محمد صادق مفتح

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی با اشاره به اقدام دولت سیزدهم در اصلاح یارانه‌ها، گفت: اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات تصمیم اشتباه دولت قبل بود.

به گزارش مشرق، محمد صادق مفتح قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در رابطه با ضرورت اصلاح یارانه کالاهای اساسی گفت: دولت دوازدهم در سال ۹۷ تصمیم اشتباهی برای اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات حدود ۲۷ قلم کالا اتخاذ کرد.

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی اظهار داشت: اما با توجه به ناکارآمدی این تصمیم اشتباه از سال ۹۸ دولت دوازدهم به تدریج بیشتر کالاها  را از فهرست دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی خارج کرد.

وی با بیان اینکه طی دو - سه سال اخیر اقلام کالایی مختلفی از جمله شکر، کره، گوشت قرمز، لاستیک خودرو، حبوبات و ... از لیست دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی خارج شدند، گفت: تصمیم دولت سیزدهم برای اصلاح یارانه در ادامه همان تصمیم دولت قبل در خروج کالا از فهرست دریافت ارز ۴۲۰۰ تومان است و به عبارتی جبران آن تصمیم اشتباه دولت دوازدهم در اختصاص ارز ارزان قیمت به واردات است.

مفتح با بیان اینکه اکنون فقط چند قلم کالا از جمله نان، دانه‌های روغنی، دارو هنوز مشمول دریافت ارز ترجیحی است، گفت: بنابراین دولت در مقطع فعلی تصمیم گرفته است تا تعدادی از این کالا را نیز از شمول دریافت ارز ترجیحی خارج کند و در مقابل با اقدامات پیش‌بینی شده از مردم حمایت کند.

وی با تاکید بر اینکه اقدام دولت در اصلاح یارانه‌ها کار بزرگ و سنگینی است، گفت، این اقدام دولت اقدامی لازم و ضروری بود.

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی اظهار داشت: آثار مثبت اصلاح یارانه به زودی مشخص و قشر مصرف‌کننده از آن  بهره‌مند می‌شوند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۹:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۳
    2 0
    این شیوه‌ توزیع یارانه‌ها به روش پلکانی، با کاهش جزئی 25 درصدی دریافتی شش دهک دوم نسبت به سه دهک اول، از عدالت دور است. اگر قرار باشد به 9 دهک یارانه پرداخت شود، بهتر بود به‌ازای هر نفر برای دهک اول، 600 هزار تومان؛ دهک دوم، 533 هزار تومان؛ دهک سوم، 467 هزار تومان؛ دهک چهارم، 400 هزار تومان؛ دهک پنجم، 333 هزار تومان؛ دهک ششم، 267 هزار تومان؛ دهک هفتم، 200 هزار تومان؛ دهک هشتم، 133 هزار تومان، دهک نهم 67 هزار تومان و دهک دهم صفر لحاظ می‌شد. این روش خطی توزیع، دقیقاً معادل روش پلکانی اجرا شده برای دولت هزینه دارد، اما به عدالت نزدیک‌تر است. البته باز هم خیلی بهتر بود که به جای یک دهک بالا، پنج دهک بالا حذف می‌شد و به‌ازای هر نفر برای دهک اول، یک میلیون تومان؛ دهک دوم، 800 هزار تومان؛ دهک سوم، 600 هزار تومان؛ دهک چهارم، 400 هزار تومان؛ دهک پنجم، 200 هزار تومان و دهک‌های ششم تا دهم، صفر لحاظ می‌شد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس