغذیه پیدا کرده در ایران که اینقدر گران است
  • DE ۱۱:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۹
    0 0
    دوستانی که کمتر از 16 سال دارن باید خیلی مراقب باشن چون 16 سال جوانتر بشن یعنی میرن در سن منفی یا دوران تولد و نوزادی باید آهسته تر راه برن.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس