کد خبر 1373377
تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۷

به گزارش مشرق، محمد ایمانی فعال رسانه‌ای در کانال تلگرامی خود گزارش پروفسور دانشگاه کمبریج را منتشر کرد.

 کشورهایی که پیشرفت اقتصادی کرده‌اند، کدام سیاست حمایت از تولید ملی را در پیش گرفته‌اند؟ به نظر شما اگر یک متخصص از کشور کره جنوبی دعوت می کردیم تا در همایشی کاربردی، از راز موفقیت شرکت های خودرو سازی و تولید محصولات الکتریکی و لوازم خانگی برند این کشور (مثلا هیوندا و سامسونگ) سخن بگوید، چه می گفت؟

 پروفسور هاجون چَنگ شهروند کره جنوبی که از سال 1990 در دانشکده اقتصاد دانشگاه کمبریج تدریس می‌کند، برنده جایزه گونار میردال در سال 2003 است.او درکتاب نیکوکاران نابکار، درباره تجربه توسعه اقتصادی کره می‌نویسد:

 "صادرات کره جنوبی در دهه 1950 تنگستن و ماهی بود و شرکت سامسونگ ماهی و سبزیجات و میوه صادر می‌کرد... در دهه 1970 ، برنامه ایجاد صنایع سنگین در دستور کار قرار گرفت. در مدارس به ما می‌آموختند که وظیفه میهنی ما حکم می‌کند کسانی را که سیگار خارجی می‌کشند، گزارش کنیم. ضرورت داشت ارز صادرات برای واردات ماشین‌آلات به کار گرفته شود؛ ارز به‌راستی خون و عرق جبین سربازان صنعتی ما بود که در کارخانه‌ها دست‌اندرکار جنگ صنعتی بودند.

کسانی که با خریدهای بیهوده مانند سیگار قاچاق، ارز را هدر می‌دادند، خائن به شمار می‌رفتند. پدر دوستی که به خانه‌اش رفته بودیم و سیگار می‌کشید، به عنوان فرد غیرمیهن پرست و بی‌اخلاق  اگر نه تبهکار آماج حملات زهرآگین قرار می‌گرفت. هزینه کردن ارز در موارد غیرضرور ممنوع بود و شدیدا ممانعت می‌شد، حتی خرید خودروهای کوچک و نوشیدنی و شیرینی. این کار از طریق اعمال ممنوعیت‌های وارداتی، تعرفه و عوارض سنگین گمرکی برای کالاهای تجملی صورت می‌گرفت.

سفرهای خارجی جز با مجوزدولت برای معامله تجاری یا تحصیل ممنوع شد... حالا کُره صادرکننده خودرو و گوشی‌های شیک در دنیاست. برخی می‌گویند این ناشی از پیروی از فرامین اقتصاد نئولیبرال است. برنامه نئولیبرال غرب و مثلث نامقدس (صندوق پول، بانک جهانی و سازمان تجارت جهانی) نفوذ در کشورهاست. این تشکیلات می‌خواهد باور کنیم کره در اثر پیروی از سیاست‌های آنها توسعه پیدا کرد. واقعیت، مغایر این ادعاست.

 کره دهه‌ها برخلاف منطق تجارت آزاد جهانی، از حمایت‌های تعرفه‌ای ویارانه‌ای برای تقویت بخش خصوصی استفاده کرد تا صنایع بتوانند در برابر رقابت بین‌المللی دوام بیاورند. دولت روی ارز کمیاب کنترل مطلق اعمال کرد و تخلف ازآن می‌توانست مجازات مرگ درپی داشته باشد... کشورهای ثروتمند در اعمال تبعیض علیه سرمایه‌گذاری خارجی، از سیاست‌های یارانه‌ای و حمایتی استفاده کرده‌اند اما امروز با سخت گیری، همان سیاست‌ها را در کشورهای درحال توسعه لعن ونفرین می‌کنند. 

ژاپن زمانی خودروی بنجل تولید می‌کرد و با شکست روبرو شد. بسیاری گفتند این شرکت باید به همان تولید ماشین‌های ساده نساجی و ابریشم برگردد و بعد 25 سال ناتوانی، تولید خودرو را رها کند. اما دیگران گفتند هیچ کشوری بدون ایجاد صنایع مهم به جایی نرسیده است. حالا همان تویوتا نه تنها از ورشکستگی درآمده بلکه برند لکسوس در دنیا تولید می‌کند. سرمایه‌گذاری خارجی به مثابه معامله با شیطان، بیش از آنکه مزایایی با خود بیاورد، با خطرات همراه است و می‌تواند توسعه را با مشکل مواجه کند. شعار جهان بی‌مرز، گزافه گویی است و شرکت‌های فراملیتی همچنان بنگاه‌های ملی مانده‌اند".

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
    4 4
    چرا باید به نسل برا آسایش نسل بعد نابود بشه.مگه ما آدم نیستیم .ما هم میخوایم زندگی کنیم و از زندگی لذت ببریم درست مثل بقیه مردم دنیا .خودتون رو الکی با کره جنوبی مقایسه نکنید .نهایتا با کره شمالی بتونید خودتون رو مقایسه کنید .
    • IR ۰۹:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۲
      1 0
      بودجه برای واردات دسته بیل ، چوب بستنی ، رژ لب ، کود انسانی از ترکیه نماد ملی گرایی بود ! در آینده آفتابه هم وارد میکنیم ! صادراتمان شمش طلا !
    • IR ۱۰:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۲
      1 0
      مردمانی که به فکر آسایش طلبی هستند حق‌شان برخوردار نبودن هست. من کار می‌کنم و پی کارهای بیهوده نرفتم و اگر به لطف خدا دستاوردی داشته باشم حق من و خانواده من خواهد بود و باید بین من و آسایش طلب‌ها فرق داشته باشد. حال این موضوع در نگاه ملی همان چیزی است که نویسنده این مقاله گفته است.
  • IR ۱۹:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
    3 0
    وقتی پارک چونگ هی با کودتا رئیس جمهور کره جنوبی شد یک سری اقدامات رو انجام داد تاسیس صنایع سنگین ، افزایش ساعت کاری ، اعزام گسترده کارگران ارزان کره ای به خاورمیانه و اروپا تا از این طریق ارز به دست بیاره و البته فشارهای داخلی ناشی از فراوانی بیکاران رو از خودش رفع کنه . در ضمن هرگونه مخالفت داخلی رو به شدت سرکوب می کرد . او همچنین با وجود اینکه روحیه ضد آمریکایی و استقلال طلبانه داشت ولی برای حفظ موجودیت کره جنوبی در مقابل همنام شمالی خودش همواره در جبهه آمریکا عمل می کرد و مجموعا بیش از 320 هزار نفر سرباز به ویتنام اعزام کرد و بیش از 5 هزار نفر هم تلفات داد همین هم باعث شد تا سرمایه ها و تکنولوژی های غربی رو راحت تر به دست بیاره
  • IR ۰۱:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۲
    0 1
    مصرف کننده ملی حقش چیه؟
  • IR ۰۹:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۲
    2 0
    تخلف ازآن می‌توانست مجازات مرگ درپی داشته باشد... این جمله راز موفقیت کره ست. وراز شکست کشور ما هم همین مماشات کردن با گردن کلفت هاست.به جای اینکه گردن مافیا رو بشکنن گردن قشر فقیر رو با فقر شکوندن....

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس