بسته سیاستی بانک‌ها در راستای سند تحول دولت است

وزیر اقتصاد گفت: رویکرد راهبردی بسته ۱۴۰۱ برای بانکهای دولتی، همان چیزی است که در سند تحول دولت تدوین و پیش بینی شده و به رئیس جمهور محترم نیز تقدیم شد.

به گزارش مشرق، وزیر اقتصاد در گفتگویی تلویزیونی با تأکید بر اهمیت سند راهبردها و سیاست‌های بخش بانکی وزارت اقتصاد که صبح امروز و با حضور مدیران عامل بانک‌های دولتی رونمایی و ابلاغ شد، گفت : مبنای عقد اخوت ما با مدیران بانکی کشور براساس عملکرد ناظر بر این سند خواهد بود، بنابراین انتظار دقیق و جدی ما این است که در زمینه افزایش اعتبار سنجی و جایگزین شدن نظامات اعتبار سنجی به جای نظام های سنتی وثایق و تضمین هایی است که پیش از این وجود داشته و بخش زیادی از مردم و فعالان اقتصادی را دچار مشکل می کرد و مانع از دسترسی آنها به تأمین مالی می شد.

وزیر اقتصاد در پاسخ به پرسشی در خصوص اهداف و محورهای سند راهبردها و سیاست‌های بخش بانکی وزارت امور اقتصادی و دارایی و زمان آغاز اجرای این سند، گفت: ما در وزارت امور اقتصادی و دارایی معتقد هستیم اگر سند تحول دولت ابلاغ می‌شود و اگر نقشه راه رشد غیر تورمی در دستور کار دولت قرار می گیرد و اگر امسال برای حمایت از تولید با تمرکز بر دانش بنیان ها و اشتغال زایی معرفی می‌شود، بنابراین در این مسیرها حتماً بانک های دولتی پیش قراول و پیش قدم باشند.

خاندوزی در ادامه افزود: با همکاری کارشناسان و متخصصان بانکی، سندی در فروردین ماه تدوین شد که از امروز رسماً ابلاغ شد، برای اینکه این سند محور ارزیابی ها و نظارت های وزارت امور اقتصادی و دارایی بر شبکه بانک‌های دولتی باشد.

خاندوزی با اشاره به اینکه محورها و محتوای این سند کاملاً با مصوبات شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی سازگار است، افزود: به نظر ما با توجه به اقتضائات امسال در حوزه اشتغال و بنگاه های دانش بنیان نیاز بود که اولویت هایی در این خصوص در نظر گرفته شود، از نظر افزایش شفافیت در نظام بانکی از جمله اینکه مسئله پاسخگویی مدیران و قابلیت نظارت پذیری در تمام بانکهای دولتی فراهم بشود، مقرر شد که نه فقط به صورت موردی بلکه حتی صورت‌های مالی میان دوره ای شش ماهه و سالانه تمام بانکهای دولتی و تمام شرکت‌های زیر مجموعه بانکهای دولتی و همچنین موضوع تسهیلات کلان بانکی و تعهدات کلان اشخاصی که تسهیلات کلانی از بانکها دریافت می کنند، به عنوان یک رویه جاری و مستمر از طرف وزارت امور اقتصادی و دارایی منتشر گردد.

خاندوزی در پاسخ به پرسش دیگری در این خصوص که بسته راهبردی بانک‌ها که امروز رونمایی شد چه رویکردهایی را در زمینه دسترسی عادلانه به تسهیلات مشخص کرده است، گفت: رویکرد راهبردی بسته ۱۴۰۱ برای بانکهای دولتی، همان چیزی است که در سند تحول دولت تدوین و پیش بینی شده  و به رئیس جمهور محترم نیز تقدیم شد.

وزیر اقتصاد افزود: مبنای عقد اخوت ما با مدیران بانکی کشور براساس عملکرد ناظر بر این سند خواهد بود، بنابراین انتظار دقیق و جدی ما این است که در زمینه افزایش اعتبار سنجی و جایگزین شدن نظامات اعتبار سنجی به جای نظام های سنتی وثایق و تضمین هایی است که پیش از این وجود داشته و بخش زیادی از مردم و فعالان اقتصادی را دچار مشکل می کرد و مانع از دسترسی آنها به تامین مالی می شد.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۲۱:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۰
    0 0
    تسهیلات بخشی از خدمت رسانی بانکهاست. مسئله اساسی اینه که اولویت رویکرد و عملکرد بانکها در جهت تأمین منافع خودشونه که نتیجش سرمایه اندوزی و بنگاه داری شده در حالیکه بانک وظیفش توزیع ثروته نه ثروت اندوزی. بانک نباید تولید ثروت کنه چون باعث حذف بخش مهمی از تولید میشه.
  • IR ۲۱:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۰
    0 0
    جناب خاندوزی عزیز،اول اینکه مراتب قدردانی را از جنابتان دارم واینکه نوع جهت گیری وحرکت تان که انقلابی است را بسیار می پسندم ومی پسندیم، فقط اینکه خواهشا خواهشا خواهشا اول اینکه کوچک کردن نظام بانکی از نظر تعداد شعب را مد نظر قرار دهیدتا نظارت کاراتر شود،دوم اینکه خواهشا قوانین وضع شده برای تمام بانکی های خصوصی ودولتی باشد،نه اینکه ما بانک دولتی را نظارت کنیم واین خود روزنه ای باشد برای اینکه بانک های خصوصی تخلفات شان رو شدت بخشند. ودرپایان اینکه راه اصلاح اقتصاد از راه اصلاح جدی جدی نظام بانکی می گذرد.
  • IR ۰۶:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۱
    0 0
    از صدر اسلام تا اوائل سده‌ی چهاردهم هجری قمری، دینار، که یک واحد پول فلزى از جنس طلا با وزن مشخص بود، در میان مسلمانان رایج بود. مزیت این پول آن بود که با گذشت زمان ارزش آن کاهش نمی‌یافت؛ مثلاً قیمت متوسط گوسفند در زمان‌های متمادی، همواره حدود یک دینار بود. این امر باعث می‌شد که وقتی کسی پولی را قرض‌الحسنه می‌داد، در زمان پس گرفتن پولش، متضرر نمی‌شد؛ اما متأسفانه ارزش پول اعتباری بدون پشتوانه‌ی فعلی ریال، دائماً کم می‌شود. لذا اکنون لازم است یک واحد پول ملی جدید داشته باشیم که ارزشش همواره معادل وزن مشخصی از طلا باشد. اگر این واحد جدید معادل یک میلی‌گرم طلای ۲۴ عیار تعریف شود، در این لحظه معادل ۱۷۶۰ تومان (۱۷۶۰۰ ریال) بوده، و یک دلار آمریکا نیز در همین لحظه، تقریباً معادل ۱۶ واحد جدید پول ملی می‌گردد؛ اما قیمت یک گرم طلای ۲۴ عیار همواره براساس تعریف قانونی، هزار واحد جدید پول ملی خواهد بود و این امر باید توسط بانک مرکزی و دولت، نظارت، و با پشتوانه‌ی ذخائر طلای بانک مرکزی، کنترل و مدیریت گردد. به این ترتیب در زمان شروع اجرای طرح تثبیت ارزش پول ملی در برابر طلا، موجودی ریالی تمام حساب‌ها، با توجه به قیمت ریالی طلای ۲۴ عیار در آن لحظه، به معادل واحد جدید تبدیل، و اسکناس‌های ریالی با اسکناس‌های این واحد، به‌تدریج، اما با همان نرخ برابری منجمد شده در لحظه‌ی شروع، جایگزین می‌گردد؛ در نتیجه، هم تمام صفرهای زیادی قیمت‌ها با واحد ریال از بین می‌رود، و هم پول با گذشت زمان دیگر از ارزش نمی‌افتد و دچار تورم نمی‌شود؛ ضمن آنکه سنت قرض‌الحسنه هم احیاء می‌گردد و می‌توان سود را هم از نظام بانکی حذف، و بانک‌داری اسلامی بدون ربا را محقق کرد. این پول در برابر ارزهای خارجی، ارزشش با مرور زمان کم نخواهد شد، زیرا قیمت طلا به هر ارزی که مبنا باشد، در دراز مدت افزایش می‌یابد؛ در نتیجه امکان تبدیل شدن به واحد پول بین‌المللی را هم خواهد داشت. مزیت دیگر این پول آن است که دیگر دلالی طلا، سکه و ارز با این پول سودی نخواهد داشت، زیرا قیمت طلا و سکه به این پول همیشه ثابت است، و قیمت ارز به این پول نیز تک‌نرخی و شناور شده، و به مرور زمان کاهش می‌یابد، و دیگر نیازی به دخالت دولت در بازار ارز وجود نخواهد داشت، در نتیجه نقدینگی بهتر به سمت تولید هدایت خواهد شد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس