کد خبر 136469
تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۲

از ظواهر امر پيداست کدورت دولتمردان از بخش خصوصي و اتاق ايران، تصويب قانون بهبود مستمر محيط كسب و كار بوده است. قانوني كه به همت اتاق ايران و با مخالفت شديد دولت، سال گذشته به تصويب نهايي مجلس رسيد.

به گزارش مشرق،شوراي گفت‌وگوي دولت و بخش خصوصي كه به همت اتاق ايران و براساس ماده 75 قانون برنامه پنجم از اوايل سال 90 تشكيل شد، در همان مدت كوتاه فعاليت خود توانست گام‌هاي موثري براي حل مشكلات توليدكنندگان و طرح توقعات متقابل دولت و بخش خصوصي بردارد. در محافل اقتصادي شايع است كه اين شورا به دليل حاضر نشدن اعضاي دولتي، از دی‌ماه گذشته عملا تعطيل شده است.

هر چند مسوولان اتاق ايران كه دبيرخانه شوراي گفت‌وگو را در اختيار دارند، تعطيلي شورا را قويا رد مي‌كنند، اما نمي‌توان انكار كرد كه دولتمردان به واسطه گلايه‌هايي، عمدا در جلسات اين شورا شركت نمي‌كنند.

باعث تعجب است کسی از دولت احکام این قانون را بدون پیش قضاوت منفی خوانده و دلگیر شده باشد. قویا می‌توان اطمینان داشت دلگیری ایجاد شده سوءتفاهمی ناشی از گفت‌وگو نکردن دولت و بخش خصوصی بوده است... .

پایش: چند هفته‌ای است یکشنبه شب‌ها برنامه‌ای تلویزیونی با نام پایش راه انداخته‌ایم تا «پادمان حمایت رسانه ملی از کار و سرمایه ایرانی» باشد. خوشبختانه به این برنامه، اجازه داده شده تا خط قرمزهای متعارف و بعضا توهمی را بشکند و با صراحت بیشتری، اقتصاد ایران را شفاف و درددل‌های کارآفرینان ایرانی را منعکس کند.

تصمیم گرفته‌ایم با استفاده از فرصت پیش آمده، مقدمات آشتی‌کنان دولت و بخش خصوصی در موضوع شورای گفت‌وگو را در برنامه امشب پایش تدارک ببینیم.

به همین منظور، از صبح شنبه همه ظرفیت‌ها را بسیج کرده‌ایم تا اعضای دولتی شورای گفت‌وگو در این برنامه حاضر شوند و اعلام کنند هرگز قهری از شورای گفت‌وگو در کار نبوده و در اولین فرصت در جلسات این شورا شرکت خواهند کرد.

«مرتضی حیدری» مجری این برنامه آماده است تا امشب همه هنر خود را برای میانجی گری، رفع سوء تفاهم و عملیاتی کردن آشتی‌کنان میان دولت و بخش خصوصی به‌کار گیرد.
همکاران رسانه‌ای در ماه‌های اخیر بارها از تعطیلی شورای گفت‌وگو و قهر اعضای دولتی مطالبی منعکس کرده‌اند؛ حال آنکه چنین رویکردی اصلا سازنده نیست.

اگر دلگیری خاصی مطرح است، ما رسانه‌ها باید آن را برطرف کنیم نه اینکه بر آن بدمیم و تعابیر نادرستی مثل قهر به‌کار ببریم. چه نیکو است که همه رسانه‌های اقتصادی، همدل و همزبان، برای تشکیل جلسات شورای گفت‌وگو از ظرفیت رسانه‌ای خود بهره ببرند تا دین خود را به سال تولیدملی ادا کنند.

 امشب ساعت23: شاید هر کدام از طرفین و اعضای شورای گفت‌وگو، از یکدیگر دلخوری‌های نو یا کهنه‌ای داشته باشند، اما شرایط کم سابقه حاکم بر اقتصاد ما می‌طلبد تا امروز همه، کدورت‌ها را کنار بگذارند و دست در دست هم برای حمایت از کار و سرمایه ایرانی بسیج شوند. کنار گذاشتن کدورت‌ها و حضور نمایندگان حکومت و فعالان اقتصادی پشت میز شورای گفت‌وگو، حداقل کاری است که می‌توان در سال تولید ملی انجام داد.

شورای گفت‌وگو فرصت فوق‌العاده‌اي است تا حکومت و فعالان اقتصادی، مطالبات خود را از یکدیگر مطرح کنند و در فضایی مبتنی بر تفاهم و اقناع، گره از کار تولید و سرمایه‌گذاری در ایران بگشایند.
وقتی در اولین جلسه آتی شورای گفت‌وگو، طعم شیرین حل مشکلات تولیدکنندگان بر کام اعضا بنشیند، همه بر ماه‌های از دست رفته از سال تولیدملی حسرت خواهند خورد که چرا زودتر شورای گفت‌وگو را راه نینداخته بودند.

شورای گفت‌وگو فقط برای حل مشکلات بخش خصوصی نیست، دولت نیز می‌تواند با استفاده از سازوکار این شورا، مشکلات زیادی از سر راه خود بردارد. مثلا مشکل فرارمالیاتی برخی فعالان اقتصادی را با نمایندگان بخش خصوصی طرح و درباره آن چاره‌جویی کنند یا حتی از بخش خصوصی بخواهند برای تنظیم بازار به کمک دولت بیاید و در مواقعی، تقاضا یا عرضه را در برخی بازارها کم یا زیاد کنند...

تردیدی نیست که اقتصاد ایران، دچار مشکلات متعددی است که بخش قابل ملاحظه‌ای از آن با سازوکار شورای گفت‌وگو قابل حل است. منبع:دنیای اقتصاد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس