کد خبر 1360775
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۳
روسیه خواستار استفاده از ارزهای ملی در مبادلات تجاری گروه بریکس شد

روسیه در دیدار با وزرای گروه بریکس خواستار استفاده از ارزهای ملی برای واردات و صادرات، یکپارچه کردن سیستم‌ها و کارت‌های پرداخت و ایجاد یک سیستم پیام‌دهی مالی مخصوص به این گروه شد.

به‌گزارش مشرق، روسیه که تحت تاثیر تحریم‌های غربی قرار گرفته‌است، از گروه قدرت‌های اقتصادی در حال ظهور (بریکس) خواسته استفاده از ارزهای ملی و سیستم پرداخت یکپارچه خود را توسعه دهند.

تحریم‌های غربی دسترسی روسیه به سیستم مالی جهانی و حدود نیمی از ذخایر طلا و ارز خارجی آن را که در اوایل آوریل به ۶۰۶.۵ میلیارد دلار می‌رسید قطع کرده‌است.

آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه در روز جمعه در دیداری با وزرای بریکس که شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی می‌شوند گفت شرایط اقتصاد جهان به‌خاطر تحریم‌ها بدتر شده‌است.

سیلوانوف گفت تحریم‌های جدید ساختار سیستم پولی و مالی بین‌الملل را که براساس دلار آمریکا پایه‌گذاری شده، خراب کرده‌است.

وی ادامه داد:«این شرایط باعث می‌شود فعالیت خود در زمینه‌های مختلف را تسریع کنیم، زمینه‌هایی مانند: استفاده از ارزهای ملی برای واردات و صادرات، یکپارچه کردن سیستم‌ها و کارت‌های پرداخت، ایجاد یک سیستم پیام‌دهی مالی مخصوص به خود و پایه‌گذاری یک آژانس اعتبارسنجی مستقل برای بریکس».

کارت‌های پرداخت بین‌المللی ویزا و مسترکارت فعالیت خود در روسیه را در اوایل ماه مارس معلق کردند و بزرگ‌ترین بانک‌های این کشور دسترسی خود به سیستم پیام‌دهی بانکداری سوئیفت را از دست داده‌اند.

روسیه سیستم پیام‌دهی بانکی مخصوص به خود را با عنوان SPFS برای جایگزینی سوئیفت ایجاد کرده‌است. سیستم پرداخت کارتی روسیه باعنوان «میر» هم فعالیت خود را از ۲۰۱۵ آغاز کرده‌است.

این‌ها بخشی از تلاش‌های مسکو برای ایجاد ابزارهای مالی داخلی مشابه با ابزارهای غربی است تا کشور را در برابر افزایش تحریم‌ها علیه مسکو محافظت کند. وزیر دارایی روسیه گفت وزرای بریکس بر اهمیت همکاری در تلاش برای ثبات شرایط اقتصاد فعلی تاکید دارند.  

سیلوانوف گفت:«بحران فعلی توسط بشر ایجاد شده و کشورهای بریکس تمام ابزارهای لازم برای کاهش پیامدهای این بحران برای اقتصادهای خود و در کل، برای اقتصاد دنیا را دارند».

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۷:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۱
    1 0
    از صدر اسلام تا اوائل سده‌ی چهاردهم هجری قمری، دینار، که یک واحد پول فلزى از جنس طلا با وزن مشخص بود، در میان مسلمانان رایج بود. مزیت این پول آن بود که با گذشت زمان ارزش آن کاهش نمی‌یافت؛ مثلاً قیمت متوسط گوسفند در زمان‌های متمادی، همواره حدود یک دینار بود. این امر باعث می‌شد که وقتی کسی پولی را قرض‌الحسنه می‌داد، در زمان پس گرفتن پولش، متضرر نمی‌شد؛ اما متأسفانه ارزش پول اعتباری بدون پشتوانه‌ی فعلی ریال، دائماً کم می‌شود. لذا اکنون لازم است یک واحد پول ملی جدید داشته باشیم که ارزشش همواره معادل وزن مشخصی از طلا باشد. به یاد شهید عزیزمان حاج قاسم سلیمانی سردار دل‌ها، این واحد جدید را سلیمانی می‌نامیم و آن را معادل یک میلی‌گرم طلای ۲۴ عیار تعریف می‌کنیم. در این لحظه یک سلیمانی معادل ۱۷۱۷ تومان (۱۷۱۷۰ ریال)، و یک دلار آمریکا معادل ۱۶٫۱ سلیمانی می‌گردد؛ اما قیمت یک گرم طلای ۲۴ عیار همواره برابر تعریف قانونی، هزار سلیمانی خواهد بود و این امر باید توسط بانک مرکزی و دولت، نظارت، و با پشتوانه‌ی ذخائر طلای بانک مرکزی، کنترل و مدیریت گردد. به این ترتیب در زمان شروع اجرای طرح تثبیت ارزش پول ملی در برابر طلا، موجودی ریالی تمام حساب‌ها، با توجه به قیمت ریالی طلای ۲۴ عیار در آن لحظه، به معادل سلیمانی تبدیل، و اسکناس‌های ریالی با اسکناس‌های سلیمانی، به‌تدریج، اما با همان نرخ برابری منجمد شده در لحظه‌ی شروع، جایگزین می‌گردد؛ در نتیجه، هم تمام صفرهای زیادی قیمت‌ها با واحد ریال از بین می‌رود، و هم پول با گذشت زمان دیگر از ارزش نمی‌افتد و دچار تورم نمی‌شود؛ ضمن آنکه سنت قرض‌الحسنه هم احیاء می‌گردد و می‌توان سود را هم از نظام بانکی حذف، و بانک‌داری اسلامی بدون ربا را محقق کرد. این پول در برابر ارزهای خارجی، ارزشش با مرور زمان کم نخواهد شد، زیرا قیمت طلا به هر ارزی که مبنا باشد، در دراز مدت افزایش می‌یابد؛ در نتیجه امکان تبدیل شدن به واحد پول بین‌المللی را هم خواهد داشت. مزیت دیگر این پول آن است که دیگر دلالی طلا، سکه و ارز با این پول سودی نخواهد داشت، زیرا قیمت طلا و سکه به پول سلیمانی همیشه ثابت است، و قیمت ارز به سلیمانی نیز تک‌نرخی و شناور شده، و به مرور زمان کاهش می‌یابد، و دیگر نیازی به دخالت دولت در بازار ارز وجود نخواهد داشت، در نتیجه نقدینگی بهتر به سمت تولید هدایت خواهد شد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس